Umbro Futsal League 2011, Herrar


Pars FC Örebro i den Mellersta Gruppen! (Information om alla grupper kommer läggas ut på hemsidan inom kort)

http://www.olff.se/umbrofutsalleague/

 

5 lag kommer att deltaga i den Mellersta gruppen.

IFK Motala, Ervalla SK (Örebro), Pars FC (Örebro), Vånga IF (Norrköping) och FK Elit (Norrköping)

 

Gruppen kommer spelas vid 2 tillfällen med 2 matcher vardera per tillfälle. Alla lag möter varandra 1 gång.

Arrangemangen kommer att spelas i Motala och i Örebro.

 

Arrangemang 1: Spelas i Motala ett av följande datum: 13 nov., 14 nov., 3 dec., 4 dec. med IFK Motala som arrangör

Arrangemang 2: Spelas i Örebro den 18 december med Ervalla SK som arrangör.

 

Segraren i gruppen går direkt vidare till spel i SM i januari.

Alla lag spelar 2 matcher per tillfälle full speltid 2x20 min. effektiv speltid.

 


PFC fixade kvalplatsen som nykompling!

Första säsongen i division 5 är över och PFC hamnade på en hedrande 3:djeplats. Som nykompling innan serien började var det nog inte många som hade räknat med universitetslaget. Efter en trevande inledning så lyckades man ta sig upp och fightas i toppstriden. Det har varit en tuff säsong som nu ändå ska ses som godkänd. Många nya spelare,  tränarbyte tidigt in på säsongen och ändå så har man lyckats att ta sig till kval, detta då IFK Örebro 2 inte får kvala upp till division 4. Säsongen är således inte över än och man har nu fått en andra chans att visa vad man går för.

Kval är alltid kval likt en miniturnering. Det kommer bli två riktigt tuffa matcher där PFC kommer ge allt för att avsluta denna säsong på bästa sätt!

Spelprogram kvalet:

1. IFK Hallsberg – Pars FC 1 okt. kl. 14:00 Allévallen, Hallsberg
2. Förlorare i match 1 – Lekebergs IF 8 okt. kl. 14:00
3. Vinnare i match 1 – Lekebergs IF 15 okt. kl. 14:00

Forza PFC


PFC - Lillkyrka!


PFC står inför sin sista match under sitt första år i division 5, den spelas mot Lillkyrka IF på hemmaplan. En match som känns spännande men också väldigt inspirerande. Säsongen har varit lång tuff, här kommer en lagbild från början av säsongen.


Forza PFC!

Skytteligavinnare div 8!

Föregående inlägg handlade om kampen om skytteligan i Division 5 Norra, fast PFC har redan kammat hem en skytteligatitel i år. Det är nämligen B-lagets skyttekung Ata Pirmoradi som gjorde flest mål i Division 8 Mellersta. Han hamnade på samma antal mål som Marieberg/Öfvre 2:s spelare Patrik Sucurovic Hedström, men pga att denne gjort ett straffmål så vann Ata den striden.

Stort grattis till Ata Pirmoradi som för övrigt varit lagkapten och en tongivande spelare i B-laget och utvecklats mycket under detta år.
Kampen om Skytteligan

I sista omgången som spelas på söndag står inte bara seriesegern på spel utan även en annan liga ska avgöras, nämligen skytteligan. Pars FC:s notoriske målskytt Anton Eliasson som tidigare vunnit skytteligan i division 7 och division 6 ligger i topp även i år. Dessvärre har han dragits med skadeproblem under säsongen som satt lite stopp för målskyttet. Trots det har han goda chanser att utöka sin målskörd nu på söndag i kampen om den prestigefyllda skytteligan!


En PFC-insats!

Igår spelade PFC mot serieledarna Närkes Kils SK på bortaplan. Snacket inför matchen hade handlat mycket om att försöka fokusera på prestationen och helt enkelt inte stirra sig blinda på tabellläget eller övriga matcher. Matchen var till en början ganska öppen där resultatet i halvtid var 2-0 till bortalaget PFC.

Tankar från det första mötet gjorde sig påmint hos många spelare. Någon Närkes Kil-spelare sa på vägen in i omklädningsrummet "De här är ju perfekt, precis samma läge som förra matchen... om inte bättre", då vände de ett 3-0 underläge till sin fördel och drog det längsta strået...

Fast denna dag var det inget som kunde stoppa PFC, inte ens när hemmalaget reducerade till det tidigare så skräckinjagande 3-1. Istället behöll man lugnet och drogs aldrig in i något tjongbollande spel i en annars ganska tuff och fysisk match.

Slutresultatet blev till sist hela 8-2 till PFC som nu åter igen leder serien. Detta efter att Real Örebro tappat poäng mot IF Eker. Senare idag spelar Lillkyrka mot IFK Örebro som skulle kunna göra den sista omgången till en ruskigt rafflande omgång mellan fyra lag...


Ytterligare en seriefinal!

Idag möter PFC de nuvarande serieledarna Närkes Kils SK på bortaplan. En match som är väldigt viktig för båda lagen i kampen om toppstriden. PFC har de senaste matcherna haft en tendens att spela bra och lagt mycket vikt på just spelet istället för resultatet. Detta har också gjort att man lyckats kontrollera matchen under första halvlek och under en längre period i andra ända tills just resultatet gjort sig påmint. Då har man inte haft fokus att fortsätta bibehålla koncentrationen och spelet liksom resultatet har drabbats av detta. Sedan har även skärpan i straffområdena (både offensivt och defensivt) inte heller varit den bästa, något som man förhoppningsvis ska kunna ändra till i eftermiddag.

Andra intressanta möten denna omgång:
Real Örebro - IF Eker
Lillkyrka - IFK Örebro

PFC Ladies

Sedan starten 2007 har snacket då och då (mest på skämt) gått om att försöka starta ett damlag. Allt eftersom föreningen växt så har denna fråga nu (mer seriöst) tagits upp igen och denna gång fick man ett betydligt mer positivt gensvar. Efter vårens föreningsmässa visade det sig att det fanns ett intresse för damfotboll på universitetet, så man satte igång att undersöka detta på allvar. Med hjälp av några drivna tjejer med olika bakgrund och erfarenheter inom fotboll och föreningsverksamhet, visade det sig att drygt 20 tjejer nu anmält sig till PFCs första dampass på torsdag. Förhoppningsvis är detta startskottet på en riktigt rolig resa i PFCs historia!

Hur det går kommer ni alla givetvis kunna följa här på bloggen!

Forza PFC!


Svettiga händer

PFC hade det mesta av serien i egna händer med tre omgångar kvar. I lördags mötte man Real Örebro hemma och hade ett ypperligt tillfälle att säkra serieledningen. Matchen började också bra för PFC:s del men trots ett betydligt bättre spel så hade man en spöklik oförmåga att ta vara på sina chanser. Likt en person som bär en kartong men inte får grepp om den, så gled en 2-1 ledning i halvtid ur händerna och slutade med en 4-3 förlust. Tungt för stunden, men nu återstår två omgångar och man får trots allt inte glömma bort att man är nykomplingar detta år och har uppenbarligen mycket att lära. Fokus de två kommande matcherna blir nu att försöka avsluta denna säsong på bästa sätt och förhoppningsvis kan man få på sig ett par handskar så man får grepp om den otympliga kartongen.

Forza PFC!

Live på www.radiocampus.se Pars FC - Real Örebro


Träningsliga + priser

Vi har tre olika träningsligor under året. Första är inomhus som redan är avklarad, den andra är försäsong som också är avklarad och den tredje är säsong. För att spelarna ska bli lite mer taggade så har vi tänkt att lite priser ska delas ut till de som tränat mest. Vinnarna i varje träningsliga kommer vara med i en utlottning där samtliga tre personer kommer vinna priser men vi kommer lotta om vem som får vad. Dem som hamnar på placeringarna 2-4 är också med i en utlottning om priser men bara 3 av dessa 9 vinner priser. Priserna kan t ex vara presentkort, träningskläder, biobiljetter osv.


Inomhus
 1. Alexander (Acke)                                           12 av 12
 2. Daniel Beck                                                       11
 3. Sebastian Nyberg                                               10
 4. Ata Pirmoradi                                                     10

Försäsong
 1. Ata Pirmoradi                                                31 av 35
 2. Acke                                                                28
 3. Viktor Mejman                                                  28
 4. Sebastian Nyberg                                              27

Säsong (närmar sig slutet)
 1. Ata Pirmoradi                                                23 av 27
 2. Anton Eliasson                                                   22
 3. Sebastian Nyberg                                               21
 4. Per Olsson                                                         21

 


I egna händer!

PFC har för tillfället division 5 norra i egna händer. I senaste matchen tappade man dessvärre två viktiga poäng i slutminuterna men än är inte loppet kört. Med en match mer spelad och med ett ruskigt tufft spelprogram de tre sista omgångarna så har man nu chansen att göra något riktigt stort om man bara ser till att hålla fokus de kommande 270 minuterna + tillägg av säsongen. På spelchemat står Real Örebro hemma, Nerkes Kil borta och till sist Lillkyrka hemma. Vore ruskigt roligt om man skulle lyckas att avgöra och vinna serien på hemmaplan...

För PFC 2 ligger man just nu på kvalplats. Imorgon möter man ett ungt och hungrigt ÖSK Söder 3. Det kommer att bli en tuff match men nog ska man lyckas visa att man är äldre, starkare och bättre!

Forza PFC!

RSS 2.0