PFC-anda i andnöd!

I lördags spelade PFC mot Hovsta! En match som nog inte kommer bli ihågkommen för att man tyvärr tappade poäng... Utan för att man visade upp en äkta lagmoral och trots att man hamnar i underläge då 5 minuter av matchen återstår så ger man sig aldrig a la U21 och trycker in kvitteringen i sista minuten efter en frispark som Per slår till Aryan lyckas lobbnicka in i krysset! Ett otroligt viktigt mål som kan ha räddat säsongen för PFC. Per räddar för andra gången laget med en frispark och trots lite nonchalanta hörnor så kliver han än en gång fram och är delaktig i ett viktigt mål.

Referat från matchen finns nu på www.laget.se/pfc

Men denna match kommer tyvärr att bli ihågkommen av en annan anledning. Nämligen Hovstas innermittfältare, som gång på gång manglade sönder PFC-spelarna hur han ville utan att domaren brydde sig. Hårt spel är bra men det här var i överkant. Med hjärtat i halsgropen i hopp om att ingen skulle skada sig så fick till slut Andrés nog på mitten och gav tillbaka med en liten spark på hälen... Hovstaspelaren tappade förståndet helt och tog upp sina båda nävar som om det var en boxningsmatch och utmanade Andrés på en fight. En oförstående Andrés gjorde helt rätt och bara stod där och tittade på när spelaren gjorde bort sig. Spelare från båda lagen rusade fram för att stoppa denna spelare. Det var nog bara tur att Andrés i det ögonblicket inte hade stått en halvmeter närmare för då hade det med all säkerhet kommit en höger mot hans huvud.

Alla var chockade över detta och nog mest domaren som endast gav denne ett gult kort. Men VEM? tar upp nävarna och vill fightas i en fotbollsmatch? Att det är kamp på mitten och att domaren tillåter hårt spel måste man kunna ta, även om man tycker att man blir orättvist behandlad. Men låt fotbollen istället tala sitt tydliga språk! Fast nog finns det många idioter där ute på planen ibland..?


Sista lagbilden från vårsäsongen 2009


Övre raden från vänster: Höglund, Kalantarzadeh, Lundmark, Nehgabat, Sobarzo, Nyberg, Fritz, Muharemi, Johansson.
Nedre raden från vänster: Olsson, Ekelöf, Andersson, Johnsson, Pirmoradi, Oxelgren.

_______Game Day!_______


Stolpe ut!

Det svenska U21-landslaget gjore en otrolig upphämtning i semifinalen mot England. Underläge 1-0 efter bara tre minuters spel och i halvlek stod det hela 3-0 till britterna. Men i anda halvlek så lyckades man med knappt 20 minuter kvar av matchen reducera både en och två gånger för att till slut kvittera och ta matchen till förlänging. Förlängingen blev mållös och straffar väntade. Engelsmännen hade på förhand gått ut och sagt att de under två års tid tränat på straffar. Efter fem slagna straffar gick även denna match till förlängning efter att båda lagen missat en straff var, men här tog tyvärr det svenska EM-äventyret slut. Den sista och avgörande straffen för sverige gick i stolpen och med så små marginaler åkte man således ur turneringen, en stolpe från final. Men förberedelser är A och O och detta speglade sig även i prestationen där England vann när det väl gällde.

Nu väntar final mellan England och Tyskland, två stora fotbollsnationer som även nu visat att det finns många talangfulla yngre spelare som vi säkerligen kommer se mer av i framtiden i större sammangang!

Idag spelar PFC sin sista match innan sommaruppehållet mot Hovsta! En tuff motståndare som på papperet ser lätt ut men allt hänger på PFC:s egna inställning inför matchen. Kan man vara lika fokuserad och taggad som i tidigare matcher så ska det nog gå bra.

Forza Pars FC!

Michael Jackson!Musikvärlden är i ett chocktillstånd, igår kom beskedet att världens genom tiderna största artist avlidit. Vår tids generation Elvis har dött, och på sätt och vis hade de båda liknande liv. Båda slog genom med unika sound och moves med bra och unika röster. Men populariteten och pressen blev för psykiskt stor för de båda och detta tog sig uttryck i deras fysiska form. Elvis, som med en blandning av olika preparat och piller också åt väldigt mkt gjorde att hans hjärta inte orkade och han avled blott 42 år ung. Likaså Michael Jackson, underbarnet som var Jackson Fives frontfigur och tog världen med storm. Med en makalös solokarriär införde han bla moon walken och tog musikvideorna till en ny nivå. Men någonstans så blev de yttre förväntningarna och pressen för stor. Rubrikerna har varit många och vad som egentligen pågått i hans huvud vet nog ingen.  Kanske främst har hans operationer varit ett samtalsämne som ibland nästan skapat större rubriker än hans musik. Minnena är många och Michael har nog på ett eller annat sätt påverkat alla våras liv. Igår så avled denna megastjärna innan han ens hann påbörja sin sista turné och orsaken sägs vara hjärtstillestånd.
Han levde bara i 50 år, men har under denna korta period underhållit hela världen med sin musik och sina produktioner!Vi här på PFC-Bloggen vill minnas honom som den artist som han verkligen var! The King of Pop! Oavsett vilka rubriker han skapat så vill vi tacka dig för den underbara musik du gett oss! Listan av hitlåtar är lång och de kommer att spelas i oändligheten och du kommer för alltid att bli ihågkommen som det musikaliska geni du en gång var!

Michael Joseph Jackson
Född 29 augusti 1958
Död 25 juni 2009 (50 år)


USA i final efter skräll!

Är det luften, värmen, domarna, arrangemanget eller bara oflyt? Europamästarna Spanien är utslagna, på ett brutalt sätt mot USA. Slutsiffrorna blev 2-0 till amerkanerna som nu spelar final mot antingen Sydafrika eller Brasilien. Confederations Cup är i år skrällarnas turnering. Liksom VM i Sydafrika nästa sommar också kan komma bli. Är detta bara början av en rad märkliga resultat som kommer att följa med till VM?

På något sätt så låg det en märklig stämning i luften liksom VM 2002. Hursom helst för er som såg matchen kan sägas att det inte var Spaniens dag... Med total dominans och skott från alla vinklar både över och under så ville bollen inte in. Istället var det USA som på något märkliga sätt lyckades peta in bollen, inte bara en gång utan två. Underskattningen låg nog också i luften och sedan gick det aldrig att ställa om för spanjorerna. Däremot så kämpade amerikanerna som något man sällan ser inom fotboll, mer inom hockey. Vid skott slängde sig nästan alltid två backar för att täcka och vid inlägg hoppade nästan alltid två vitklädda på samma boll. Spanien som enkelt kom in i den attraktiva ytan framför USAs backlinje lyckades inte trycka in bollen. Detta var kanske inte så konstigt med tanke på att USA försvarade sig med sju man i straffområdet. Fast detta gjorde de bra och Spaniens historiska svit utan förluster är nu bruten.

Imorgon väntar Brasilien - Sydafrika i den andra semifinalen, kommer det bli en skräll där med tro?

Semifinal för Sverige

Det nya landslaget i Sverige visar fram fötterna i årets U21 EM. Ikväll så vann man med 3-1 mot Serbien och lyckades därmed att ta sig till semifinal. Där kommer man att ställas mot England.
Detta nya unga landslag har visat upp en anfallsglad, underhållande fotboll där glädjen och harmonin i truppen lyser hos spelarna. Förhoppningsvis så kommer vi fortsätta att se mycket av dessa unga talanger i framtiden, om inte Lars-Roland sätter käppar i hjulen för dem...

Nu hoppas vi att det ska gå hela vägen till final, men vägen dit är tuff och man kommer nu att ställas inför ett betydligt tuffare motstånd än i gruppspelet. Vi på PFC-Bloggen önskar dem all lycka till och kommer hålla tummarna!

Pars FC nu på youtube

PFC utökar sin marknadsföring här på webben. Förutom sin blogg och grupp på facebook så har man nu även en egen kanal på youtube, PFC09TV. Här kommer med jämna mellanrum videoklipp från matcher främst att laddas upp. Vi startar med lite highlights från matchen IFK Hallsberg, videoklippet avslutas med matchens kanon till 4-0.

Titta och Njut!


Vinst mot IFK Hallsberg

PFC fortsätter sin frammarch i tabellen. Ny storseger mot IFK Hallsberg med hela 5-0!
Sifforna kunde även blivit större men det som var mest positivt i denna match liksom i den föregående omgången var spelet. ett rullande snabbt passningsspel där alla kämpar för varandra i både anfall och försvar. Från Forwards ner till målvakt så hjälps alla åt.

IFK Hallsbergs tränare sa efter matchen att han stått och njutit av vårat spel och undrade hur vi kunde spela i division 7. Han tackade även i lektionen i hur man ska spela fotboll... Alltid kul att få beröm från motståndarlagets tränare.

Däremot så vet vi alla i PFC att det är halva säsongen kvar nu. Det är nu det vänder och det blir inte lättare för det bara för att man spelat bra de senaste omgångarna. Nu väntar Hovsta i sista omgången innan sommaruppehållet och sen har man två tuffa matchen i början av höstsäsongen där det gäller att haka på toppen om man vill ha kvar sin serieledning.

Men matchen mot Hallsberg var en av PFC:s bästa hitills det säger man efter varje match nu men det känns lite så. matchens kanoner var Erik höglund med sina tre mål som blev belöningen efter att han tidigare på morgonen åkt ner från Sundsvall för att hinna till samlingen 11.00 på morgonen. Sedan ska även Ehsan Shams kandidat till Årets Mål nämnas. Ett kanonskott från 30 meter som går rakt upp i krysset och även finns fångat på film!

Referat från matchen kommer inom kort på www.laget.se/pfc

Coach Pirmoradi ger Plus:
+++ Erik Höglund (bra inställning i både försvar och anfall, vinner många nickdueller, utnyttjar sina målchanser på ett bra sätt och lyckas göra tre mål och ofta spelbar)

++ Ehsan Shams och Joakim Cedergren (jobbar extremt bra tillsammans på centrala mittfältet, lyfter laget på ett positivt sätt med mycket prat och gör ett enormt bra arbete försvarsmässigt och deltar även bra i anfallet)

+ Andreas Oxelgren (straffräddning och andra bra säkra ingripande som gör att hela laget känner sig tryggt, sätter även igång spelet snabbt och bra)

PFC and Swedish girls

Midsommaren är över i ett regnit Sverige där förhoppningsvis de flesta ändå haft en trevlig tillställning. Såhär på midsommardagen är vädret mulet och temperaturen är ca 15°C. Senare ikväll är det grillning och uppladdning inför morgondagens möte med IFK Hallsberg.

För er utomstående så tänkte PFC-Bloggen ge er en liten inblick i jargongen i PFC. Skämten är ganska råa, politiskt inkorrekta och med en massa sarkasm. Det räcker nog att ge er denna informationen tills vidare, resten får ni lista ut själva.
Här kommer ett litet klipp med Philip DeFranco, en 23 årig kille som blivit känd på youtube med sina monologer. Kan kanske uppfattas som tråkig för vissa eller helt sjukt rolig för andra. Här kommer i alla fall ett litet klipp där vårat avlånga land nämns!


Glad Midsommar

Vi här på PFC-Bloggen vill önska alla läsare och PFC-supportrar en riktigt fin och Glad Midsommar!

Vad gör då spelarna i PFC en dag som denna?
De flesta av spelarna jobbar faktiskt och får fira så gott det går, medan några av spelarna är ledig och firar på traditionellt vis med nära och kära.

En sak som är säker är att det i alla fall väntar grillning för de som fortfarande är kvar runtomkring studentområdet. Alla som vill är välkomna att ansluta till grillningen. Var dock beredd på att det kommer bli mycket kött!


Midsommarhelgen väntar

Ska det bli en midsommarnatts dröm eller kommer bli mardröm för vårat svenska U21 landslag som imorgon då de möter Italien. Vad som kan sägas är väl i alla fall att man fick en drömstart mot Vitryssland där man vann med hela 5-1.

Här följer lite highlights från matchen mellan Sverige - Vitryssland.


Just nu pågår inte bara U21 EM här i Sverige utan även Confederations Cup, eller för-VM som vissa även kallar det.

Idag spelas den andra omgången i grupp B mellan USA - Brasilien och Egypten - Italien. Två intressanta möten där USA tidigare föll mot Italien efter att ha börjat bra men fått en man utvisad och spelat större delen av matchen med en man mindre. Detta blev för tungt för amerikanerna som i slutet inte orkade hålla emot Italiens offensiv och man förr med 3-1. Ska dom kunna få behålla alla spelare på planen idag så kan det bli ett riktigt intressant möte som även blir lite slaget om Amerika - Nord mot Syd. I andra matchen möter Italien skrällaget Egypten som på något underligt sätt lyckades göra hela 3 mål på Brasilien i förra matchen men det räckte ändå inte då Brassarna höll undan med en straff i slutet och vann med 4-3. Ska de kunna skaka om i Italiens stabila och välorganiserade försvar eller kommer Italienarna att vara ett nummer för stort för de Afrikanska mästarna?


U21 och Coach +

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Idag startade Sveriges U21-landslag sitt spel i U21 EM som i år arrangeras och spelas i Sverige. Man lyckades i premiärmatchen mot Vitryssland vinna med hela 5-1. Grattis till segern och nu hoppas vi att Sverige fortsätter att spela bra.

Nu finns även referat från omgångens bortamatch mot Frövi ligger uppe på www.laget.se/pfc

Här följer Coach Pirmoradis plus:
+ + + Andrés Sobarzo (utförde sitt jobb som balansspelare perfekt, visade bra moral och vilja.)

+ + Sebastian Nyberg (Jättebra jobb som forward, kämpade för laget och utnyttjade målchanserna bra.)

+ Erik Höglund (Med sitt slit i försvarsspelet och speluppfattning i anfallsspelet underlättar han jobbet för alla i spelare runt honom.)

Match, Mat, Max, mer Mat!

Ikväll bjuder vi er PFC-supportar på ett lite längre inlägg då helgen varit uppbokad och tyvärr inte kunnat uppdatera er om vad som sker i PFC. Men här kommer iaf en liten review av helgens bravader.

Igår spelade PFC mot Frövi IK och matchen kan sammanfattas med ett ord: Klasskillnad!

Det var förmodligen PFC:s bästa match hitills i år där man visade upp en riktigt fin fotboll med många kombinationer, tålamod och även snygga finter och dribblingar. Matchens dribbler blir  Jesper Fritz som bjöd på både tvåfotare, tunnlar och ett klackinlägg med benet bakom stödjefoten a la Maradona. Matchen vanns med 4-0 där Sebbe bjöd på två mål som ny forward varav ett på huvudet. Deniz köttade in sitt första mål från PFC på en hörna på äkta Solskjaer-vis där han bara varit på planen i några minuter och mittbacken Martin fick också näta! Coach Pippo stod för inlägg vid tre av fyra mål vilket bör nämnas, men inte förstoras upp. Beröm till alla som gjorde en klart väl godkänd match och kämpade för 1, 2, 3 PFC! Nu gäller det att fortsätta hålla i denna glädje och koncentration så ska man nog kunna vinna de återstående matcherna innan sommaruppehållet.

Efter matchen så blev det grilning hos Deniz och hans tjej. Essi, Ata, Sebbe, Jesper och Lundmark dök upp. Man åt flera kg kött var och det grillades allt från sojakorv till kyckling och champinjoner. Efter grillningen blev det en liten turnering i fotbollsspel VM 2002 på PS2, spelet var tydligen från 80-talet enligt Coach... När man spelat klart drog man iväg till Max Hamburgare vid 23.00 där förlorarna Deniz och Assisterande blev tvungen att bjuda. Vinnaren ska väl också nämnas men inte förstoras, det var Coach som vann.

Idag så var det mattävling på Pizza Planeten, där man skulle äta så många pizzabitar som möjligt. Kanterna åt man inte för att underlätta både räkningen och även för att de tydligen är onödiga även om de är goda. En hel panpizza består av 6 bitar och man trodde på förhand att man skulle kunna äta i alla fall 12 bitar. Detta lyckades alla med och värt att även här nämna men inte heller förstora upp är att Essi åt 16 bitar och därmed vann ätartävlingen. Imorgon är det minigolf och något mer tävlingsmoment som står på spel.

För er som väntat på Veckans Bill och Bull så kan sägas att dessa populära inlägg tar ett sommaruppehåll och återkommer till hösten. Däremot kan vi bjuda på veckans bild.
Denna veckas bild kommer från matchen Sverige - Danmark, där Chippen ser oförskämt glad ut...


Viktig bortamatch!

Idag möter PFC bottenlaget Frövi IK. PFC ligger just nu på en andraplats med en match mindre spelad efter IFK Lindesberg. Vinner man idag så återtar man serieledningen. Motståndarna i Frövi IK har på sju matcher lyckats att skrapa ihop 4 poäng med en oavgjord och en övertygande seger i senaste omgången med hela 6-1 mot Wedevågs IF.
Sedan bör det också sägas att i de övriga mötena med topplagen som Frövi mött har resultaten blivit följande: förlust mot IFK Lindesberg med 4-0, förlust mot Sköllersta med 4-1 och även förlust mot Brickebackens IF med 2-0.

Det kommer att bli en tuff match där det gäller för PFC att vara 100% fokuserade på sin uppgift. I första hand handlar det om att ta tre viktiga poäng men sedan gäller det även att utöka sin målskillnad.

Forza PFC!

Sommar i PFC

Plugget är över och nu återstår tre matcher innan sommaruppehållet. PFC har gjort sitt bästa för att få behålla spelarna dessa resterande omgångar. Under veckorna har man ändå lyckats hålla igång två träningar per vecka med lite smålagsspel och uppslutningen har ändå varit bra med ca 10 stycken. Många jobbar och har svårt att komma loss och andra har åkte hem för att arbeta i sin hemort. De studenter som är kvar gör sitt bästa på fritiden för att umgås och hitta på saker. Coach har även invisterat i en grill som kommer användas varje dag om vädret tillåter. Däremot så har inte det där riktiga sommarvädret tagit fart än och planen behöver nog inte vattnas om det här håller i sig. Däremot hoppas vi mer på att värmen kommer så man kan åka iväg och bada eller så medan sprinklersystemet istället vattnar planen än dessa stora mörka moln.

Men nu vill vi ha värme och sol, eller så väntar det fina vädret till sommaruppehållet...


Femkamp i PFC

Idag spelades första grenen i femkampstävlingen mellan Magnus, Ata, Sebastian och Elias. Dessa personer ska tävla i fem olika idrottsgrener. Vinnaren för varje gren får 4p, tvåan 3p, trean 2p, och fyran 0p. I den första grenen var det bowling som gällde, där Magnus var favorit och Ata längst ifrån favorit. Men det blev inte som det vanligtvis blir, utan idag fanns det överraskningar. Tävlingen spelade i två serier. Elias började starkast medan Ata och Magnus slogs om en andra plats, i slutet av första serien drog Magnus ifrån Ata som hittills hade spelat bra. Nu stod det mellan Magi och Elli, vem skulle vinna? Inför sista omgången så ledde Elias men Magi lyckades vända och vinna.


Totalt

Magnus                 284

Elias                      280

Ata                        232

Sebastian               173Utanför tävlingen hände detta!

Efter att Sebbe hade lämnat hallen för att gå till jobbet så spelades det ytterligare en serie där intressanta resultat uppstod.


Magnus                147

Ata                       141

Elias                     121


Men det var fortfarande en kvart kvar och det testades nya metoder i en fjärde serie. Där visade Elias sin skruvteknik då han skruvade klotet på ett väldigt underligt sätt men lyckades få strike ändå. Magi testade vänsterhanden och lyckades få en strike och ett par spare, men kunde ändå inte få bättre än Ata som bowlade bättre med vänstra handen än med högra.


Nästa gren är Biljard.


Träningsliga topp 5!


Hittills har vi haft 35 träningar.

  1. Ata                                   31                                            
  2. Sebastian                        30                                                   
  3. Joakim Cedergren            26                                                    
  4. Andrés                              26                                             
  5. Erik H.                               24           


                                  


Sista chansen nu!

Imorgon spelar Sverige VM-kvalmatch mot Malta. Sista chansen för vårat svenska landslag att fortfarande slåss om de återstående poäng som de kan ta för att om möjligt ta en andraplats och kvala till VM i Sydafrika 2010. Vi hoppas på ett betydligt mer offensivt och effektivt Sverige. För kan man inte slå Malta på hemmaplan så har man nog inget i Sydafrika att göra.


Conventum för ett tag sen!


Veckans Bill och Bull


Valkyria! VM-kval och EU-val

Valkyria - Ett gammalt uttryck från nordisk mytologi. Det var kvinnliga andeväsen som i strid valde vilka krigare som skulle få överleva eller dö och därmed föras vidare till Valhalla, de stupade krigarnas hall.Under gårdagens VM-kvalmatch mellan Sverige - Danmark var nog inte de nordiska gudarna på vår sida. Sverige förlorade matchen med 1-0. Chanser för Sverige fanns men bollen ville inte in, inte ens från straffpunkten. Kim Källström, slog straffen som den danske demonmålvakten gick rätt och räddade. Kim sa själv i halvlek om straffen att "Alla straffar som inte är mål är dåliga", vilket kändes väldigt moget och insiktsfullt sagt av en kille med barnröst. Men straffen kom som ett tecken från ovan för att få chansen och förgylla vår nationaldag. Däremot så kände nog gudarna att missen var en förolämpning, inte bara för att kameramannen missade straffen då ett ViaSat Sport-märke vackert prydde TV-rutan precis när straffen slogs, utan även för att man inte tog vara på den. Då man inte tackade och tog emot så valde de istället att sätta käppar i hjulet för Sverige och sätta träben på Mikael Nilsson. Knappt 10 minuter efter straffmissen så fick herr Nilsson för sig att klacka bollen ut ur straffområdet, som om man någonsin sett han klacka förut men han fick för sig detta nu. Klacken som han missade tog i stödjebenet och resten vet ni nog själva... Men för er som inte vet så fick Thomas Kahlenberg bollen framför öppen kasse och rullade in den.

Det svenska landslaget kämpade men fick aldrig till något framåt. Fotboll är svartvitt och bara en sida vinner. Nu vägen ser vägen mot VM i Sydafrika 2010 nattsvart ut för svensk del, nästan lika mörkt ut som på Kameruns avbytarbänk... Med liten pensel med vit färg ska nu denna stora svarta tavla målas över och chanserna är små men finns fortfarande för att lyckas reda ut detta spektakel.

Vad var det som hände då?
Anders Svensson i all ära saknades med en hårt kämpande Sidledsdanne som ersättare. Men ett svensk landslag som i stora delar består av spelare från Allsvenskan, som är en av europas sämre ligor, är tyvärr inte tillräckligt bra. Rasmus Elm gjorde visserligen en okej match.
Chippen Wilhelmsson hade en tung inledning för att komma in i matchen och kvalitén på saudiarabiska ligan kan väl också diskuteras, men han visade ändå att han är duktig och är ett offensivt anfallsvapen. När han väl kom in i matchen, ställde han till med oreda i det danska försvaret. Men så klart att precis när han blivit varm i kläderna så blir han utbytt. Sedan anses tydligen ett mittenlag i Allsvenskan ha högre status än ett lag i Holländska ligan, men nu är man också alltid lite mer kritisk efter en förlust. Fast även om Viktor Elm kanske inte får mycket speltid i SC Heerenveen, så visade han betydligt mer fart och kavlité under den lilla stunden än vad Malmö FFs Sidledsdanne gjort under hela matchen. Sebastian Larsson kommer in och visar fram fötterna och för första gången i matchen får vi en offensiv högerback, synd bara att 10 minuter av matchen återstod. Henke på topp är en bra fotbollsspelare det vet vi, igår var han också bra men fick inte riktigt till det där sista och borde nog satt dit bollen vid något läge. Kanske var han inte riktigt i balans och detta med tanke på att hans yngre bror enligt källor tidigare under gårdagen gått bort. Detta beklagar vi djupt och sörjer med Henke och hans familj.Våran Zlatan då? Mycket kritik får han utså men även om han kunde verka nonchalant i vissa situationer så försökte han. Att komma från Inter med världsspelare, med en engagerad Coach som aktivt dirigerar och coachar laget, till ett halft allsvenskt landslag med en stillasittande och armkorsande passiv förbundskapten gör nog stor skillnad. Inget väggpass fick han under hela matchen trots att han försökte. Zlatan är stor men inte längre än 2 meter och de flesta bollar mot han var nog i den höjden. Det är inte lätt när det är svårt men som lag borde Sverige ha lyckats tvåla dit bollen och i alla fall fixat en poäng.

Frustrationen är stor, främst då man vet vilka offensiva kvalitéer som hålls tillbaka. Men vi får trots allt inte glömma att det är Lagerbäcks tro på sin taktik som tagit oss till alla EM- och VM-slutspel de senaste åren. Så det gäller väl att inte ge upp hoppet än, men då får vi ta vara på de få chanser som gudarna ger oss... för i dagsläget behöver vi nog fler än en skänkt straff från ovan för att ta oss vidare.

Gårdagens däremot absolut bästa banderoll på läktaren var även den en Dansk. Med en text där det stod typ:
"Zlatan är vår, ge tillbaka honom! Skåne tillhör Danmark!" Men att Sverige haft dispyter med danskar ända sen Stockholms blodbad är inget nytt.

Valkyria. Igår så ville inte det där riktiga nationaldagsfirandet ta fart. Istället var det som att Valhallas portar stod på glänt och väntade. Däremot så idag så är det andra valhallar som väntar. Vi får väl se vad valkyriorna har för planer där för Sverige i detta EU-val...

Sverige - Danmark och Nationaldagsfirande!

"I en förordning från 1983 bestämdes att Svenska flaggans dag 6 juni, som firats sedan 1916, även skulle bli Sveriges nationaldag. Sedan 2005 är nationaldagen även helgdag. Annandag pingst förlorade samtidigt sin status som helgdag. I en förordning från 1996 anges även att nationaldagen är en salutdag."
källa: Wikipedia

Idag är det inte bara Sveriges nationaldag utan även en prestigefylld och väldigt viktig VM-kvalmatch för Sverige. Det är inte heller vilket motstånd som helst utan battle of Scandinavia mellan Sverige och Danmark. Ett möte som de senaste åren haft tendensen att bli ganska så dramatiska. Vi minns såklart matchen den 2 Juni för två år sen...


Walk Over studentens lyckliga dagar!

På fredagmorgonen kom ett tråkigt besked för alla PFC-are, nämligen att Fellingsbro GOIF 2 lämnade WO till kvällens match pga för få spelare. Detta då för många av deras spelare i deras andralag ska fira sin student i helgen. Beskedet om detta kom tyvärr så kort inpå så PFC hade ingen möjlighet att flytta matchen och Fellingsbro tvingades tyvärr att lämnga återbud.

Tråkiga nyheter men det blir så ibland. Nu är det bara att ladda om inför nästa möte mot Frövi IK borta och även hoppas att PFC inte behöver lämna WO i någon av sina matcher under säsongen.

Grattis däremot till de spelare i Fellingsbro som tar studenten och alla övriga glada studenter i Örebro  och runt om i vårat avlånga land som nu ska ge sig ut i världen!

Blattar mot Svennar!

Ikväll hade PFC en frivillig träning för att hålla igång och ladda inför morgondagens match mot Fellingsbro GOIF 2. Det dök upp 10 stycken tappra spelare som gett sig ut i duggregnet. Det blev lite smålagsspel där slumpen efter lite justeringar gjorde att man spelade svart mot orange... Där de svarta laget också bestod av de mörkare spelarna i truppen och de oranga av de mer vita spelarna eller helsvenskarna om man så vill kalla det. Martin var lite besviken då han sa att han är halvnorsk men fick ändå spela med dom svenska spelarna. Att han också är från Skåne borde ju legitimerat att han skulle ha kunnat spela i det svarta laget. Hur som helst så vann de oranga laget i bäst av 3 matcher och stämningen var på topp!

Nu är det bara att ladda inför morgondagens drabbning!

Forza PFC!

4 tuffa motståndare väntar!

Tiden går fort när man har roligt och nu har över hälften av vårmatcherna gått. Nu återstår 4 matcher, mot på papperet något lättare motstånd. Men som alla vet så kan allt hända i fotboll. Så det gäller för PFC att hålla uppe den riktigt goda stämningen som finns i laget och fortsätta hålla koncentrationen uppe i de återstående matcherna innan sommaruppehållet.

På fredag möter man alltså Fellingsbro GOIF 2 hemma. De har 3 vinster och 3 förluster och hittills samlat ihop 9 poäng och ligger på sjätte plats i tabellen. Laget har en hyfsad målskillnad där de gjort  12 mål och släppt in 9 som faktiskt är ett mål färre än PFC i nuläget.

Omgången efter väntar Frövi IK 2, som just nu ligger sist i tabellen med 1 poäng då de har en oavgjord match i bagaget och förlorat resten. Laget har också den sämsta målskillnaden med bara 4 gjorda och 17 insläppta mål på 6 matcher.

Sedan väntar IFK Hallsberg 2 som just nu ligger på en sjunde plats med samma poäng som Fellingsbro GOIF 2 men med en sämre målskillnad. Då laget har gjort 10 mål och släppt in 13.

I sista omgången väntar returmötet mot Hovsta som tyvärr inte startat denna säsong av division 7 så bra. De ligger på en nionde plats med endast en vinst som laget lyckats skrapa ihop. De har gjort 10 mål men däremot släppt in 17.

På papperet något lättare motstånd men lagen i botten vill säkerligen putsa till sina resultat inför uppehållet för att få lite arbetsro inför hösten. De kommer kämpa in i det sista och av erfarenhet så vet vi att lag som är en bit utifrån Örebro aldrig blir några lätta motsåndare.

Kan vara sista chansen!

Till alla PFC-supportrar!

Vädret under de senaste dagarna har varit strålande med temperaturer upp mot en 25-30°C. Men efter solsken kommer regn i detta avlånga land, något behövligt men vi hoppas på att detta inte håller i sig allt för länge. Däremot ser det ut att bli något svalare och mulet resten av veckan fram till helgen då match mot Fellingsbro GoIF 2 väntar på fredag.

Ikväll är det träning inför denna drabbning och affischer om matchen kommer sättas ut på universitetets anslagstavlor idag!
Sista hemmamatchen innan de flesta studenter kommer att åka hem till sina respektiva hemorter.

Så det kan vara sista chansen innan sommarlovet att komma och heja på PFC Örebro. Missa den inte!

Coach Pirmoradi om matchen mot Wedevåg

Besviken! Det är den enda ordet som kan sammanfatta domarens insats. Vi börjar matchen bra och har kontroll och efter bara en kvart så kommer alla dessa fel beslut. Domaren blåser för allt till Wedevågs fördel, Sebbe kommer åt en av deras spelare som är ett huvud längre och killen flyger som en vante och domaren blåser, deras spelare springer runt och filmar helt öppet så pass mycket så att jag tror domaren skämdes till slut och ge dem fler frisparkar, särskild efter den feldömda straffen. Hur kan en domare som har varit tränare för ett lag bara för två säsonger sedan döma deras match. Domaren och hela Wedevågs IF inklusive deras ledning borde skämmas. Fan se till och väx upp för fan, vilket lag i division 7 eller för den delen i någon annan division fixar en gammal tränare som ska döma deras matcher, eller om han valde det själv vet jag inte, men jag vet att han inte borde ha dömt matchen.

Lite om vår eget lag, vi gör en bra match trots omständigheterna och vinner. Vi möter ett relativt dåligt lag som hittills bara lyckats ta en poäng under hela säsongen och en enkel vinst med 5-6 mål ska det vara. Enda lagdelen som jag är lite missnöjd med är mittfältet, som lämnade Andrés helt ensam i försvarsspelet pga att de inte kunde komma ner då de hade för höga utgångspositioner. Det ska inte ske, utan det finns instruktioner i både anfallsspel och försvarsspel som man måste följa. Det spelar ingen roll om man gör en kanonmatch i offensiva spelet om man inte jobbar för laget, är man trött så byter man eller så deltar man inte alla anfall och vilar på rätt sida. Resterande laget gör sitt bästa och vi visar lagmoral och kämpar in i de sista.

När man vinner en match så ska man göra det som ett lag. I PFC så är laget viktigt, vi spelare för varandra. Poängligan och annan statistik är inte intressant för mig. Att en spelare gör sitt jobb korrekt i både anfallsspel och förvarsspel och visar bra lagmoral är viktigt för mig som tränare.


+ + + Per Olsson (Duktig i uppspelen och aktiv hela tiden. Söker rätt spelare med bra passningar och har fått bättre spel både i anfall och försvar med spelarna runt omkring.)

+ + Jesper Fritz (Ger stabilitet och trygghet till hela laget med sitt spel och spelar enkelt och bra.)

+ Andreas Oxelgren (Gör ett par fina räddningar och har en jävligt bra attityd och ger positiv feedback till laget.

Veckans Bill och Bull


RSS 2.0