Mustascher mot Ösk söder jun!


Martin Hedlund (Bra med spelvändningarna, lugn med boll och försökte oftast hitta ytterbackarna.. Styrde backlinjen bra, särskild i andra halvlek.)

 


Marcus Bovellan (Spelade högerback i första och deltog i anfallsspelet och var aktiv. I andra så spelade han mittback tillsammans med Martin och gjorde det riktigt bra.)

 


Linus Dansund (Han börjar komma igång lite mer och fick även göra två mål idag något som sällan händer. Bra på att tacka bollen och har börjat slå lite lättare bollar vi hoppas han fortsätter förbättra sig.)

 


Ages helg

En till vecka med Pars FC är avklarad. Tre matcher avverkades med skiftande kvalitet. Onsdagens match mot Lillån var alla besvikna över och kanske med all rätt, då det absolut inte var något skönspel som presterades. Fredagens match mot ÖSK jun var om möjligt ett steg framåt, där pfc vann med 3-1. Under lördagen spelades nog dock den bästa fotbollen då pfc mötte Sköllersta som kommande säsong spelar i Div.3. Tempot var högt och vi var ordentligt tillbakapressade i första halvlek. Under andra halvlek började vi hitta våra positioner och bli mer samspelta, vilket ledde till att det emellanåt såg riktigt bra ut. Hoppas vi kan fortsätta i den andan nu!

På lördagkvällen skulle en del från pfc supa som as. Jag, Mejman och (som Mejman skulle sagt) våra bättre hälftar satt hemma hos mig från ca 21 framåt, då vi tidigare under kvällen hade haft en trevlig parmiddag samt en trevlig parföreställning med David Batra. Parsupet hemma i bågen 3B lockade inte så många, även fast jag o Mejman messade o ringde runt till folk. När klockan började närma sig 00 började jag bli sugen på att dra ner på stan, då jag hört ryktas att 3 pfc:are var på Ritz. Mycket till gehör från mina kumpaner fick jag inte men eftersom jag är jävligt punkig så stoppade det mig inte, utan jag ringde taxi o fick en på 5 min. 150 spänn till Ritz kändes helt rätt när jag stolpade in där nån gång mellan 00.00 och 01.00. Väl där hittade jag, efter ett tag, de jag hört ryktas om skulle befinna sig där. Den ena var Jimpa och den andra Essi, iklädd enbart vitt linne, vilket tydde på att han hade mål med denna kväll. Efter okänt antal minuter drog vi dock till mcdånalds, där vi stötte på nyförvärvet SJ. SJ var glad o jävligt taggad på efterfest hos honom. I släptåg hade han fyra tjejer (som alla verkade älska SJ) och en snubbe. Jag, Jimpa o Essi hängde på till SJ´s mansion, där vi fick sprit, umgicks och hade oerhört trevligt. Kl 5-6 nån gång började jag dock bli trött, la mig till rätta i SJ´s divan o däckade. Vaknade i 10-rycket, undrade var jag var, men såg till min stora glädje att Jimpa låg på mattan o Essi hade snikat ca 1 decimeter av SJ´s säng. Jag väckte de båda och vi började en full/bakfull promenad hem. Väl hemma däckade jag för andra gången och vaknade strax innan den traditonsenliga söndagskungfun drog igång. Det var bara o klä på sig o cykla bort till gih. Ingen rast o ingen ro, studentagatebo.

AaaGee


Mustascher mot Lillån!


Alexander Gustafsson (Gör sin bästa match i PFC-tröjan och visar verkligen att han vill vara med och slåss om en plats i startelvan. Bra brytningar, tillräckligt aggressiv och deltar även i några anfall och gör det bra.)

 


Viktor Kjellén (Sliter mycket på mitten och vinner nästan alla sina nickdueller, bra i närkampsspelet och spelar enkelt oftast.)

 


Roy Tärnler & Sebastian Nyberg (Båda två sliter och jobbar hårt. Roy försöker hålla anfallsspelet aktivt genom att visa sig och gör sig spelbar hela tiden. Sebbe sprang riktigt mycket och försökte skapa bra lägen varje gång han fick bollen.)


Viktig info!

Efter dagens Kung Fu-pass, som blir tyngre för varje gång, valde några parsare att ta en avkopplande bastustund. Något som blivit lite av en söndagstradition för att varva ner det sista innan nästa vecka påbörjas. Allt som ofta blir snacket såklart vad som hänt under helgen, träning, fotboll och av någon skum anledning glider inte allt för sällan samtalsämnet in på vikt... Något som verkar vara viktigt att kontinuerligt uppdatera varandra om. Efter en hård träningsperiod och Biggest Looser-tävling är detta kanske inte heller så konstigt. Däremot ska man nog ta det som sägs med en nypa salt och inte allt för seriöst...

/Sebbe


Matcherna i helgen

 

PFC trummar på och spelade under helgen två matcher. Första mot ÖSKs juniorer i fredags och andra mot Sköllerstas IF i lördags. Referat finns att läsa här:

Örebro SK juniorer – Pars FC Örebro 1-3 (0-1)
Sköllersta IF – Pars FC Örebro 2-1 (2-1)

Överlag så var det en helt godkänd insats i båda matcherna. De nya spelarna börjar sakta men säkert bli mer vana vid taktiken och filosofin bakom spelet. Kan man ta med sig de andra halvlekarna från båda matcherna och bygga därifrån så kommer det nog kunna bli riktigt bra för potentialen finns. Efter en ganska tuff och lång träningsperiod väntar nu en lugnare vecka, men först är det Kung Fu på schemat senare idag.

/Sebbe

 


Resultatet från löpningen!

Ikväll hade PFC en löpträning där man tog tid på 2 x 2,5km alltså totalt 5km. Reglerna var följande, alla startade samtidigt och löpte ett varv. När man hade löpt ett varv fick man vila 60 sekunder för att sedan ge sig ut på andra rundan. Här följer kvällens resultat:


Tuff PFC-helg

Igår spelade PFC sin första tävlingsmatch utomhus för i år. Det blev dessvärre förlust med 2-1, referat finns att läsa här. Till helgen väntar match på fedag mot ÖSKs juniorer och sedan även match mot Sköllerstas A-lag.

Det kan komma att bli en tuff vecka då man möter två riktigt bra lag. ÖSKs juniorer har man mött tidigare och vunnit men haft stora problem då de är tekniska och snabba. Ett bollskickligt lag som försöker att fostra framtiden...

Sköllerstas B-lag mötte man för ett par år sen. Några matcher som då blev väldigt påfrestande och innebar en oavgjord och en förlust för PFCs del. Nu är PFC förhoppningsvis i bättre form men det är nog även Sköllersta som nu förmodligen kommer att mönstra hela sitt A-lag.

Det gäller för alla i PFC att börja rycka upp sig för nu börjar allvaret, det vi tränat länge och hårt under vintern för!

/Sebbe

Ages debut

Detta blir mitt första blogginlägg i mitt 25-åriga liv och kan säkert bli mitt sista då jag har två rutinerade skribenter som Seb Macahan o Atala Levin som bedömare samt rekryterare av tjänsten. Jag har inte fått någon/några specifika teman jag ska ta upp, så jag pratar väl bara på bäst jag kan.

Vi har haft en tuff träningsperiod länge nu. Den verkar fortsätta och om möjligtvis bli ännu tuffare, då även matcherna börjar komma igång (detta kan vi dock aldrig vara säkra på då det kan snöa någon decimeter när som helst tydligen).

Två av de tre senaste träningarna vi haft, vid skrivande stund, har varit Kung Fu. En träningsvariant som hittills i stora delar handlat om rörlighet och mjukning i olika former. Detta uppskattar jag väldans mycket då jag nästan gett upp hoppet om min hållning o strama rygg. MEN mitt hopp tändes i fredags då man fick se instruktören vrida o vända av fäään. Detta fick mig att tro att om jag får 1 % av hans rörlighet kanske jag kan slippa ryggont åtminstone några år framöver. Så jag rekommenderar er som inte varit där ännu att prova. Det kommer förmodligen vara till stor hjälp för oss alla oavsett hur stela/ej stela vi anser oss själva vara.

I lördags bjöd Kjella på korridorsfest också. Den var lyckad och det var förhållandevis bra uppslutning från laget samt jävlarns mycket folk i korridoren (detta nådde mig iofs bara ryktesvägen, då jag parkerade i Kjells soffa). Värden Kjellén tog det enligt honom själv ”rätt lugnt” och påpekade för mig på måndagens träning att jag tydligen var ”jävligt i gasen” på Strömpis. Jag tänkte artigt och förvånat respondera med: ”Ja, jag vet…så inihelvete!”. Men jag la ner det och tänkte: ”Varför hålla på med charader, varför hymla? Är mitt öde ”sjuttis i stjärten-rus”, så får det…det får va så, helt enkelt.

Nu kan vi se fram emot två matcher denna vecka!

Hejsvejs!

/Aagee


Nyförvärv 7

Viktor Kjellén

Position:
Mittfältare
Smeknamn: Dräparen
Ålder: 24 år
Vikt: 78 kg
Längd: 182 cm
Styrka: Positiv inställning
Svaghet: Hala konstgräsplaner
Tidigare lag: VMA IK, FC Gute
Hårfärg: Råttfärgat
Ögonfärg: Latinobruna
Intressen: Musik och eh... fotboll. Livets goda, vin och mat.
Yrke/Studier: Studerande
Motto: Livet är en hagga och sen dör man.
Bästa film: Big Fish
Favoritdjur: Sköldpaddor
Favoritmusik: Bright Eyes
Favoritmat: Fisksoppa
Bästa Minne: När jag såg Ata för första gången.


Turnering på Univ. med coacherna

Tre av fyra PFC grundarna samlades för att spela en turnering på universitetet. Coach, ass coach och Jesper Fritz som senaste året inte varit så aktiv i PFC, spelade en skojturnering under lördagen. Turneringen hade ganska bra kvalité och var för vissa mer än bara skoj, då man såg flera spelare från bland annat div 5 i andra lag. Spelarna spelade främst i Glanshammar, Eker och även i div 4 klubben Ervalla. Även Jim Carlson från PFC var med och lirade i turneringen men dock inte i samma lag som coacherna.

I helhet var det en riktigt rolig turnering där coacherna kunde slappna av och bara lira fotboll för skoj skull, de annars överseriösa coacherna som vill vinna allt =)


The Runner som laget hette som coacherna spelade
med och resterande truppen bestod av Jespers arbetskamrater från Runegården åkte ut i kvartfinal. Laget spelade fem matcher och hade Följande stats:

Lagnamn       S V O F Mål Poäng
The Runners   5 2 1 2 15-14 7

Poängliga:              Mål Assist Poäng
Sebastian Nyberg       7       0        7
Coach Pirmoradi         4       3        7
Jesper Fritz                 1       1        2

/Ata


Kung Fu P(FC-)anda

Solen skiner och snön smälter denna söndag. Ett ruskigt bra väder för fotboll faktiskt, om nu inte matchen idag hade blivit inställda pga snö... Vädrets makter är defenitivt inte med PFC men förhoppningsvis så blir det bättre. Fast av någon konsig anledning så känns det som att vi inte sett det sista av snön och inställda matcher.

Idag så istället för match så kör man Kung Fu-träning. Detta också för att få varierad träning och göra något tillsammans för PFC-andan. Sedan är det även bra att röra på sig såhär dagen efter gårdagens Super Mega Party som Kjälla bjöd på igår! Ett riktigt trevligt party med många PFCare och mycket annat skönt folk. Efter dagens träning blir det bastu för de som vill, för att verkligen varva ner innan helgen är slut.

/Sebbe

http://cockblocker.blogg.se/images/2008/kung-fu-panda-poster-300x400_13503458.jpg


Inställda matcher

PFC skulle ha spelat match igår mot ÖSKs juniorer på Ekängs konstgräs. Något som tyvärr inte blev av då det kom ca 10-15 cm snö under natten. Det märkliga i detta var nog att snön under dagen blev bortskottad och planen såg väldigt spelbar ut. Det var inte heller någon is på planen (som när man tränade), fast ibland kan man inte rå på varken vädrets eller vaktmästarnas heller för den delen.

Oturligt nog är att även Distriktscupmatchen mot Hällefors blev inställd igår. Något som kändes ännu mer bittert då många parsare var taggade att få en tävlingsmatch i kroppen.

Men istället för att inte göra något alls så drog man ihop ett gäng och körde lite Kung Fu på GIH som alternativ träning. Mycket bra träning där främst smidighet, spänst och styrka prioriteras nu efter en lång försäsong, för att PFC ska kunna vara i så bra form som möjligt när säsongen väl börjar.

/Sebbe

Träningsligatoppen [försäsong]

Top 10!!

P.       Namn                                    Träningar

  1. Coach Pirmoradi                                                20 av 22
  2. Viktor Mejman                                                   18
  3. Marcus                                                              17
  4. Kjälla                                                                16
  5. Linus Korean                                                     16
  6. Sebastian Nyberg                                               15
  7. Alexander (Acke)                                               15
  8. Anton Eliasson                                                   14
  9. Roy                                                                   12
  10. Simon Sjölund                                                    12

En PFC helg väntar

Just nu är det full fart i PFC med lite drygt en månad kvar till seriepremiären. Den tunga försäsongen börjar att lita mot sitt slut och längtan efter att börja träna på stor yta med boll börjar bli allt mer påtaglig i truppen. Ikväll kommer PFC att köra ett löppass för att sedan gå in i hallen och köra lite spel i ca 45 minuter. Imorgon fredag väntar en träningsmatch mot ÖSKs juniorer klockan 20.00 på kvällen. Sedan på lördagen ryktas det om en lugnare tillställning hos nyförvärvet Kjälla, för att sedan ladda inför match på Söndag 14.00 mot Hällefors i Distriktscupen. Spännande helg som väntar med andra ord!

Forza PFC!

/Sebbe

Nyförvärv 6

Andreas Engström

Position:
Back
Smeknamn: Anden
Ålder: 22 år
Vikt: 75 kg
Längd: 187 cm
Styrka: Speluppfattning & vilja
Svaghet: Biceps
Tidigare lag: Vadsbro IF & Sparreholms SK
Yrke/Studier: Studerande
Motto: Den man ligger med får bädda
Favoritdjur: Katt
Favoritmusik: U2
Bästa Minne: "Miracle of Istanbul"
Bästa film: Torsk på Tallin


Omständigheternas träning

Trots att klockan var 10 på söndagsmorgonen så hade ca 20st parsare tagit sig upp och begett sig iväg för att träna. Till skillnad från föregående träningar var Ekängs IP hyfsat spelduglig, isen var i alla fall borta och det gick att rulla bollen. Kapten Mejman körde igång uppvärmningen som var smått Erik-inspirerad men tydligen enligt han själv var den tagen från något gympapass. Efter uppvärmningen kördes det lite kvadraten, en passningsövning i spelform och lite skott innan man gick på tvåmålsspel.

En helt okej träning med tanke på omständigheterna. Tidig morgon, småkyligt, tuff pluggperiod, försäsongen är i full gång, gå från inomhus till utomhus etc...  (bort-)Förklaringarna kan bli många, så med tanke på just omständigheterna så finns det mycket att förbättra.

Främst passningsspelet och tålamodet, tempot i besluten och att ta rätt beslut, aggresiviteten och tuffheten i närkamperna. Annars så för att citera Linus så kändes det nog för alla som att vi var kalvar på grönbetet idag. Potentialen finns och intensiteten var bra, det gäller bara att fortsätta jobba så kommer det nog kunna bli riktigt bra. Kanske känns lite väl kritisk men inte så att man känner någon oro, utan det är mer att man vill att truppen ska vara så bra förberedd som möjligt när det väl gäller. För nog aldrig tidigare har PFCs trupp sett så stark och jämn ut som nu.

/Sebbe

Intensiv träning med närvarorekord

Igår hade PFC en mixad träning där man först löpte i 45 minuter som uppvärmning, för att sedan gå in i hallen och köra fotboll. Det som kanske var mest positivt igår var den höga närvaron då man var över 20 st spelare som deltog på träningen. Det ska visserligen nämnas att några provtränade för första gången med boll i PFC och förhoppningsvis så vill de även komma även på söndag då vi tränar utomhus på konstgräs. Annars hade träningen ett väldigt intensivt och högt tempo, där spelet kanske inte var det bästa vilket är förståeligt då omställningen från utomhus till inomhus blev påtaglig. Förmodligen blir spelet bättre på söndag då vi alla hoppas att konstgräsplanen är i spelbart bruk.

/Sebbe

Fler bilder från PFC-party!


Nyförvärv 5

Ernes Horozovic

Position:
Mittfältare
Smeknamn: E
Ålder: 21 år
Vikt: 65 kg
Längd: 172 cm
Styrka: Speluppfattning, skott
Svaghet: Huvudspel
Tidigare lag: Vartofta SK, Falköpings FK
Yrke/Studier: Studerande
Motto: Take it slow, and let the good times roll
Favoritmusik: Lil Wayne
Bästa film: Shawshank Redemption


Mustascher mot Sannahed!


Sebastian Nyberg (Var spelbar hela tiden och lyckades med smarta löpningar även komma i ett par bra lägen. Trots att han deltog i många anfall så lyckades han ändå hinna hem när motståndarna kontrade. Gjorde ett riktigt bra jobb som innermittfältare idag och visade att han ska vara med och slåss om en plats i startelvan.)

 


Daniel Lundmark (Deltog i många anfall och lyckades med sin unika teknik komma förbi motståndarna flertal gånger. Valde rätt anfall att delta i då han i tidigare matcher har under vissa perioder varit med i för många anfall och trötta ut sig. Idag såg han riktigt stark ut och man märker en stor skillnad jämfört med tidigare år)

 


Jimmy Hansson (Jimmy är ju en spelare som har höjt sig oerhört mycket senaste månaderna och jag hoppas att han fortsätter så. Förutom vansinnespassningen i slutminuterna gjorde han de mesta rätt. Han var fokuserad på uppgiften och följer instruktionerna noggrant, något som fler spelare borde göra.)


Bilder från Lagfesten!PFC Party!

Då var det efter en längre period äntligen dags för en PFC-fest! Denna kommer att hållas i en lokal vid universitetsgatan, exakt adress lär du märka om du är i området. Förfesten börjar runt 18 och kommer förmodligen hålla på långt in på morgontimmarna, om det blir som det brukar när det är lagfest. Syftet med festen, om nu det finns något annat än att bara umgås med campus skönaste gäng, är att ha en riktigt trevlig kväll och förhoppningsvis lära känna de nya killarna i laget lite mer än bara på försäsongsträningarna. Till skillnad från tidigare är det även välkommet för spelarna att ta med sig sina kompisar, flickvänner, barn eller vad de nu vill presentera för sina lagkamrater.

Temat för kvällen är Central America! Vilket betyder att det är tequila och rom som kommer ligga som bas för drinkarna. Däremot är det inte nödvändigt att ha alkohol i sina glas, så det kommer givetvis att finnas alkoholfritt alternativ.

För er som inte har möjlighet att närvara eller för den delen vill försöka minnas vad som egentligen hände så kommer givetvis ett referat komma inom kort efter helgen. Däremot ska vi komma ihåg att PFC har sin andra träningsmatch för året på söndag, så med det i åtanke kan vi bara önska alla en trevlig kväll och säga...

Forza PFC!


/Sebbe

Föreningsutveckling!

PFC är en ny förening som hela tiden strävar efter att utvecklas. Det gångna året är minst sagt ett bevis på att man tagit ett stort steg sen föregående år. Nu blickar man framåt och det finns saker både på och utanför planen som man behöver förbättra för att kunna bli en ännu bättre förening. Under mötet med SISU den 23 februari där ett gäng ur PFC diskuterade föreningens situation och framtiden kom man fram till följande.

Vart vill vi vara i december 2011?

Organisatoriskt

-         Lösning till arenan

-         Tydliga roller och ökad fördelning

-         Stabil ekonomi

-         Behålla sponsorerna, skaffa någon ny

-         Mer kända på universitetet

-         Inget spelartapp pga. utanförskap, jobba på gemenskapen

 

Sportsligt

-         Prestera bra i division 5

-         Stabilt och spelarmässigt fullt B-lag

-         Utveckla studentdeltagande SM & EM

-         Student-SM utomhus?

 


Coach om: Jimmy Hansson

Coach Pirmoradi


PFC-Intervjun: Jimmy Hansson

Jimmy Hansson


RSS 2.0