Veckans Bill och Bull


Helg med korv och glass!

Under helgen så har några spelare i PFC hjälpt till ute på MediaMarkt med att ge ut korv och glass. Ett arbete som varit helt okej och som även bidragit till att stämningen i laget verkar vara på topp! Efter en arbetarhelg och viktig hemmaseger i derbyt mot IFK så återstår nu en hemmamatch mot Axbergs IF imorgon. Sista matchen i PFCs premier league-vecka och förhoppningvis så lyckas man avsluta den på bästa sätt. Men det kommer att bli ruskigt tufft och som vi lärt oss nu efter de första omgångarna i division 5, så finns det verkligen inga lätta matcher!
Forza PFC!

Returmöte och derby

Senare i eftermiddag tar PFC emot IFK Örebro 2 på sin hemmaplan. Ett returderby som spelas redan nu då den annars skulle ha spelats under sommaren. Trots att man har flyttat matchen så saknas många spelare och PFC får ta fram sin PFC-anda och verkligen kriga in i det sista idag. Sedan är det några tappra PFCare som står ute i Marieberg för att även där göra en insats för laget. Med tanke på dem i bakhuvudet kommer man ge allt för att verkligen bevara sitt fina hemmafacit och visa vilka som är starkast på universitetsplanen!

Forza PFC!

Technical Advisor Pirmoradi ger ut mustascher!

Matchen mot Glanshammar:

 

Chris Mörlin (Gör en otroligt bra match, tillsammans med sina mittfältskollegor slår ut motståndarnas mittfält helt. Med säkra och effektiva brytningar så lyckas han erövra bollen ständigt på mitten. I den här matchen gör han det väldigt bra även med boll då han vågar driva fram bollen utan att bli av med den, något som få innermittfältare klarar av.)

 

Viktor Kjellén (Tillbaka på mitten och då trivs han väldigt bra. Vinner i stort sätt allt på huvudet och även närkamperna. Jobbar och sliter hela matchen och gör grovjobbet och fyller helt enkelt våran avstängda kaptens roll på ett väldigt bra sätt.)

 

Marcus Bovellan & Sebastian Jyttner(SJ) (Boven jobbar stenhårt som vanligt och bryter många anfalla, stark och aggressiv i försvaret. SJ gör ett otroligt snyggt mål som kunde ha gett oss tre poäng, skapar en del andra lägen också genom bra löpningar och rörelse.)

 


Veckans Bill och Bull


Älgarna i matchen mot Marieberg/Övre 2

Veysi Ari
Har lyfts sig de senaste matcherna. Spelade stabilt och gjorde flera viktiga brytningar.
David Lundberg
Löpte mycket under matchen och vann många bollar. Var överallt under stora stunder och bidrog mycket till anfallsspelet. Kommer att bli ännu bättre med några fler matcher i kroppen.

Ehsan Shams
Gjorde en stabil insats som defensiv mittfältare. Vann mycket bollar på mitten trots att han ibland var 1 mot 3.


Träningsväska + träningsjacka och träningsoverall!

För dem nya grabbarna som inte har beställt än!Pris(inkl. tryck) 423 kr Ni betalar 350 kr

Pris(inkl. tryck) 394 kr Ni betalar 330 kr
Meddela mig vilken ni vill ha så kan jag beställa.
Även träningsoverallerna och träningsjackorna är på ingång.

Ni kommer få välja mellan två alternativ:

Alt 1. Träningsoverall (Tröja & Byxor) + Träningsjacka
Pris(inkl. tryck) 921 kr (PFC och Training Vision betalar 330 kr) Ni betalar 591 kr

Alt 2. Träningsoverall (Endast Byxor) + Träningsjacka
Pris(inkl. tryck) 647 kr (PFC och Training Vision betalar 200 kr)
Ni betalar 447 kr
När ni har betalat mig så får ni era grejer inom en vecka.


// Ata

En #1 bekännelse feat #7 - fortsättningen: Slutspelet

På lördagseftermiddagen tog man en längre powernap och höll nästan på att missa middagen med 10 minuter, men både mat och efterrätt fanns kvar och blev över när man kom till restaurangen. Humöret var på topp och tankarna som nog de flesta i Örebrolaget funderade över var hur bra är man egentligen då man vinner med så stora siffror, det skulle morgondagen få utvisa.

Goalkeeper # 1
Mästarvillan
Efter lördagens matcher så bestämde vi oss för att gå till mästarvillan för att kolla på Eurovision av någon okänd anledning, själv satt man där som ett frågetecken medan många av grabbarna njöt av låtarna som var mer skrämmande än bra. Själv så orkade jag inte stanna kvar och gick tillbaka till rummet för att ta det lugnt och äta Oreo-kakor. Även Jimmy och Henke valde att lämna mästervillan tidigare än alla andra.


Så var det äntligen dags för SM-slutspel. PFC som redan var i final four väntade på att kvartsfinalerna skulle spelas för att se vilka man skulle få möta. Snacket hade redan börjat gå om laget från Örebro som spelade en bländande fotboll och såg ut att vara en av favoriterna. Men i semifinalen skulle man få möta Naprapathögskolan 1, ett lag som skulle visa sig vara riktigt starkt.

Goalkeeper # 1
Semifinalen

I semifinal så stod Naprapathögskolan 1 för motståndet, ett lag som hade fått förstärkning med ett par nya och fräscha spelare. Matchen var jämn länge då båda lagen hade många lägen och även några ramträffar från båda lagen. NPH ville vinna matchen och skickade upp en lång forward som ställde sig framför mig och de började mata upp långbollar, som ni vet nu så är jag inte en riktig målvakt och fick stora problem med denna taktik som NPH hade, och till slut efter att inte lyckat boxat iväg bollen så långt så kunde en NPH spelare få en drömträff på volley och bollen satt bakom mig i nätet. Nu kändes det väldigt tungt, skulle vi åka ut i semin efter det fina spelet vi hade och skulle det vara pga att jag stått i mål…? Svaret var länge negativt för vår del och jag tror att de flesta kände att det här kommer bli svårt. Jag försökte pusha upp laget och ville att de skulle sätta press då jag såg långbollarna som mer farliga än frilägena. Men i matchens sista minut så blev Jimmy fälld i straffområde och domaren blåste straff, en viktig straff som Alexander Gustafsson a.k.a Acke kunde kvittera på. Nu var det dags för 10 min golden goal, men vi behövde inte så långt tid, 1 minut räckte för oss att slå in segermålet. Christopher Mörlin lyckades vinna boll på mitten och spela ut den till Simon som osjälviskt spelade bollen till en fristående Sebastian som kunde enkelt lägga in bollen i öppet mål. Det jublades hårt och själv så sprang man över hela plan för att ge målskytten en kram. Nu var finalplatsen säker.


PFC hade hållt för favorittrycket, man hade klarat av sina egna förväntningar också om att minst ta sig till final. Nu när finalen var ett faktum väntade där ett revanschsuget Bosö IF. Laget som man i gruppspelet fått en kollektiv kollaps och som PFC utklassat, hade höjt sig betydligt och lyckats i sin semifinal vinna mot StiL från Luleå med 4-2. Nu återstod bara en match i detta student-SM, en match som skulle utse de svenska studentmästarna i 7-manna.

Goalkeeper # 1
El grande finale
En final mot ett Bosö IF som hade tagit in många nya spelare och hade bara gått igenom slutspelet för att ta revansch mot ett PFC som tidigare hade vunnit mot dem i gruppspelet. Ett slitet PFC som hade en spelare skadad och resten trötta ställde upp stolt i finalen för att vinna och komma ut med huvudet högt. Snacket före match var att vi skulle göra det som krävdes för att vinna och ge allt. Inga onödiga moralkakor, ingen rädsla, inga svagheter skulle stoppa oss nu, allt handlade om kvalitéerna, viljan och passionen vi hade. Matchen drog igång och det var Bosö IF som stod för anfallen, under första 7-8 minuterna så lyckade deras nya stjärna på topp komma loss 5-6 gånger och lyckade även göra 2 mål på dessa lägen, men inget var klart, PFC skulle inte lägga sig för att vi visste att vi var dem riktiga vinnarna och tänkte visa det. Nu tog vi över och satte press på Bosö som för dagen hade Buffon i målet verkade det som. Några minuter innan halvleksvilan så lyckades vi få en straff och nu skulle det vända, men så blev inte fallet då den spökliga målvakten lyckades rädda Ackes straff.  Men vi vek oss inte, inte det minsta, för att vi hade med oss ett gäng killar som trodde på varandra, som trodde på att vi kommer gå hela vägen. Vi hade med oss spelare som inte tänkte på att förlora utan den enda tanken som fanns i huvudet på våra grabbar var att vi skulle vinna. 1 minut innan halvleksvilan så lyckade Sebastian nicka in reduceringsmålet och PFC var ett steg närmare guldet.


Andra halvlek började som första slutade dvs med ett sjukt taggad PFC som var anfallsglad. Tiden gick för Bosös fördel men det fanns fortfarande ingen rädsla hos någon att vi kanske skulle förlora utan vi fortsatta kriga mot ett Bosö som slet minst lika mycket för att inte släppa in kvitteringsmålet. När det återstod ungefär 10 minuter av matchen så lyckades vi få in kvitteringen efter att Henrik tryckt in bollen under nättaket. Nu var det dags för Bosö att anfalla, en hemmapublik som hade hejat på hemmalaget hela matchen var tysta och nervösa nu och hoppades på ett avgörande mål av hemmalaget, men jag tillsammans med resten av laget hade blivit som en vägg för dem, de kom ingenvart. Nu återstod det knappt 2 minuter och vi får ett perfekt frisparkslägen och Acke som även under senaste tiden gått under namnet ”Divan från Vingåker” tog steget fram för att avgöra matchen, en revansch mot samma målvakt som tidigare räddat hans straff. Divan från Vingåker tar klivet fram till bollen och klipper till… hela publiken blir så tysta att man kan höra en nål falla tills jublet från alla parsare ändrar ljudnivån kraftigt, divan hade gjort det, han satte bollen bakom en chanslös ”Buffon” och vändningen var ett faktum. Men det återstod 1 minut, en väldigt tung minut som Bosö ville utnyttja för att kvittera. Några inkast och långbollar senare så stod plötsligt två Bosö spelare helt fria framför mig… Nu hade jag chansen att glänsa lite, men jag var för långt ifrån spelare så jag fick chansa, i det ögonblicket som spelare kollar ner för att kolla på bollen så började hoppa mot honom och innan han visste nått mer hade jag lyckas får bort bollen från farozonen och bollen hamnade framför en Simon som dribblade bort matchens sista sekunder. PFC kunde därmed ta sitt andra SM-guld inom studentidrottens värld.

PFC hade gjort det som få är förunnat, man hade tagit sitt andra SM-guld. Efter ett riktigt tufft slutspel där man i både semifinalen och finalen fick kämpa och ge 100% för att visa vilka som ville vinna mest. Vi vill passa på att tacka silvermedaljörerna Bosö IF och även bronsmedaljörerna Naprapathögskolan 1, som i en målrik match om tredjepris mot StiL från Luleå lyckades knipa tredjeplatsen. Det var en helg med mycket glädje där harmonin i truppen var på topp och alla verkligen krigade tillsammans för att ta hem guldet till Örebro.  Helgen bjöd förutom på mycket fotboll även många skratt och mycket glädje även utanför planen, men aldrig var nog glädjen så sor som direkt efter slutsignalen i finalen.

/Ata och Sebbe


Technical Advisor Pirmoradi ger ut mustascher!

Anton Eliasson (Anton kommer förbi sin gubbe ofta och kan slå in passningar till våra anfallare och mittfältare i straffområde. Även i andra halvlek så kommer han loss ganska bra och till slut lyckas han även göra ett mål själv efter framspelning av Simon. Förutom att han var aktiv i anfallsspelet så var han väldigt aktiv i försvarsspelet också då han hade kolla på sin gubbe och vann en del bollar.)

 

Daniel Beck (Första gången på länge då ett lag får så många avslut på oss men där stod Beck som en vägg, många fina räddningar som alla hade stor betydelse för resultatet. Ett bra lag behöver även en bra målvakt och det visade Beck att han är.)

 

Marcus Bovellan (Boven var lika tuff som alltid och lyckades vinna många närkamper, en spelare som skapar balans i backlinjen med sin spelstil och vid flertal situation inte låter motståndarna komma för nära vårat mål.)


Statistik från Student-SM

OBS! Notera att vi i PFC inte har gjort statistiken utan det är arragörerna som gjort det. Och vi varnar känsliga läsare då vi vet att vissa är känsliga mot statistik. Läsning på eget ansvar. Vi i PFC tar inte ansvar om ni mår dåligt efter att ha läst detta.


Herr

1. PFC Tigers, ÖUIF (Örebro)
2. Bosö IF, BoIF (Stockholm) 
3. NPH 1, SSIF (Stockholm)


STATISTIK HERR

Antal mål: 105 stycken
Antal mål gruppspel: 70 stycken
Antal mål slutspel: 35 stycken
Målrikaste match: 11 mål; StiL from Luleå - NPH 1 7-4, StiL from Luleå - NPH 1 3-8
Flest gjorda mål: PFC Tigers, 26 mål (5,20 mål/match)
Minst insläppta mål: PFC Tigers, 5 mål (1 mål/match)

Spelplats: Bosöns utomhusplan konstgräs & Vinnarhallen konstgräs

 
Älgar i matchen mot Nerkes Kil 2


Jonas Ludvigsson
Debut i PFC-tröjan och gjorde en riktigt bra match som mittback. Stabil och säker både med och utan boll. Styrde och peppade laget under hela matchen.


Vladimir Mora Mora
Håller nollan och gör några riktigt avgörande räddningar i andra halvlek som gör att Nerkes Kils inte får hål på PFC. Viann trots sin längd dueller i luften och kunde plocka ner bollarna och sätta igång spelet.


Sebastian Jyttner
Formkurvan går uppåt på SJ som gjorde att han stod för matchens två assist. Var delaktig mycket i spelet och kunde många gånger på egen hand komma till avslut. Tyvärr inget mål denna match men det ser positivt ut för fortsättningen för Sebbe.

En #1 bekännelse feat #7

Goalkeeper #1
Omständigheterna
Det återstod bara 2 veckor till student-SM i fotboll och jag upptäckte att vi eventuellt kommer sakna en målvakt till turneringen som vi så gärna ville vinna. Jakten på en målvakt började men det gick inte så bra som jag trodde så jag började stå i mål på våra egna träningar för att i värsta fall kanske stå i mål själv istället för att spela ute. Mitt i målvaktsletandet så började spelare efter spelare falla bort och nya problem uppstod. Sebastian Nyberg och Christopher Mörlin blev till slut tvungna och kontakta några av sina kompisar som var studenter och vi lyckades få in 3 nya spelare till laget som annars hade behövt spela med en man mindre på plan hela turneringen. Runt fyratiden samma dag som vi skulle åka blev det klart att ingen målvakt kommer att finnas tillgängligt och det är jag som måste stå i mål. Förutom att jag egentligen inte är målvakt så har jag en axelskada som inte är från denna värld och lyckas hoppa ut då och då.

Destination Stockholm, siktet var inställt på en helg med mycket fotboll i skönt sällskap. Klockan var strax efter halv fyra och vi var redan en kvart efter utsatt tid, som planerat. ”Mark my words, vi kommer vara ute på motorvägen klockan 18!” sa Ata timmarna innan avfärd. 17.50 var vi ute på E18, i bilen satt Jimmy som körde, Ata, Sebbe, Simon och Chris från PFC plus Henke från IFK Örebro. Efter att man i lugn och ro kommit fram till vår vackra huvudstad, så letade man sig fram med hjälp av GPS till Lidingö och Bosöns Elitidrottscentrum där man skulle tillbringa helgen. En riktigt fin anläggning som hade det mesta som ett elitidrottscentrum kan önska. Man checkade in sig i fräscha fyrabäddsrum och drog sedan iväg för att äta middag på en pizzeria.

Goalkeeper  #1
Laddningen
På fredag kväll var vi äntligen framme i Sthlm efter att åkt igenom hela stan, väl framme mötte vi trevliga arrangörer som visade oss vägen till våra fina rum på Bosön-hotellet. Första kvällen blev en lugn kväll med live artist som spelade Britney Spears låtar och lite bordshockeyspel där jag lyckades göra 14 mål i en match där mitt lag bara gjorde 12. Efter ett gäng konstiga mål och svävande bordshockeyspel så var det dags att gå tillbaka till rummet för att ladda inför morgondagen.

Innan matchstart var ju den stora frågan som alla undrade över. Skulle divan från Vingåkers grädda A.G (engelskt uttal Aj-dJay) hinna i tid till första matchen och vilka var Chris kompisar? Efter att två långa stockholmskillar vid namn Andreas och Glenn (som inte var från Göteborg) hade presenterat sig så återstod alltså bara en spelare. Siktet var inställt på att få börja lira utan A.G, då laget via en svag radiosignal lyckats få reda på att han kört vilse i storstaden. Men som en blixt från klar himmel så stod han där på parkeringen i hood-tröja med luvan över öronen och matchshortsen på sig. SM-kunde börja!

Goalkeeper  #1
Gruppspelet
Lördagen var framme och första matchen skulle spelas mot Lillsved som vi hade mött i öppningsmatchen i student-SM inomhus. Vi började starkt och skapade en hel del lägen med det var Lillsved som lyckade från nära håll lägga bollen bakom mig i nätet, en extremt frustrerande känsla, något som jag helst inte ville uppleva mer under matchen. Fler mål blev det inte för Lillsved för att ett taggad PFC slutade aldrig anfalla och lyckade efter många anfall och på ett lite turligt sätt vända matchen till en 3-1 vinst.

I första matchen mötte man Lillsved från Stockholm. Matchen började i ett lite nervöst tempo från båda lagen. PFC började bäst men det var Lillsved som efter ett kanonskott upp i krysset kunde ta ledningen med 1-0. Men PFC trummade på och efter två mål av Henke och ett av Andreas så kunde PFC komfortabelt vinna med 3-1. Sedan var det nog inte heller skräll att målvakt Ata fick kort för att ha velat stävja en sekvens verbalt. Inget farligt men domaren blev rädd…

Goalkeeper  #1
Kommande match skulle man inte låta motståndarna komma när vårat mål men så blev det inte då efter bara 1 minut så fick Bosö IF som vi mötte ett friläge som jag lite turligt lyckade rädda. Sen efter det var det en ensidig historia där vi fick se ett gäng fina mål där bland annat Simon Sjölund lyckades skarva in bollen fint över målvakten och Sebastian kunde göra mål efter ett Barca-anfall av oss plus en massa andra fina mål som gjorde att matchen slutade 8-1.

I andra gruppspelsmatchen mötte man värdlaget Bosö IF. En ganska ensidig historia där PFC spelade ett helt sjukt Barcaliknande spel. Resultatet blev hela 8-1 för PFC. Målen gjordes av: Simon 2, Sebbe 2, Henke 2, Glenn 1, A.G 1.

Goalkeeper  #1
I sista matchen stod Naprapathögskolan 2 för motståndet och vi hade bestämt oss för att inte släppa in något mål. Matchen var väldigt jämn i början och kunde ha gått åt vilket håll som helst. Några minuter innan pausvilan vid ställningen 0-0 så kom en NPH 2 spelare mot våran back och lyckades komma förbi honom sen stod jag öga mot öga mot denna tekniska anfallare som var allt sugen på att bekanta bollen med nätet bakom mig, men min vilja var stark men skulle den räcka..? Han lyckade i alla fall dribbla även mig och var nu förbi och rullade bollen mot nätet. Två saker visste han däremot inte om mig, de första att jag aldrig kommer sluta försöka ta bollen och den andra att mina armar är oproportionerligt långa och resultatet blev en sjuk räddning vid mållinjen. Strax därefter så lyckade vi ta ledningen och bara någon minut innan halvtid utökade vi ledningen. I andra halvlek så blev vi bemötta av ett NPH 2 som redan hade gett upp, några minuter senare så började fler bollar rulla över deras mållinje och gruppsegern var ett faktum.

I sista gruppspelsmatch spelade PFC för gruppseger samt sovmorgon och en direktkvalificering till semifinalen. Ett upplägg som kändes väldigt motiverande för laget som gav Naprapathögskolan från Stockholm en massage de nog gärna vill förtränga. Efter en ganska jämn inledning dock, så tog PFC fram sitt snabba och rörliga kortpassningsspel och luften gick helt ur NPH. Förnedring med hela 10-0 och nu fick man äntligen också hålla nollan. Målen gjordes av Henke 5, Simon 1, Jimmy 1, Andreas 1, Glenn 1, Chris 1.

Sovmorgon och SM-semifinalen var således spikad! Snacket runt om i korridorerna och bland arrangörerna gick om laget från Örebro som förmodligen var favoriter. Vilka skulle kunna stoppa dem, skulle de klara av att gå hela vägen? Fortsättning följer…


/Ata och Sebbe


Technical Advisor Pirmoradi (TAP) ger ut mustascher

Viktor Mejman (Lugn med boll, ger trygghet och hade väldigt bra passningsspel. Var tydlig och styrde backlinjen bra. Bra spelvändningar stundtals. Valde ofta att passa med nick när bollen var i lufte och hittade rätt något som få backar klarar av.)

Marcus Bovellan (en viktig spelare då han är otroligt brytningssäker och snabb. Hinner ikapp spelare som våra andra spelare inte kan hålla och ger trygghet till laget. Även en aningen bättre bollkontroll och driv i den här matchen än tidigare)

Daniel Beck (Många kanske inte tänker på en målvakts agerande, men man får inte glömma att i en jämn match så kan målvakten ha avgörande roll. Beck gör flertal korrekta ingripande och verkade väldigt fokuserad. Vid 1-0 så hade Eker lite tryck på oss som Beck tillsammans med försvaret skötte bra)


Populär hemsida!

Efter veckans två vinster har PFC växt otroligt i populäritet bland välbesökta sporthemsidor i Örebro. Man har klättrat ända upp till en andraplats på listan, med inte mindre än 149 unika besökare dagen innan. Roligt att intresset är så stort över laget som trots allt är en ganska ung och är nykomlingar i division 5.


Älgar i premiär division 8


Jimmy Hansson
Formkurvan går uppåt på Jimmy, som framförallt i första halvlek hade riktigt många bra passningar. Både svårare framåt och enklare när det väl behövdes för att lugna ner spelet.Han kämpade in i det sista innan han nästan tog slut.


Ehsan Shams
Slitvarg på mitten som med bra snack och bra inställning höll ihop mittfältet. Vann mycket boll och nickdueller.


Alexander Gustavsson
"Acke" började lite trevande inledningsvis men spelade upp sig allt eftersom. Fick ta klivet upp på mitten i andra och gjorde detta riktigt bra.

Första vinsten i division 5!

Igår kväll spelade PFC en otroligt viktig match mot IF Eker på bortaplan. En nästan måstematch för att ha någon chans att ta sig upp ur botten. Däremot istället för att stressa upp sig över tabelläget så valde man att försöka fokusera på sig själva och det arbete som skulle göras för dagen. Efter att ha inlett säsongen med två förluster med bitvis bra spel så kom till slut den första vinsten. Ett mått på att man är på väg i rätt riktning! Matchen vann PFC med 3-0 och referat finns att läsa här!

Nu väntar ny match för B-laget ikväll mot Nerkes Kils 2!

Forza PFC!

Veckans Bill och Bull


Mustascher omgång 2

Martin Hedlund (Martin gjorde ett utmärkt jobb som defensiv mitt, en ändring som gav resultat exakt som vi trodde. Tänker snabbt och tar snabba och korrekta beslut, hög passningsprocent och stark i närkampsspelet.)

 

Simon Sjölund (Var den anfallaren som skapade mest oro i Fellingsbros backlinje och kunde nog komma till ännu bättre lägen om det inte var för planens skick. Formkurvan pekar uppåt.)

 

Christopher Mörlin & Erik Höglund (Chris fick chansen från start och tog den, visade vilja och styrka och vågade stå emot jättarna i Fellingsbro. Erik vann oerhört många nickdueller och visade varför han behövs på mitten. Det offensiva spelet kan förbättras hos båda spelarna.)

 Seriepremiär Division 8

Då var det dags för den andra seriepremiären i år för PFCs del. Denna i division 8 mellersta.

Division 8 vet vi sedan tidigare är en tuff serie där många bra spelare också lirar. Detta beror mycket på att andra- eller tredjelagen inte har någon begränsning om hur många spelare de får ta ner från sitt A-lag. För PFCs del så handlar matcherna mycket om att jobba på sitt eget spel och förhoppningsvis vända den onda trenden och börja producera framåt!

Forza PFC!

/Sebbe

PFC-banderoll

Nu har äntligen de efterlängtade PFC-banderollerna kommit. De kommer inom kort att pryda universitetets gågator och har som budskap att visa studenter att vi finns på campus.

Såhär ser de ut, men de är betydligt vassare ut i verkligheten. Så håll utkik!

Andra förlusten

Igår kom andra förlusten för PFC i division 5, i e match som blev väldigt ful och gruffig. PFC släppte liksom tidigare in mål på fasta situationer och har fortfarande inte gjort ål än i den nya serien. Fast det finns ingen idé att gripas av panik då säsongen fortfarande är lång och nog ska man lyckas styra ådet rätt även denna säsong. Däremot så borde alla inse att det kommer att krävas ett ruskigt hårt jobb för att klara av det. ven om man spelat jämnt i två matcher så behöver man höja sig ytterligare och se till att verkligen visa alla att man inte är något strykgäng. För trots alls så gör vi det här tillsammans både på och utanför planen, men det är på planen vi ska visa oss själva att vi hör hemma som minst i division 5.

/Sebbe

Valborgshelgen

Det blev en valborgshelg där de PFC-spelare som var kvar i Örebro umgicks och festade under fredagen och lördagen. Två dagar av ganska olika karaktär men som båda var riktigt trevliga. Av säkerhetsskäl valdes det att inte tas så många foton, där ändå några paparazzi-bilder av otäck karaktär togs. En händelserik helg som här ibeskrivs i korta drag.

Under fredagen var det riktigt fint väder där en sommarvärmande temperatur låg i luften. Det hela började ganska lugnt med lite grill vid en av studentgatans gräsytor för att sedan bege sig till Tärnvägen för att kolla läget. Gänget som följdes åt var Coach, Sebbe, Anton, Mejman och SJ. Väl vid Tärnvägen mötte man en nyfiken Nicke som nu eventuellt satt sig på Blacklist efter att ha lovat att komma och träna denna vecka. Stämningen var på topp och alla var glada, förfesten för PFC-gänget blev ganska snart förlagd till Antons lägenhet under några minuter. Ali anslöt strax till skaran och skjutsade gänget till en annan förfest där Linus + flickvän befann sig. När man anlände till förfest nummer två, i en lägenhet som var väldigt sjömansinspirerad, började festandet ta fart. Men ett otåligt gäng begav sig snabbt till förfest nr tre i en lokal i närheten. I lokalen var belysningen nertonad, musiken var relativt låg och efter att ha lämnat den "sjömansinspirerade lägenheten” så började dimman närma sig… med stormsteg. Gänget drog till campus 48h på Frimis i en ganska tät dimma där några hade GPS och andra sjökort för att lokalisera sig. De flesta hade nog gett max och det var även där man avslutade kvällen, med lite mat på Max.

På lördagen var de flesta från föregående kväll ganska sega. När klockan närmade sig 16-17 var det dags för grill med Kjälla + flickvän och korridorskamrater samt en brud från tidigare fest som gärna vill bli kallad för tjej. Någon timme senare blev det en förfest i festgeneralen Kjällas korridor. En hel del PFCare var med och Beck, Jimmy och Essi var några som bland annat deltog denna kväll. I lagfestliknande stuk hölls en riktigt trevlig förfest, som alltid i nr 14. Tempot var något lugnare än kvällen innan och efter några timmar drog man hem till SJ på mellanfest. När klockan närmade sig midnatt begav man sig åter igen till campus 48h på Frimis. Denna kväll var det däremot fruktansvärt smockat med folk på hela området och gänget splittrades upp lite. Efter ca en timme bestämde man sig för att dra till sportbaren Pitchers för att bara sitta och softa. PFC-gänget bestod nu av Coach, Sebbe, Boven och Ali som tillsammans med tre tjejer från förfesten drog vidare. Väl där satt man och snackade  om allt annat mellan himmel och jord och givetvis om allt kring laget, alla verkade ha allmänt trevligt. Sedan blev det käk på Donken för att sedan börja tänka på refrängen. Efter en lång promenad mot studentgatan, så lyckes man få tag på en taxi efter halva vägen. Slutet gott och förhoppningsvis hade alla andra i PFC som firade Valborg på annan ort minst lika trevligt som gänget i Öret.

Nu väntar träning ikväll och sedan en tuff bortamatch mot Fellingsbro GoIF imorgon.

Forza PFC

/Sebbe

Mustascher omgång 1

Marcus Bovellan (En spelare som har visat från stunden han började i PFC att han kommer köra 100% i varje situation. Vi fick även se det i matchen mot IFK. Bove hade 78% vinst i närkamper och 75% rätt i passningar som visar att han gjort bra ifrån sig. Det som är ett stort plus med Marcus är att han har en sån bra inställning och försöker alltid komma fram till bollen, till skillnad fram många andra i laget som går runt skyller på en massa annat istället för att ta jobbet.)

 

Daniel Lundmark (En spelare som har spelat i PFC flera säsonger och under denna säsong så har han växt otroligt mkt. En bra back som tar kontroll över situationen och vågar ta beslut, oftast rätt beslut som nästan alltid leder till farliga anfalla för oss. Under matchen så hade han väldigt bra fokus i positionsspelet och spelade med självförtroende. En av få spelare som följde instruktionerna exakt.)

 

Martin Hedlund (Martin gjorde ett kanonjobb i försvaret, vann mkt och hade kontroll över backlinjen, i slutet av matchen tappade han lite i passningsspelet men upp till den 70 minuten så låg han över 95% i rätta passningar.)

 

-------------------Passning/bolltapp----------50/50 situationer----

Namn            Rätt       Fel         Procent        Rätt      Fel         Procent

Bove          15                5                75 %         14         4              78 %

Lundmark   17                4                81 %         7           4              64 %

Martin         38                5               88 %           14        4              78 %

Veckans Bill och BullRSS 2.0