Det gångna året del 2

2009-08-02 Sommarens slut
Sommaruppehållets slut. Redan några veckor tidigare hade några parsare lirat lite på skoj men nu var det alltså dags på allvar igen. På första träningen dök det däremot endast upp fyra stycken spelare i ett riktigt regnigt Örebro.

2009-08-07
Bragden under sommaren
Det hela började med en match mot serietvåan IFK Lindesberg. Folk var bortresta och skadade men efter en riktig kämpainsats borta i Lindesberg fick man till slut med sig en poäng. Detta efter en straff som Jesper Fritz säkert placerade in. Bragdmatch ett avklarad. IFK Lindesberg – PFC 1-1

2009-08-16 Division 3-mötet
Sen var det Sköllersta som stod på tur, som nu låg på en andraplats så åter igen seriefinal. Nu hade man börjat få tillbaka lite av sin trupp. Skadorna började också läka och det var nog väl behövligt då man mötte ett halvt division 3-lag. Det blev en riktig hård kamp mellan seriens två bästa lag där Sköllersta tog ledningen men PFC kunde kvittera på straff genom Daniel Lundmark. Slutresultatet blev 1-1 där det var hemmalaget PFC var närmast ett ledningsmål i slutet av matchen.

Efter tre oavgjorda matcher, var det fasta situationer som blev avgörande för PFC. Något som laget inte lyckats förvalta så bra året innan. Tur? Ett bra lag har marginalerna på sin sida. Trots motgångarna lyckades man hålla sig till planeringen och inte förlora under sommaren. Nu började spelarna komma tillbaka och på papperet väntade lättare motstånd…

2009-09-11 Sista hemmamatchen
Elfte september, sista hemmamatchen för Pars FC denna säsong mot Frövi IK och man hade i stort sätt säkrat seriesegern. Efter Sköllerstamatchen hade man fyra raka segrar, där man gjort 18 mål och släppt in 3 mål. Något som var för avskräckande för Frövi som valde att lämna WO. Trist då man förberett en fotbollsfest med mycket publik på hemmaplan vid Universitetet. Men nu återstod endast en sista match borta mot Hallsberg.

2009-09-20 Pricken över i:et
Sista matchen för året spelades borta mot IFK Hallsberg 2. Den var en match där inte bara seriesegern var säkrad utan man ville även försöka säkra Anton Eliassons skytteligatitel. Anton startade på topp tillsammans med nyinsatte Andreas Oxelgren som ville prova lyckan längst fram på plan istället för i målet. Målet vaktades istället av Daniel Lundmark. Efter första halvlek så stod det 1-1 men PFC fortsatte att spela sitt spel och slutresultatet blev till sist 5-1 till bortalaget. Därmed var seriesegern ett faktum efter en lång säsong. Anton Eliasson vann även skytteligan med sina 17 mål och Andreas Oxelgren lyckades till slut efter många om och men göra mål i sin första match som forward.

2009-10-01 Avslutningen
Den årliga avslutningen hölls traditionsenligt på Kinamuren. Det blev en del tacktal och det delades även ut lite priser. Det blev en väldigt trevlig tillställning där alla efteråt verkade mätta och belåtna.

Årets anfallare 2009: Anton Eliasson
Årets försvarare 2009: Martin Ekelöf
Årets Most Valuable Player: Erik Höglund

2009-12-31 Sammanfattning
Det var en händelserik säsong med både med och motgångar, fast mest med framgångar. Laget har blivit betydligt stabilare, stämningen är på topp, moralen växer och PFC-andan är större och starkare än någonsin inför 2010. Det är många nya spännande saker väntar det kommande året. Truppen växer och ser ut att kunna bli slagkraftig för att vara ett topplag även nästa år. Förhoppningsvis kommer man att få behålla spelare under sommaren och även slippa så många skador som drabbade laget den gångna säsongen. Peppar peppar, ta i trä…

Några få frågetecken återstår och såklart är den stora frågan. Kommer man lyckas vinna division 6 Södra
Men en sak är säker, liksom 2009, kommer det att bli ett PFC-år att minnas!


Nyförvärv 6

Robin Bernhardtz

Tidigare klubbar:

BK Forward (div 1) 2005-2007

IK Sturehov (div 5) 2007-2009

 

Ålder:

20 år

 

Position:

Innermittfältare

 

Stad:

Örebro

 

Yrke/studier:

Receptionist

 

Spelstil:

Passningspelare


Här ser vi Robin skaka hand med den assisterande coachen Sebastian Nyberg.

Robin kommer endast att spela på sommaren eftersom han pluggar i Uppsala och är hemma i Örebro på sommaren. Det passar oss utmärkt eftersom vi har folk som åker hem till sina städer under den perioden.

Välkommen till Pars FC Örebro!

Det gångna året del 1

Året lider mot sitt slut och det börjar bli dags att sammanfatta vad som egentligen hänt under säsongen 2009.

I en tillbakablick i arkivet hittar vi många roliga minnen och även några stunder som varit mindre roliga.

2009-02-05 Träningsmatch inomhus
Den första inomhusmatchen efter jul och man mötte FC Auri Sacra Fames. Matchen vann man med 3-2, men än mer anmärkningsvärt var nog att Magnus Nolgren spelade inomhus och det var Niklas Forsbegrs första match i PFC-tröjan.

Vi drar fram tiden lite och hamnar i mars.

2009-03-14 Fastighetsbyrån-Cup
Pars FC gör sin första match utomhus i Fastighetsyrån-Cup mot Nyckelby IF. Denna match vann man efter mycket om och men, missade frilägen och en missad straff. Men tack vare att man hade en bonusstraff på Nyckelby som man tog i halvlek. Så kunde man komfortabelt vinna matchen till slut med 3-0.

Även fem nya spelade gjorde utomhusdebut för PFC.
Dessa var Martin Ekelöf, Niklas Forsberg, Jim Carlsson, Daniel Lundmark och Robert Andersson. Robban som senare också hoppade in och gjorde mål i sin första match. Även Niklas ”Forsa” Forsberg gjorde mål i denna match.

2009-03-31 Första grästräningen
Första grästräningen på en tovig och ganska så dålig yta, men som kalvar på grönbetet var det ingen som klagade utan alla tyckte bara att det var skönt att komma ut.

2009-04-13 Första träningsmatchen
Första träningsmatchen mot Pålsboda GoIF. Ett lag som året innan ramlat ner från division 6. Matchen vann Pars FC med hela 5-1 (2-1 i halvlek) och det såg lovande ut inför den kommande säsongen. Detta var även Anton Eliassons första match utomhus för PFC. Han spelade en halvlek och gjorde ett mål.

2009-04-26 Seriepremiär
Seriepremiär mot Hovsta som ramlat ur division 6. En match med lite upp och ner för PFCs del men man vann matchen till sist med klara 3-0. Tyvärr så var det också den match där Daniel Johansson fick gå av efter att ha skadat sig i knäet. Detta efter att han skjutit ett långskott i mål till 2-0 för PFC. En skada som inte stoppade Danne att fortsätta i några veckor till, men som senare skulle visa sig vara mer allvarlig än man tidigare trott. En match med ett tungt avbräck och där premiärnerver spökade på sina håll. Men tre poäng i premiären och säsongen var igång.

2009-05-10 Den enda förlusten
Första och enda förlusten denna säsong, kom på bortaplan mot Sköllersta IF 2. En match som lika gärna hade kunnat sluta hur som helst. Lika mycket som Sköllersta hade några riktigt farliga målchanser i första halvlek, hade även PFC kunnat punktera den i andra. Istället fick ett sargat PFC se sig besegrat efter 90+ min.

Det här var en period under säsongen då PFC drogs med väldigt många skador på sina håll. Skadorna avlöste varandra och det var med nöd och näppe som man fick bita ihop och kämpa för varandra.

2009-06-05 Walk Over
Den första Walk Over-vinsten kom här mot Fellingsbro GOIF 2, som tvingades att ställa in matchen. Vinst med 3-0 och ett spelsuget Pars hade nog gärna velat spela denna match. Samtidigt som man behövde en välbehövlig vila efter sex omgångar.

2009-06-27 Sommarperioden börjar
Här började den fruktade om än näst intill skrämmande sommarperiod för PFCs del. För det första var planen näst intill helt ospelbar. Sedan drabbades man även av en hel rad bortfall av spelare. Både bortresta som skadade. För att bara nämna några som fattades så var Anton Eliasson bortrest för sommaren, Erik Höglund var skadad i knäet, båda mittbackarna Magnus Nolgren och Martin Ekelöf var borta. Något som man länge också vetat om och därför hade varje poäng hittills varit väldigt viktig.

Efter sex raka segrar  blev denna match mer dramatisk än vad man behövt, och det blev inte bättre av att Hovsta tog ledningen med fem minuter kvar av matchen. Men i matchens sista spark så lyckades Per Olsson slå en frispark i Aryans huvud, som nickade in bollen mål i mål. Ett väldigt viktigt mål som även gjorde att PFC gick till sommaruppehållet som serieetta.

fortsättning följer...


StatistikDivision 6 Södra

Dagarna innan jul kom det preliminära förslaget till nästa års serieindelning.
För PFC ser nästa års serie i nuläget ut på följande sätt:

Div. 6 Södra
Laxå IF 2
Närkesberg/Mariedamm FF
Odensbackens BK
Pars FC Örebro
Pålsboda GoIF
SMÅ IF
Skyllberg IK
Svartå IF
Åmmebergs IF
ÖSK Söder 2


God Jul!

Jul i PFC 2009. Några har åkt hem över jul och nyår medan vissa är kvar och jobbar eller bara tar det lungt.
Vi här på PFC-bloggen vill önska alla en riktigt god jul och hoppas att alla får det bra.

Här kommer en särskilld hälsning Coach. Som från oss alla, önskar er alla en god jul!

Appropå mustachen, så är det ingen bild från prostatacanserkamanjen, inte heller från Halloween eller någon utklädnadsfest där han försöker att likna Freddie Murcery, utan den är helt nyodlad.
Anledningen är att han förlorade en bowlingrunda mot Magnus, Ehsan och Sebbe. Där straffet var att spara ut mustasch en vecka! Det roliga i hela historien är nog att det var den kreativa Coach själv som kom med förslaget...

Nu ska jag sätta mig i bilen och köra upp till nordligare breddgrader.

Essi, det är okej att äta lite kolhydrater.
Själv ska jag gå upp 15 kg tycker KnäDanne.
Josh Hartnett, ramla inte om det är halt ute, försök att stå upp.
Nicke Nyfiken, vi kanske ses i Sundsvall.
Lee Dan Sun, 즐거운 성탄절 보내세요 및 새해 복 많이 받으세요
Till AndiBaba som gått till Hidingsta Feliz Navidad y Próspero año nuevo!

Och till era alla andra! God Jul på er Allihopa!
Hoppas att ni får äta riktigt mycket och god julmat!

/Sebbe

Nyförvärv 5

Rikard Magnusson

Senaste klubb:

Dalstorps IF (div 4)


Ålder:

26 år

 

Position:

Forward

 

Stad:

Dalstorp

 

Yrke/studier:

Studerar

 

Spelstil:

Konditionstark och bra speluppfattning

Här ser vi Rikard skaka hand med den assisterande coachen Sebastian Nyberg

Välkommen till Pars FC Örebro!

5,1 km på tid!

Idag testades sträckan som vi ska springa i januari av mig och Jocke. Vi joggade ganska lugnt och sprang sträckan strax under 25 min. Men om man tar i lite så kan man nog få betydligt bättre tid. Jag tror att flera i laget kommer nog klara av att springa runt på 20 min. Jag ska ut och testa den igen om en vecka och därefter bestämmer vi hur mycket tid som vi behver klara sträckan på. Kom ihåg att det inte är en tävling, utan att vi bara vill testa och se hur vi ligger till och hur mycket vi behöver träna för att ha bra form till serien.


Här kan ni se sträckan, gå ut och prova den gärna.


#8 coach

Julvecka

Terminen lider mot sitt slut, egentligen slutar den i januari, fast det känns som att den redan slutat.
Nu har nästan alla parsare som inte bor i Örebro åkt hem för att fira jul med nära och kära.
Snön har kommit till Örebro och julstämningen börjar smått att komma till PFC.
Idag var Coach och Jocke ute och löpte den kommande rundan som vi ska springa nästa år.
Om hur detta kändes och vilka tider som de fick kommer Coach att berätta lite senare.

/Sebbe

Träningsligatoppen efter 17 träningarUnder dessa 17 träningar så har 40 spelare deltagit. Det har varit 17 spelare per träning i snitt och alla har skött sig jättebra när det gäller att höra av sig till tränarna när de inte kunnat komma. Många nya duktiga spelare har skrivit på för Pars FC och vi ser fram emot bra träningar efter nyår.

Jullov i PFC!

Idag hade PFC sin sista träning för året. En träning där 17 tappra parsare dök upp. Närvaron på träningarna under hösten har varit riktigt bra. Kul att se att så många kan ta sig tid och komma, då träningstiden kan vara något obekväm för vissa. På dagens träning märktes det däremot att det varit en lång höst och att energin börjat ta slut för de flesta. Detta är också naturligt då den mesta motivationen och energin gick åt under SM.

Nu är blir det ett litet jullov till början av Januari, och alla får möjlighet att vila upp sig och komma tillbaka nästa år ännu mer taggade. För de som följer PFC-Bloggen så kommer den att uppdateras med jämna mellanrum under helgdagarna.

Sedan kan sägas att någon gång runt den 10onde Januari kommer ett extrainsatt årsmöte att hållas innan det ordinarie årsmötet äger rum i senare i vår. Men mer info om vilket exakt datum, tid och plats kommer senare.

En annan nyhet är att idag skrev ytterligare ett nyförvärv på, som såklart kommer att presenteras här på bloggen inom en snar framtid!

/Sebbe

Planer inför våren 2010

Truppen växer sig stark inför kommande säsongen. Pars har gjort ett gott intryck på de flesta den gånga året. Det är inte bara spelare som fått upp ögon och öron för Örebros bästa studentlag. Även lag har hört av sig inför den kommande försäsongen och vill spela träningsmatcher.

Hittils har man gjort klart med följande träningsmatcher:
27 Mars Axberg
30 Mars Små
17 April Alkvetterns IK

Sedan väntar även ett träningsläger i Köping i vår, där ett par träningsmatcher kommer att äga rum.
Redan nu ser man fram emot kommande utomhussäsong.

Men först väntar Vintercupen i Bengtsfors i februari.

Nyförvärv 4

Marcus Nordström

Senaste klubb:

Hagaströms SK (div 4)

 

Ålder:

24 år

 

Längd:

196 cm

 

Position:

Målvakt

 

Stad:

Gävle

 

Yrke/studier:

Studerar

 

Spelstil:

Målvaktsstilen

Här ser vi Marcus Nordström i bild med den assisterande coachen Sebastian Nyberg

Vi kan tillägga att Marcus kom till Pars FC redan förra året men skrev på nu eftersom han var skadad hela förra året.!

Tisdagsträning

Den första riktiga snön har nu fallit på studentgatan, och i hela Örebro för den delen. Det börjar bli lite småslirit att cykla och värmen inomhus är extra skön nu när det är vitt ute. Inomhus kommer PFC också att fortsätta träna ett bra tag till.

På dagens träning så dök några nya spelare upp och även Danne J var tillbaka, även om han stapplade fram lite stelbent! Men kul att se att han i alla fall kan gå efter knäoperationen.

På torsdag är det träning igen och förmodligen blir det sista innan jullovet.

/Sebbe

Luciahelg i PFC

Förra Lucia så var det någon som kom med idén att PFC borde ha ett Luciatåg för att tjäna lite pengar till klubben. Då minns jag att Coach var den som var mest sugen på att vara Lucia. Detta blev det såklart inget av och i år tror jag att hela Luciafirandet helt glömts bort.

I fredags var det Idol-final hos Lee Dan-Sun där det spelades lite PES2010 i reklampauserna!

Under lördagen så kom nya tillskottet i ledarstaben Anton, hem till mig för att prata lite om framtida funderingar inför den kommande serien. Coach dök så småningom också upp och alla tre drog sedare vidare in till stan. Det blev en lugn kväll där man tog en kvällspromenad hem efter utekvällen för att till sist skiljas åt när man närmade sig universitetet.

Idag på Lucia-dagen så har båda tränarna varit ledsagare. Huvudtränare lyxade till det med ett besök på Gustavsviks äventyrsbad, medan andretränaren nöjde sig med en promenad på stan där det var marknad.

En lugn helg med andra ord. Jag undrar hur övriga grabbarna haft det?

/Sebbe

Pictures

Några bilder tagna med Andreas kamera finns nu att kika på...


Lundmark vet inte vad som väntar honom =)


El Capitano har koll på läget


Jocke ska slå en frispark till Ata som punktmarkeras


Kev och Lee stylar


Robban satsar på hårmodellkarriär


Bronsgrabbarna...


5 dagar kvar!

Nu återstår endast 5 dagar kvar av det öppna övergångsfönstret. En period som varit relativt lyckosam för PFC. Hittills har vi presenterat 3 nyförvärv och en ny assisterande tränare. Idag gjorde man även klart med två ytterligare spelare som kommer att spela med Pars FC kommande säsong. Vilka det är återstår dock för er läsare på PFC-Bloggen att se, men nästa vecka presenteras nyförvärv 4.

Håll utkik!

Nyförvärv 3

Simon Sjölund

Senaste klubbar:

Kolsva FF (div 4)

Köping IF (div 2)

 

Ålder:

20 år

 

Position:

Yttermittfältare/back

 

Stad:

Köping

 

Yrke/studier:

Studerar till lärare

 

Spelstil:

Teknisk

Här ser vi Simon Sjölund skaka hand med den assisterande coachen Sebastian Nyberg

Välkommen till Pars FC Örebro Simon!

Vilovecka!

Efter en hård helg med många matcher, kommer laget denna vecka att vila. En välbehövlig vecka för återhämtnig. På schemat för de flesta spelarna är istället uppsatser, tentor, jobb och plugg.

Fortfarande känns det tungt efter helgen att ha åkt ut i kvarten, samtidigt som några kan glädja sig åt ett brons.
Bilder från Student-SM kommer snart att komma upp här på bloggen, så håll utkik.

/Sebbe

Student-SM!

Det blev en händelserik och väldigt rolig PFC-helg i Göteborg, fotbollsmässigt hade man däremot inte de rätta marginalerna på sin sida. Fast med sig hem tog man till sist ett SM-brons i motionsklassen i alla fall.

Under lördagen visade båda lagen upp fin fotboll och vann sina båda vardera grupper.

PFC svart vann sina två första matcher och spelade sista oavgjort där man tyvärr släppte in mål i sista minuten.
Men som gruppvinnare väntade nu sovmorgon och något lättare motstånd på papperet dagen efter.

PFC - BK Maskin / LSIF - Linköpings Universitet 2-0
PFC - SIST / Högskolan Väst 4-0
PFC - 2:45 FF / GSIF - Göteborgs Universitet 1-1

I slutspelet på söndagen så var det PFC svart som började med att spela åttondelsfinal. Där mötte man FC Talula från Göterborgs Universitet. Den blev onödogt dramatisk då man ledde med 3-2 när 30 sekunder återstod av matchen och man drog på sig en frispark utanför straffområdet. Denna lyckades göteborgarna göra en variant på som gick hem och med lite flyt kvitterade de till 3-3 och matchen gick till straffavgörande. Här räddade Robban i målet laget med att ta första straffen därmed kunde man gå vidare till kvartsfinal

I kvartsfinalen väntade Norrlands Nations Idrottsförening från Uppsala Universitet. Där spelade man 0-0 efter en tillknäppt match med få målchanser för båda lagen. Även denna match gick till straffar och här skulle SM ta slut för PFC svart, då endast stolpen stod i vägen. Ett tungt slut, då man kämpade bra men inte riktigt fick till det där lilla extra. Som plåster på såren så gick NNIF hela vägen och tog hem SM-guldet till Uppsala.

Åtondelsfinal: PFC - FC Talula/ GSIF GSIF - Göteborgs Universitet 3-3 (6-5 efter straffar)
Kvartsfinal: PFC - NNIF / Uppsala Universitet 0-0 (2-3 efter straffar)


För PFC vit som spelade i motionsklassen blev det två matcher, som man också vann relativt enkelt och blev gruppsegrare.

PFC -SIST / Högskolan Väst 3-0
PFC - NPH/SSIF - Naprapathögskolan Stockholm 2-1

I slutspelet fick PFC vit möta oväntat bra motstånd. I Kvartsfinalen mötte man PAIF där man enkelt vann med 3-1. Men sedan blev det tuffare, i semifinalen mötte man åter igen SIST och här ville inte riktigt bollen in. Istället var det SIST som drog det längsta strået och tog ledningen med 2-0. PFC vit kunde kvittera i slutminterna men för sent. Bronsmatch väntade och här var de bara en sak i sikte. En tuff och fysiskt hård match där man till slut kunde trycka in 1-0 efter en hörna. Detta mål räckte också till att ta SM-Brons!

Kvartsfinal: PFC - PAF 3-1
Semifinal: PFC - SIST / Högskolan Väst  1-2
Bronsmatch: PFC - IR Slug/GSIF 1-0

Grattis till Bronset PFC vit!

En lång och rolig helg! Något snöpligt slut för ena laget men ett godkänt och bra slut för det andra. Utanför planen var det däremot en riktigt rolig helg med PFC-gänget!


/Sebbe

Pars FC Tribute! One Team, One Dream...


Fler bilder

Pars FC Örebro Vit - Ålands Lås

Bilder

Pars FC Örebro Svart - Ålands Lås


Obesegrade!

Idag spelade båda PFC-lagen mot Ålands Lås. Ett motstånd som i förhandssnacket är stora favoriter från Örebro Universitet att gå långt i Student-SM.

I första matchen spelade PFC svart. Matchen började lite trevande där man lät Ålands Lås hålla mycket i bollen. Man fick mest jaga och försöka ligga rätt i positionerna. Men allt eftersom kom man in i matchen och kunde sakta men säkert ta över matchen. PFC svart tog ledningen och efter att man lyckats få lite andrum så höjde man sig och kunde spela ut mer. Slutresultatet blev till sist 4-0 för PFC svart, däremot kunde man hamna långt ner i banan och bli lite passiva i mellan åt vilket man får tänka på tills nästa match.

Andra matchen spelade PFC vit. Denna match startade i ett bra tempo där man kontrollerade matchen bra, ett varierat passningsspel och rörliga spelare gjorde att Ålands Lås inte fick röra bollen så mycket. PFC vit lyckades också ta ledningen med 2-0. En ledning som gjorde att man istället för att fortsätta hålla uppe aggresiviteten och koncentrationen, slappnade av och blev lite slarviga ibland. Detta gjorde att Ålands Lås kunde både reducera och kvittera, för att till slut också ta ledningen med 3-2. Då vaknade PFC-andan till igen och man började få tillbaka aggresiviteten. Till slut kunde man också trycka in en kvittering till slutresultatet 3-3. Vad PFC vit bör tänka på i fortsättningen är att inte slappna av oavsett hur trygg en ledning känns då det kan vända snabbt inomhus.

Nu väntar en sista träning imorgon innan man drar ner mot sydligare breddgrader.

/Sebbe

Ny assisterande tränare!

Tidigare har vi på tisdagar presenterat nyförvärv och de kommer vi att fortsätta med i framtiden men idag har vi valt att presentera PFCs nya assisterande tränare Anton Eliasson.Anton har varit med oss en säsong och är inne på sin andra säsong med PFC. Efter att ha pratat med honom så kom vi överens att han ska hjälpa oss och lyfta PFC ännu mer.

Tränarna 2010:
Ata Pirmoradi (Tränare)
Sebastian Nyberg (Ass. tränare)
Ehsan Shams (Ass. tränare)
Anton Eliasson (Ass. tränare)


RSS 2.0