Nytta med nöje!

Helgen är slut och sista dagen i oktober är här. Det har varit en lång helg för PFC där hela föreningen har svettsat och svettats för att bygga för framtiden. Damlaget har blivit presenterade för PFC-andan där glädje och vilja präglar atmosfären i föreningen. Engagemanget och drivet som finns hos dessa unga damer ger en stark känsla av att kunna bygga något grymt inför kommande säsonger.

Under helgen har PFC också haft fyra representanter på Studentidrottsgalan som hölls i Kristianstad. En gala där man tog del av andra studentidrottsföreningars arbete och engagemang kring sina respektive aktiviteter. Ett givande besök där man fick mersmak för alla de studentidrottstävlingar som finns både i och utanför Sverige.

Härnäst väntar futsalsäsongen som förhoppningsvis kommer förgylla de mörkare vintermånaderna.

Restaurangchansen 2011

Nu är den äntligen här, Restaurangchansen 2011!
PFC kommer även i år att vara återförsäljare av dessa populära häften.

Är du intresserad av att köpa ett häfte för endast 200kr?
Kontakta någon i PFC!

parsfc.se

Mustascher mot Vimmerby IF U


Martin Stjernfeldt (Provspelade med PFC idag och gjorde det riktigt bra. Stark i närkamperna och gav sig aldrig tills bollen var erövrad. I det offensiva spelet så var han den som bidrog till att vi kunde spela med ett högre tempo då han ständigt spelade på 1-2 tillslag och på så sätt höjde bolltempot)

 


Viktor Mejman (Tillbaka på topp där laget kan dra nytta av hans säkra avslut. Förutom målen som han gjorde så hade han många bra löpningar i djupled som i sin tur öppnade upp ytor för medspelarna.)

 


Jimmy Hansson (Började första kvarten riktigt starkt men hamnade i en lite svacka sen. Senare gick tillbaka till sitt eget spel och hade inte för bråttom upp och det är den Jimmy vi vill se. Väldigt bra avgörande passningar, synd bara att alla inte nyttjades.


Inomhussäsongen startad!

Trots att säsongen utomhus är slut så lever föreningen mer än någonsin denna höst. I måndags hade PFC sin första inomhussträning, även PFC Ladies körde sitt första inompass. Båda lagen är nu i full gång och en spännande inomhussäsong väntar.

PFC herrar laddar för fullt både tekniskt och taktiskt inför vad som komma skall med cuper och serier.
PFC Ladies försöker styra upp organisationen med ett gäng exalterade tjejer som brinner för fotboll.

Denna höst kan bli hur spännande som helst!

Forza PFC!

Futsal Div. 2 Norra Damer

Adolfsbergs IK
Hovsta/ Lillån 2
IF Eker Örebro
IK Sturehov 2
Pars FC Örebro
Rynninge IK
Adolfsbergs IK
Hovsta/ Lillån 2
IF Eker Örebro
IK Sturehov 2
Pars FC Örebro
Rynninge IK

Omgång 1 (datumet är preliminärt)
2011-11-07 Adolfsbergs IK - Rynninge IK
2011-11-07 Hovsta/Lillån 2 - Pars FC Örebro
2011-11-07 IF Eker Örebro - IK Sturehov 2

Div. 2 Södra [Futsal]

Glanshammars
IFK Askersund
Lekebergs IF
Lillkyrka IF
Mariebergs IK
Pars FC Örebro
Vretstorps IF

Omgång 1 (datumet är preliminärt)
2011-10-31 00:00
IFK Askersund - Vretstorps IF

2011-10-31 00:00
Glanshammars IF - Mariebergs IK

2011-10-31 00:00
Lillkyrka IF - Pars FC Örebro

PFC: Den gångna säsongen! Del 1

Pars FC Örebro, gick som ett tåg genom gärdsgårdsserierna upp till division 5. Åren hade varit allt annat än enkla men resultatet hade gått lagets väg. Som nykomling till Örebro läns "Superetta" (då division 4 är länets högsta distriktsserie), skulle konkurrensen om att få ta steget upp vara tuffare än väntat. Laget som tidigare knappt förlorat inledde säsongen med två raka förluster, tankarna som gick bland många spelare var "skulle man bli ett strykgäng i år... men kvalitén fanns ju, eller?".

Det blev en turbulent inledning med tränarbyte. Sakta men säkert började PFC att komma på rätt spår. När sommaruppehållet närmade sig hade man kämpat sig upp i toppstriden. Säsongen skulle bli lång och många utifrån tvivlade på att PFC skulle klara av sommarmatcherna. Med nöd och näppe och med en tunn trupp lyckades man ändå ta de viktiga poängen som behövdes innan sommaruppehållet kom.

Hösten kom, PFC hade nu gjort sig ett namn som den tunga nykomlingen som visat att man var allt annat än ett strykgäng. Laget som på förhand var tippade att komma sist och ta minst poäng av alla lag i division 5, inklusive Norra och Södra serien, såg fruktansvärt starkt ut. Däremot fanns det något som inte stämde. För så länge som man var nykomlingen och " the under dog", presterade man bra och vann match på match. Men så fort laget fick chansen att dra ifrån i toppen så tappade man poäng. Onödigt och väldigt märkligt.

Fortsättning följer...

Sista kvalmatchen!

Idag spelar PFC sin sista kvalmatch i kampen till division 4, för motståndet står division 4:a-laget Lekebergs IF. Trots sin kvalplacering så tog lekeberg hela 25 poäng och hade lika gärna kunnat blivit ett mittenlag i den annars jämna serien. PFC förlorade som bekant sin första match mot IFK Hallsberg borta och är denna gång hemmalag. Däremot kommer matchen att spelas på bortaplan då Universitetsplanen är uppbokad denna helg.

Det kommer att bli en bra värdemätare och se vart man står någonstans då man förmodligen kommer att möta det bästa motståndet hittills i år. Nu finns det ingenting att hålla tillbaka, vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag och vi ger oss aldrig.

Forza PFC!


Studentidrottsgalan 2011För första gången någonsin så kommer Pars FC att ha representanter med i Studentidrottsgalan.

Följande 4 personer har valts till att representera PFC under sista helgen i oktober nere i Kristianstad:

Sebastian Nyberg (Ordförande)
Ata Pirmoradi (sportchef)
Christopher Mörlin
Simon Sjölund

Pars FC har under det senaste året vunnit 2 Student-SM guld och även deltagit i Student-EM i Finland och lyckats vinna Fair-Play priset där.


Pars FC har under den korta tiden föreningen existerats lyckats göra sig ett namn inom studentidrotten i Sverige och satsar nu på att även växa inom Europa.En PFC-helg!

Fredagen började med att ett gäng parsare under kvällen satt hemma hos Ali och softade, för att sedan bestämma sig att äta sushi.

Sushin var riktigt god men då den inte mättade tillräckligt så blev det även lite pizza, chips, glass och cola hemma hos TAP som avnjöts till en komedifilm.
På lördagen spelade man sin första kvalmatch mot IFK Hallsberg borta. Matchen var välspelad och PFC gjorde en bra match där man tyvärr inte riktigt räckte till och det blev en förlust med flaggan i topp. Senare samlades några spelare för att umgås hemma hos Lund och kvällen blev trevlig, händelserik och lång.

Söndagen blev inte heller händelsefattig då några åter igen åkte iväg för att äta, denna gång persisk mat. Efter måltiden drog man till Marieberg för att strosa runt lite.
Under söndagkvällen hade styrelsen ett möte innan helgen närmade sig sitt slut. En trevlig helg där den glädjen på planen, gemenskapen utanför planen och den gamla PFC-andan infann sig igen.

Kommande vecka väntar ny kvalmatch och sedan ska PFC-ladies på allvar göra entré i fotbollsvärlden då laget kommer anmälas till inomhusserien.

Forza PFC!


RSS 2.0