Highlights IFK Lindesberg - PFC


Coach Pirmoradi ger ut mustascher!

Matchen mot Åmmeberg (div 6):Martin Ekelöf (Hade en väldigt bra dag då han var på tå och lyckades vara först i stort sätt i varje situation. Med tufft försvarsspel utan att ge bort billiga frisparkar så kunde Martin styra och ställa som han ville i försvarsspelet.)

 

Anton Eliasson (Åter igen ser vi Anton som plockar med sig mustascher, han ger allt och har höjt sig mycket senaste tiden, gör många mål och framförallt är en av spelarna som jobbar hårdast i försvarsspelet.)

 

Simon Sjölund och Sebastian Nyberg (Simon gör ett riktigt bra jobb i anfallsspelet då han håller sig framme och skapar stor oro i Åmmebergs försvar, det blev även två mål. Sebastians löpningar är kanske en av de viktigaste anledningarna till att de andra spelarna i det egna laget kommer till bra lägen och han lyckas även med sin starka kondition trötta ut en hel backlinje.)


Bilder från uppvärmningen mot Höftskott

Veckans Bill och BullPresskonferens inför PFC-FCH!PFC kommer att ställa upp ställa upp med följande trupp inför mötet mot FC Höftskott:

Målvakt
22. Robert Andersson

Utespelare:
2. Daniel Lundmark
5. Rickard Widholm
8. Ata Pirmoradi
9. Joakim Cedergren
11. Anton Eliasson
14. Jim Carlsson
17. Simon Sjölund
20. Ali Neghabat
21. Viktor Mejman
23. Linus Dansund
24. Jimmy Hansson
27. Andreas Issa
28. Anton Forsell
30. Martin Ekelöf
31. Alexander Gustafsson

Coach: Sebastian Nyberg

Battle of the UniversityImorgon(söndag) klockan 17.00 kommer det att bli stor fotbollsfest vid universitetet. Det är nämligen Derby mellan PFC - FC Höftskott!

Ett derby där inte endast 3 poäng står på spel utan även mycket prestige om vilket lag som är starkast vid universitetet i Division 8 Östra.

Kom och heja fram ditt lag!

Avspark: 17:00
Arena: Universitetsplanen

Forza PFC!

MediaMarkt!

Igår hade MediaMarkt premiär i Örebro. Det var en premiär fylld av människor som ville fynda elektronikvaror till bra pris. Arrangemanget var stort och när dagen var slut så hade man slagit Sverierekord för MediaMarkt-butiker i sverige och var nära europarekordet, i alla fall vad det sas i kulisserna.

PFC hade även här en viktig om än diskret roll, nämligen kassaköskyltshållare. Uppgiften var enkel, hålla i en skylt, se till så att folk hittade rätt kassa och bara vara allmänt trevlig mot kunderna om de frågade något. En till synes enkel uppgift men som dagen efter match kändes en aning slitsamt.

Från 05.30-20.00 hade alltså PFCs spelare stor del i att kösystemet fungerade så bra som det gjorde och att det flöt på vid utgångarna.

Riktigt bra jobbat av alla som kunde vara med!Assisterande coach delar ut Älgar!

Eftersom Coach Anton är uppväxt i de dalsländska skogarna bland vilda djur, delar han ut älgar till de som har utmärkt sig mest i de b-lags matcherna han coachar.

Ata Coach Pimoradi

Under de två första säsongerna i Pfc´s historia har Ata lyckats göra 1mål. I måndags var han stekhet och lyckades med  konststycket att göra 400% mer mål i en match än under de 2 föregående åren. Med sina 4 mål och ett assist förtjänar han 3älgar.

Joakim Cedergren

Matchens poängkung blev inte Ata, utan med 2 mål och 4 assist låg Jocke bakom mer än hälften av Pfc´s mål denna kväll. Med sitt stabila spel både offensivt och defensivt och dessutom sitt fina passningsspel har Jocke gjort sig förtjänt av 2 älgar

Martin Ekelöv

Utan Martins fina defensiva spel hade det nog inte blivit en nolla i protkollet  för Lindesberg. Ett tag i andra halvlek ville tyligen alla anfalla och den enda som stod mellan Robban och deras forwards var Martin. Han lyckades även pricka in ett mål och lura upp Lindesbergs forwards på läktaren både en och två gånger.


Game Day!

Ikväll spelar PFC mot Åmmebergs IF, det är den första hemmamatchen för PFC som får spelas på Universitetsplanen.

En spännande match där mycket står på spel. Båda lagen har 9 poäng efter fyra spelade omgångar men där PFC ligger före på bättre målskillnad.
Kom och Heja fram PFC!


PFC kommer att ställa upp med följande trupp:

Målvakt
1. Daniel Beck

Utespelare
2. Daniel Lundmark
3. Per Olsson
5. Rickard Widholm
6. Ehsan Shams
7. Sebastian Nyberg
9. Joakim Cedergren
11. Anton Eliasson
17. Simon Sjölund
18. Rikard Magnusson
20. Ali Neghabat
21. Viktor Mejman
23. Linus Dansund
24. Jimmy Hansson
25. Veysi Ari
30. Martin Ekelöf

Coach: Ata Pirmoradi


Jobbvecka!

Det är en hektisk vecka för PFCs del. Mycket som ska göras och mycket fotboll.

Idag har laget i division 8a match borta mot IFK Lindesberg 2.
På onsdag väntar första hemmamatchen för division 6-laget mot Åmmebergs IF
Sedan är torsdagen uppbokad med jobb ute i Marieberg för Mediamarkt som har premiär.
Fredag är det en lättare träning och sedan väntar reklamutdelning för ÖUIF.
På Söndag väntar ett hemmaderby mot FC Höftskott uppe på universitetsplanen.

Mycket jobb men även mycket nöje!

Forza PFC!

Veckans Bill och Bull


Coach Pirmoradi ger ut mustascher!

Matchen mot NMFF:Sebastian Nyberg (Man såg tydligt hur sugen Sebbe var på att göra mål och trots att han i första halvlek spelade på vänsterkanten så lyckades han komma till avslut några ggr. I andra halvlek blev det två mål då han spelade forward. I försvaretsspelet så jobbade han hårt som vanligt.)

 

Anton Eliasson (Offensivt bjuder Anton på två mål och många löpningar som drar isär motståndarnas försvar. Defensivt så kämpar han hårt och vinner tillbaka många bollar. Antons form som pekar uppåt ger trygghet till laget.)

 

Viktor Mejman (Vann väldigt mycket på huvudet centralt på plan där vissa av de vunna nickduellerna resulterade även i farliga kontringar för PFC. Kom till ett par bra avslut där två av returerna gjorde laget mål på.)


Videoklipp [Närkesberg/Mariedamm FF - Pars FC Örebro]


Videoklipp [IK Sturehov 3 - Pars FC Örebro 2]


Inför omgång 5

Ikväll möter PFC Närkesberg/Mariedamm FF, ett lag som hittils har en vunnen, en oavgjort och förlorat två matcher. Det är ett lag som enligt tidigare resultat är ganska starka. De förlorade i sin första match med 4-3 mot Laxå IF 2 som leder serien. Sedan har de vunnit på HOIF 2 och spelat oavgjort mot Skyllberg och förlorade senast med 4-0 mot Pålsboda. Däremot verkar det vara ett lag som kan göra mål och även har ett hyfsat stabilt försvar.

För PFCs del är denna omgång väldigt viktig. Det är en match där man ska ta tre poäng och inget annat finns i beräkningen.

Övriga matcher denna omgång är:

Laxå IF 2 - Svartå, där svartå valt att dra sig ur serien. Hur förbundet gör med Svartå blir också intressant att se. Troligast att de dras ut helt och att deras tidigare matcher stryks. Detta skulle innebära att de lag som mött Svartå har en omgång mindre spelad.

Små IF - HOIF 2, bottenmöte där Små nu kan ha chansen att ta sig ovanför nedflyttninssträcket. Eller kommer HOIF 2 ta sin första poäng?

Vivalla Stars - Skyllberg, viktig match för Vivalla som vill hänga på i toppen som möter ett tungt motstånd i Skyllberg som har chansen att hamna på lite säkrare mark än precis ovanför nedflyttningssträcket. Kan de ske en skräll tro?

Åmmebergs IF - Pålsboda GoIF, ett starkt Pålsboda som ännu inte förlorat, möter uppstickaren Åmmeberg som kanske har chansen att hänga på i toppen.

Grattis på 22-årsdagen!

Idag fyller Robert Andersson år!


Robbans tid i PFC har varit fylld av olika uppgifter. Allt började med att följa med på det legendariska Student-SM i Göteborg för två år sen då PFC tog brons. Den gången höll han sig i bakgrunden och var kameraman men kom snabbt in i gänget. Robban är en ödmjuk och lojal person. Han har alltid ställt upp och tillfört en bra stämning i laget och även om han själv inte spelat har han varit med och skjutsat till och från match. Som spelare kämpar han alltid 110% och ger sig aldrig, han har bra speluppfattning, hyfsad teknik och stenhård i närkamperna. I fjol när inomhussäsongen började så sadlade han dock om och drog på sig målvaktshandskarna, en position som han visade sig ha väldigt stor talang för. Orädd och med en räckvidd på 189 cm släppte han inte många bollar förbi sig.

Robban är en årstidsmänniska som under vintern roar sig med hockey eller tar på sig ett par fina skidor och tar en tur. Under den andra och varmare halvan av året är han gärna ute i naturen eller spelar fotboll. En solig sommardag kan du även kanske hitta honom ute på en golfbana.

Mer om denne mångsysslare finns att läsa här!

Grattis och hoppas du får en riktigt bra födelsedag önskar alla PFCare!

Highlights Svartå - PFC


Veckans Bill och BullGrattis på 25-årsdagen!

Idag fyller Daniel Lundmark 25 år!


Lundmarks tid i PFC har hittills varit stabil och han har visat sig värdefull för laget både på och utanför planen. Tidigare under försäsongen så hade han dock en liten svacka men lyckades ta sig ur den och kommer förhoppningsvis fortsätta visa lika fin form lång tid framöver i PFC-tröjan.

Han gillar italiensk mat, musik och konst. Hans favoritlag är SS Lazio och hans spelstil är även något italieninspirerad. När han inte slappar, spelar fotboll eller är med sin flickvän, hittar du honom med sin pluggkompis Martin Uppman som han skriver uppsats med.

Mer fakta om # 2 finns att läsa här:

Grattis och hoppas du får en riktigt bra födelsedag önskar alla PFCare!

Coach Pirmoradi ger ut mustascher!

Matchen mot Pålsboda:


Simon Sjölund (I den tredje seriematchen så fick vi se den Simon som vi hade sett tidigare på försäsongen. Med mycket självförtroende och vilja så tog Simon ut sig till 100 % och gjorde sin bästa match för säsongen. Utmanade mycket och hade ett par bra avslut där 2 resulterade i mål.)

 


Sebastian Nyberg (Sebbe som redan i andra halvlek i föregående match hade hittat formen följde instruktionerna väldigt bra och satte Pålsbodas försvar under press. Även Sebbe utmanade mycket i denna match och lyckades bryta sig igen försvaret.)

 

Anton Eliasson (Bra avslut och många bra löpningar som resulterade i två mål för honom. Jobbade hårt defensivt också och vann tillbaka många bollar.)

 

 

 

Matchen mot Svartå:


Anton Eliasson (Nu var Anton verkligen tillbaka och formen pekar uppåt. Fyra mål och ett assist plus bra defensivt jobb. Anton såg väldigt pigg ut och var tuff i närkamperna. Gjorde sitt jobb som forward perfekt då han befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle.)

 

Sebastian Nyberg (Slog ut Svartås försvar helt med sina löpningar och bollar han vann på deras planhalva. Resultatet av hans löpningar och kämparinstats blev att det öppnades upp ytor för medspelarna som enklare kunde komma i bra lägen för att göra mål.)

 


Daniel Lundmark & Viktor Mejman (Lundmarks offensiva spel var jättebra eftersom han kom upp och utmanade dem glidande Svartå spelarna på ett bra sätt. Viktor kämpade som vanlig och idag fick han lite mer utdelning för sitt hårda arbete. Bra passningsspel också, försökte hitta enkla alternativen ofta och skapade lung centralt på plan tillsammans med Linus.)


Statistik från hemsidan

Intresset för PFC har blivit stort i Örebro. Detta visar inte minst statistiken på hemsidan, där man tidigare i veckan haft en stabil fjärdeplats.

Här kommer lite statistik:Bilder från matchen mot Skyllbergs IK! [Del 2]


Assisterande coach Nyberg ger ut Curry!

Curry: Delas ut av assisterande coach Nyberg efter varje match i division 8:a som han coachat. Curry delas ut till de tre spelare som han ansett gjort sig välförtänt av denna krydda.

3 Curry

Robbert Andersson
(Släppte tyvärr in ett mål i slutet av matchen på en hörna där övriga spelare tappade lite markering. Men gjorde för övrigt en riktigt stabil insats där han visade pondus och gav ett säkert intryck i målet.)

2 Curry

Simon Sjölund
(Har hittat formen där han åter igen gjorde två mål. Kämpar ända tills han blir trött och inte orkar mer.)

1 Curry
Ata Pirmoradi
(Kanske inte den spelare som gör mest offensivt men däremot den som sliter mest. Visar stort hjärta och gör med sitt aggresiva spel i defensiven att hela motståndarnas mittfält slås ut.)


Skyllberg IK -Pars FC Highlights


Bilder från matchen mot Skyllbergs IK! [Del 1]Coach Pirmoradi ger ut mustascher!


Daniel Lundmark (Fick hoppa in efter ungefär 20 min och gjorde sin bästa match i år, säker med boll och bra i försvarsspelet. Spelade med hög självförtroende och tog för sig. Passningar: 21 rätta av 25 passningar. 84 % korrekta.)

 

Ehsan Shams (Gjorde ett riktigt bra jobb, har växt mycket senaste matcherna. Beslutsam i försvarsspelet och hade bra passningsspel. Passningar: 24 rätta av 26 passningar. 92 % korrekta.)

 

Linus Dansund (Väldigt lugn med bollen, ger lugn och ro till hela laget med sitt spel men samtidigt spelar han tufft. Passningar: 44 rätta av 57 passningar. 77 % korrekta.)


Inför Pålsboda hemma på bortaplan

Imorgon måste vi vara igång redan från start och kämpa 90 minuter istället för att gå på sparlåga och ta i sista 45. Även om många av oss kanske inte hade våran bästa dag senast mot Skyllberg, så det minsta man kan begära är att de 11 som är på planen kämpar! Nu har vi en tuff match mot Pålsboda imorgon och nu ser vi till att tagga ordentligt!

/Sebbe

Tre viktiga poäng!

Igår tog PFC tre nya viktiga poäng i ett svårt bortamöte mot Skyllbergs IK där man till slut vann med 2-0. Skyllberg som ett par dagar innan förlorat mot Rynninge IK i Fastighetsbyrån Cup med 1-19, hade förmodligen inte samma lag mot PFC. Det var ett taggat, hungrigt och tappert kämpande Skyllberg som verkligen ville ta poäng, sedan man fått en hyfsad start i det oavgjorda mötet i sin premiär borta mot Pålsboda. Däremot blev det PFC som gick vinnande ur denna match. PFC fick verkligen ta fram kämpaandan och visa mycket vilja för att vinna, referat finns att läsa här.

/Sebbe

Inför Skyllbergsmatchen

Imorgon spelar Pars FC sin andra match borta mot Skyllbergs IK.
Skyllberg åkte förra året ur division 5 efter 2 vinster, 16 förluster och med 18-72 = -54 i målskillnad, så med endast 6 poäng hamnade man näst sist och blev därmed nedflyttade.

Skyllberg har däremot börjat denna säsong bättre genom att redan tagit en poäng i det svåra bortamötet i premiären mot Pålsboda, den matchen slutade 2-2.

I måndags förlorade däremot Skyllberg mot division 3-laget Rynninge med 1-19 i Fastighetsbyrån Cup. Fast då ska man komma ihåg att Rynninge är ett bra division 3-lag.

Nu gäller det för PFC att kunna fokusera på sitt eget spel och göra en bra match.

Forza PFC/Sebbe


Highlights från PFC - HOIF 2


Premier league-vecka

Nu är maj månada här och serien drar igång för fullt nu. Denna vecka har PFC träning ikväll måndag, match onsdag för att avsluta veckan med två matcher på lördag och söndag. På söndag så är det även premiär för PFCs division 8a-lag där vi hoppas kunna bjuda på många minnesvärda stunder under det kommande året.

Sedan kommer även en favorit i repris att komma tillbaka till helgen helg, nämligen veckans Bill och Bull så håll utkik alla PFC-supportrar!

/Sebbe

RSS 2.0