fotbollorebro.se intervju med Ata Pirmoradi

Sammanhållningen för studenterna framåt
Sedan Pars FC Örebro grundades 2007 har klubbens utveckling gått spikrakt uppåt. Kommande säsong spelar man för första gången i klubbens historia i Division 4. Fotbollorebro.se har pratat med sportchefen Ata Pirmoradi som gett sin syn på utvecklingen.
Ata är en av klubbens grundare och har således varit med på hela resan.
- Jag behöver bara ett ord för att beskriva varför det har gått så här pass bra. Sammanhållning. Vi har en väldigt bra sammanhållning i laget, ju bättre den har blivit desto bättre har resultaten blivit, säger Ata utan att tveka.

Pars FC Örebro spelar sina hemmamatcher på Universitetet och stommen i laget består av studenter. Men att plugga på Universitetet är inget krav för att få spela i Pars FC Örebro.
- Vi har en del spelare som tidigare varit studenter men som är kvar i laget trots att de inte pluggar längre. Det finns även ett fåtal spelare som aldrig har varit studenter.

I vintras vann Pars FC Örebro student-SM i futsal för andra året i rad. Det var klubbens tredje SM-guld. Utöver de två gulden i futsal har man även vunnit SM i sjumanna fotboll. Tanken är att vinnaren i student-SM ska representera Sverige i student-EM. Förra året åkte laget till Finland och i år står Spanien som arrangör för turneringen. En turnering som kommer att spelas utan de svenska mästarna.
- Vi har valt att inte åka i år. Det är väldigt mycket jobb runt om som måste göras för att vi ska kunna åka iväg och vi har istället valt att satsa allt på serien här hemma.

Ata har svårt att uttala sig om serien inför säsongen då han tidigare inte följt Division 4 men tror inte att steget från Division 5 är så stort.
- Jag har tidigare märkt att det inte är så stor skillnad mellan serierna vi har spelat i. Överlag måste jag säga att de lägre serierna i Örebro håller hög klass. Det kommer förmodligen att ta några matcher innan man får se vad de andra lagen går för men störst fokus lägger vi förstås på oss själva. Vi har alltid haft som mål att utveckla vårt eget spel och inte fokusera så mycket på resultaten. Så är det även i år.

På frågan vem man ska hålla ett extra öga på i Pars FC Örebro den här säsongen svarar Ata snabbt Christopher Mörlin.
- Christopher är en ung kille som kom till oss från Stockholmsklubben Bollstanäs SK i Division 3. Honom tycker jag verkligen att man ska hålla koll på, säger Ata Pirmoradi.

Sebastian Schelander, fotbollorebro.se

Mindre än en månad kvar!

Om knappt en månad så drar det igång på riktigt, PFC gör debut i division 4. Förberedelserna är i full gång och nu har även vädret blivit behagligt att både spela fotboll och köra försäsongsträning i. I helgen spelade PFCs A/B-lag mot Sturehovs B-lag. Matchen slutade med vinst 7-2 till PFC där man visade att formen är på väg och spelet var helt klart godkänt denna tid på året. Några nya spelare fick göra entré i PFC-tröjan och visade att man nog kommer att vara med och i allra högsta grad slåss om en plats i A-laget.

Under veckan har man även lyckats att skrapa ihop ytterligare en iranie, i alla fall halft, då det visat sig att nyförvärvet David Gustavsson är halviranie. Något som kändes välkommet såhär i början på det persiska nyåret. Nu laddar man inför en eventuell match på fredag och ett årsmöte på söndag.

Forza PFC!

Bra väder, bra värdemätare och bra värdskap!

Efter en lång vecka så har PFC hunnit med tre träningspass och en även träningsmatch igår mot Kolsva IF. Veckan inleddes med otroligt bra vårväder och träningarna höll bra tempo och kvalité. Särskillt under torsdagens löpträning så började laget riktigt svetsas samman likt en amerikansk film, då alla löpte extra intervaller för att stötta dem som kom in senare. För att inte tala om Mejmans sena entré in i löpledet, där han likt James Bond flög ur en bil och gled in i klungan. För det var faktiskt så det gick till... bättre sent än aldrig och gör man sån entré så slipper man även black list!

Matchen då, den blev en bra värdemätare och man fick se vad man behöver att förbättra inför säsongen. Efter en fysisk kamp där man både tog och gav smällar så slutade den 3-3. Trots att PFC hade lägen att avgöra så stirrade man sig inte blind på resultatet utan fokus låg på att bygga upp spelet. Referat finns att läsa här!

På kvällen blev det fest på Club Etage i Alis mansion. En fest där många parsare dök upp och även annat folk som gjorde tillställningen riktigt trevlig. När man väl gick ut sen så var det nyförvärvet Rambod som stod för värdskapet!
En trevlig helg och en bra vecka som nu lider mot sitt slut, men PFC jobbar vidare och nästa vecka väntar tre tuffa träningar och sedan match på söndag mot IK Sturehov.

Forza PFC!

Alla damer och herrar som vill beställa PFC-material!!

För dem som inte har beställt än!Pris(inkl. tryck) 423 kr Ni betalar 350 kr

Pris(inkl. tryck) 394 kr Ni betalar 330 kr
Meddela mig vilken ni vill ha så kan jag beställa.
Ni kan välja mellan två alternativ:

Alt 1. Träningsoverall (Tröja & Byxor) + Träningsjacka
Pris(inkl. tryck) 921 kr (PFC och Training Vision betalar 330 kr) Ni betalar 591 kr

Alt 2. Träningsoverall (Endast Byxor) + Träningsjacka
Pris(inkl. tryck) 647 kr (PFC och Training Vision betalar 200 kr)
Ni betalar 447 kr
När ni har betalat mig så får ni era grejer 1-2 veckor efter.


// Ata

Ny vecka nya utmangingar

Försäsongsträningen är i full gång och nu har PFC även spelat två träningsmatcher. Den första spelades förra helgen mot Sturehov där man tyvärr förlorade med 1-0. I helgen så gick det däremot betydligt bättre då man vann mot Delta med 8-2. Det var många nya spelare som fick göra debut i PFC-tröjan och alla tog för sig och visade upp sig från sin bästa sida.

I veckan väntar tre träningspas för PFC och sedan så väntar en bortamatch mot division 4-laget Kolsva i Köping. En spännande vecka alltså där vi hoppas att ni följer oss både här, på facebook och såklart på vår hemsida parsfc.se!

Forza PFC!

Stats från löpningen idag!


RSS 2.0