Campus48h!

Valborg och mycket nöje, lagom är väl att det är en dags mellanrum till helgens match mot IFK Lindesberg. Annars hade det nog kunnat se mörkt ut för de flesta av PFC-spelarna, som nog kommer att festa ganska ordentligt på Campus48h ( även om bara 24 återstår). Däremot återstår det ca 48 timmar till PFCs hemmapremiär!Hoppas att alla får en trevlig valborg och kom gärna och titta på PFC:s första hemmamatch på lördag.

Event: PFC - IFK Lindesberg
Tid: 15.00
Plats. Fotbollsplanen vid Universitetet

Forza PFC

Matchbilder från första omgången!

Här kommer resten av bilder från matchen mellan Hovsta - PFC!
Fotograf: Ehsan Shams

Hovsta IF - PFC Örebro

Här kommer några bilder från matchen, lägger ut fler bilder imorn.


Övre raden från vänster: Daniel Johansson, Joakim Cedergren, Daniel Lundmark, Ata Pirmoradi, Andrés Sobarzo, Sebastian Nyberg, Niklas Forsberg.
Nedre raden från vänster: Andreas Oxelgren, Per Olsson, Erik Höglund, Magnus Nolgren, Martin Ekelöf, Kevin BlankstedtFotograf: Ehsan Shams

PFC plockade premiären!

Nu är äntligen division 7 Östra igång för PFCs del! Det var lite premiärnerver här och där men inget som syntes nämnvärt under matchen! Man vann komfortabelt borta mot Hovsta IF med 4-1. PFC bjöd på fyra snygga mål och ser stabila ut. Referat finns att läsa på www.laget.se/pfc

Coach Pirmoradis gav sina främsta tre pluspoäng till Daniel Lundmark med motiveringen "Lugn och behärskad, bra disciplin både försvar och anfallet, sköter sitt jobb utmärkt och är felfri i 90 min"
Mycket bra match Danne!

Nu kommer vi även att försöka liva upp våran blogg ytterligare. Från och med nästa vecka kommer vi att börja med den populära och efterlängtade "lika som bär"-bilderna. Vi vill poängtera att det är en kul look-a-like-grej där vi inte menar något illa med någon, så vi hoppas att ingen kommer känna sig stött. Så håll utkik för man vet aldrig vad som händer i veckans Bill och Bull!

Forza PFC!

Grillibaba

Grill bakom studentgatan. Laddar med Flintastek!

Formen i laget!

På söndag börjar serien. PFC har en riktigt bra och stor trupp i år! I tisdags hade man den sista träningen och ikväll spelade man den sista träningsmatchen men den första på gräs i år. Det blev vinst med 2-1 mot Finnerödja som kunde slutat med betydligt andra siffror. Referat finns att läsa på hemsidan www.laget.se/pfc

Formen i laget ser bra ut. Man har spelat bra på träningsmatcherna och lyckats göra många mål och även spelat riktigt bra stundtals. Alla spelare som är med i år har fått chansen att spela och gjort det riktigt bra. Nu börjar äntligen det som vi alla väntat på, Division 7 Östra!

Forza PFC!

Bilder från kvällens träning!


Läget i laget!

PFC-kollen har idag tagit pulsen på stämningen i truppen och kommit fram till följande.

Stämningen är på topp! Efter ett år har gemenskapen bland spelarna blivit stor bland dem som stannat kvar i laget. De nya spelarna har även smält in bra och tagits väl hand om och verkar stortrivas. I PFC är många av spelarna med varandra vid sidan om planen, där hjälper man varandra i plugget, hjälper varandra med olika saker och framförallt festar tillsammans. För många var det längesen man spelade i ett lag där man hängde så mycket med varandra utanför fotbollen. Här kommer även lite bilder från helgens riktigt lyckade lagfest hos EriC. Ronaldo!

En trevlig helg!

Helgen är snart över och det har varit en äkta PFC helg!
Lördagen började med match, där det var Åmmebergs IF som stod för motståndet. Det var fint väder  och allt kändes bra. En smått övertaggad EriC. Ronaldo stod vid studentgatans parkering redan en timme innan samling och undrade var alla var. En timme senare så var alla spelare var i tid, till och med Ehsan kom bara ett par minuter för sent. Man hade lyckats ta reda på vägen dit och enligt eniro skulle det vara ca 55 minuter att åka.

Det var bara ett litet problem som uppstod... man hade bara två bilar. PFCs hobbitar hoppar in 6 stycken Coach lilla VW.
Resterande spelare skulle alltså på allvar trycka in sig i nästa bil. Notera här att tre av dessa är över 190. Mission Impossible, så man får ringa efter någon som har bil. Man lyckas till slut och efter 25-30 minuter ger man sig av. Alla lyckas hitta till planen och matchen vinner man med 4-2. Att notera är väl att Ehsan även skrev in sig i klubbens historieböcker som den första spelaren som får rött kort. Vid sidan av matchen var laget för dagen även sponsrat av Red Bull tack vare Magneficos tjej som kört ända till Åmmeberg med Red Bull-bilen. Ett flak flaskor till kvällens lagfest som bara tog slut direkt. Efter matchen var det härlig stämmning i alla fall och referat från matchen kan läsas på www.laget.se/pfc.

Det blev hem och bara byta klädsel för att sedan dra iväg till EriC. Ronaldo. Det blev en riktigt lyckad eftermiddag där det var lite matchanalys från dagens videoinspelning av matchen (ingen vacker syn dock), lite mat och sen var det festa som gällde! Tack för tillställningen Erik! Lite senare på kvällen blev det Strömpis där Jimbo drog in hela laget på VIP-listan. En skön kväll helt enkelt där alla till slut gick lite olika vägar.

Imorgon kommer vi att syna ännu mer stämningen i laget!Just nu är det mindre än en vecka kvar till seriepremiär!

Forza PFC!

Pulsen på träningarna!

Vi här på PFC-bloggen försöker att hålla denna blogg vid liv så mycket det går, därför försöker vi hela tiden hålla den uppdaterad! För er som ofta bara kollar det senaste inlägget kan vi rekommendera att scrolla ner och även läsa tidigare inlägg. Detta för att ge er kul läsning och även såklart en större inblick i vad som händer i PFC!

I detta inlägg så ger vi er lite info om hur det ser ut på våra träningar!

Träningarna:
PFC har som sagt valt att inte träna något på grus. Detta har medfört att det blivit en lång inomhussäsong men nu har man sen tre veckor tillbaka börjat träna utomhus på gräs. Med tanke på hur gräset är vid denna tid på året så har det varit hyfsad kvalité, vi anser dock att det är bättre och skönare att träna på en lite tuvig gräsplan än en grusplan. Tempot har varit bra och inställningen likaså, så det ser lovande ut. Det har varit bra uppslutning på de träningarna varit hittills och vi hoppas det håller i sig för det har sett riktigt bra ut och har varit riktigt kul.

När det gäller träning och viljan att bli bättre finns det många saker som kan inspirera en. Här kommer en liten reklamfilm från Nike från en helt annan sorts fotboll, som verkligen kan få en att vilja bara ge sig ut och lira!Faith Leave Nothing!

Läget utanför laget!

Vi fortsätter att uppdatea er PFC-supportrar om läget i laget. Idag så ger vi er en inblick i hur PFC sköter sig på nätet, på våran hemsida www.laget.se/pfc. Här ser vi att den såhär dags tätt in på seriestart också blivit mer aktiv i form av nyheter och gästboksinlägg. Just nu har den hamnat på en femteplats bland de klubbar som använder www.laget.se som sin hemsida i Örebroregionen. Vi hoppas att detta håller i sig för det är alltid roligt med en aktiv hemsida.Vi vill också såhär i vårtider passa på att tacka vår sponsor!
Get A Service AB, en riktigt bra datoraffär som fixar det mesta till bra priser!
Studentvänligt och snabbt som starkt kan rekommenderas!

Nu börjar det roliga!

Påsken över och vi här på PFC-bloggen hoppas att alla haft det bra. En sak som varit bra är däremot vädret. Mycket sol, varmt och nu känner man att våren äntligen har kommit. Till alla PFC-supportrar som undrar hur läget i laget är så kommer här under veckan ha en liten uppdatering om vad som händer. Vi synar träningarna, stämningen, formen och kommer kanske även få in lite behind the scene-info.

Men vi börjar med att rapportera lite från gårdagens match. 1 timme innan samling hade PFC inte bilar så det räckte, så det blev att ringa runt för att hitta folk som hade bil. Coach och assisterande lyckades få tag på Jimbo som skulle få låna sin morsas bil. Detta med förutsättningarna att han själv åkte ut till henne vid Marieberg och hämtade den. Coach och ass. åkte in till stan, hämtade upp Jimbo och drog ut mot Marieberg för att hämta bilen, 20 min till samling. Skönt med en extra bil och man hade även fått bekräftat att Erik Ronaldo skulle ta sin och även Kev hade fixat en bil. Så nu hade man alltrå fyra bilar. 15 minuter kvar och en hungrig Jimbo skämtar om att ta McDrive på vägen hem och guidar Coach, "sväng höger mot Karlstad, tror jag det är rätt". 1 minut senare inser han dock att det är helt fel väg och man hamnar inne på postens område ute vid Pilängen. Efter lite letande så lyckades man däremot ta sig ur denna labyrint och hitta hem till Jims mamma och där stod bilen och väntade. De båda bilarna anlädde till samlingsplatsen vid studentgatans parkering 2 minuter innan avfärd. De flesta spelarna var där i tid, det var bara Andibaba som ville ha 5 minuter extra på sig. Med alla redo och klara att ge sig av så åkte man mot Odensbacken för att spela mot Pålsboda, ja det var faktiskt där matchen skulle spelas tro det eller ej.

Matchen vann PFC med 5-1 och mer om den går att i matchreferatet på www.laget.se/pfc

Glad Påsk!

Påsken är här och det är inte många av PFC-spelarna som är kvar i Örebro, de flesta har åkt hem för att fira påsken hemma med släkt och vänner. Oavsett var man är eller vad man kommer att göra under denna helg, vill vi här på PFC-bloggen vill passa på att önska alla en riktigt Glad Påsk!


PresskonferensIdag den 6 april 2009, håller vi här på PFC-bloggen en liten presskonferens. Denna hålls för att ge er läsare en liten större inblick i hur vi inom klubben har jobbat inför den kommande säsongen för att värva spelare men även för att berätta vilka spelare som valt att inte spela med PFC säsongen 09.

Förluster:
Under förra året valde några att lämna klubben redan under säsongen av olika anledningar, en del stannade kvar och valde att sluta efter säsongen. Några slutade med fotbollen helt medan andra valt att gå till något annat lag.

Följande personer har valt att inte spela med PFC säsongen 2009:
Ali - Slutat
Erik K – Slutat
Emil – Slutat
Mohsen – Slutat
Vahid – Slutat

Elias – Latorps IF (division 4, Örebro)
Johan – Heffners-Ortvikens IF (division 5, Medelpad)
Ludvig – IF Eker (division 4, Örebro)
William – Uppsala Inter FC (division 6, Uppland)

Vi vill tacka dessa spelare för er tid i PFC och önskar er lycka till i framtiden både på och utanför planen.
Nu till det som vi alla väntat på!
Trots att många spelare lämnat klubben har PFC med goda resultat lyckats hittat ett antal bra spelare. Några har varit med ända sen i slutet av förra säsongen men det är alltså i år som de officiellt skrivit på och kommer att spela med PFC. Det är ett gäng väldigt intressanta spelartyper med bra personliga egenskaper som förhoppningsvis kommer att bli ett bra komplement till truppen.

Nyförvärv:
Anton Eliasson – IFK Åmål (division 4, Bohuslän/Dalsland)
Daniel Lundmark – Åsele IK (division 6, Västerbotten)
Deniz Muharemi – Alfta GIF Fotboll (division 6, Hälsingland)
Erik Höglund – FK Bosna 92 (division 4, Örebro)
Jim Carlsson – AC Testaccio (skrev på förra året men medverkade ej)
Markus Nordström – Hagaströms SK (division 4, Gästrikland)
Martin Ekelöf – Bunkeflo FF (division 6, Skåne)
Niklas Forsberg – (Heffners-Ortvikens IF, division 5, Medelpad)
Per Olsson – Bobby BK (division 6, Örebro)
Reibar Gadan – FC Café Hälls (nerlagd, tidigare division 6, Örebro)
Robert Andersson – Hertzöga BK (division 5, Värmland)

Vi välkomnar er till PFC och hoppas att ni kommer att trivas både på och utanför planen.

Nu blickar vi frammåt och hoppas på ett riktigt bra år!
/Forza PFC


”I didnt mean to kill the dancefloor”

Ny trupp, nytt smuts, nya förutsättningar…
Nya ansikten i laget som tar för sig och visar engagemang och vilja, både på och utanför planen! Jag tror verkligen att vi kommer ha en kanonsäsong fram oss.

För att rapportera lite om stämningen så här strax innan premiären, så har det varit en intensiv helg med sol, boll, dans, alkohol och mycket skratt. Solen tittade fram och delar av laget trotsade bakfylla från fredagens festande som började hos King Kong med att spela boll. Coach tog enligt rykten hem straffsparkstävlingen. Aningen oväntat, men helt korrekt att visa var skåpet ska stå. För att återgå till fredagen så bjöd il capitano oväntat på hemlagad korvstroganoff, och direkt efter det satte festande igång, tills det var dags för obligatoriska Kåren där delar av laget släppte loss. Nya ansikten som Niklas har bevisat styrka både på planen, och definitivt på dansgolvet. Mer sådant!!!

Lördagen verkade vara seg för de flesta, som intagit lite för mycket av det goda, och fredagens efterfestande verkar ha satt sina spår. Vi möts några på Campus pizzerian, och vi drar till en hemmafest på Studentgatan. Där var i stort sett hela världen representerad. Som så ofta förr kände jag mig lite vilsen när jag stundtals var ensam i en annan värld. Men skoj hade vi! Värt att nämna, och som borde ha spelats in för nomineringar och youtube-topplista är Sebbes oslagbara dans från ingenstans. Om man tänker sig ”Run DMC – Its like that”, med battlande dansare, tar Sebbe initiativ till att utmana alla på dansgolvet på dans. Han sopar banan så hårt med den första utmanande, med snabba och eleganta stegkombinationer, att ingen vågar gå upp och möta honom. Han står själv med ett belåtet leende på läpparna, och säger lite ödmjuk att det inte var meningen att döda dansgolvet. Från fullt dansgolv, till ödelagt. Imponerande. Som jag och coach Ata lär oss på kursen kommunikativt ledarskap(starkt rekommenderad) så ska man försöka få ut varje ”spelares” potential och utnyttja den. Vi hittade i lördags en ny potential hos en gammal spelare. Jag kan inte mer än se fram emot lagfesten som infinner sig om drygt 2veckor, där jag hoppas alla kan vara med och kanske visa upp dolda talanger.

/Magnifico

Vårväder ut och Spring!

Denna tid på året handlar mycket om vädret. Då vi bor i ett land då det mestadels är mörkt och kallt, är denna tid på året ganska speciell. Gräset kommer fram, blommor börjar slå ut, fåglarna kvittrar, solen och den lilla värme som finns gör att folk kommer ut från sina iden. Folk blir gladare bara av att det blir ljusare och allt blir lite roligare!

PFC har denna vecka som ni säkerligen vet äntligen fått komma ut på gräs! Glädjen var stor och det har varit två riktigt roliga träningar med hyfsad uppslutning på spelarna.

I tider som dessa då våren börjar sätta sig ordentligt så blir man faktiskt sugen på att bara ge sig ut och springa! Det är ju trots allt "spring time". De flesta har nog inte kunnat undgå NikePlus nya kampanj Men vs Women! Så vad väntar ni på..?


RSS 2.0