Årsmöte avklarat!

Idag hade PFC sitt årsliga årsmöte. Ett möte som flöt på enligt planerna och gick smärtfritt. Nu blir alla administrativa saker klara i innan serien drar igång och sedan blir det fullt fokus på att ta prestera i de båda serierna för PFC.
Idag regnade det även lite och den sista snön ser ut att försvinna om ett par dagar vilket betyder att man nästa vecka kommer kunna gå ut på gräs på en stor yta. Något som man länge längtat efter och förhoppningsvis går det att bedriva ordentliga träningar hädanefter.

Ikväll samlades coacherna hos Deniz för att kolla på Arsenal - Barca. Många av PFC-spelarna har nu åkt hem till sina respektive hemorter för att fira påsk eller bara slappa under lovet.

/Sebbe

Pars FC Örebro 2 hamnade i division 8 östra!

Lag
MVOF(+)(-)+/-P
Pars FC Örebro 2
0 0 0 0 0 0 0 0
FC Höftskott
0 0 0 0 0 0 0 0
FC Irakiska
0 0 0 0 0 0 0 0
IFK Lindesberg 3
0 0 0 0 0 0 0 0
IK Sturehov 3
0 0 0 0 0 0 0 0
Lillkyrka IF 2
0 0 0 0 0 0 0 0
Vivalla Star IF 2
0 0 0 0 0 0 0 0
Örebro SK FK 2
0 0 0 0 0 0 0 0

Nedräkning division 6!

Nu återstår en månad kvar till seriepremiären! Gräsets bruna fläckar börjar komma fram på sina håll. Men fortfarande behövs det betydligt mer värme och sol för att göra många planer i örebrotrakten matchklara för seriespel inom en månad. PFC har redan börjat kolla runt på alternativa planalternativ de första omgångarna.
I helgen hade man en helg där man spelade ytterligare en bra match. På kvällen samlades några spelare hos Coach för att kolla genom matchen från Behrn Arena. Resultatet av filmningen var slående hur bra det såg ut på TV. I fortsättningen kommer man försöka att filma alla matcher om möjligt. Att resultatet kan blir lika bra som på Berhn är däremot tveksamt men man ska göra sitt bästa.

Igår söndag var det en dag där det mest togs lungt på sina håll. Coach, Asscoach och Simon lirade lite PS3 för att sedan sluta upp med Linus och Kevinho på Tybble Pizzeria, för lite käk och Madridderby som visades där.

/Sebbe

Coach Pirmoradi efter matchen mot Adolfsbergs IK 2

- Vi började matchen jättebra och följde instruktionerna perfekt, vi lyckas snabbt göra några mål och styrde matchen. Redan efter 27 minuter så stod det 5-0 till oss och det är naturligt att man börjar ta det lite lugnt, men vi sluatde inte rulla boll. Tycker att Per och Martin gör det riktigt bra och lugnar ner spelet och låter våra spelare vila och återhämta sig för att åter igen kunna börja anfalla. Efter en kvart i andra halvlek börjar vi skapa en massa chanser igen och det resulterade i ytterligare 3 mål. Lite tråkigt att Beck som gör en bra insats i målet inte får hålla nolla idag. Vi förväntade oss ett starkare Adolfsberg, men de saknade sina div 3 spelare i denna match och vi fick inte den matchträning som vi var ute efter. I helhet är jag nöjd och hoppas att vi fortsätter utveckla vårt spel, vi har en lång väg att gå.

 

 

+ + + Viktor Mejman (Bra och säkra avslut som resulterade i 2 mål, gjorde även jobbet bra som framspelare. Kämpar hela matchen och har bra inställning, trots stor ledning så fortsatte han vara koncentrerad och ville fram hela tiden.)


+ + Simon Sjölund (Kom helt rätt idag, spelade på max under tiden han var på plan och följde instruktionerna jättebra. Utmanade bra ute på kanten och lyckade komma förbi sin motståndare många gånger.)

 

+ Joakim Cedergren (Styrde laget bra, pratade med alla spelare och dirigerade försvarsspelet på ett utmärkt sätt. Tog sig även upp ett par gånger och deltog i det offensiva spelet högre upp på plan.)


Matchen på Behrn-abeu

Dagens match mot Adolfsberg IK på Behrn Arena skulle på förhand bli en bra värdemätare trodde man. AIKs A-lag spelar i division 3 och B-laget som PFC idag skulle möta spelar i division 5. Men det var PFC som började matchen bäst och ett näst intill fullsatt stadio, i form av Robban med kompis och Ehsans bror fick se ett spelskickligt PFC. Första halvlek var ganska ensidig där halvtidsresultatet var 5-0 till PFC. I andra halvlek började man dock lite trevande och Adolfsberg som nu också var något omstrukturerat och mer taggat lyckades även trycka in en boll bakom en annars stabil Beck i PFC-målet. Slutresultatet blev till sist 8-1 för PFC som fortfarande känner att man inte fått möta någon värdig motståndare än för att veta hur bra man egentligen är.

Bilder och videoklipp från matchen kommer inom kort...

/Sebbe

Träning inför Behrn!

Ikväll hade PFC sitt genrep inför lördagens match på Berhn. Träningen bestod av två km löpning upp till Brickebacken där man började spela snöfotboll. Sedan övergick man till att spela fotboll på asfalt på en tennisplan. Det gick relativt bra med tanke på underlaget.

Nu väntar en fredag med tentor och inlämningsuppgifter innan den TIDIGA matchen mot Adolfsbeg IK på Berhn. Matchstart är för övrigt 7.00 am. Alltså 07.00 på morgonen. Väldigt tidigt med andra ord men som tur lika för båda lagen.

Laget läggs ut ikväll på www.laget.se/pfc

/Sebbe

Största vinsten hittills!

Här är lite info från Pars FCs största vinst hittills.

Små IF - Pars FC 0-16

PFC ställde upp med följande lag:

Laget (4-4-2):
------------------Beck------------------

Deniz------Veysi-----Per------Simon

Lundmark--Ehsan---Rikard M---Rejhan

----------Viktor-----Ali Hussein---------

Avb:
Sebastian
Gustav E
Kevin
Widholm
Robban
Neghabat


Första halvlek
0-1 min 4 Viktor Mejman, ass Daniel Lundmark
0-2 min 6 Viktor Mejman,
0-3 min 12 Rikard Magnusson, ass Per Olsson
0-4 min 13 Gustav Eklund, ass Viktor Mejman
0-5 min 26 Gustav Eklund, ass Daniel Lundmark
0-6 min 29 Simon Sjölund
0-7 min 31 Rejhan Abduramanovski, ass Per Olsson
0-8 min 37 Viktor Mejman, ass Daniel Lundmark
0-9 min 38 Viktor Mejman

Andra halvlek
0-10 min 47 Viktor Mejman (str), ass Daniel Lundmark
0-11 min 55 Viktor Mejman, ass Robert Andersson
0-12 min 64 Ali Ali Huissein, ass Rickard Widholm
0-13 min 67 Rikard Magnusson, ass Ali Ali Huissein
0-14 min 75 Sebastian Nyberg, ass Ali Ali Huissein
0-15 min 77 Rikard Magnusson, ass Ali Neghabat
0-16 min 81 Ali Ali Huissein, ass Sebastian Nyberg

Andra träningsmatchen

Idag spelade PFC sin andra träningsmatch mot SMÅ IF.
Matchen spelades på en snöig grusplan där linjerna knappt syntes och planen blev allt geggigare ju längre matchen led. Trots förutssättningarna kunde PFC rulla runt bollen hyfsat. Många nya spelare festades denna match men redan efter några minuter vat det ganska tydligt vilket lag som skulle vinna. Det blev en ensidig historia där matchen går till PFCs historia som den största vinsten utomhus hittills då slutsiffrorna blev hela 16-0.

Förmodligen kommer det inte gå lika lätt i kommande matcher och SMÅ IF saknade även några spelare. För PFCs del var det kul att se de nya spelarna som var taggade och inte slutade fotboll trots de stora siffrorna. Det ser lovande ut inför säsongen då man kommer att ha en jämn och bred trupp.

Tyvärr däremot så fick Robban en smäll mot knäet efter att ha landat illa och Lundmark gjorde illa armen efter en flygtur i straffområdet. Gustav fick lite känningar i låret men efter lite vila ska nog dem vara tillbaka. Olyckligare gick det för Kevin som gjorde illa knäet igen, efter att ha dragits med knäproblem. Vi hoppas att det inte var allt så allvarligt som det såg ut!

Bra kämpat idag alla som var med! Segern firades för de flesta med ett besök på Max! Verkar som det kan bli en liten tradition...

/Sebbe

Träningsmatch!

Imorgon spelar PFC sin andra träningsmatch för i år. Denna gång spelas matchen på grus istllet för på konstgräs och för motståndet står Stora Mellösa/Åsbyvikens IF (SMÅ IF). Ett motstånd som man även har i sin serie, året innan spelade SMÅ i division 5.

För PFC blir detta ett intressant och bra tillfälle att testa många av sina nyförvärv, därför har man tagit ut följande 18-mannatrupp.

Tidigare Parsare:
Ali
Beck
Deniz
Ehsan
Kevin
Lundmark
Niklas
Per
Robban
Sebbe
Viktor

Nya parsare:
Ali Ali Hussein
Gustav
Magnusson
Rejhan
Simon
Veysi
Widholm

/Sebbe

Resultat från löpningen!


Lite boll och mer sol!

Solen har kommit till Örebro och för varje dag som går syns det hur snön smälter. Däremot inte tillräckligt snabbt för PFCs del så man kan komma ut. Skottningen uteblev då man fick nej av anläggningsansvarig pga att om många skulle börja gå på ytan nu, kan planen komma att försämras och ta ännu längre tid att bli klar.

Så för att få röra lite boll hade man igår en inomhusträning där man liksom förra året tränade på ett utomhusbetonat spel. Små ytor och trångt men om inte annat ska detta passningsspel kunna överföras till större ytor och även göra att man ska kunna ta sig ur pressade situationer på ett smidigt sätt.
Många uppslöt på gårdagens träning och förhoppningsvis så nu när värdret och underlaget blivit lite bättre, dyker även fler upp på löppassen.

På söndag väntar första grusmatchen i år, där möter man SMÅ IF som man även kommer möta i serien. Däremot ska det kommas ihåg att det är försäsong för båda lagen och resultaten har inte så stor betydelse. Istället kommer mer vikt läggas på att ge så många spelare som möjligt chansen till spel på stor plan.

Vi går mot en period där försäsongen snart är över, träningsmatcherna drar igång, utanför planen väntar årsmöte, för spelarna är det tentor och arbeten som ska in och påsken är snart här.

Och PFC-andan känns starkare än tidigare...

/Sebbe

XBOX-kväll hos BECK

Igårkväll samlades ett gäng parsare hemma hos Beck. Där bjöds det på chips, godis, dricka och XBOX. En väldigt trevlig och rolig kväll som började med FIFA, men då spelet kronglade lite övergick man till NBA för att sedan avsluta med ett tennisspel.

Man började spela om något straff för de som kom sist i fotbollen och pris för vinnarna. Men då spelet kronglade skippade man priserna och kvällen slutade med att man spelade om vem som var totalt urkass i tennisspelet. För i basketen var det inget tvivel om vilka som var sämst... Det fanns en hel del kandidater för de som var mindre bra så att säga på tennisen, men den som verkade ha mest talang för det spelet var nog Per.

Själv har jag känslan av att detta inte var sista gången man gör upp om vem som är bäst/sämst på TV-spel.

Tack för igår Beck!

/Sebbe

Tider


sjukdom och snöskottning

Förkylningar och skavanker har i dessa tider dragit in över truppen i PFC. Många har blivit sjuka eller har någon känning efter matchen i söndags. Ikväll däremot ska man försöka trotsa detta och skotta planen lite för att hjälpa moder natur med att smälta snön. Detta för att snabbare komma ut på gräs och börja träna utomhus med boll.

Annars är det fortsatt löpning och försäsongsträning som gäller och vid sidan om fotbollen är det fullt upp för de flesta med plugg och jobb.

/Sebbe

Statistik [Inomhus]


IFK Askersund - PFC

Litet klipp från första träningsmatchen 2010.


Första träningsmatchen

Igår spelade PFC sin första träningsmatch mot IFK Askersund på konsträs i Hallsberg. Det var en match där det var riktigt kul att se PFC rulla boll och stundtals spela riktigt fin fotboll. Behärskat och lungt kunde man till slut även vinna matchen med 2-0. IFK Askersund som förutom PFC var det enda laget i distriktet som hade en förlust förra året.
Med många nyförvärv och ett helt nytt mittfält så ser årets upplaga av PFC ut att vara starkare och snabbare, passningsskickligare och mer trygg i sig själv. Vi vet att vi är ett bra lag och vi känner varandra och har blivit mer samspelta. Det fina kortpassningsspelet från inomhussäsongen höll sig kvar och det var sällan man endast tjongade iväg bollen utan adress. En gång är ingen gång men för att vara första gången i år ser det riktigt lovande ut.

Sedan måste vi även passa på att gratulera Erik Höglund till åter igen en stark insats i Vasaloppet. Han hamnade på placering 926 av 15901, där han åkte på 5:18:45. En timme och 20 minuter efter eliten. Riktigt starkt jobbat!

Nästa år ryktas det om att Anton och Ata ska göra ett försök också... men det är som sagt ett år kvar!

/Sebbe

Coach Pirmoradi efter matchen:

- Måste säga att hela laget spelade riktigt bra idag, vi får bli lite vassare i avsluten men med tanke på att det var första gången vi spelade utomhus så var det väldigt bra nivå. Jag vet att vissa i laget har mycket mer att ge och bara de kommer i bättre fysisk form så kan det prestera ännu bättre. Idag hade vi 5 nyförvärv som fick chansen och de spelade bra och följde instruktionerna. Som vanligt så finns det alltid några som utmärker sig lite mer och dagens plus går till följande personer:

 

+ + + Linus Dansund (Stabil på mitten, bra bollbehandling och lugn med boll. Skötte spelvändningarna bra och snackade bra. Underlättade för alla spelare runt omkring sig genom att vara spelbar hela tiden och även lyckades variera lagets spel genom att dela boll till samtliga spelare.)

 

+ + Viktor Mejman (Känns bra för laget att ha Viktor i form igen, bra ork och kondition då han under 90 min spel lyckades störa Askersunds försvar genom bra dribblingar och passningar. Skapade många lägen för sig själv och sina medspelare och lyckades även göra ett av målen idag.)

 

+ Rikard Magnusson (ytterligare ett nyförvärv som kom visade bra form. Rikard som har tränat mycket under försäsongen visade mycket bra inställning och vilja, var med i många sekvenser centralt på plan både i försvar och i anfall. Bra bollkontroll och lugn, han gav trygghet och stabilitet bakåt samtidigt som han lyckades flertal gånger bryta sig igenom Askersunds försvar med bra dribblingar.)Nu drar det igång!

Vecka 9 är en vecka som många i vårat avlånga land nog förknippar med sportlovveckor. Antingen har man nyss haft eller ska snart ha. Hemma i norrland (Härnösand/Sundsvall) har de sportlov nästa vecka och här i Örebro hade man det förra veckan.

Hur som helst vi i PFC kan hur som helst förknippa denna vecka 2010 med utomhuspremiär. Som förhoppningsvis blir av nu i helgen då den första träningsmatchen väntar mot IFK Askersund. De lag man möter kom förra året tvåa i division 6 och blev därmed uppflyttade till division 5.

Ikväll var Sebbe och Ehsan på spelarordningsmöte för den kommande säsongen. Där vissa justeringar i det preliminära spelprogrammet gjordes. För PFCs gick mötet bra och en spännande säsong väntar. I kulisserna var det lite snack ledare imellan om nyförvärv, form, träningsmatcher och försäsong.

Nu börjar nedräkningen på allvar!
Vi kommer säkerligen påminna er igen men lägg ett datum på minnet! 28 April! Då är det seriepremiär, då smäller det!

/Sebbe

RSS 2.0