Inför PFC-XBOX Championships: Beck is Back!

En dag återstår innan den stundande PFC-XBOX Championships 2010 och förberedelserna är i full gång...


PFC-XBOX Championships!

Det är bara några få dagar kvar av 2010, ett år där PFC-andan stundtals ställts på prov men kanske också blivit mer sammansvettsad än någonsin tidigare. Året har inneburit mycket jobb för laget, middagar och hemmakvällar och givetvis oförglömliga lagfester. Fast trots att endast några dagar är kvar av detta år, så återstår ett event. Värd för detta är Beck, som på egen risk valt att på torsdag bjuda hem de som vill och ha möjlighet till sig.

En mästare ska nämligen utses i FIFA 11 och NBA 1 i -
PFC-XBOX Championships 2010!

Deltagarna är följande:
Beck - FIFA: Chelsea, NBA: Orlando
Coach - FIFA: Barcelona, NBA; Miami
Veysi - FIFA: Inter, NBA : Cleaveland
T-Roy - FIFA: Real Madrid NBA: Dallas
Lee Dan Sun - FIFA: Arsenal, NBA: Los Angeles
Issa - FIFA: Manchester City, NBA: Chicago
Acke - FIFA: hemligt, NBA: hemligt
Ali - FIFA: Iran, NBA: Iran
Joker: Issen (Becks kompis)FIFA-LottningenNBA-Lottningen


Om PFC-andan fortfarande är lika stark efter denna XBOX-turnering eller starkare återstår att se. Men en sak är säker, det kommer att bli dramatiskt och en vinnare kommer att utses innan året är slut!


/Sebbe


PFC önskar alla en riktigt God Jul!

Vi här på PFC-bloggen gör som vi alltid brukar såhär i juletider innan Santa Clause dyker ner i skorstenen.

Coach, ha det bra när du jobbar och kom ihåg att sushi är inte någon julmat.
Beck,  ät inte upp all julmat nu även om det serveras mycket.
Lundmark, ät mycket julmat.
Anton, lyssna inte sönder Sean Banan nu under jul, det finns bättre artister.
Lee Dan Sun, 즐거운 성탄절 보내세요 및 새해 복 많이 받으세요
Acke, ta det lungt med glöggen och tänk på att du behöver antioxidanter.
Issa, försök att inte spela så mycket på din mobil, du kanske missar Kalle Anka.
Ali, hoppas jultomten hittar in i BB-huset.
Roy, välkommen mr T... kanske ska börja kalla dig Troy

Hoppas att ni får många fina julklappar och får äta riktigt mycket julmat. Det ska i alla fall jag göra och gå upp dom där eftelängtade 15 kg till nästa år...

Till sist så vad ni än gör eller hur ni än firar så önskar vi alla i PFC en riktigt God Jul!

/Sebbe


Jullov i PFC!

Julen närmar sig och allt fler åker hem över jul till sina nära och kära. Däremot så slutar man inte att engagera sig i laget bara för att det är jul, utan på juldagen och annan dagen är det lite arbete som gäller för att ytterligare säkra nästa års ekonomi. Som tur är så finns det fortfarande ett tappert gäng parsare kvar i Örebro som kan ställa upp. Sedan så förutom julafton så ser vi nog alla fram emot att se om Ali ska lyckas komma med i Big Brother... men det återstår att se!

/Sebbe


Kvadrupeln 2010!

Det talas mycket om dubbeln, trippeln men i år har PFC lyckats med det historiska att kamma hem Kvadrupeln! Idag förkunnade man den tredje seriesegern för året samt att man vann Student-SM vilket innebär fyra segrar 2010!

Efter alla matcher, träningar, jobb och framförallt den glädje och vänskapen som finns i laget, har idag med facit i hand varit värt allt! PFC har skrivit historia och frågan som ställdes i omklädningsrummet efter matchen var om det är möjligt att göra om denna bedrift och när i så fall? Viljan att hela tiden förbättra sig är påtaglig men nu ska vi först fira detta!

Alla i PFC kan stolt sträcka på sig och njuta av denna stund!

Forza PFC!

ps. Jimmy har antagit utmaningen till att bli kvällens deltagare i Nej-leken. ds

/Sebbe

kaxiga småbarn som dominerar sin gårdsplan

Igår spelade PFC mot ÖSKs juniorer, ett möte som man delade upp i 3 x 20 minuter. Alltså i tre perioder eller som PFC valde att se på det, tre olika matcher. Det var ett PFC som för dagen mönstrade många spelare och de som spelade tog verkligen chansen att försöka prestera så bra som möjligt. Slutresultatet blev förkrossande 5-0, 6-1 och 4-0, alltså totalt 15-1 till PFC... (då ska tillägas att ÖSKs mål kom till efter en rejäl bjudning från PFC)

Om ÖSKs juniorer inte är bättre eller skillnaden mellan junior- och seniorfotboll är så stor får vara osagt. Däremot var det "kaxiga småbarn som dominerar sin gårdsplan", för att citera Snook - Kommer ifrån. Som kom ner på jorden och tappade orden.

Varför ville ÖSKs juniortränare möta PFC?
Ingick det i deras plan att de unga öskspelarna som trodde sig vara C.Ronaldo, Drogba, Zlatan eller Messi, skulle få sig en känga? Eller trodde de att PFC var sämre och att de skulle få ett bra och jämnt motstånd?

Deras tränare verkade både under och efter matchen ganska oberörd och tackade vänligt för en bra match. Fast vad som händer bakom stängda dörrar är ju en annan sak.

Oavsett vad så genomförde PFC alla tre matcher på ett bra sätt och visade moget uppträdande både med och utan boll.

/Sebbe

Flytthjälp

Imorgon ska Jimmy flytta från sin lite större lägenhet in i ett liten mindre mer ekonomisk korridorsrum. Till sin hjälp kommer han att ha ett gäng tappra parsare som kommer att skynda på denna flytt. Förhoppningsvis går allt smärtfritt och man blir klar inom en timme.

Annars är det för de flesta i laget slutspurt med städning och plugg inför jul som väntar nästa vecka. Tiden bara rusar iväg men först innan jullovet så återstår en träningsmatch imorgon och en sista seriematch på lördag.

/Sebbe

Handelshögskolan Örebro
PFCs SM-guld i Göteborg uppmärksammades av vår samarbetspartner
Örebro universitets Handelshögskola. (Klicka på bilden för att komma till sidan)

När vi gräver Guld i Göteborg - directors cut kommer inom kort på PFC-Bloggen.

Avslagen och ljummen

Igår spelade PFC mot Brickebackens IF i futsal-serien. En match som kändes lite som en avslagen och ljummen cola. Det fanns varken sting eller någon direkt gnista i laget. Energin sen den gågna veckans arbeten och bravader hade kanske tagit ut sin rätt. Rent naturligt så efter att ha byggt och tagit ner en scen under fyra dagar och två intensiva matchdagar i Göteborg, så behöver både kropp och själ återhämta sig.

Nu vann man ändå matchen med övertygande 4-0, fast det konstiga var nog att efter matchen kändes det som att man tappat poäng. Det fanns ingen vinnande glädje utan bara en känsla av hur mycket bättre vi kan. Att man vinner trots att man inte kommer upp till sin kapacitet visar bara att man ändå är ett starkt lag. Än mer starkt är nog viljan att hela tiden utvecklas och prestera, något som man nu får ta med sig inför den sista matchen nästa vecka mot Lillån.

/Sebbe

SM-Medaljer


Student-SM i five-a-side, 4-5 december 2010, Göteborg

Arrangörsförening: Göteborgs Studenters Idrottsförening


Herr Öppen

1. PFC (ÖUIF)
2. Ålands lås (ÖUIF)
3. ÖUIF kreute bitte (ÖUIF)

Dam Öppen
1. Kau IF
2. GIH IF
3. LUGI Hallands Nation

Mixed Öppen
1. LUGI Hallands nation
2. GSIR
3. GIH Örebro (ÖUIF) 

Herr Motion
1. Frukost (GSIF)
2. FC Flamman
3. KIDS


källa: studentidrott.se


Välbesökt hemsida

PFCs hemsida har varit minst sagt välbesökt efter äventyret i Göteborg. Detta har gjort att den idag klättrat upp till en 5teplats, över de mest aktiva lagen i Örebro län på www.laget.se.


SM-kväll hos Coach

Ikväll samlades ett gäng parsare hemma hos Coach för att kolla genom SM-matcherna. Det blev många skratt och kommentarerna om olika situationer flödade. Det var en väldigt trevlig kväll där det blev lite gåshud hos vissa när man för första gången fick se sig själv spela en SM-final!


Slutspelsträd - Student-SM 2010Lag-/Scenbygge!

Ett par dagar efter SM-Guldet i Göteborg börjar euforin att lägga sig och medvetandet om vad man egentligen åstakommit känns obeskrivligt. Fast äventyret började några dagar tidigare med scenbygge i stan, mitt på stortorget och utomhus skulle en stor scen inför O Helga Natt upp. Det teamwork och den laganda som finns i denna förening är även den obeskrivlig.

I minus 18 grader klockan 8 på torsdagmorgonen, stöttade man varandra hela dagen för att hålla ut de 12 timmarna som man skulle arbeta. Då och då in i St Nicolai Kyrkan för att värma sig och dagen efter likadant fast då var arbetspasset kortare. Sen bar det iväg mot Göteborg.

Som ni alla säkert vet så tog PFC SM-Guld mot Ålands Lås i finalen som man vann med 3-2.

Men detta inlägg tillägnas däremot PFC Tigers!
De visade en otrolig PFC-anda och gav aldrig upp. Tre gringos som vi kallar dom gjorde debut i PFC-tröjan. Tigers var inte så ihopspelta och några såg varandra för första gången. Fast det är det som PFC handlar lite om, att ge folk chansen att spela fotboll. Visst hade man kunnat åka med endast ett lag men jag skulle nog vilja påstå att det hade nog inte gått lika bra för någon då. Plus att det hade förtagit stora delar av glädjen och nöjet både på och utanför planen. Hela truppen i Göteborg stöttade varandra i denna inomhushall där svetten rann och adrenalinet pumpade, lika mycket som den kunde göra ute i kylan i 18 minusgrader även om det då var av andra orsaker.

Tigers åkte ut i kvartsfinalen mot ett lag som för dagen var bättre. Men även om det kändes tungt just då så slutade man aldrig att heja på sina övriga lagkamrater i PFC. För trots allt så kommer man från samma förening.
Och glädjen efter slutsignalen i finalen oavsett om man satt på sidan och tog kort, filmade eller var på planen gick inte att ta miste på!

För det är varken Tigers lr PFC som står och bygger scen, det är Pars FC!Forza PFC!

/Sebbe

Tidigare medaljplaceringar för Örebro Universitet i Student-SM i five-a-side

Herrar öppen

2004 februari. Göteborg

1. Örebro Universitets Idrottsförening
2. Västmanland-Dalarna Nations Idrottsförening
3. Östgöta Nations Idrottsförening

2007 februari 2007, Göteborg
1. IHIF
2. HIFS
3. ÖUIF

2008 december, Göteborg

1. Bosö IF
2. HAIK
3. PFC (ÖUIF)

2010 december, Göteborg
1. PFC (ÖUIF)
2. Ålands Lås
3. Kräuter Bitte


Herrar Motion


2009 December, Göteborg

PFC Tigers blev första lag från Örebro Universitet att ta medalj i motionsklassen.
Valören blev en bronspeng som man stolt tog med sig hem till Örebro.


Källa: www.studentidrott.se

 

/Sebbe


SM-GULD! Svenska Studentmästare 2010!

PFC har under helgen skrivit svensk studentidrottshistoria då man tog SM-Guld i Göteborg i five-a-side!

En medalj som även innebar Örebro Universitets andra guld i five-a-side sen 2004! Anmärkningsvärt för Örebro Universitet var även att de två övriga medaljlagen var från Örebro! Vilket innebär en stor sportslig framgång för universitetet och dess idrottsförening ÖUIF!

Bilder, referat och videoklipp från PFCs drömhelg kommer inom kort!

FORZA PFC!

/SebbeO, helga natt 2010!

Ett årligt julevent som brukar bjuda på storpublik och stora artister... som uppträder på en stor scen. Scenen som i år har hjälp av PFC som idag torsdag och imorgon fredag kommer att bygga upp mestadels av scenen. För att på söndag och måndag ta ner hela byggnaden. Totalt hjälper i stort sett hela truppen till att under denna helg i detta arbete. Ett arbete som är oerhört team-buildande, samt fysiskt och psykiskt påfrestande under vissa stunder. Men var gör man inte för lagat. Imorgon fredag, efter att ha hjälpts åt med scenbygget, drar man söderut med destination Göteborg!

Highlights från O, Helga Natt 2009 såg ut såhär:/Sebbe

Inför SM!

Resa:
Vi har i nuläget 4 bilar! Vi kommer att åka efter 15. Det är bra om vi kan komma överens om en tid då alla åker ungefär tillsammans.

Hemresa kommer kommer att ske direkt efter sista matchenunder söndagen.
Final Herrar Öppen 14:40
Final Herrar Motion 15:00
Prisutdelning ca 16:00.

Om och var vi kommer att stanna för att äta, planeras under resans gång. Det har vi däremot alltid gjort tidigare år.

Vi kommer att vara borta fredag, lördag, söndag!

Logi:
Vi kommer att bo på Katrinelundsgymnasiet som ligger mitt i Göteborg, med gångavstånd till Avenyn. Vi har bokat eget klassrum samt frukost för lördag-söndag. Detta kostar totalt 100 kr/spelare, betalas kontant på plats.

GLÖM EJ:
Mecenat-kort, har du ej Mecenatkort så medtag studieintyg.
ÖUIF-kort

Sovutrustning:
Madrass/Liggunderlag
Sovsäck/Täcke
Kudde
Badrumsartiklar
Handduk

Fotbollsutrustning:
Inomhusskor
Benskydd
Vattenflaska
Benskyddstejp
Överdragskläder
Eventuellt extra skor att ha på sig mellan matcherna.

Laget PFC (Beck, Jimmy, Viktor, Rami, Simon, Lund, Anton, Ata och Sebbe) i klassen Herr Öppen kommer att tilldelas matchställ på plats. Vita tröjor, vita shorts, vita strumpor.
Laget PFC Tigers (Alla andra) i klassen Herr Motion kommer att spela i de svarta PFC-tröjorna, svart shorts och svarta strumpor.
För er som kommer att spela i PFC Tigers och har sina matchställ hemma skall ta med dessa.
De som inte har några matchkläder kommer att tilldelas detta på plats. svarta tröjor, svarta shorts och svarta strumpor, men om ni saknar något måste ni meddela det till Ata.

Övrigt:
Ombyte för två kvällar på stan (fredag, lördag).
Mobilladdare
Kamera (mycket bilder ska vi ta)
Kortlek (Om någon har)
Pokerset (om någon har)
Stereo! (Någon måste ha)
Filmkamera

Kommer att bli en historisk PFC-Helg med många härliga stunder och minnen!
Ta med ett glatt humör och ett jävla tagg nu då vi ska kämpa mot Sveriges lärosäten om det prestigefyllda SM-Guldet!

Forza PFC

/Sebbe

 

Spelschema:

13:00  PFC-ÖUIF vs Lillsveds IF

14:00  ÖUIF - Örebro Tigers vs KIDS 3

14:20  PFC-ÖUIF vs HSIF 2

15:00  ULS - Korrupta Kandidater skapar oro vs ÖUIF - Örebro Tigers

16:40  PFC-ÖUIF vs Borås idrottsstudenter

17:00  UppsalaJuristernas IdrottsFörening vs ÖUIF - Örebro Tigers

 

/Ata


Student-SM Gruppindelning

HerrÖppen

Grupp 1
PAIF-FC shabalala
Naprapathögskolan2/SSIF
GIH IF 1

Grupp 2
ÖUIF-FC Höftskott
Skandinaviska kiropraktorhögskolan -fc spine
GIH IF A
ÖUIF-Kräuter Bitte

Grupp 3
SSIF/MF-Stockholm
Borås idrottsstudenter 1
HSIF 1
Handelshögskolans i Stockholm Studentkår

Grupp 4
PFC-ÖUIF
Lillsveds IF
HSIF 2
Borås idrottsstudenter 2

Grupp 5
Bosö if
Lugi Motion - Hallands Nations FF
Lugi Motion - Tallinn 98-Gänget IF
GSIF - FC Talula

Grupp 6
Naprapathögskolan1/SSIF
Ålands Lås - ÖUIF
SSIF - Stockholm specsped
GSIF - Finlandia Pallo IF


Herr Motion

Grupp 1
ULS - Korrupta Kandidater skapar oro
UppsalaJuristernas IdrottsFörening
ÖUIF - Örebro Tigers
KIDS 3

Grupp 2
LSIF - Björna Atlet- och Jägarsällskap
KIDS 1
KIDS 2
FC Flamman - KAUIF

Grupp 3
GSIF
SIST 1
KAUIF- Carlstad Cougars FC
Droppy /COL

RSS 2.0