PFC-Supportrar!

Ikväll skulle matchen mot Mariebergs IK spelats men matchen är flyttad till imorgon Lördag klockan 11.00 vid Universitetet. Kanske tur det med tanke på att det är Fredag den 13onde...

Hur som helst kommer det att bli en tuff match där man möter ett formstarkt Marieberg, som bara har en förlust från första omgången och resten segrar med sig  bagaget. Så det gäller för PFC att prestera på topp som man gjort tidigare. Att det kommer att bli en sevärd match är det inga tvivel om, bara vädret tillåter!

Forza PFC!

Nedräkning inför EM 2008

Efter 31 långa dagars väntan återstår bara 1 dag...
Imorgon den 7 Juni 2008 börjar årets stora fotbollshändelse!
Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge! Hur det kommer att gå i detta mästerskap återstår att se. Men vi på PFC-bloggen kommer säkerligen att följa upp mästerskapet. Så till sist för att avsluta denna nedräkning kan vi här på PFC-bloggen bara en sak:

Nu är det äntligen dags... Österrike-Schweiz Euro 2008!

1 dag kvar!


Nedräkning inför EM 2008!

Med endast två dagar kvar till sommarens största idrottsevenemang, är formen på det svenska landslaget i dagsläget ovist. I genrepet mot ett B-betonat Ukraina lyckades Lars-Roland & Co sänka kraven ytterligare för den svenska EM-sommaren. Var detta en taktisk plan för att lätta på pressen eller är inte det svenska landslaget bättre än så..?

Hur som helst så verkar i alla fall det italienska landslagets EM-uppladdning tämligen mer underhållande!


3 dagar kvar!

 


Disco-Manges helg!

Som redan förutspått innan helgen tog sin början, vann PFC sin hemmamatch. 2-1 räckte som stabil grund för en kommande avslutningskväll på Kåren. Attacksupande var fredagens röda tråd, vilket alla spelare som bestämt sig för att gå ut också gjorde. Vet inte nu i efterhand vem som tog hem priset, men för att ge några exempel, så försvinner en av spelarna in i buskarna för att tömma matsäcken, och återfår minnet hemma i sin lägenhet av att tjejerna i korridoren väcker honom då han somnat med öppen dörr. Dock har han tidigare gjort en heroisk insats då han "räddade" en annan lagspelare från en 10:a som ville ha honom desperat. Va gör man inte för laget!?

Coachen som hädan efter vill bli sedd som omtänksam, står för kvällens lustigaste konversation direkt efter kåren stängt. När samtalat närmar sig sitt slut avslutar coach med "ha det bra, vi ses!". Kan ses som en vanlig kommentar, men i situationen så förstår ingen av parterna att det är meningen att man går ifrån varandra då. Så för Smuts-Danne som beskådar det hela upplevs situationen som ytterst konstig då dom fortsätter kolla på varandra i 30 sekunder utan att säga något eller gå ifrån varandra... Coach tar sig sedan vidare till Publikum för att dansa på bordet och slänga med håret.

På lördagen var det dags för den efterlängtade lagfesten, som hölls på bärseback. Stämningen var aningen bakis och lugn till en början, men Big-Willy (William), som också går under namnet Danté livade upp laget med nya krafter då han lämnade W.O kvällen innan. I samma veva började också den Svarta pärlan (Sebbe), bjuda på mer av vad havets hemligheter har att bjuda på. Stämningen ändrades och alkoholen började sakta men säkert hällas ner i fyllda magar av pizza. Tjejer var som vanligt inte kvällens tema, för det verkar nästan som om ingen vill bjuda dem. När de väl kommer behandlas dom nästan som luft då det är betydligt mycket mer intressant med snack kring fotboll. Vad annars!? Jag har full förståelse för dålig uppslutning av chicks... Nämner inga namn här men är väl ingen fullträffa att helt seriöst gissa på Martin och Mattias som namn på en tjej, speciellt när personen i fråga står mitt framför. Tillfällig sinnesförvirring eller och för mycket alkohol känns som rimliga förklaringar.

Kvällen fortsatte sedan vidare till Björnstugan där Elias, ("stoneface") frivillig hoppar ner i bagageluckan på taxin till chaufförns förvåning. Efter röj i några timmar på dansgolvet återvänder större delar av laget tillbaka till Bärseback för efterfest.

Två riktigt härliga kvällar med riktigt härliga grabbar. En perfekt avslutning på terminen, och lämnar en med en skön längtan på vad som väntar i framtiden. Time will tell...

I'm out! /Disco-Mange

Omtänksamma ord, tänkt om helgen

Efter den härliga segern så var de dags för fest och utgång. Vi började på studentgatan med förfesten och sedan till kåren. Redan i kön till kåren började det hända saker. Eftersom vi hade tagit med förfesten till kön så var det nära att vi blev utslängda innan vi kommit in. Ehsan "the idol" hade tagit på sig pappa-rollen och försökte lugna oss, medan Pärlan levererade snygga vätskepassningar i smyg. Efter en timmes väntan så var vi äntligen inne på kåren. Tyvärr så kan jag inte berätta så mycket mer eftersom de enda som finns kvar i mitt huvud är några få bilder från kåren. Som många kanske förstår kan minnesförlust vara något som sker ibland och anledningen till detta är ganska klar, och det är inte "vätskebrist".

 

Men de få bilder som kommer upp är då SliskAli härjade hårt på det lilla dansgolvet genom en traditionell rysk dans. Disco-Mange som visade upp de han är bra på, dvs "snurrfinten". Vi som känner Disco-Mange vet att trots sin längd och bollkänsla, så utför han "snurrfinten" bra och då gärna med en brud som motståndare. Rykten går även att Ehsan lyckades slita sig loss från ett stort fan som tydligen var blond. Efter denna incident fick personalen nästan använda första hjälpen på SliskAli som inte kunde förstå anledningen till nobben. För SliskAli är de mesta enkelt, blondin betyder tummen upp och även allt annat betyder tummen upp.

 

Dagen efter var det dags för lagfesten. Vi kom igång redan vid femtiden med pizza och poker. Som vanligt så körde alla hårt och en klassisk kommentar från Big-Willy (William) är "Alla som är 5:or blir 9:or efter ett par öl". Så när de flesta i laget var sugna på 10:or så ni kan tänka er hur de såg ut. Elias "stoneface" Björklund ville imponera på resten av laget genom att slå stenhårda inlägg på de få tjejer som hade vågat komma till festen. Sen drog några till björnstugan andra inte, själv stannade jag och värmde upp efterfesten med Pärlan på sax och Deco på bas. När resten av laget återvände från stan efter 02.30 typ fick vi besök av de populära M&M. De blev en underhållande kväll då PFC-spelarna pratade och M&M lyssnade. Vi avslutade med persiska lugna favoriter och vatten.

 

Söndagen blev relativ lugn. Vissa som har en viss relation till alkohol började dagen med en öl när vi skulle städa. Men vi andra tog de lugnt och bara gjorde de vi skulle göra. Sedan tog jag omtänksam som jag är med mig Sebbe och Ali till Hjälmarbadet för lite grill och sol. Där man även träffade på lagets ordförande.

 

Peace out / Coach "omtänksam"


En sån helg!

Åter igen tre poäng inför en näst intill fullsatt kortsida bakom motståndarnas mål, referat finns uppe på hemsidan! Att ta tre poäng var givet då taktiksnacket innan matchen mer handlade om när och var man skulle samlas på förfesten efter matchen. Själv kom jag att gå under inkognito Pärlan de två kommande dagarna, och allt började med att ground keeper Willie aka Big Willie sprang fram till mig under matchen efter att jag träffat stolpen "Det är bra Pärlan", samtidigt som han höjde sina händer för ett high-five! Ännu mer lustigt var väl att Coach bytte ut sig själv för att stå och snacka med någon brud... snacka om fingertoppskänsla. Efter matchen försvann alla fortare än någonsin. De flesta var på bästa partyhumör där magen var helt tom och vätskan var allt annat än vatten, trots att det dracks ur en Powerade-flaska. Kön in till Kåren var lång och den blev också stället där förfesten hölls, där vissa blev dragna på väldigt kort tid. Inga ursäkter som "Jag hade inte ätit någonting" godtas..! Vad som hände på Kåren låter jag vara osagt, däremot så skedde helt sjuka scenarion som endast en PFC-spelare kan hamna i under helgen...


 

Här följer några av PFC-spelarnas egna versioner!

#7

Veckans Bill och Bull

image178

Bilder från Kilsmo-matchen!


RSS 2.0