PFC trummar på i division 8

Tidigare ikväll spelade PFC 2 mot Lillyrka 2 i division 8 östra. Det blev ganska tidigt klart att Lillkyrka mönstrade ett helt nytt lag sedan det tidigare mötet och enligt källor en hel del A-lagsspelare.
Detta skulle däremot inte stoppa PFC en dag som denna. I en tuff, fysisk och näst intill ful fotbollsmatch var det PFC som lyckades rulla bollen bäst. Under stora stunder var det mest kamp men PFC visade att man var det lag som hade mest fantasi och kreativitet framåt. Resultatet blev till slut 3-1 och nu återstår två omgångar och seriesegern är inom räckhåll!

Assisterande coach Nyberg ger ut Curry!

Mot FC Höftskott:

3 Curry
Erik Höglund (Lagkapten och slitvarg, Eriks signum vilket verkligen syntes denna match. Löper otroligt mycket både med och utan boll och kämpar 100% för laget. Gav denna match stabilitet på mitten med sitt spel och skapade även oroligheter i anfallet.)

2 Curry
Veysi Ari (Gör förmodligen sin bästa match i B-laget hittills. Spelar tufft och fysiskt utan boll. Har blivit bättre på att spela enkelt med boll. En av få PFC-spelare som verkligen resolut kan rensa iväg bollen i trängda situationer. Fick även göra ett mål denna match på en fast situation.)

1 Curry
Daniel Lundmark (Börjar matchen på sidan men kommer in och visar att han är spelsugen. Visar med sin spelbarhet utan boll och med sina dribblingar med bollen att han verkligen vill vara med i matchen.)

Matchen är INSTÄLLD!

2010-08-28 Pars FC - Närkesberg/Mariedamm ÄR INSTÄLLD!

Matchen är inställd pga planens dåliga skick!
Kommer att spelas under nästa vecka.
Jag vill att alla spelare ska meddela mig via sms 070-4539090
vilka dagar nästa vecka som passar bra, vi har tisdag,
onsdag och torsdag att välja mellan.

/coach


Forza PFC!

En helg

Bilder från Atas 25-årsfest ligger ute, bilder från en fest som på något sätt var slutet på sommaren. Några helger senare är allvaret igång och man kommer tillbaka till verkligheten. Förlust i fredags, där man förlorar på ett nästan brutalt sätt likt hur Uruguay vs. Ghana i VM. Kanske inte exakt lika brutalt men efter att ha fört matchen och haft lägen som i normala fall ska vara mål och sedan släppa in ett mål i matchens slutminuter så känns allt bara konstigt. Nog om den matchen, nu blickar vi frammåt och hoppas att vi lyckas göra vårat jobb i resterande matcher som återstår. En match i taget.

För B-lagets del skedde på något underligt sätt nästan samma sak. Kanske en aning partisk syn på saker och ting men försöker att ta ett steg ut och se på det från andra hållet. Hade man spelat i FCH, hade man trots ledning 2-0 nog varit nöjd att ändå lyckats kämpa till sig en poäng... PFC 2 radade upp chanser och under stora stunder fick motståndarna knappt röra bollen. Men vad kan man dra för lärdom av detta? Bollen måste in i mål! Likadant måste man skydda sitt eget mål! Ute på planen spelar PFC ibland en bländande fotboll men det finns ett ställe på planen där man måste bli bättre åt båda hållen. Straffområdet!

Hur ska man välja att se på saker och ting? 4 poängtapp och hänga med huvudet...
Eller sträcka på sig och tänka, nej det är sån här fotboll vi vill spela. Underhållande fotboll, snabbt kortpassningsspel och snygga kombinationer! Fortsätta jobba långsiktigt, chanserna fanns och målen kommer! Under de år som föreningen funnits har det nog varit receptet i de flesta matcher. Att man efter en sån här helg kanske överreagerar och överanalyserar gör nog ingen mer klok, däremot måste man helt klart tuffa till sig där ute...

Nu ser vi till att fixa till den här hösten!

Forza PFC!

Atas födelsedagsfest i bilder [del 3]

Deniz & Sara + en indie med saxofon


Roberto & Sam spanar in brudarna


Deniz...
Tyngaste =)

Coach Pirmoradi ger Mustascher!

Matchen mot Pålsboda (div. 6)Martin Ekelöf (Stabil och koncentrerad hela matchen, plockade bort motståndarnas nyckelspelare helt från matchen, bra huvudspel både defensivt och offensivt.)

 
Daniel Lundmark (Smart spelare som är duktig på det mesta, han kämpade mycket och förutom bra försvarsspel så deltog han i en hel del anfall och hade flera kombinationer på vänsterkanten tillsammans med mittfältet och Simon.)

 
Simon Sjölund (Många bra löpningar offensivt, skapar flera bra lägen för sig själv och är väldigt nära att göra ett mål i första halvlek men bollen träffar stolpen. Lagets vassaste anfallare i matchen.)


Returmötet...

Imorgon 20 Augusti möter åker PFC till Pålsboda för returmöte. Hur förra mötet gick vill ingen prata om. Men nu är revanschlustan stor hos många i PFC. Däremot så under en tid som denna så många spelare är borta så kommer det att bli en tuff match. Trots försök att ändra matchen för att hinna få tillbaka spelare, har man lyckats få ihop en trupp som ska göra allt för att ta hem tre poäng för PFC.

Pålsboda har ännu inte förlorat någon match och har en match mindre spelad än PFC vilket också gör att det är en viktig match för båda lagen.

Coach: Ata Pirmoradi

Målvakt
Robert Andersson

Utespelare
Daniel Lundmark
Ehsan Shams
Sebastian Nyberg
Erik Höglund (C)
Jesper Fritz
Simon Sjölund
Ali Neghabat
Viktor Mejman
Linus Dansund
Roberto Lazo
Veysi Ari
Martin Ekelöf


/Forza PFC

Assisterande coach Nyberg ger ut Curry!

Mot IFK Lindesberg 2:

3 Curry
Martin Ekelöf
(Får denna match spela forward. En uppgift som han trots en trevande inledning lyckas riktigt bra med och så gör han även tre mål och ligger bakom flertalet mål.)

2 Curry

Viktor Mejman
(Även Viktor fick denna match prova på en ny position, nämligen som mittback. En uppgift som han lyckades bra med. Han visade stabilitet i försvarsspelet och lyckades komma upp bra på ett par offensiva räder, vilket resulterade i att han även gjorde ett mål.)

1 Curry
Per Olsson (Var på förhand inte tänkt att vara med i truppen till denna match. Däremot som kapten för dagen så styrde han laget riktigt bra. Visade denna match en säkerhet och lugn med bollen, samtidigt som han peppade och styrde laget utan boll bra från sin mittbacksposition. En av hans hittills bästa matcher i B-laget.)

Atas födelsedagsfest i bilder [del 2 ]

Det fanns tjejer på festen oxå ;)


Dags för Jellyshotsen =)
Roberto va på G

Sebbe tog fram saxofonen och härjade


Deniz...22-0 på 2 matcher...

Målkalas i division 8 för Pars FC 2 aka Tigers!

Igår så visade man att det finns väldigt stor potential även för PFCs andralag där många spelare knackar på dörren till A-laget.

Efter en målsnål första halvlek där man skapat många målchanser så släppte det i andra. Matchen slutade hela 11-0 igen till PFC 2 som nu vunnit mot IFK Lindesberg 2 med hela 22-0 efter dessa två matcher.
Roligast var nog att se hur alla tog för sig och lyssnade på instruktionerna inför matchen och att man verkligen försökte hela tiden rulla boll. Med ett snabbt kortpassningsspel och med många snygga kombinationer så hade motståndarna inte en suck igår. PFC slog aldrig av på takten utan körde på i 90 minuter.

I nästa omgång mäter man FC Höftskott nu på söndag i ett hett Derby!

Battle of the Universe"ity"!

Forza PFC!

Inför PFC 2 - IFK Lindesberg 2

Den första matchen slutade medn en förkrossande seger för det då bortaspelande laget Pars FC 2. Något som man nog inte kan förvänta sig i denna match. IFK kommer förmodligen ställa upp med ett betydligt bättre lag och även vilja lufta några av sina A-lagsspelare för att ge dem lite matchträning efter sommaren.

PFC har som kanske många redan vet haft lite mannfall som sig bör under denna period. Trots det har man lyckats skrapa ihop en hyfsad trupp inför dagens batalj.

PFC kommer att ställa upp med följande trupp:

Tränare: Sebastian Nyberg, Ehsan Shams

Målvakt:
Gustav Richardsson

Utespelare:
Linus Dansund
Veysi Ari
Roberto Lazo
Ata Pirmoradi
Alexander Gustafsson
Simon Sjölund
Viktor Mejman
Martin Ekelöf
Ali Neghabat
Daniel Lundmark
Per Olsson
Jesper Fritz
Kevin Blankstedt

Forza PFC!

Seriepremiär 2

Efter första premiärmatchen mot Skyllbergs IK i division 6, väntar nu andra premiärmatchen i division 8 mot IFK Lindesberg 2 imorgon.

En match där man med något sargat manskap har lyckats få ihop ett hyfsat lag. I första mötet blev det en utklassningsseger mot IFK Lindesberg med hela 11-0. Imorgon blir det säkerligen inte lika stora siffror men PFC ser hoppfullt på morgondagens match. Målet är inställt på tre poäng för att behålla sin serieledning och det blir även en bra match för att  ge några spelare lite matchträning efter sommaruppehållet.

Forza PFC!

Atas födelsedagsfest i bilder [del 1 ]

Magi och Sebbe äter och dricker


Ata tar emot de fina presenter som grabbarna hade köpt!


Censur


Grabbarna roar sig =)Sam hjälper Ata med en av presenterna =)


Tårta nr 1 som var bakad av Deniz flickvän Sara


Här ser vi den andra tårtan i bild ocksåJanco dricker White Russian ;)

Coach Pirmoradi ger Mustascher!Erik Höglund
(El Capitanos första match i A-laget i år och han övertygade minst sagt. Trots sin skada så har Erik tränat regelbundet och det såg man tydligt under matchen, han var en av de spelarna som sprang mest på plan och gjorde sig spelbar hela tiden. Han gör även det viktiga 2-1 målet som ger PFC ledningen och i slutminuterna lyckas han göra sitt andra och lagets femte mål.)


 

Linus Dansund (Hårdträningen under sommaren har gett resultat. Linus skötte passningsspelet bra och var spelbar för sina medspelare. Hans kondition och styrka hade utvecklats också sen tidigare matcher och i slutet av matcher så fick vi även se ett par glidtacklingar.)


 

Viktor Mejman & Simon Sjölund (Viktor jobbade hårt i försvarsspelet där han kom ner och hjälpte till. I anfallsspelet så tog han bra löpningar och hade tålamod, trots att det sällan kom bollar så väntade han och när tio minuter återstod så fick han bollen och kom fri med målvakten där han gjorde inga misstag. Simons dribblingar och löpningar tröttade ut motståndarna och hans väldigt viktiga 1-1 mål kom väldigt lägligt strax innan första halvleks slut.)


Höstpremiär och Coach Födelsedag!

Ikväll tar PFC emot Skyllbergs IK hemma på Universitetsplanen.
Planen är kritat och i bättre skick än man nog tidigare kunnat tro under våren, dock något långt gräs. Förutsättningarna för matchen är följande.

Gästande Skyllbergs IK har hittils spelat in följande facit:

Vinst: 1
Oavgjorda: 3
Förlorade: 5
Målskillnad 11-21 =10
Poang: 6

Med detta har dem hittils en placering under nedflyttningsstrecket och därmed alltså nästsist. Luktar underskattning...
Vad vi vet om motståndet sedan första mötet är att det är ett tungt och fysiskt lag. Som trots tabellläget är det ett lag som är duktiga på att försvara sig och lyckats göra mål i nästan alla sina matcher.
Så vad vi egentligen vet är att inget lag kan underskattas och ger alla i PFC 100% och gör sitt yttersta för laget så borde det kunna gå vägen.

Sedan är det även våran hemmaplan. Som vi kritar och tror inte någon vill krita en plan för någon annan...

Annars för PFCs del så återstår det att se var formen är någonstan då det blir första gången efter sommaren som man återser många av spelarna.

Det är även Coach Pirmoradis 25årsdag!
Vilket vi gärna hoppas kröna med en seger!


PFC ställer upp med följande trupp:
Tränare: Ata Pirmoradi

Spelare:
Magnus Nolgren
Ali Neghabat
Veysi Ari
Daniel Lundmark
Sebastian Nyberg
Per Olsson
Viktor Mejman
Roberto Lazo
Robert Andersson
Simon Sjölund
Ehsan Shams
Linus Dansund
Martin Ekelöf
Erik Höglund

Coach: Ata Pirmoradi ¡25år Grattis!

/Forza PFC!

The real deal party

Flytande. Möter upp Gambi för att några timmar senare ha haft smått obekväma samtal med försäljare i en vuxenleksaksaffär som pratade om double-entry, full penetration och the real deal.  Vi förstod inte fullt ut vad han pratade honom när han slängde med termerna, men varan blev såld. The real deal verkade vara just det.

Senare blev det Tybble pizzeria, några öl, se Usain Bolt förlora och möta upp ett gäng iranier från Gävle som har en tendens att använda ordet ”mannen” kanske lite för många gånger. Ling Ling plockar upp oss och kör oss till stan. Åtta personer i en liten Golf. Mysigt och svettigt, precis vad målet skulle vara inställt på för några i gruppen.

Efter långa diskussioner på Pitchers angående huruvida omskärelse är bra eller dåligt, går vi oense därifrån utan att egentligen inte ha gjort något annat än att high-fivat för vår egen ”ståndpunk”. Några tjejer är på väg att råka ut för vår undersökning som ska göras enligt kontrollerad former, då vi måste få reda på vad som egentligen är det rätta svaret i diskussionerna. Jag väljer att ifrågasätta kontrollerade former en fredagskväll på stan.  Vi får inget svar utan drar till Frimis. Hade man varit några år äldre hade man kunna haft barn på Frimis. Talangjakten 2lax10 hade börjat för vissa. Här tog vi olika vägar, men hamnade tills slut på Max och kvällen led mot sitt slut. En bra uppvärmning för vad som komma skulle.

15.00 lördag. Första ölen öppnad. Lokalen fylls allt eftersom, ljudet fixas, maten tillagas och ölen börjar rinna ner snabbare. Dimman är på väg. Men först ska vi fira den som festen är för Ata, a.k.a ”normen” (i alla fall enligt han själv. Vi andra vet bättre) fyller 25 år och det ska firas med råge. Han bjuder på god mat, jellyshots och tårta som bakats av Deniz flickvän Sara.

Eftersom Ata gillar tjejer lite för mkt, har säljaren som sålde oss the real deal gjort ett bra jobb. För Ata lyser upp när han öppnar förpackningen, får en viss lurighet i blicken och försvinner iväg i 5 minuter... tillbaka lite lugnare och aningen svettigare… Eller inte! Nej, så gick det inte riktigt till men alla presenter han fick verkade vara uppskattade.

Va hände sen? Jo: Ali presenterade nya sätt att använda morötter. Sam fick syn på tjejer och slängde sig över räcket (desperat? Nja. Sugen? Minst sagt). Deniz hamnade i förnekelsens dimma. Danne snacka om bets (spelande pengar) han inte gjort. Ehsan om statistik (förvånande?). Janco försvann in i sovrummet. Andy och Ling Ling iväg på jobb. Gambi tog fram saxofonen. Den unge Lazo var helt inne på Jellyshotsen. Simione styrde upp sina förutsättningar. Ata misshandlade sin nya plastiga fru. Samma grabbar, samma samtalsämnen, samma nivå på skämt och alltid lika förbannat trevligt!

Några jellyshots senare är vi alla på Strömpis, men vad som händer där får någon annat berätta då mina minnen är allt annat än klara. The real deal är så vitt jag vet fortfarande oskuld. Någon telefon ligger i svartån får jag höra, men mer än det får det gå historier om.

Jag skriver ut och hoppas alla haft en lika underbar helg som jag haft!

/Magnifico


Legendarisk helg i PFC med Coach 25-årsfest!

Det var en helg som man sent kommer att glömma. Fint besök från Polen i form av två vänner till Coach, Sam och Jan. Sam är sedan tidigare presenterad här på bloggen och fick även äran denna helg att få bli insparkad i skaran av sköna PFCare denna helg. Sam fick alltså inte säga nej, med konsekvenser där efter... Jan blev för första gången presenterad för gänget som förhoppningsvis gjorde ett gott intryck på honom.

I fredags blev det lite middag och en lugnare utekväll där man började på Pitchers och slutade på Frimis. En nästan nostalgisk känsla la sig i gruppen när man närmade sig det gamla stället. En soft fredag med en spontan utgång.

Igår var det Coach 25-årsfest!
En fest som nog måste gå till historien som en av de mer lyckade! Festen drog igång och kvällen blev rejält trevlig! Referat och bilder från helgen kommer inom kort...

Nu väntar en lugn söndag och nästa vecka börjar allvaret igen!

Forza PFC!

sista träningen innan premiären

Förberedelserna har varit allt annat än minutiösa för PFCs del inför den kommande höstsäsongen. Idag hade man den sista träningen innan premiären hemma mot Skyllberg nästa onsdag. Tio stycken tappra PFCare kom och det var en allmänt väldigt bra träning med hög intensitet. Däremot väntar allvarligare stunder och matchen mot Skyllberg kommer defenitivt vara en tuff match!

Planen blev hur som helst kritad idag och ser tämligen bra ut efter sommaren.

Kritning av planen

Universitetsplanen är en yta av gräs som varit under all kritik under våren. Däremot under sommaren så har denfått vila till sig och faktum är att den är något bättre än innan sommaren. Under en period av stekhet svensk sommarvärme så har den fått sig en rejäl dust av skyfall som har gjort att gräset tagit sig relativt bra. Det enda som behövs nu är klippning och kritning inför vad som komma skall. Förra veckan så markerade man upp alla hörn för att underlätta kritningen. Sedan var det även 10 000 orienterare från O-ringen som var på planen. Trots det har den lyckats klara sig bra från påstrestningarna.

Då drar det igång igen!

Då kommer det äntligen att dra igång igen efter sommaren!
Ikväll 17.30 kommer PFC att ha sin första träning, förhoppningsvis kan många dyka upp så man även kommer kunna bedriva den med hyfsad kvalité. Tyvärr så i en förening som denna blir förutsättningarna något annorlunda. Detta blir den första av två träningar som man kommer att ha innan första seriematchen.
Eventuellt kan någon spontänträning läggas om man hinner, annars gäller det att hålla igång på egen hand.

Nu börjar höstens spännande resa!

Forza PFC!

RSS 2.0