Godkänd insats i Köpingscupen

Igår spelades slupspelet i Köpingscupen. Ett slutspel där PFC som gruppvinnare var direkt kvalificerade till en åttondelsfinal. Där mötte man Ervalla som var stora favoriter att ta hem hela turneringen, detta främst då Ervalla vunnit AIF-cupen i Örebro. Fast PFC ville annat och visade här för första gången att man är ett riktigt bra lag. Man spelade taktiskt rätt och satte Ervalla under hård press, vilket resulterade i en 5-3 vinst och därmed väntade kvartsfinal.

I Kvartsfinalen mötte man division 3-laget Eskilstuna Södra. En match som skulle bli väldigt dramatisk och nervbitande. PFC tog tidigt ledningen och drygade även ut den och ledde med två måls marginal i halvtid med 3-1.
I andra halvlek gick däremot kraften och luften ur PFC lite som började bli trötta och slarva allt mer i sina uppspel. Detta resulterade i att man även började släppa in enkla bollar och bjöd in Eskilstuna i matchen. En match som man dittills haft full kontroll på. Men en kombination av trötthet och nervositet i laget, gjorde att man tappade fokus och i slutet av matchen gjorde Eskilstuna hela 5-3. PFC hade däremot tidigare haft ypperliga lägen att döda matchen, då man bland annat missat en straff och ett par klara målchanser. Efter slutsignalen hade PFC två bonusstraffar på Eskilstuna då det skiljde två divisioner mellan lagen. Dem satt man och nu stod det 5-5 och matchen tvingades till förlängning. En förlängning som varade ca två minuter innan Eskilstuna avgjorde i sudden death.

Eskilstuna gick sedan och vann hela cupen då man i semifinalen vann med 3-1 mot Bosna och sedan hade man även kraft kvar att vinna finalen med 1-0 mot Munktorp.

Stort Grattis till Eskilstuna Södra FF!

Turneringen fick ett snöpligt slut då man hade matchen i egna händer men inte förmådde att hålla ut de sista 10 minuterna då Eskilstuna tog över helt och vann väl förtjänt. Som plåster på såret kan man väl glädja sig åt att man gav vinnarna en rejäl match. PFC lämnade 2011 års upplaga av Köpingscupen med flaggan i topp och ska inte skämmas för sin insats, även om man hade högre mål än att åka ut i kvarten. Nu får man ta nya tag och ladda batterierna för utomhussäsongen. Och som Coach sa efter matchen, allt handlar 50% om prestation och 50% om förberedelser och denna gång var inte PFC tillräckligt förberedda. Men nu vet man i alla fall att man har en väldigt hög kapacitet i detta lag när man väl vill!

Så nu ser vi till att förbereda oss bra inför vad som komma skall! För vilja är att Kunna!

Forza PFC!

/Sebbe

Köpings-Cupen!

Idag vid fyratiden åker PFC mot Köping för Köpings-Cupen! En turnering där hela 30 lag samlats från främst västmanland och närke för att göra upp under helgen i futsal. PFC kommer i gruppspelet att spela mot VSK Akademi. Ett ungdomslag med spelare i 16-18 årsåldern, som tränar varje dag i veckan och jobbar hårt med att fostra och utveckla duktiga fotbollsspelare för VSKs A-lag i Superettan. Man kommer även att möta Valskog IK från division 6 Västmanland.

Intressant för Köpings-Cupen är att lag från lägre divisioner har bonusstraffar som man får lägga om man har chans att ta poäng i matchen. En bonusstraff per division men däremot är det max två bonusstraffar. Detta innebär att PFC har två bonusstraffar på VSK Akademi då de rankas som ett division 2-lag och har en straff emot sig mot Valskog IK då PFC spelar en division högre upp.

Det kommer minst sagt bli en spännande turnering. PFC åker till denna del av Köping med följande trupp:

Truppen
1.Beck
2.Danne
3.Per
7.Sebbe
9.Simon
10.Rami
11.Anton
15.Jimmy
16. Acke
21.Mejman (C)
82.Roy

Tränare
Ata Pirmoradi


Grupp 3
20:30 VSK Akademi - Pars FC
21:40 VSK Akademi - Valskog IK
22:50 Pars FC - Valskog IK

/Sebbe

Biggest Loser


Tävlingen är i full gång! Snacket har även spridit sig om denna tävling till andra klubbar, som ovetande inte har någon koll på hur denna tävling startade. Lite kuriosa kring det är att deltagande Beck ville ha lite sparring i sin försäsongsträning. Ett initiativ som var väldigt innovativt. En tapper Lee, som kände att det även var dags att komma i form, hakade på och i nuläget verkar träningen gå framåt för båda kombattanterna.

Beck & Lee in action!

/Sebbe


Nyförvärv 3

Viktor SöderbergPosition:
Forward
Smeknamn: Köping
Ålder: 23 år
Vikt: 67 kg
Längd: 175 cm
Styrka: Snabbhet och kondition
Svaghet: Teknik
Tidigare lag: IKW
Yrke/Studier: Studerar till lärare i Engelska och Idrott
Intressen: Fotboll, Tv/dataspel
Favoritfärg: Svart och vit
Bästa minne: Thailand


Inför Köpingscupen

Igår hade PFC sin sista träningsmatch inför Köpingscupen mot Lillån. En match som nog inte kommer gå till historien som en av de bättre matcherna men som däremot gav några självklara svar. PFC inledde matchen rent ut sagt bedrövligt och hamnade i ett 2-0 underläge men kunde i slutet av första halvlek reducera till 2-1. Efter att man i halvlek snackat om att nara vakna till, mer än några andra saker, så kunde man gå ut och göra tre mål i andra halvlek och vinna med 4-2.

De självklara svar som man fick var:
1 - inget motstånd kan underskattas!
2 - ger man inte 100% så vinner man inga matcher!
3 - alla måste kunna följa instruktionerna för sina positioner och arbeta därifrån!

När man väl fick ordning på dessa tre saker, då började även spelet att fungera. Fast efter matchen så kände sig  nog ingen jättenöjd. Några ledord som har fungerat bra i futsal-serien och SM som vi alla bör tänka på är:

"Om alla går in och gör sin uppgift på sin position och ger 100% så att man efter matchen kan känna sig nöjd med sin insats. Då har man förmodligen som lag också gjort en bra match."

Nu laddar vi om batterierna och ser till att göra bra ifrån oss i Köping!

Forza PFC

/Sebbe

Coach om: Simon Sjölund

Coach Pirmoradi

 

Reporter: Sebbe


PFC-Intervjun: Simon Sjölund

Simon Sjölund

 

Reporter: Sebbe
Training Vision SwedenImorgon åker Training Vision Sweden AB, en av PFCs sponsorer, till Italien för att kolla in Erreas fabriker och produkter. Med på resan är delar av PFCs styrelse samt Coach och Sebbe. Förhoppningsvis blir det en givande resa som kan innebära ett nära samarbete för alla parter i framtiden. Mer info om hur det gått och bilder kommer efter helgen när man kommit hem.

Forza PFC!

/Sebbe


Coach om: Alexander Gustavsson

Coach PirmoradiReporter: Sebbe

PFC-Intervjun: Alexander Gustavsson

Alexander "Acke" Gustavsson


Reporter: Sebbe

Inför Köpingscupen

Igår hade PFC sin förmodade sista träning inomhus innan Köpingscupen. Ett par träningsmatcher är inbokade men för att hålla igång med boll får spelarna i så fall vara med på ÖUIFs träningspass. Förhoppningsvis kan man få någon sista tid i hallen innan man ger sig iväg, för att slipa på de sista små detaljerna. Igår på träningen var tempot och kvalitén bra och i nuläget är nio spelare uttagna och förmodligen kommer någon tillkomma. Detta återstår att se men den kommande veckan borde frågetecknena redas ut.

Igår var även två nya spelare och provspelade med PFC. De gjorde en hyfsad första träning och verkade trivas bra i gänget och förhoppningsvis kommer de fler gånger.

/Sebbe

__Pars FC Säsongen 2010__

Nu finns den äntligen här...

PARS FC Säsongen 2010!
Hela säsongen samlad på två exklusiva DVD-skivor!
Highlights från division 6 & division 8!
Bildspel med foton tagna under säsongen!
Extramaterial med Beach-fotboll samt Tribute 1 & 2!PFC Intervjun

Idag skulle PFC ha haft en löpträning men pga det hala underlaget och den förädiska snön som ligger över isen så valde man att ställa in träningen. Istället blir det träning på egen hand för det flesta och ikväll tänkte några åka och spela lite biljard som avkoppling.

Sedan här på PFC-Bloggen tänkte vi börja intervjua lite spelare i truppen med jämna mellanrum, där några få frågor om det mesta kommer att ställas. Coach kommer även han att berätta lite om hur han ser på de spelarna som blir intervjuade.

/Sebbe

Köpings-cupen 2011

Fram tills nu (2011-01-10) är det 24 lag anmälda:


Stallarholmen SK
Hallstahammars SK deltar med 2 lag
Frövi IK
Köping FF deltar med 2 lag
Pars FC Örebro
Arboga Södra IF deltar med 2 lag
Eskilstuna Södra FF
Heds IF
Stora Sundby Goif
Munktorps BK deltar med 2 lag
Kolsva IF deltar med 2 lag
Himmeta IF
FK Bosna 92 Örebro
Sköllersta IF
Sandvikens IF
Wahlsta SK
Kungsörs BK deltar med 2 lag
Vivalla Stars IF


PFC på scen!

Under början av december månad förra året hjälpte PFC till att bygga upp scenen till O, helga natt. Det tog tid innan man väl kom igång ordentligt med byggandet, så då passade man på att föreviga denna stund med en historisk bild från platsen.
/Sebbe

Nyförvärv 2

Roy Tärnler


Position:
Mittfältare
Smeknamn: Tärna
Ålder: 28 år
Vikt: 76 kg
Längd: 184 cm
Styrka: Teknisk, slitvarg
Svaghet: Skadebenägen
Tidigare lag: Hyltebruks IF, Anderstorps IF, Vivalla-Lundby IF, IK Sturehov, Real Örebro FF
Bästa film: Rambo
Favoritfärg: Guld

Första inomhusträningen

Igår hade PFC sin första inomhusträning för året. Det var en träning där de flesta fick känna på julmatens baksmälla. Det var en typiskt träning efter jul där egentligen inget var riktigt bra men däremot var det inget fel på kämpaglöden. Nu gäller det för de flesta att köra lite kondition så man kommer in i tempot inför Köpingscupen.

/Sebbe

Press Release: Pars FC Säsongen 2010

PFC har under 2010 filmat och fotograferat under nästan alla sina matcher. Highlights har sedan klippts ihop för att kunna dela med sig till sina supporters. Detta enorma material av videoklipp och bilder har nu satts ihop till en exklusiv DVD, som snart kommer släppas...


Beck vs Lee (Biggest Loser)
Intervjun innan invägningen


Beck väger sig


Lee väger sig
Några bilder på jättarna


Årets första träning

Ikväll hade PFC första träningen för året. Det blev en lugn löprunda på ca 7-8 km. Försäsong är aldrig något som är jätteroligt, vilket även märks på deltagandet. Däremot så har Beck i år tagit initiativet att försöka göra det lite roligare både för sin egen skull och för lagets. Han har nämligen själv tagit på sig utmaningen i en Biggest Loser-tävling och får där motstånd av utmanaren Linus.

Imorgon kommer invägning att ske och regler, pris och allt som gäller kommer att bestämmas då.
Vi på PFC-bloggen kommer givetvis att inviga detta och följa Beck och Linus - i PFC Biggest Loser

/Sebbe

Vecka 1 2011!

Då var det nya året här och allt fler parsare börjar att komma tillbaka efter juluppehållet till Örebro. Imorgon tisdag så börjar försäsongsträningen lite lätt och på schemat står löpning. Sedan rullar träningarna på ända till i slutet av januari då Köpingscupen väntar.

/Sebbe

Nyförvärv 1

Kidane Kifle


Position: Mittfältare
Smeknamn: Kid
Ålder: 23 år
Vikt: 73 kg
Längd: 181 cm
Styrka: Löpstark, envis
Svaghet: Nicka!!!
Tidigare lag: Bullermyrens IK, Forssa BK, Dalkurd FF och IK Brage
Bästa film: MAN ON FIRE
Favoritfärg: Röd och svart


IK Brage

PFC-XBOX Championships i bilder!


RSS 2.0