Rutiga Skjortor och Bra Vader!

Helg i äkta PFC-anda och vad blir då bättre än fotboll och fest? Vinst i torsdags med 2-1 i första träningsmatchen inomhus, en match som även var en del av uppladdningen inför SM. På fredagskvällen blev det förfest hos Coach. Andrés och hans polare kom förbi en sväng och lite senare kom Sebbe, Mange och Danne förbi. Några tjejer fanns på plats också och förfesten var igång. Kvällen var annars soft och när Materazzi/Ramos klev in blev det ännu mer livat. Några drog till Kåren tidigt och andra stannade kvar en stund för att festa lite mer. På Kåren var de mycket folk och PFC-gänget härjade som vanligt med Coach i spetsen. Lördagen blev en annan visa där det var hemmafest inne i stan. Att även denna fest skulle besökas av ett antal PFC-spelare var minst sagt otippat. Att sedan fyra  av fem (Coach, Sebbe, Mange och Andy) helt ovetande av varandras klädval innan festen, skulle ha rutiga skjortor i samma mönster hade nog ännu högre odds. Det måste ha sett helt sjukt ut när vi gjorde entré! Det var annars en riktigt trevlig fest där snacket gick från allt mellan fotboll och vader (nej det ska inte vara väder). Nu är det även bekräftat att Elias har sjukaste vaderna, då det behövdes två personer som hjälp för att dra ner ena byxbenet efter att han skulle demonstrera dem. Coach ville såklart inte vara sämre han så strax därpå kom hans biceps fram. Sebbe gottade sig i allt vad som fanns framdukat och Andy njöt av den ljuva musiken! Kvällen drog vidare till ”stället vid hörnet av torget” som det faktiskt tydligen heter… och där dök Jesper upp på bästa festhumör där han shaka loss! Det dansades, skrattades och dansades ännu mer. Runt halv tre togs en taxi hem och alla kände nog att det varit en skön kväll!

Student-SM:s Starka Spelartrupp!

Efter många hårda och tuffa träningar så har man till sist lyckats hitta två jämnstarka fyror som fungerar bra tillsammans. Beslutet var inte lätt och satt långt inne, mycket pga att truppen endast får bestå av nio spelare.

Den starka 9-mannatruppen som kommer att representera PFC i Student-SM 2008 består av

Målvakt:             Backar:              Forwards:
Jocke                  Elias                  Erik
                           Andrés              Ehsan
                           Jesper               Ata
                           Joakim              Sebastian

Forza PFC!
www.laget.se/pfc

Preliminär gruppindelning

Nu är det klart! Den preliminära gruppindelningen inför Student-SM i Göteborg är färdig. I år är det hela 28! deltagande lag. Till skillnad från förra årets 16. För PFCs del ser gruppen ut som följande:

                                 Grupp 4 Herr Öppen
                                 Dickson IF / GSIF
                                 GIH 2 FC
                                 Fraank / HIFF
                                 PFC / ÖUIF

Vad vet man då om sitt motstånd, inte mycket, men det man vet är:

Dickson IF -
Från Göteborgs Studenters IF. GSIF har sedan 1993 haft ett studentlag i seriespel och fick liksom PFC börja i den lägsta divisionen. Genom åren har de lyckats ta sig genom serierna och spelar för närvarande i division 5 i Göteborg. Om spelarna i Dickson IF spelar i GSIF:s serielag vet vi inte men sannolikheten att några av deras spelare i denna trupp spelar där är stor. Förra året hamnade laget med namnet Dickson IF fyra i sin grupp och förlorade sedan även åttondelsfinalen mot gruppettan HGIF (troligen handelshögskolan Göteborg), som gick ända till final och tog silver. Även om förra årets SM-resultat för Dicksons IF var ganska mediokert, kan man inte säga mycket om laget i år, då trupp i detta SM kan se helt annorlunda ut.

(Göteborg har för närvarande och vad som kan ses på spelprogrammet 4 medverkande lag i detta års SM.)

GIH 2 FC -
Som ni säkerligen vet så finns det endast två GIH i Sverige, ett i Örebro och det andra... i vår kära huvudstad Stockholm. Då lagen från Örebro går under föreningen ÖUIF, så kommer förmodligen de lag med namnen från GIH från Stockholm. Detta är deras lag 2, vilket inte behöver betyda att det är sämre än GIH 1. Prestige på spel då många av våra spelare går eller gått på GIH i Örebro.

Fraank / HIFF -
Detta lag kommer från Högskolans Idrottsförening i Falun. Om detta lag vet vi inget. det vi det är däremot att på Högskolan i Falun bedrivs bollpass 4 gånger i veckan, på betydligt sämre halltider än i Örebro.

 


The trip to hell

Efter en lång utbildningsvecka i Stockholm så var det dags för Göteborgsresan och fotbollstränarutbildningen. På väg tillbaka från Stockholm hade jag ingen aning om hur jag skulle ta mig till Göteborg, jag hade inte beställt biljetter heller och de som fanns var hur dyra som helst. Som tur så fixade Sebbe biljetterna och allt såg lite ljusare ut tills åskan slog ner och jag kom på att jag inte heller har tillgång till min bil längre. Min cykel är punkterad och inga bussar åker kl fem på en lördagsmorgon. Då var det Jesper som kom till räddning och jag fick låna hans cykel. Innan jag hade hunnit återhämta mig på fredagskvällen så var klockan redan halv tre på natten och jag skulle ju gå upp redan vid fyra. så efter att ha tagit en power-nap på 1,5 timme så var det dags för frukost. Självklart så protesterade magen med tanke på att jag hade ätit middag tre timmar tidigare. Klockan stod på 05.10 och de var dags för mig att börja rulla mot resecentrum men eftersom jag har haft såååå mycket tur den senaste tiden så var de tvungen och snöa som aldrig förr. Så till råka på allt hade jag en decimeter snö med is under att se fram emot. Fantastisk nog valde gud och slänga med lite blåst också så jag skulle få njuta lite extra nu när jag ändå är igång. De dröjde inte länge innan jag hade tappat känseln i 80 % av kroppen och jag måste säga att de var tur att de var så. Framme vid resecentrum så fattade jag inte hur jag tog mig in på tåget och bara däckade på en av platserna. Tre timmar senare så vaknade jag till av den dryga rösten som sa i högtalarna: "Nästa hållplats är Göteborg central, Göteborg central...". Som en zombie fick jag kliva ut ur tåget med rödsprängda ögon som skrämde de flesta på centralstation i Göteborg. De fick bli en subwaymacka för mig så jag skulle komma igång och sen iväg till tränarutbildning som de hade valt och hålla i någon jävla konstgräshall som mer liknade ett frysrum, så kändes det i alla fall. Där fick vi lära oss målvaktspel och hur man kan träna upp sina målvakter på ett bra sätt. Efter att ha stått där i tre timmar, hade jag ett par timmar på mig där jag kunde gå runt i Göteborg. Den mesta tiden gick åt att tina upp mina djupfrysta tår förstås. Och klockan fyra så var det tags för hemgång och jag såg till och vara nyttig, så det fick bli hamburgare på tåget. Det var en spännande dag som jag önskar slippa uppleva mer av i framtiden, men man ska inte klaga till, allting kan föra med sig något gott. Gåtan är väl vad kan det ha varit här?


Veckan som gått!

Under den gågna veckan har några av spelarna i laget arbetat i garderoben på Conventum. Förra lördagen var det något heavy metal-band som stod för underhållningen och på onsdagskvällen var det Örebrogalan. Allt verkade flyta på och även om det blev några sena kvällar så ska alla som ställde upp denna gång ha cred för det, en riktig laginsats!

Sedan så förlorade Sverige sin vänskapslandskamp mot Holland med 3-1 och Kim Källström dundrade in Sveriges enda mål i matchen. Att han Kim Källström har ett bra tillslag och att hans hårda skott är ett av hans främsta egenskap vet nog de flesta. Men en som nog önskar att han var lika träffsäker är nog Skott!-lands Chris Iwelumo!Student-SM!

Idag är det exakt en månad kvar till den prestigefyllda studentturneringen i five-a-side i Göteborg. Uppladdningen har redan börjat på många håll hos Örebros studenter och intresset för turneringen har vuxit varje år. Turneringen utökas varje år och i år rytkas det om att hela 5-6 lag från Örebro funderar på att åka ner, så troligtvis är intresset lika stort på annat håll runt om i vårat avlånga land. Förra året hade en tapper skara spelare, som idag tillhör PFC, äran att i sina fyra matcher få möta två semifinallag och blev även lottad i samma grupp som Student-SM-vinnarna V-dala IF. Så här i efterhand hamnade vi alltså förra året (på papperet) i den svåraste gruppen. Men där nere finns det inga lätta matcher vilken grupp man än skulle hamna i och motståndet kommer i år säkerligen bli ännu tuffare. Till skillnad från förra året ska man i år se till att vara väl förberedd på vad som komma skall och förhoppningsvis kunna bjuda på en rolig men effektiv inomhusfotboll och kunna gå långt i turneringen.

Forza PFC

Halloween i bilder!


Halloween!

Är man på Halloweenfest tillsammans med det skönaste studentgänget i PFC, då kan vad som helst hända!

Utklädnadsprocessen resulterade i en laguppställning där följande gestalter fanns med.
Ett troll som såg ut som ett monster och ett skelett, döden som var lika skön som karaktären i Family Guy om än några huvuden längre, en zombie av något slag med fula tänder, Dracula som blev blodigare och vitare ju längre kvällen led och Lenny Kravitz... eller var det någon från Pride-festivalen som i bara nätlinne solglasögon hade badat i guldglitter! Och sen kom även Zorro där från ingenstans och livade upp fezten ännu mer! Och alla dessa figurer var på sitt bästa partyhumör tillsammans med ett gäng helt blåa smurfar!

Det blev en galen kväll men den var kul! Nu blir det "rehab" och sen ladda inför träningen på måndag!


RSS 2.0