Campione 2010!


Seriefinal!

Igår spelade Laxå IF:s A-lag i division 4 för förnyat kontrakt. En svår hemmamatch mot serieledarna Sköllersta. Den matchen klarade man av med bravur och vann med hela 3-1.
Idag möter deras B-lag en annan serieledare, nämligen PFC! Båda lagen är redan klara för avancemang och endast seriesegern står på spel! Prestige och ära när en vinnare av Division 6 Södra ska koras!

Intressant blir hur Laxå ser på denna match, vill man verkligen vinna och ta hem serien. Eller är man nöjd med att bara gått upp och vill lufta sin bänk?
Oavsett vad så kommer det bli en tuff match där seriens två bästa lag möts i en sista match, i sista omgången 2010.

Klockan 12.00 på universitetsplanen är det avspark!
90 minuter återstår av denna säsong!

Forza PFC!

Snacket inför Laxå IF 2

Ikväll kommer PFC att ha sin sista träning inför matchem mot Laxå IF 2.
Snacket innan match har handlat mycket om vilket lag som Laxå IF 2 kommer att ställa upp med.

Kommer de vilja ta upp sitt B-lag och verkligen vilja vinna serien också, vilket kan betyda att de ställer upp med många spelare från sitt division 4-lag.

Under lördagen så har de däremot en viktig hemmamatch mot redan klara seriesegrarna Sköllersta. En poäng i den matchen skulle gardera Laxå för att sig för att slippa hamna på en nervös kvalplats. En tuff match som i sin tur kan betyda att många A-lagsspelare kan känna sig slitna både psykiskt och fysiskt till matchen på söndag.

Eller skulle de ta poäng mot Sköllersta och klara kontraktet, kan detta då ge en positiv effekt i deras förening som gör att fler A-lagsspelare känner sig manade och vill ställa upp i matchen på söndag också?

Frågorna och teorierna är många men oavsett vilket lag de ställer upp med så kommer fokuset för PFC att ligga på att göra en riktigt bra match och verkligen försöka Vinna serien!

Forza PFC!

Coach Pirmoradi ger ut Mustascher!

Matchen mot Små IF (div. 6)Anton Eliasson (Inte särskild svårt när Anton ligger bakom 10 av 11 mål, 6 mål och 4 assist. Behöver nog inte säga så mkt mer.)

 

Sebastian Nyberg (Fick spela ytterback och senare yttermittfältare och skötte det riktigt bra. Bra defensivt arbete och följde med upp i många anfall och sedan orkade hem till sin backposition.)

 

Ali Neghabat (Spelade med mycket glädje och var väldigt taggad. De var lite tryck på hans kant ett tag som han skötte bra. Deltog i väldigt många anfall och gjorde bra ifrån sig på de flesta. Hamnade lite för högt upp men i helhet var det bra.)


Välbesökt hemsida!

Tidigare i veckan var PFCs hemsida en av de mest välbesökta lagetsidorna i Örebro! www.laget.se/pfc
Destination: Serieseger!

PFC seglade vinnande ur orkanen med hel besättning, inga skadade och sex viktiga poäng i kampen om seriesegern.

Efter att kommit in i stormens öga väntade något mildare vindar och ett SMÅ IF som inte förmådde att göra något annat än att skvätta lite vatten på PFC. Efter slutsignalen hade man utökat sin målskillnad med 11 mål och tur var nog det inför vad som komma skall.

Bortom horisinten spelades en annan match. Nämligen den mellan Laxå IF 2 och Pålsboda. Ur den bataljen gick Laxå segrande efter det förkrossande resultatet 10-2 på hemmaplan.

Delmål ett avklarat, avancemang till division 5 nästa år. Nu ska man ro i hamn detta ordenligt och fixa delmål två också, Serieseger!

Nu väntar en ren seriefinal på söndag där endast PFCs överlägsna målskillnad skiljer lagen åt.Stormens öga!

Under torsdagkvällen blev himlen svart och vinden allt starkare. Det var lugnet före stormen och stormen kom, som metreologerna siat om tidigare under veckan. Plötsligt tog orkanvindar tog tag i havet och byggde kraftfulla vågor som slog mot skrovet. Att ingen i besättningen skadades allvarligt får man nog tacka de makter som satte igång denna orkan för. Nu lyckades man ta sig genom detta första oväder med bravur. Vinst 4-1 mot Vivalla och skeppet PFC seglade rakt in i stormens öga.

Liksom en väldigt märklig känsla av att man klarat det, finns i samma sekund en känsla av att det kommer att dyka upp fler överaskningar. Samtidigt som man vill kunna slappna av lite så vet man att man inte kan slappna av, för att det är inte över.

Imorgon spelar PFC sin sista bortamatch för säsongen. För motståndet står SMÅ IF. Ett motstånd som enligt tabellläget inte ska vara några problem. Fast som så många gånger förr, en självklarhet och en kliché som nog aldrig kan bli gammal. Vilja slår klass... Nu gäller det för PFC att visa imorgon att man har de båda!

Forza PFC!


Assisterande coach Nyberg ger ut Curry!

Mot Vivalla Stars 2:

3 Curry
Linus Dansund (En match där ingen spelar speciellt bra så är Linus en av de få som är motiverad och fokuserad störr delen av matchen. Gör så gott han kan för att hålla i bollen och slå bra passningar från sin forwardsposition.)

2 Curry
Ata Pirmoradi (Var den mittfältare som idag fick ut mest av sitt spel efter att han jobbat sig in i matchen med mycket vilja. Låg rätt i sin position och försökte med sina ledaregenskaper styra laget så gott han kunde.)

1 Curry
Simon Sjölund & Martin Ekelöf (Efter att man släppt in fyra mål så har givetvis mittbackarna inte sina bästa dagar. Fast denna match fanns inte heller mycket hjälp av övriga laget i många situationer,  vilket gjorde att de fick göra så gott de kunde.)

Coach Pirmoradi ger ut Mustascher!

Matchen mot Vivalla stars (div. 6)Rikard Magnusson (I det offensiva spelet så försökte Magnusson delta i många anfall och det resulterade i  2 mål och 1 assist. I det defensiva arbetet så såg man honom ta långa löpningar hem och vinna tillbaka bollen. Hans rutin och smarta sätt och täcka boll irriterade vivalla-spelarna när det inte kunde ta bollen ifrån honom. )

 

Erik Höglund (El capitanos nya spelstil gynnar laget väldigt mycket. Han går in fysisk i alla närkamper och låter ingen komma undan på mitten. Bra i luftrummet och vinner det mesta duellerna. Fick en hel del frisparkar med sig och kunde få ännu fler om domaren varit rättvis. )

 

Martin Ekelöf och Sebastian Nyberg (Martin skötte jobbet bra och gjorde inga misstag i matchen. Vivalla hade inte så mycket anfallsspel men de gånger som vivalla-spelarna kom igenom då stod Martin ivägen. Bra på fasta situationer också! Sebastian sprang mycket som vanligt och skapade lägen för sig själv och medspelarna, men mustaschen får han mest för sitt aggressiva försvarsspel som inte gav möjligheten till vivallas vänsterkant att kunna spela upp bollen i lugn och ro och de fick börja slå långbollar istället.)


Matchen mot Vivalla

Igår gästade Vivalla Stars universitetet. Vivalla Stars som inte hade något att spela för men nog ändå ville mäta sina krafter med serieledarna. Eller ville dom?

Stora stunder under matchen så verkade det mer som att de höll på med någon annan sorts sport... Vansinnestacklingarna och dobbarna före var någt som man ofta fick se. Att domaren sedan betedde sig som en skräckslagen liten flicka gjorde inte saken bättre. Istället för att stävja det fula spelet så blåste han knappt när vansinnestacklingarna kom. Nog skulle Vivalla haft ett par spelare utvisad, avstängd och haft fler gula kort än man fick. Men är det så de vill spela fotboll så är det upp till dem. Tyvärr så höll det bara på att sluta illa för vissa PFC-spelare och då kanske främst för Simon som de verkade ha något emot. Som tur så är Simon smidig och snabb och hann hoppa lite när de komm hoppandes med all kraft med raka ben och dobbarna före in i honom, för hade han inte gjort det hade han nog fått återkomma i slutet av nästa säsong likt Antonio Valencia. OCh det är ingen överdrift!
Skillnaden är nog att Valencias skada var en olyckshändelse till skillnad från Vivalla spelarnas solklara satsning endast på spelare. Och att Rangesspelaren blev välrigt ångerfull när han insåg vad som hänt, till skillnad från Vivallaspelarnas förmodade reaktion...
Otroligt nog så delades endast 7 gula kort ut till Vivalla som inte fick med sig mycket mer än det.

För det var PFC som vann med hela 4-1. Referat finns att läsa här.

Nu väntar en tuff match till mot SMÅ IF borta på söndag. Vinner man där så är platsen i division 5 nära...Metreologerna förutspår storm på torsdag!

Skeppet PFC ligger nu ute på öppet hav. Ingen horrisont syns till och metreologerna har tidigt sagt hur vädret kommer bli de kommande två veckorna. Ikväll riggar man seglen och beger sig rakt in i en tuff storm som kommer under torsdagkvällen. Det sägs vara en tuff storm där både åska och vind kan göra att slutet på resan kan bli väldigt jobbig. Lyckas man däremot göra sitt jobb bra och styra skeppet ur dimman, då kan slutet på denna resa bli ganska angenäm. Stormen är såklart Vivalla Stars IF.

Inte för att sätta onödig press på oss och inte heller för att vi ska inse allvaret i de tre kommande matcherna. Utan för att var och en ska gå in i sig själv och minnas vad vi gemensamt kom övrens om innan säsongen. Vad vi tillsammans satte upp för målsättning och hur vi för våran egen skull ville bevisa att vi är ett bra lag. Därför satte vi en målsättning om att gå upp och vinna serien. Men som alltid och som vi alla är medvetna om, så är det upp till oss själva och ingen annan att göra det. Vi har haft ett bra år hittills, nu ser vi till att avsluta detta på ett grymt sätt!

Om alla kämpar och ger 100% och det inte lyckas ändå, då är det en sak...
Men när säsongen är över, då kan ingen domare, ingen avblåst offside, inget stolpskott, inga motståndare, inga skavsår och ingen klasskompis komma och säga något! Då är det tabellen som kommer att tala sitt tydliga språk!

Förlust i sista division 8-matchen

Igår så förlorade PFC sista B-lagsmatchen mot Vivalla Stars som var enda lag att ta full pott mot PFC.
Ett ganska omotiverat PFC lät Vivalla göra lite som de ville i första halvlek. Däremot rycker man upp sig i andra men då är det redan för sen. En läxa som känns som omtenta på omtenta nu, att man aldrig lär sig att göra rätt från början för än det är för sent.

Vivalla är det lag som denna säsong tagit mest poäng mot PFC, två förluster i division 8 och en oavgjord i division 6. En morot som borde vara tillräcklig för att ge extra tändvätska inför mötet på Torsdag!Sista B-lagsmatchen

Ikväll spelar PFC sin sista match i division 8 östra för i år. För motståndet står tabelltvåan Vivalla Stars IF som också är kvällens hemmalag.

Förhoppningsvis så vinner PFC och kan därmed också fira sig som seriesegrare!

Forza PFC!

Inför Vivalla Stars

2010-09-11 Pars FC - Vivalla Star UPPSKJUTEN


Matchen mot Vivalla Stars imorgon är uppskjuten till torsdag den 16 och kommer att spelas 18.00!

Ny header på hemsidan!


Seriesegrare med en omgång kvar!

Division 8 östra


Idag blev det klart att Pars FC Örebro 2 tagit hem seriesegern i division 8 östra! Riktigt bra jobbat av alla som varit med denna säsong!

Man vann inte bara serien utan gick även obesegrade ur de båda derbyna som spelades mot FC Höftskott.
Nu återstår en sista match mot Vivalla Stars IF 2 på söndag.

Forza PFC!

Bilder från matchen mot Sturehov 2!


Nature Running

Imorgon det åter igen dags för Nature Running - motionslopp som är grundat av Erik Höglund (lagkapten i PFC).Fri start mellan 17.30-19.00
Venaspåret, på norr i Örebro
3, 6 & 10 km
Gå, Lunka eller Löp

"Idén med Nature Running är att tillsammans med andra finna glädjen till fysisk aktivitet och få hjälp att finna motivationen (om den saknas?), utveckla dina styrkor och arbeta med dina svagheter."

/Erik Höglund

www.naturerunning.se

Assisterande coach Nyberg ger ut Curry!

Mot ÖSK FK 2:

3 Curry
Simon Sjölund (Trots sliten efter en tuff vecka så gör Simon ett riktigt bra jobb som mittback denna match. Han får gå en tuff match i matchen mot ÖSK FK 2s targetspelare och går överlägset vinnande ut ur den duellen.)

2 Curry
Andreas Issa (Jobbar och sliter på topp som centerforward. Löper på det mesta och är bra i närkampsspelet. Är även påpassligt framme när deras försvarare slarvar med bollen vilket resulterar i att han gör ett mål.)

1 Curry
Daniel Lundmark (Spelar endast 45 minuter denna match och måste utgå i halvlek pga skada. Däremot så hann Lundmark med att göra både en assist och ett snyggt frisparksmål.)

Coach Pirmoradi ger ut Mustascher!

Matchen mot Åmmeberg (div. 6)Simon Sjölund (Ligger bakom 4 av 6 mål, fixar en straff, får en i motståndarlaget utvisad och jobbar stenhårt i försvarsspelet! Vad mer behöver man säga...)

 

Erik Höglund (Sen Erik kommit tillbaka efter sin skada så har han i varje match varit en av de bästa spelarna på plan. Han har ändrat spelstil lite och börjat spela mer fysisk så har han blivit ännu bättre än förra året då han blev vald till MVP of the year!)

 

Per Olsson & Viktor Mejman (Mittbacksparet sköter sig jättebra under hela matchen, och med hjälp av resten av laget så släpper man inte fram Åmmeberg en enda gång under 90 minuter.)


4 matcher på en vecka = 4 vinster!

Den gågna veckan har varit hektisk för PFC. Fyra matcher sedan i måndags, två i division 8a och två i division 6. Resultatet blev att man kammade hem full pott och avslutade veckan idag med att vinna hemma mot ÖSK FK 2 i division 8a. Hårt matchande för alla spelare och till veckan blir det två träningar innan nästa helg. Nu återstår fyra matcher denna höst och förhoppningsvis fortsätter man att trumma på som man gjort och vinner de resterande matcherna i både division 8a och i division 6.

Forza PFC!

Åmmeberg vann...

... mot Pålsboda i förra omgången. Ett reslutat som nog gjorde några pfcsupportrar lite oroliga över vilken form Åmmeberg var i. Det enda lag som lyckats vinna mot Pålsboda som var regerande serieledare. Däremot idag så tidigare idag så vann PFC över Åmmeberg med 6-0, ett resultat som nog borde göra några lag oroliga över vilken form PFC är i.

Referat från matchen finns att läsa här!

Coach Pirmoradi ger ut Mustascher!

Matchen mot NMFF (div. 6)Rikard Magnusson (Vinner väldigt mycket boll på mitten, utmärkta passningar som oftast resulterar i farliga chanser. Får till även ett bra skott som ställer målvakten helt och Rikard lyckas göra sin första PFC-mål i serien!)

 

Anton Eliasson (Riktigt skönt att ha Anton tillbaka, han gör 3 mål och en assist i sin första match efter sommaruppehållet.  Lyckades skapa många bra lägen med bra löpningar.)

 

Daniel Beck & Viktor Mejman (Beck pratade hela tiden med laget, hjälper laget genom att dirigera backlinjen. Gör två fina och viktiga räddningar i början av matchen och kommer ut bra flera gånger på inlägg. Viktor ger stabilitet till laget och fungerade jättebra som mittback trots att han vanligtvis spelar forward i laget. Ställer krav på medspelarna och får dem att växa.)


Bilder från matchen mot Lillkyrka 2!Foto: Sara Åberg

Assisterande coach Nyberg ger ut Curry!

Mot Lillkyrka 2:

3 Curry
Erik Höglund (Gör åter igen en riktigt bra match och visar upp en aggresivitet i sitt spel som inte synts tidigare vilket ger hans spel ytterligare en nivå.)

2 Curry
Ata Pirmoradi (Jobbar väldigt hårt på mittfältet och gör det mycket bra i denna match som var väldigt fysisk. Lyckas i denna match vara delaktig ännu mer frammåt än i tidigare matcher.)

1 Curry
Viktor Mejman (Gör en stabil match i 90 minuter. Styr spelet bra både med sina passningar och med mycket prat bakifrån. Ger även ett tryggt och säkert intryck  i försvarsspelet.)

RSS 2.0