Valborg i PFC!

Valborghelgen är här och firandet kommer snart att vara i full gång. Några i PFC har valt att åka till andra orter men många är även kvar i Örebro för att umgås med vänner och såklart gänget i PFC. Det kommer att bli en händelserik festhelg där man nog får försöka att hålla sig lite mer sansad nu när ändå serien är i gång och det är träning på måndag samt match på tisdag. Detta betyder ju dock inte att det kommer att bli mindre händelserikt för det. Hur det än kommer gå så kommer vi här på pfc-bloggen att försöka ge ett litet kortare referat efter helgens bravader.

Bra väder och solen skiner! Simma lungt i helgen!

Forza PFC!


Träningsligan + priser

Vi har tre olika träningsligor under året. Första är inomhus som redan är avklarad, den andra är försäsong som också är avklarad och den tredje är säsong. För att spelarna ska bli lite mer taggade så har vi tänkt att lite priser ska delas ut till de som tränat mest. Vinnarna i varje träningsliga kommer vara med i en utlottning där samtliga tre personer kommer vinna priser men vi kommer lotta om vem som får vad. Dem som hamnar på placeringarna 2-4 är också med i en utlottning om priser men bara 3 av dessa 9 vinner priser. Priserna kan t ex vara presentkort, träningskläder, biobiljetter osv.


Inomhus
 1. Alexander (Acke)                                           12 av 12
 2. Daniel Beck                                                       11
 3. Sebastian Nyberg                                               10
 4. Coach Pirmoradi                                                10

Försäsong
 1. Coach Pirmoradi                                             31 av 35
 2. Acke                                                                28
 3. Viktor Mejman                                                  28
 4. Sebastian Nyberg                                               27

I den sista träningsligatävlingen så kommer inte Ata att delta så ni andra får en bättre chans att vinna.

Säsong
 1. ?                                                               ? av ?
 2. ?                                                               ?
 3. ?                                                               ?
 4. ?                                                               ?

 

 


Seriepremiären i division 5!

Då var premiären i division 5 avklarad för PFC. Sedan klubbens start 2007 så har man aldrig spelat så högt i seriesystemet och nog märktes det att man i vissa situationer kom lite till korta. Det smäller hårdare i närkamperna och motståndarna är betydligt mer effektiva att utnyttja ens misstag eller slarv. Detta är väldigt tydligt vid alla tre målen som man släpper in. Sedan framåt är man i denna match tyvärr för uddlösa mot ett starkt IFK Örebro 2, som har sitt A-lag i division 3.

Hur som helst så är nog de flesta lagen i 5:an i liknande nivå som IFK var igår. De kämpar 90 minuter och de ger allt för varande, de spelar mer strukturerat och har överlag en högre nivå och mer vilja än lag i lägre divisioner. Nu vet man detta inför kommande matcher och för att se något positivt med det hela, så kan man helt enkelt ta detta som en bra lektion och lära sig av det inför kommande matcher. Nu är serien igång och oavsett resultatet i matcherna så kommer det i slutändan vara poängen det handlar om. För övrigt så trots 3-0 så gjorde PFC inte bort sig men höll inte måttet helt enkelt denna gång.

/Sebbe

Seriepremiär 2011


Hedersamma segrar!

Söndagen lider mot sitt slut och imorgon är det endast en dagar kvar, en dag kvar till seriepremiären i division 5 för Pars FC Örebro. Det finns en spänning i truppen om hur det kommer att vara. Tidigare har man alltid haft väldigt höga målsättningar, pressen har varit väldigt stor på truppen, vilket den även är i år. Men trots att många nu varit med några säsonger, så finns många nya spelare. Spelare som tror att division 5 kan komma att bli en enkel match, i alla fall om man ser på papperet och när man jämför var man spelat tidigare, dessa kan tänka om. När man startade laget trodde man att division 7 skulle vara enkel...

PFC har varit med förr och man vet att man vinner inga matcher enkelt. För att bara tänka tillbaka lite, så även om man har ett något bättre lag nu än tidigare år, har nog de tuffaste matcherna varit i division 7. Där fick man verkligen slita varje minut för att slåss om poängen. Eller bara det att de tuffaste matcherna förra året spelades i division 8a, där man ibland hade tuffare att vinna än i division 6 vissa matcher. Om vi drar fram tiden lite så senast man hade det tufft var förra veckan, mot Hovsta som spelar i division 7 men vann mot PFC  för att de verkligen ville det.

Det många i PFC glömmer är att det finns elva stycken spelare på andra sidan planhalvan som också är vinnarskallar, som hatar att förlora och som kommer att gör allt för att vinna. Och den som vill mest vinner oftast mest. Den gemensamma nämnaren i alla matcher oavsett motstånd har varit inställningen. Självklart för vissa, inte för andra. Jantelagsmentalitet eller vinnarmentalitet som verkligen består utan några bortförklaringar. Press eller inte men oavsett hur man ser på saken så kan man alltid se till att ge 100%.

Tidigare har det kunnat räckt vissa matcher med den kvalité som man besatt i truppen. Men i tuffare matcher har det visat sig att när inte kvalitén håller, då vinner den som vill mest.

Det finns hedersamma förluster, men man glömmer lätt bort att det även finns hedersamma vinster. Vinster där man varit så fokuserad på sin uppgift att varken ribban, domaren, gräset, solen eller farmors katt har kunnat stå i vägen. För allt har handlat om att vilja vinna. Och som vi brukar säga i PFC - Att vilja är att Kunna.

Och som vi vet 50% är prestation och 50% är förberedelser. Med de orden hoppas jag att alla verkligen från och med nästa vecka, varje gång som man tar på sig PFC-tröjan oavsett om det är träning eller match, kommer att ha inställningen att man verkligen ska ge allt för varandra. En för alla och alla för en!

För nu börjar snart det som vi alla väntat på...


Forza PFC!

/Sebbe

Glad P(FC)åsk

Då var det Påskafton och lugnet på studentgatan såhär denna högtid är påtaglig. Många studenter har åkt hem över helgen, liksom en hel del i PFC. Såhär i sportsammanhang brukar man ibland bjuda på lite påskägg och godbitar i form av minnen.

Vi gräver i galleriet och hittar ett gammalt inlägg från 2008-05-22. Där jag främst tänker på Coach lilla citat som känns ganska bra såhär helgen innan seriepremiären. För i matchen mot Hovsta i genrepet, blev man inte lite broccoli då?

Glad Påsk allihopa!

/Sebbe
Mediokert genrep

Förra helgen spelade PFC mot Pålsboda och vann med stora siffror. Varför inte något direkt referat skrivits än beror på att skribenten, dvs jag, inte minns alla målskyttar och assistgörare från de matcherna. Siffrorna var också så stora att det fanns liksom inte mycket att säga om PFCs spel. Man var helt enkelt för överlägsna.

Igår spelade PFC genrep mot Hovsta. Det var allt annat än det starka formbesked som man visade upp under helgen mot Pålsboda. Inställningen var loj och den där sista gnistan fanns inte rikigt där. Första halvlek skapades ett par halvchanser men man var inte riktigt på hugget för att sätta dit dom. Många spelare var passiva och såg stundtals rädda ut för de storväxta hovstaspelarna. I andra halvlek höjde man sig något men tidigt in i andra halvlek fick Hovsta en märklig straff, som betydde 1-0 för hemmalaget. Efter detta mål började PFC komma igång men man uppnådde inte riktigt den där standarden som man ska hålla som lägstanivå.  Det blev en förlust med uddamålet och nog kände sig ingen nöjd efter matchen, med varken sin egen eller lagets insats.

Nu väntar en träning på måndag och sedan en tuff seriepremiär mot IFK Örebro 2 på tisdag. Ett lag som har sitt A-lag i division 3 och där förmodligen alla deras B-lagsspelare vill visa fram fötterna och slåss om en plats där. Att det sedan innebär ett lokalderby direkt i premiären uppe i Brickebacken gör inte saken sämre. PFC behöver höja sg betydligt från senaste matchen mot Hovsta och bör helst ligga på minst den nivån som man låg på mot Sköllersta och Hallsberg för att förmodligen ha en chans mot IFK, som för övrigt är tippade i toppen av många. Det kommer att smälla hårt då IFK är ett aggressivt och tung fysiskt lag som på senare år även börjat rulla boll. Men detta vet vi om sedan tidigare så det ska inte komma som någon överaskning.

Nu blir det påskhelg där många spelarna åkt hem till sina respektive orter och nära och kära för att vila upp sig inför kommande veckans drabbning. Nu börjar allvaret! Det vi så länge väntat på...

Glad Påsk och Forza PFC!

/Sebbe

Bilder från PFC Weekend!

Det blev en hel det bilder tagna under den gångna helgen, de flesta bilder av någorlunda kvalité finns nu i PFC:s album på facebook. För att se alla bilder i albumet klicka Här! och logga in.

Mycket Nöje!

PFC - Epic Weekend!

Det blev en helg som många i PFC sent kommer glömma, eller så är det vissa som redan glömt vad om hänt. Oavsett vad så blev det en legendary weekend, där man spelade två matcher mot Pålsboda och vann med 9-0 med A-laget under fredagskvällen och 7-2 med B-laget på lördagen. Efter matchen samlades man bakom studentgatan 14 för att grilla och umgås, i den äntligen värmande solen. Det blev ett riktigt stort grillkalas där måltiden avrundades med lite glass som efterrätt. När dagen sedan gick mot kväll så drog man sig in i festgeneralen Kjälléns korridor.

Det var här som kvällen drog igång på riktigt. Här följer ett liten kort, om något censurerat, referat om 2011 andra lagfest!


Matchtid 2 x 45 plus tillägg, på några timmar...
"Vad fick dom se? PFC!", ramsan gick om och om igen efter att Roy tagit ton och visat vägen i ett parti Big Beer Pong. Alla var samlade och ett skönt kontrollerat salongsrus hade inprentats hos de flesta spelare. Matchen (festen) hade börjat i ett ganska så lungt tempo där man kände lite på stämningen i form av några matcher Mortal Kombat på PS2. Några andra hade börjat värma upp med en lättare blåslek, innan coach tog tag i laget och styrde upp taktiken. Stort drickspel skulle det bli där alla kunde vara med. Likt matcherna under helgen så var alla delaktiga i spelet och man höll uppe tempot. Inga långbollar på Bengt här inte. När laget började att hitta rytmen i spelet så försvann däremot Coach ut till festgeneralen Kjälla för att mingla i korridoren. Nu ökades tempot och när ytterligare lite folk började besöka festen kom kortpassningsspelet igång, drinkarna, skratten och konversationerna avlöste varandra.

I halvtid handlade snacket om att fortsätta tålmodigt i sitt eget tempo och hålla sig till taktiken. Alltså att inte få panik över när man skulle ner till stan utan fortsätta umgås om stämningen var tillräckligt bra, vilket den såklart var. Andra halvleken började ta fart runt 22.00, samma tid som El Clàsico startade. Kvalitén på Big Beer Pong hade nu fallit rejält, men snacket på planen vare inget fel på. I försvaret så fanns det alltid någon som kunde backa upp en när glaset eller flaskan började ta slut, chipspåsarna såg nu halvtomma ut och intensiteten blev högre. Snacket handlade allt som oftast om den kommande säsongen, gamla minnen och vart man skulle gå ut.

Minnena började kanske bli lite smått luddiga på vissa håll och utan att hänga ut någon så rapporterades följande. Våran egen Big Brother Ali var lack över någon oförklarlig anledning men skämtade hela tiden, Coach visade sina muskler, Beck satt i linne a la Ehsan, Essi såg ut som super mario i en förskräcklig mustasch, Bovve snackade om inredning med någon brud, Chris log mer än någonsin, Kjälla likaså, Sebbe for runt och fotograferade, Martin försökte artigt göra allt för att inte säga nej och övriga spelare bidrog till den grymma stämningen. Team Work!

När klockan närmade sig midnatt så var det dags att dra ner till stan. Nu splittrades gänget upp något men mot all förmodan så hamnade alla på samma ställe. Väl där dansade man, sjöng sin nykomponerade PFC-låt, drack ännu mer och hade en riktigt rolig kväll med studentgatans främsta fotbollslag även näre gäller att festa och umgås utanför planen.

När jag vaknade på morgonen dagen efter var jag oförskämt pigg efter att inte sovit speciellt mycket. Historierna som jag snart fick höra, om vart spelarna tagit vägen, var något som nog skulle kunna bli en sjukt bra film i bästa Hangoover-stil. Ett trevligt gäng unga killar som gillar att göra saker tillsammans. Slutet gott och allting gott.

PS. Tydligen så kom alla inte hem till sig, och vissa fick mer hjälp än andra hem. Bilder kommer inom kort....DS

/Sebbe

En ordentlig PFC-helg väntar!

Under helgen kommer det att bli en ordentlig PFC-helg. Först match ikväll mot det fruktade Pålsboda som man föregående säsong inte lyckades ta poäng mot. Sedan match imorgon mot Pålsbodas b-lag med PFCs andralag. Efter den matchen förväntas laget samlas i korridor 14 på studentgatan för ett riktigt PFC Party!

Hur det går i respektive matcher.. såväl på som utanför planen återstår att se. Men framförallt så kommer det att bli en riktigt rolig helg där man kommer att göra allt på planen för att sedan kunna fira under lördagkvällen!

Forza PFC!

Ages reflektioner

I bloggvärlden ber man ibland om ursäkt för att man inte skrivit på ett tag. Så gör jag också. Sorry, jag ska bättra mig. Lovar, he he, *ler*.

Jag minns inte riktigt vad som hänt sen förra blogginlägget, men vi har spelat en jävla massa matcher. Vårt spel börjar, som Svennis skulle sagt, sent om sider att vakna till, vilket är kul. Vi börjar hitta våra positioner samt samspelet med varandra både med och utan boll. Snart kan vi också kanske hoppas på att få en fotbollsplan att träna på även om stadio Mondi(al) är riktigt fin! (ja,en liten ordlek. Och, visst, Stadio mundial existerar. Finns en i Italien med kapacitet för 3000 åskådare. Vet dock inte kvaliten på den, men den bör va bättre än Stadio Mondi(al)). Igår hade coach bjudit in oss till en av Bågens finaste lägenheter, planlösningsmässigt (har inget emot inredningen iofs), för o kolla nån av våra spelade matcher samt CL. Det blev en trevlig kväll!

AaaGee


Nyförvärv 8

Christopher MörlinBild saknas
Position:
Mittfältare
Smeknamn: Mörre, Chris
Ålder: 20 år
Vikt: 75 kg
Längd: 174 cm
Styrka: Brawler
Svaghet: Allt
Tidigare lag: Sigtuna IF, Märsta IK, Bollstanäs SK
Hårfärg: Svallande råttfärg
Ögonfärg: Klarblå
Intressen: Bra kvalle
Yrke/Studier: Studerande
Motto: Full fart framåt, håll tätt bakåt!
Bästa film: Flykten från hönsgården
Favoritdjur: Gråsugga
Favoritmusik: Bugg
Favoritmat: sallad med feta
Bästa Minne: Min nio års dag


Första grästräningen!

Igår hade PFC sin första grästräning. Det var många som inte hade möjligheten att närvara eller vilade med tanke på matchen dagen innan. Däremot så var det en ganska lagom första träning där det tränades på lite passningsspel på den ganska ojämna gräsplanen (dock betydligt bättre än grus), och sedan blev det spel. Ikväll väntar ytterligare en grästräning på samma plats och förhoppningsvis blir uppslutningen bättre.

/Sebbe

Mustascher

Det har varit en mycket intensiv matchperiod den senaste tiden. Här följer Coach mustascher från de senaste matcherna.


IK Sturehov 2/J

Erik Höglund

Daniel Beck

Alexander Gustafsson


IK Sturehov

Viktor Mejman

Roy Tärnler

Linus Dansund & Alexander Gustafsson


Frövi 2

Viktor Kjellén

Viktor Mejman

Martin Hedlund


Hällefors

Martin Hedlund

Simon Sjölund

Linus Dansund


Händelserik PFC-vecka!

Helgen lider mot sitt slut efter en händelserik vecka. Den började med en match mot Frövi borta, en match som man vann komfortabelt med 6-0. Dessvärre fick nyförvärvet Andreas Engström axeln ur led och blev tvungen att föras till sjukhus. När axeln väl sattes på plats så kändes det enligt honom själv riktigt skönt men tyvärr kommer han att bli borta från fotbollen under ett par tre veckor framöver.

I onsdags var det föreningsmässa där PFC stod och bjöd på våfflor och värvade vänner till sin facebook-profil. Något som blev en lyckad dag både för vännerlistan på facebook, alla som hjälpte till under mässan och studenter som fick smaka på våfflor.

Under torsdagen väntade distriktscupmatch mot Hällefors, en match som spelades på en av länets sämsta grusplaner och mot ett tjongarlag som nog gillade underlaget mer än motståndarna i PFC. Hur som helst så blev det 3-3 i matchen då Hällefors hade 2 bonusstraffar och sedan vann PFC på vanliga straffar. Igår var det ett för ovanlighetens skull ett lättare Kung Fu-pass, där man ändå fick sig en rejäl genomkörare.

Nu väntar sista distriktscupmatchen imorgon borta mot Hallsberg. En match som nog kommer att bli riktigt tuff. En händelserik vecka som sagt och nog har intresset för PFC även ökat lite, något som gjort att man nu också klättrat lite på listan över länets mer besökta hemsidor.Träningsväska + träningsjacka och träningsoverall!

För dem nya grabbarna som inte har beställt än!Pris(inkl. tryck) 423 kr Ni betalar 350 kr

Pris(inkl. tryck) 394 kr Ni betalar 330 kr
Meddela mig vilken ni vill ha så kan jag beställa.
Även träningsoverallerna och träningsjackorna är på ingång.

Ni kommer få välja mellan två alternativ:

Alt 1. Träningsoverall (Tröja & Byxor) + Träningsjacka
Pris(inkl. tryck) 921 kr (PFC och Training Vision betalar 330 kr) Ni betalar 591 kr

Alt 2. Träningsoverall (Endast Byxor) + Träningsjacka
Pris(inkl. tryck) 647 kr (PFC och Training Vision betalar 200 kr)
Ni betalar 447 kr
När ni har betalat mig så får ni era grejer en vecka efter.


// Ata

Bilder från Föreningsmässan


Kosttillskott som våran huvudsponsor Training Vision erbjuder!Training Vision Sweden erbjuder:Fairing Recovery Bar 255 :- för en låda med 15 st

Fairing Recovery Bar har en proteinhalt på hela 44% och finns i följande smaker:

 • Kokos
 • Röda bär
 • Päron/vanilj
 • Mjölkchoklad

 

 
Fairing Health bar 289 :- för en låda med 15 st

En riktig hälsobar som har en hög proteinhalt och innehåller bla. blåbär, rikligt med fibrer, Omega-3 samt havregryn som största kolhydratskälla.
Complete Protein 3 

256 :- 1 kg

461 :- 2 kg

1088 :- 5 kg

Finns i följande smaker:

 • Vanilj
 • Mintchoklad
 • Choklad

Per 100 gram
Energi: 370kcal/1550kj
Protein: 87 gram
Fett: 1 gram
Kolhydrater: 3 gram

  OBS!!! Meddela Ata(0700-741414) för beställning!


Bowling

Igår var några i PFC och åt lunchbufé och bowlade på Strike. Hur det gick kan ni läsa om här nedanför och lite längre ner finns även några bilder på deltagarna.

Första tävlingen – den som kommer sist på 2 serier ska odla mustasch, under närmaste tre veckorna ska personen raka av skägget ofta men inte mustaschen så den syns tydligt.

 1. Erik 328 p
 2. Beck 296 p
 3. Sebbe 254 p
 4. Chris 252 p
 5. Ata 251 p
 6. Lee 246 p
 7. Acke 227 p
 8. Essi 192 p

Förlorare: Ehsan Shams!!


Andra tävlingen – den som kommer sista på 1 serie ska tvätta matchkläderna en extra gång.

 1. Erik 170 p
 2. Acke 166 p
 3. Lee 127 p
 4. Sebbe 111 p
 5. Ata 110 p
 6. Beck 110 p
 7. Chris 103 p
 8. Essi 87 p

Förlorare: Ehsan Shams!!


Andra rekord!

Flest strike på en serie:

 1. Ata 4 strike
 2. Erik 4 strike
 3. Beck 4 strike


Flest spare på en serie:

 1. Erik 7 spare
 2. Acke 6 spare
 3. Chris 5 spare


Beck


Ata


Sebbe


Lee


Chris


Essi


Erik


AG

Mustascher mot Sköllersta!


Marcus Bovellan (Gör ett riktigt bra jobb som mittback, spelar tufft och vågar gå in i alla situationer och lyckas komma ut vinnare 9 av 10 ggr. Väldigt bra tacklingar.)

 


Viktor Kjellén (Kom till sin rätta som defensiv mittfältare och lyckade vinna mycket boll. Bra i luftrummet och spelade även enkelt när han hade boll. Styrde mittfältet bra.)

 


Christopher Mörlin (Andra matchen i PFC-tröjan och han tar redan för sig, bra i närkampspelet och drar inte undan för nått. Vågade vara med offensivt också och lyckade även gör mål efter en bra passning av Simon)

 


RSS 2.0