Pablo mfl.

Ett gäng parsare kom för en stund sen hem från Conventum där man varit och kollat på Pablo Francisco, som kommit till Sverige på sin turné i Scandinavien. Väl där träffade man även på Niklas som var där i sällskap med sin flickvän.

Men det var inte bara Pablo som uppträdde under den ca 2 timmar långa föreställningen. Utan även Janne Westerlund från Sthlm Live, och Pablos vänner Flip Schultz, Asley Fisame och Sean Savoy.

Showen var väldigt underhållande och alla fick sig ett gott skratt!
Imorgon väntar PFC:s avslutningsmiddag där det säkerligen kommer bjudas på ytterligare skratt och god mat!

På väg till stan för o käka o se Pablo

Gruppbild på vita cyklarna =)

Gruppbild på Conventum

Glada Danne o gänget

Pablo signerar T-Shirts...Pablo preview!

Som de flesta nog vid det här laget vet så ska ett gäng parsare dra och kolla på Pablo Francisco imorgon. Biljetterna gick åt som smör i solsken och förmodligen så gör hans nya show Who You Foolon' Tour 2009 ingen besviken.

Här kommer däremot en version av hans mest kända skämt -
Little Tortilla Boy.

Dag två i PFC-veckan!

Tisdag
Under dagen så kommer det mesta vara som vanligt. Några av spelarna jobbar, andra pluggar och ikväll är det fotboll eller gym. Ehsan har åkt till Barcelona och kommer därför inte kunna medverka på Pablo Francisco imorgon. Men som tur är så har han hittat en ersättare, Anton Eliasson. Hans tillvägagångssätt att fråga om Anton vill ta hans plats var ganska så rakt på sak.

Anton fick nämligen ett sms där det stod något i stil med.
"Hej en av världens bästa ståuppkomiker kommer till Örebro. Sätt in 500kr på mitt konto."

Något i den stilen, utan någon vetskap eller betänketid så var Anton 500kr fattigare...
En rolig liten historia om hur man kan fråga en kompis om han har lust att gå på något då man själv inte kan.

Måndag!

Ny vecka nya utmaningar! Plugget är i full gång för de flesta parsare. Detta är en vecka som kommer att bli en äkta PFC-vecka. På onsdag kommer ett gäng gå och kolla på den världsberömda latinamerikanska komikern Pablo Francisco. På torsdag är det avslutning på KinaMuren och till helgen är det den officiella avslutningsfesten!

PFC-spelare på fotbollspassen

PFC-spelarna tar snart över ÖUIFs fotbollspass...
Gemenskapen och stämningen på passen har blivit betydligt bättre sen för några år sen, och kvalitéten har också tagit ett kliv uppåt.

Idag var följande PFC-spelare där:
Ata
Andrés
Anton
Daniel L
Erik
Kevin
Per
Sebastian

Även några nya intressanta spelare är sugna på att joina denna sköna skara spelare.

Bilder från IFK Hallsbergmatchen


Andreas Oxelgren provar bollkänslan som utespelare, Danne Lundmark provar målvaktshandskarna.


Danne L kollar så att allt är som det ska med stolpen. Han ser lite ensam ut... funderar nog på vad han gett sig in på.


Per och Antonio i "grisringen". Per ser ut att vilja ge Anton en svår boll så fort han får den...
I bakgrunden Andrés och Martin som värmer upp på ett lite mer seriöst sätt.


Mange har fått solen i ögonen och ser inte att Deniz springer rakt mot han... E.Ronaldo och Andy står och begrundar detta öde.


PFC-Bågen

Mycket är sig likt på studentgatan, studenter kommer och går men PFC består. Rekryteringen av spelare har redan börjat och de flesta håller utkik efter intressanta nyförvärv.

Under helgen så fortsätter PFCs försök att få in så många spelare som möjligt i fastigheten som kallas Bågen. Tyvärr så förlorar vi Kevin som flyttar ut men in kommer ingen mindre än Coach själv. De som nu är inbitna PFCare och bor i denna byggnad är Andibaba (Andrés), Sebbe, och snart Ata.

Bilder från IFK Hallsbergmatchen


Anton, Lundmark och Jocke granskar den fina planen som sägs vara legendarisk... då Hallsberg en gång slog ut ÖSK i cupen på denna plan. Nu är det även planen där PFC spelade sin sista division 7-match.


Kevin posar, Jesper och Essi går in i omklädningsrummet.
Undra vad Kevinho har i kikarn, han ser lurig ut.


PFC i omklädningsrummet innan man börjat byta om. Alla installerar sig på sin plats för att känna sig så hemma som möjligt. Sebbe är på väg någonstans, säkert på toa. Där någon redan är, tror det är Mange som tvättar händerna. Jesper, kameraman för dagen gör sig redo med stativet. Essi och E.Ronaldo snackar förmodligen om sina kostvanor och Per gnuggar smuts från sin t-shirt.


Den obligatoriska "grisen" innan uppvärmningen drar igång, som man denna gång hann med då man var på plats i god tid...

Fotbollspass på ÖUIF

I väntan på att de ordinarie inomhusträningar kommer igång, så rekommenderar coacherna att de spelare som har möjlighet kommer på ÖUIF:s fotbollspass. Hitills har det varit många PFC-spelare på dessa pass, vilket höjt både kvalitén och stämningen på passen.

På följande pass är det ofta många PFC-spelare där:

Tis 17.00-18.15
Tors 17.00-18.30
Sön 17.15-18.45

Tips:
På dessa pass får man en möjlighet att även försöka spela in sig på den position som de vill spela på under student-SM. De som var med förra året vet hur vi vill spela inomhus, så även om det blir svårt så är det ändå bra att försöka spela på det sättet då och då. De spelare som inte var med men vill veta mer om hur vi spelar så är det bara att prata med Coach Pirmoradi.

Vi här på PFC-Bloggen vill också passa på att tacka ÖUIF för att vi under året  har fått använda deras anslagstavlor för att sätta upp matchaffischer på!


Lagfoto!


Det vinnande laget!

Bakre raden från vänster:
Joakim Cedergren, Anton Eliasson, Andrés Sobarzo Miranda,
Sebastian Nyberg, Ehsan Shams, Deniz Muharemi, Ata Pirmoradi

Främre raden från vänster:
Daniel Lundmark, Per Olsson, Erik Höglund, Martin Ekelöf,
Magnus Nolgren, Robert Andersson, Kevin Blankstedt

Liggande
Andreas Oxelgren

Ny header!

Till alla läsare!
En ny inomhussäsong är snart här, men en höst väntar vilket automatiskt innebär att det inte blir lika mycket fotboll. Men vi här på PFC-Bloggen kommer försöka att hålla oss uppdaterade så gott det går. Vi är i full gång och jobbar för fullt med att förbättra oss.

Till att börja med så har vi nu en ny header som vi hoppas att ni kommer att gilla!

Forza PFC!

Vila och nya spelare!

Säsongen är slut och de flesta PFC-spelarna är i full gång med sina studier. Just nu så har man inga träningar men däremot så håller de flesta av spelarna själva med gym och spelar inomhus på ÖUIFs fotbollspass. Men förmodligen kommer man inte köra igång med några organiserade träningar för än om några veckor då förberedelserna inför student-SM börjar.

Sökandet efter nya spelare har även börjat och för alla som är sugna är det bara att höra av sig till Ata eller Sebbe. Till alla i truppen som har ögonen öppna, så är det bara att föreslå spelare så tar vi en titt på dem.

Intervju med IFK Lindesbergs tränare!

Från division 7 östra blev det IFK Lindesberg som kommer göra Pars FC sällskap upp i division 6. Vi fick en liten intervju med deras tränare Bo Strener.

Grattis till avancemanget, var detta målsättningen före seriestarten?
Jag ska säga dig så här. Ja det var det, när ja tog detta jobbet hade ja detta som målsättning. Detta året ska vi upp tänkte jag. Jag har alltid den målsättningen och detta var ett ungt lag och när ja la in detta med tre träningar så visste jag att det var rätt då det fanns mycket goda möjlighet. Killarna var fotbollsutbildade och det går att göra små undervärk.

Ni spelade 1-1 mot oss på eran hemma plan och 4-2 på våran hemmaplan, vad har du och säga om de matcherna.
Jag kan säga så här om första matchen, vi fick stryk på eran hemma plan, jag vart smått imponerade av er, ni var storväxta och endå spelade ni rätt så fin fotboll. Vi spelade 4-4-2 och ja ångrar att ja inte ändrade till 4-5-1 tidigare och segern förtjänade ni.

1-1 matchen hemma kunde ja tyvärr inte vara med själv och ja fick rapport om den matchen, Vi hade 1-0 tills det var 3 min kvar och ni fick en straff, och som helhet var vi tillbaka pressade men ni skapade inte så stora chanser emot oss, resultatet vare rättvist enligt rapporter.

Vilket lag spelade finast fotboll under hela året i serien?
Ja, finast fotboll under hela året, jag får lov och säga att när vi mötte er, första matchen mot er, så tycker jag att ni spelade bäst fotboll under förutsättningar på den planen.

Vilket lag hade bäst försvar enligt dig?
Ja, bästa försvar. När vi tittar på det så tänker jag på 2 matcher, när jag ser på 2 matcher. Det var när vi spelade mot sköllersta. Dem hade ett kanonförsvar, första 70 minuterna hade dem ett fenomenalt försvar.

Om tre lag kunde bli uppflyttade, vilket lag tyckte du borde hängt med oss.
Jag säger faktiskt så här. Det lag där vi blev så otroligt utspelade var mot IFK Hallsberg 2, så jag unnar Hallsberg.

Vad har ni för målsättning inför nästa säsong?
Våran målsättning inför nästa säsong, utan att vara styv i korken, helt enkelt att fortsätta på den här vägen, och min målsättning för detta är att vi ska vara med och slåss om dessa uppflyttningsplatserna.

Vem är din Favorit spelare i serien?
Jag kan säga så att min favorit spelare är Johan Nilsson, född 90, våran högermitt.

Vem är din favorit spelare i världen
Drogba, i Chelsea.

Favoritlag i sverige?
Malmö FF

Favorit lag i världen?
Manchester United

Vem är din idol?
Sven-Göran Eriksson

Till sist, vad önskar du dig allra mest just nu?
Att vi ska ha fred i världen.

Intervjuare: Arash Doaei

Tack så mycket för intervjuen och vi önskar IFK Lindesberg lycka till i division 6.


Highlights från matchen mot Hallsberg


Skytteligan 2009!

PFC uppfyllde även målet att ha en spelare
som skytteligavinnare denna säsong.

Stort Grattis till Anton Eliasson!
Som vann skytteligan med sina 15 mål.

Här kommer top 10-listan på årets målskyttar
Där PFC även fick med två spelare till

Vinnare av Division 7 östra!


PFC-supportrar

Till alla PFC-supportrar! Imorgon spelar Pars FC sin sista match för i år. Avspark 16.00 i Hallsberg.

En på papperet betydelselös match då IFK Hallsberg inte har något att spela för och då PFC redan är klara seriesegrare. Men som alltid i idrott så handlar det inte alltid om poäng utan om ära och heder, och det faktum att man inte vill förlora!

Följande trupp kommer att åka till Hallsberg och avsluta denna säsong:
x Andreas Oxelgren
2 Daniel Lundmark
4 Kevin Blankstedt
5 Andrés Sobarzo
6 Ehsan Shams
7 Sebastian Nyberg
8 Ata Pirmoradi
9 Joakim Cedergren
10 Erik Höglund (C)
11 Anton Eliasson
17 Per Olsson
18 Robert Andersson
19 Deniz Muharemi
20 Magnus Nolgren
21 Martin Ekelöf

Forza PFC!

S.A.M


Lite rolig bild från förra veckan då Atas vän Sam var här och hälsade på.

Sam längst till vänster, Ata i mitten och Mange till höger.
Varav deras första bokstäver i vardera namn blir just Sam.

Sam som för övrigt kom bra in i gänget och samverkade på förra helgens lagfester. Samtliga spelare som fick träffa honom verkade gilla han. Sammanlagt var han här i drygt en vecka och blev som en del i PFC-gänget. Sammanfattningsvis kan väl sägas att du är varmt välkommen tillbaka när du känner för det!

Träningsligan 2009

Vi hade 49 träningar denna säsong (inomhus + utomhus)


Årets sista träning

Ikväll hade PFC sin sista träning för året. Nitton stycken spelare dök upp och träningen innehöll en passningsövning lite spel och man avslutade med skott och en straffturnering. På söndag väntar årets sista match mot IFK Hallsberg borta. Spelarna fick under dagens träning också själva önska en favoritposition som de eventuellt kan få spela på under denna match.

En kul grej för alla som varit med under detta år och även ett sätt från oss ledare att visa uppskattning för att man gjort en bra säsong. Däremot så kommer man att gå in 100% och verkligen göra allt för att vinna!

Forza PFC!

Champions League 2009

Igår drog en ny säsong igång av turneringen där europas topclubbar slåss om den ärofyllda Champions League-titeln.

Kommer storlagen att ta sig vidare från den första gruppspelsomgången? Ska Barcelona kunna vinna Champions League igen? Och självklart är alla nyfikna på att se omvåran Zlatan kommer lyckas tillföra något i Barca-tröjan?

Vi här på PFC-bloggen kommer att under turneringens gång ge er svar på dessa frågor och mycket mer.
Ikväll väntar stormötet mellan Zlatans gamla klubb FC Internatzionale och hans nuvarande FC Barcelona.

HT 09!

Helgen är slut, hösten närmar sig och ännu en säsong med PFC lider mot sitt slut. Andra året i föreningens historia blev ett år där PFC-andan verkligen växte. En gemenskap och sammanhållningen som få upplevt i tidigare lag som de spelat i. Under helgen var det fest och man firade seriesegern. Efter krogen så strålade alla samman och utanför krogen stod en PFC-trupp som tillsammans drog genom natten till MAX hamburgare. Kanske det sjukaste gänget men också det softaste!

Nu väntar en höst med inomhusfotboll men innan dess ska man möta IFK Hallsberg i sista omgången. En match där man verkligen ska fortsätta sin fina svit!

Forza PFC!


Veckans Bill och BullPFC i division 6!

Igår eftermiddag fick PFC det tråkiga beskedet att Frövi IK 2 lämnade WO inför dagens match. En match som skulle bli den sista hemmamatchen i år och som säkerligen skulle bjuda på publikvänlig fotboll. Däremot så gör detta att PFC nu leder serien med ointagliga 42 poäng och är därmed seriesegrare!

Stort tack till alla spelare och ledare som detta år verkligen ställt upp och gjort att PFC nu kan ta steget upp en division för att prova lyckan där.

Ikväll är det lagfest och givetvis ska seriesegern firas!

Forza PFC!

Universitetscupen 2009

www.laget.se/universitetscupen
Fotbollsturnering på universitetet!

Datum: Lördag 10 oktober 2009
Plats: Örebro Universitets Idrottshallar (I1 & I2)

För andra året i rad arrangeras en endagsturnering i inomhusfotboll för studenter i samarbete med Get A Service AB. Tidigare har det funnits en turnering som lades ner och efterfrågan på en ny har varit stor. Därför startades denna endagsturnering redan förra året. Det blev en succé då och vi hoppas att lika många lag vill delta i år.

Även mixade lag såväl som hela tjejlag får delta och oavsett nivå är alla välkomna!

Regler:
Five-A-Side, 1 målvakt och 4 utespelare. Helst enhetlig klädsel. Har två lag liknande färger finns västar att tillgodose för aktuell match. Fair Play, inget gnäll mot domare eller motståndare.

Lag:
Varje lag Måste bestå av minst 7 spelare, antalet avbytare är fritt och truppen får ha obegränsat antal spelare.

Speltid:
Gruppspel och slutspel. Matcherna spelas 1x15 min. och från och med kvartfinal blir det 2x12 min.

Kostnad:
120 kr per spelare som betalas i samband med anmälan av lagledare/lag-ansvarig till
Ata Pirmoradi som kan kontaktas på 0704-53 90 90.
Depositionsavgift på 300 kr som laget får tillbaka efter turneringen.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 5 Oktober

Inglourious Basterds

Ikväll efter träningen så planeras det studentbio för de som känner för det.

Pris 60 kr med studentleg.
Tid. 21.15
Film: Inglourious Basterds

Färdmedel till bion blir cykel, om vädret tillåter men det ser bra ut just nu... För er som inte har cykel, så står det säkert någon olåst någonstans. Annars låna en kompis cykel.

Här kommer en trailer på Quentin Tarantinos nya film:
(due to violation of the official trailer, we can only give this alternive one in french)Coach Pirmoradi om matchen mot Fellingsbro GoIF 2

Idag spelade vi bra mestadels av tiden, det vara bara en 20 minuters period då det var jämnt. Annars så var det vi som styrde och ställde som vi ville, och hade även en festival av målchanser som vi lyckades avsluta rakt på målvakten. Spelvändningarna funkade mycket bättre än förra matchen och kantspelet kom igång bättre, så vi lyckades ha varierad anfallsspel. Joakim gjorde bra ifrån sig på mittfältet och man kan se att han har växt i sin roll som centralmittfältare.

 

+ + + Joakim Cedergren (Gjorde kanske en sina bästa matcher då han kombinerade den bra speluppfattningen han har med mer aggressivitet och vilja.)

 

+ + Jesper Fritz (Var koncentrerad idag och gjorde få misstag, har börjat spela enklare och rullar efter backen.)

 

+ Andreas Oxelgren (Stabil matchen igenom, vid ett farligt friläge kom han ut bra och stressade forwarden och i helhet var stabil på den blöta och svårspelade planen.)


Lagmöte

Igår hade laget möte där man bland annat snackade om hur den gångna säsongen varit och om hur den kommande kommer bli. Högst på agendan var ekonomin och sponsorer, där man verkligen kommer behöva jobb för att kunna klara de ekonomiska kraven som ställs på föreningar i division 6.

Som de flesta PFC-supprortrar säkert vet, så vann man det viktiga bortamötet mot Fellingsbro GOIF och nu väntar Frövi IK 2 hemma på lördag. Två omgångar återstår och vinst i nästa omgång garanterar i stort sätt serieseger. Fast PFC-andan har det senaste året blivit ännu starkare och en vinnande inställning har infunnit sig i laget. Nu vill man inte bara gå upp utan även göra det som vinnare. Alla är överns om att man ska avsluta denna säsong på ett bra sätt och vinna de två återstående matcherna.

Något som naturligtvis också togs upp på lagmötet, var givetvis den stora lagfesten som man ska ha efter säsongen!

Bilder [Fellingsbro GoIF 2 - PFC Örebro]

Veckans Bill och Bull


PFC-TV Fellingsbro - Pars FC


Coach Pirmoradi ger plus

+ + + Anton Eliasson (Vad kan man säga… 4 mål och 2 assist talar för sig själv)

 

+ + Erik Höglund (Gör en riktigt bra match, mycket positivt i anfallsspelet)

 

+ Sebastian Nyberg (I helhet gör han en bra match trots att han ibland förlorade koncentrationen och vissa passningar gick inte rätt, men lyckas ändå vara delaktig i många anfall)


PFC-TV Wedevågs IF - Pars FC del 2


PFC-TV Wedevågs IF - Pars FC del 1


Övertygande seger

PFC vann bortamötet mot Wedevågs IF med övertygande 8-2. En match som hade kunnat sluta me tvåsiffrigt om man bara fortsatt att spela i andra halvlek. En match med två halvlekar, referat finns att läsa på www.laget.se/pfc.

Nu väntar en svår match borta mot Fellingsbro GOIF 2, som i denna omgång vann på bortaplan mot Lindesberg med 2-0. Laget satsar nu på att ta upp sitt B-lag till division 6 och kommer säkerligen ställa upp med ett starkt lag mot PFC. För övrigt så har man inte mött Fellingsbro tidigare i år då dem lämnade WO.

Det gäller för PFC att vara riktigt taggade, koncentrerade och fortsätta hålla agrresiviteten uppe så borde man lyckas kunna ta tre poäng!

Forza PFC

Några bilder på PFC-spelarna utanför planen.


Erik och Ehsan går kärleksfullt


Christian ser chockad ut.. =)


Grill hos Deniz


Ehsan förklarar något vetenskapligt för Jasper...


Lite kött hade vi också =)


4 ganstas på stan


Ata och Magi sitter och väntar på Essi och Seblack...

Omgång 15

Ikväll spelas den 15onde omgången i division 7 östra. Speciellt för denna omgång förutom att den spelas på en onsdag är att samtliga lag i serien spelar ikväll 18.30.

Följande matcher spelas ikväll:
Brickebackens IF - Frövi IK 2
Wedevågs IF - Pars FC Örebro
IFK Lindesberg - Fellingsbro GOIF 2
Sköllersta IF 2 - Hovsta IF
Yxhults IK 2 - IFK Hallsberg 2

Coach Pirmoradi om derbyt mot Brickebacken

Att möta Brickebacken är alltid svårt eftersom det handlar mer om den mentala delen än själva fotbollen. Dem har duktiga fotbollsspelare som verkligen rullar boll och vågar utmana, men däremot så kan det gå dåligt för dem om de hamnar i underläge. Vi i PFC hade snackat om att hålla oss lugna och ha tålamod. Problemet i första halvlek vara att vi spelade som ett flicklag och knappt vågade gå in i närkamper. Men vi tog upp det i halvlek och alla var överens om att vi behöver spela lite hårdare och våga sätta emot. Andra halvlek handlade ju bara om PFC och hur många mål vi skulle göra, aggressiviteten var på topp och koncentrationen låg på 100 %, exakt som det ska vara.

 

 

Plus

 

+ + + Daniel Lundmark (Står rätt i både försvar och anfall. Var väldigt kreativ idag och utnyttjade sin starkaste sida riktigt bra för att komma till målchanser. Fixade straff till 1-0 och gjorde 3-0 själv.)

 

+ + Sebastian Nyberg (Trots att han var osynlig ibland i anfallsspelet så ger han aldrig sig och gör ett bra jobb i defensiven. Sedan när han skickades upp som forward så skapade han stor oro i motståndarens backlinje och fick även utdelning.)

 

+ Ehsan Shams (Kämpade och slet hårt under hela matchen. Idag så hade han riktigt bra snack, samtidigt som han peppade medspelare så lyckades han störa motståndarna med sitt snack.)


RSS 2.0