Första Grästräningen!

Idag den 31 mars hade PFC sin första träning utomhus 2009! Ett datum som kan vara kul att komma ihåg till nästa säsong för att se om man lyckas komma ut ungefär vid samma tidpunkt då.

Det var en hyfsad första träning, där det var roligt att se att så många kunde komma. Underlaget var okej men blev allt lerigare under träningens gång och det var något ojämnt på en del ställen. Men för att vara första träningen utomhus i år så ser det lovande ut för fortsättningen

Forza PFC!

Nya tag!

Efter en mörk helg där inte bara matcher ställts in och det kommit mycket snö, så blev det inte ljusare av att folk släckte ner i sina rum! Men det släcktes i alla fall ner för en god gärnings skull!
Hur som helst så var tanken att börja träna på gräs redan förra veckan, fast det lär nog dröja ett tag till. Till och med om en grusplan funnits till hands hade man förmodligen inte kunnat använda den nu heller, då det kom alldeles för mycket snö under helgen.

I helgen så lyckades vårat kära fotbollslandslag också få med sig 1 tuff poäng borta mot Portugal. Välspelat - Nej, Vackert - Nej, Välbehövligt - Ja! Vi som hoppas att Lars-Roland åter igen lyckas ta Sverige till ett VM-slutspel får hoppas att de har något mer offensivt ess i sin pärm än Zlatan.

Vi i PFC blickar frammåt! Nu är det sommartid och det blir allt ljusare ute. Idag är det ca 5 grader och ljummet i luften, och enligt SMHI så ser veckan ut att kunna bjuda på hyfsat väder. Det ska inte bli någon mer snö på ett tag enligt deras prognoser och vi håller tummarna för att det inte kommer någon mer snö! Denna vecka börjar en ny fas för många av PFC-spelarna även vid sidan av fotbollen. Nya kurser, avslutade tentor och provresultat väntar, PM och uppsatser likaså, tiden bara rusar iväg. Om knappt en månad spelar PFC sin första seriematch! Då ska vi vara taggade!

En särskild kväll!

Lördagen den 28 mars 2009, är förmodligen en av de mer märkliga dagarna under detta år. Varför då kan man undra..?

Jo, därför det är ikväll mellan 20.30-21.30 i Sverige som den årliga Earth Hour hålls. En internationell kampanj som enligt Wikipedia, "ber hushåll och företag att under en timme släcka sitt lyse och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater för att spara energi och minska växthusgaser. Kampanjen sker årligen under den sista lördagen i mars.".

En till synes "lysande" idé kan tyckas men som tyvärr just detta år kört ihop sig lite...

För just denna dag och ikväll, kommer världen förmodligen stå stilla på flera håll p.g.a en helt annan anledning. Det är såklart Road to World Cup vi talar om, VM-kval! Överallt på denna jord spelas just idag viktiga VM-kvalmatcher. Om FIFA tagit ställning och kommer att genomföra någon symbolisk gest för Earth Hour under denna timme ska bli intressant att se. Men idag kommer drygt 30 matcher världen över att spelas. Om man släcker ner eller ej får vara upp till var och en.

Vi här på PFC-bloggen ser i alla fall fram emot en förhoppningsvis underhållande men viktigt match mellan Portugal - Sverige! En match för båda lagen är otroligt viktig om de ska ha någon chans att gå vidare till VM i Sydafrika 2010.

Och om det inte vore nog med saker att tänka på idag så glöm inte att ställa om klockan ikväll till sommartid!

Viktigt info!

* Nu har jag fixat träningsmatcher och alla seriematcher och cupmatcher är ute på hemsidan oxå. Jag vill att ni kollar upp och skriver ner de matcher som ni vet 100% att ni kommer missa, så vill jag veta det så fort så möjligt.


* Har pratat med Conventum och de kommer bara ge oss två tillfällen till denna termin och nu vill jag att alla ställer upp så får vi in lite mer cash till laget, för domare, planhyra, kritning(slippa göra det själva) m.m.

Följande tilffällen finns att välja: (kan man båda gångerna är det ännu bättre)

- 4 April (16.30-22.00)
8 pers hittills: Kevin, Ata, Sebastian, Andrés, Jim, Robert, Erik, Per

- 10 April (kvällen) [OBS! om det blir en lång kväll så drar vi av 300 kr istället för 200 kr från medlemsavgiften]
4 pers hittills: Kevin, Ata, Deniz, Jim


* Följande personer har valt storlek för träningsoverallen:

Magnus (XL)
Martin (XL)

Jim (L)
Erik Höglund (L)

Daniel (M)
Ata (M)
Deniz (M)
Kevin (M)
Niklas (M)
Per (M)
Lundmark (M)

Andrés (S)
Sebastian (S)
Ehsan (S)

För de som inte har valt än så finns det bara 7 stycken kvar, säg vilken storlek ni vill ha, S är tyvärr slut nu, bara XL, L, o M kvar. Är ni osäkra på vilken storlek som passar er så kan ni kontakta Ata för att prova träningsoverallen.

#8 coach

Derby della Madonnina!


Studentweekend!

Plugg, praktig och PFC! Det är det helgen vecka 12 bjuder på.

Några av spelarna är hemma och hälsar på i sina respektive hemorter, andra har praktik eller jobbar. Fast den gemensamma nämnaren för de flesta i laget är nog att de måste plugga i helgen. Gräset ligger nu bart i stort sätt överallt i Örebro. Endast några få ställen som ligger i skugga har små snöhögar med svart smutsigt grus på toppen. Förhoppningen om att gå ut på gräs tillveckan är stor! Det är ca 10 grader varmt och en ljum vind i luften, ett ganska skönt vårväder faktiskt där solen tittat fram med jämna mellanrum. Nästa helg spelar PFC sin andra match i Fastighetsbyrån-Cup, och om ganska precis en vecka så vet vi nog hur det gått!

Till alla PFC-supportrar!

Vi på PFC-bloggen har lagt märke till att intresset hos er läsare har ökat. Nu ligger vi på ca 20 läsare varje dag. Vi är väldigt glada över att intresset är så stort och hoppas på att det kommer bli ännu större.

Det är drygt en månad kvar till seriepremiären. Solen skiner ute och i helgen kom PFC för första gången ut ur idet och fick röra på bollen utomhus. Förra veckan hade vi ett lagmöte och det glädje alla att se att så många kunde komma. Coach informerade om vad som komma skall och vad som gäller i nuläget. Bland annat pratades det om den kommande säsongen där målsättningen åter igen är att gå upp. Till skillnad från förra året så var laget mer bestämd och ett allvar la sig i rummet. Det kändes nästan som att alla i år inser att det inte kommer bli någon dans på rosor utan att det är hårt arbete som gäller. Truppen känns mer engagerad och bestär av ett gäng bra spelare och härliga individer som säkerligen inte bara kommer höja spelet, utan även glädjen både på och utanför planen detta år. De nya spelarna som skrivit på välkomnades också till truppen även om de flesta varit med ett tag nu. Lite småsaker om material och dylikt togs upp och alla som inte fyllt i information om sig själv för sin presentation på hemsidan fick fylla i det. Vi gick genom taktiken och Daniel Johansson utsågs av spelarna till lagkapten för den kommande säsongen. Till er som följer PFC på bloggen kan sägas att Danne som person är bland de äldre i laget men har fortfarande barnasinnet kvar. Som spelare har han en äkta kämpaglöd och går in med 110% i varje situation, ibland kanske lite för hårt men han hatar att förlora.

Till sist skulle jag vilja citera Coach:
”Man har inte roligt när man förlorar men man har roligt när man vinner, även om man spelat dåligt och vinner!”

Några bilder från träningarna


Cuphelg i PFC!

Helgen är över! PFC har för första gången i år sparkat boll utomhus! Det var Fastighetsbyrån cup som gällde och för motståndet stod division 6-laget Nyckelby, som förra året hamnade 4:a i sin serie och därmed var nästan exakt en serie över PFC. Detta skulle bli en bra värdemätare för PFC och det skulle även bli intressant att få se hur nyförvärven skulle prestera utomhus. Matchen spelades på en ganska lerig och tungsprungen grusplan, där kanterna på vissa ställen var fyllda med vattenpölar. PFC vann matchen med 3-0 och mer om den går att läsa i coach Pirmoradis referat som finns uppe på hemsidan. 
www.laget.se/pfc 

Eftermiddagen och kvällen i lördags firades, först med lite pizza och sen en liten lagfest i Magnefico Magneticos korridor. Jag vill passa på att tacka han för gästvänligheten och en riktigt soft förfest. Där allt från fotboll till filmer som Slumdog Millionaire, och PFC:s egna filmexpert Essi fick chans att briljera lite. Några tyckte att Caroline af Ugglas skulle kunna vara ett riktigt bra shag, nämner inga namn och tron på Gud och religioner snackades. Sedan bar det iväg ner på stan och Björnstugan. Där festades det och alla verkade glada och nöjda, utom möjligtvis Jockelito som alltid är lite bitter... En trevig kväll och hoppas ännu fler kan vara med nästa lagfest! 

#7

Utanför San Siro!


Ute i Milano!Här är några bilder från ett par softa och roliga kvällar med ett soft och roligt gäng i Milano!

Vilse i Milano, glass och fotboll!


Här ser vi Magnefico och Andrésiano på väg med kartan i högsta hugg och letar förmodligen efter vägen till vårat hotell.
En bild som påminner lite om Gandalf och Frodo i Sagan om Ringen...


Glass i stora lass!


Ehsan och Andrés i en fotbollsbuitik som låg precis bakom Il Duomo, Katedralen mitt i Milano.


Två bilder från samma fotbollsbutik. Den övre på några spelare från Juventus som pryder en hel vägg.
Den undre, visar emblemen från tre storklubbar. Milano och Inter från samma stad, och Juventus från Turin bara några mil bort.

Alla hjärnans dag i Milano!


Milanoderbyt i bilder!

Som ni säkert vet så var några av PFC-spelarna på en resa till Milano. Vi har nu valt ut några av de bästa bilderna som togs under denna helg! Här kommer nu några av de bilder som togs under första dagen, fler bilder kommer!


Jesper PFC-krönika

Dom få minuter jag hann bevittna av tisdagens träning såg verkligen ut som ett steg i rätt riktning. Bra spel, mycket folk och alla verkade nöjda, utom möjligen Andrés som klagade över ryggont. Nu är det bara att vänta på att vårvädret ska infinna sej, vilket det delvis gjorde i lördags då jag och Sebbe var och kollade in ÖSK-Djurgården på Behrn Arena. Vi kände oss dock lurade, både av spelet och av solen. Vi frös och gick därifrån efter ca trettio minuter, tog oss istället till systemet och där assisterande tränaren valde ut ett ganska så förträffligt vin. Som vi senare intog samtidigt som vi såg Guti frisparksskjuta in 1-0 till Real Madrid mot nåt lag som jag inte kommer ihåg namnet på och sen Raul bredsida in tvåan. Under tiden diskuterade vi PFC-truppen och kom fram till att den ser djävligt stark ut för tillfället, särskilt vid en jämförelse med hur det såg ut inför förra säsongen vid samma tidpunkt. Därefter insisterade Sebbe på att kopiera år tvåtusens Nike-reklam (den med Davids), mitt bland dom levande ljus som jag tänt till vår lilla vinkväll. Och lyckades ganska så bra med det. Efter ett tag var vi båda svettiga och fick lov att lugna oss med ytterligare lite vin…

Efter en ganska så anständig helg lämnade måndagens väderleksterror en del i övrigt att önska. Snöslask var väl inte direkt vad man hoppats på nu när mindre än två veckor återstår framtill första matchen. Pratade nyss med Coachen på MSN. Försökte ta reda på huruvida det faktum att medellängden i laget ökat så drastiskt inför den kommande säsongen legitimerar fler långbollar från min sida. Svar uteblev.

Nu plingar Sebbe nere i hörnet, antar att det rör sej om nåt nytt vegetariskt recept…

Ha det bra allihopa! # 13

Statistik för Inomhus Träningmatcher/Student-SM 2008!

Topp 5 skytteligan Mål

 1. Sebastian Nyberg 7
 2. Andrés Sobarzo 4
 3. Ata Pirmoradi 3
 4. Joakim Cedergren 3
 5. Flera spelare 2


Top 5 assistligan Assist

 1. Ata Pirmoradi 8
 2. Sebastian Nyberg 6
 3. Joakim Cedergren 2
 4. Ehsan Shams 2
 5. Erik Höglund 2

Top 5 matchligan Matcher

 1. Andrés Sobarzo 12
 2. Sebastian Nyberg 12
 3. Joakim Frantz 11
 4. Jesper Fritz 11
 5. Ata Pirmoradi 11

Målvaktsligan Ins. mål/match

 1. Joakim Frantz 1,09 / match
 2. Andreas Oxelgren 2 / match

 

Träningsligan Träningar

 1. Sebastian Nyberg 15
 2. Ata Pirmoradi 14
 3. Andrés Sobarzo 13
 4. Joakim Frantz 13
 5. Joakim Cedergren 13

 

Lag                           M     V    O    F       Mål      Poäng

Pars FC Örebro     13    6     5    2      28-14      23

 

 

Lite fakta

Brons i Student-SM

Sebastian Nyberg bästa målskytt, 0.58 mål/match.

Ata Pirmoradi flest assist, 0.67 assist/match.

Joakim Frantz släppte in bara 1,09 mål/match, det är väldigt bra statistik för inomhus.

Inte ett enda kort på 13 matcher, här snackar vi om Fair Play!

Mål: 2,15/match

Insläppta mål: 1,08/match

Vinst: 46% av matcherna

Förlust: Bara 15% av matcherna

Mora-Nisse i PFC!

Imorgon det den tionde veckan av detta år. För några år sedan hade denna vecka inneburit sportlov för de spelare som är från den mer nordliga delen av vårat avlånga land. Hur som helst, oavsett vilken vecka på sportlov man haft så hade däremot den 1 mars legat i närheten av denna vecka. Ett datum som kanske inte verkar så märkvärdigt, men däremot för många symboliskt. Då det innebär slutet på vintermånaderna och början på våren. Sedan finns det även en annan svensk tradition som traditionsenligt brukar hållas den första söndagen i mars. Jag talar såklart om en av världens längsta skidtävlingar som sträcker sig mellan Sälen och Mora, Vasaloppet!

Vi på PFC-bloggen vill passa på att gratulera vinnarna av årets Vasalopp!
På herrsidan Daniel Tynell på tiden 4h 10min 55sek, och han kunde därmed kora sig själv som segrare för tredje gången av denna långa och prestigefyllda tävling.
På damsidan vann Sandra Hansson på tiden 4h 43 min13 sek.

Något som för PFCs del är än mer speciellt, är att vi hade våran egen representant i årets Vasaloppet! Jag vill härmed tillägna detta inlägg Erik Höglund!
Efter hård träning, planering och en lång uppladdning, tog han sig genom de 90 kilometer på den helt ofattbara tid:
5h 15min och 50sek!

Efter ett lättare fotbollspass på ÖUIF ikväll så kom jag och Andrés fram till följande:
"Man skulle inte ens palla ta sig genom Vasaloppet på skoter!"

STORT GRATTIS ERIK!!

RSS 2.0