The Underdogs!

Det gångna året, som även varit det första året i Pars FCs historia, slutade med flaggan i topp. Vi vill tacka alla som varit delaktig under det året och dragit sitt strå till stacken för att utveckla denna förening. Vi har alla lärt oss mycket av varandra och även växt både som fotbollsspelare och personer under året som gått.


När vi blickar tillbaka för att kortfattat sammanfatta det sportsliga året 2008 kommer vi se:

En nystartad förening som under tidigare delen av vårsäsongen inte ens hade matchtröjor, bollar eller vattenflaskor och knappt en hemmaplan. Första utomhusträningen på gräs bedrevs osannolikt nog redan i februari. Däremot började man spela riktigt utomhus och 11-manna först i Folksam cup, där man tyvärr inte gick vidare. Några spelare både kom och gick och rollerna i laget var stundtals oklara. Organisationen var inte den bästa men trots det gick de flesta träningsmatcher bra. Laget fortsatte att spela bra när serie började och under våren var vi överlägset det bästa laget i serien. Det goda resultatet hade gett 9 vinster och 1 förlust på 10 matcher innan sommaruppehållet. Tyvärr så lyckades vi inte vinna serien pga. omständigheterna och tappade viktiga poäng under sommarmatcherna. Fast successivt växte en PFC-anda fram och man kämpade in i det sista för att uppnå sitt mål. Seriematcherna på hösten gick upp och ner, trots bra spel hade laget inte marginalerna på sin sida och gick inte upp. Med knappt 50 träningar, inräknat både inomhus och utomhus, viste att man var ett bra lag. Det skulle under hösten även börja styras upp lite mer ordentliga träningar och en mer struktur i laget infördes. Denna struktur skulle även ge väldigt bra resultat då man avslutade året med en tredjeplats i Student-SM.


Utanför planen har en gemenskap växt som nog få skulle kunna tro när laget bildades. Nu känns allt mer stabilt både som lag och som förening. Vad som 2009 har planerat för PFC återstår att se...


Spelare har kommit och gått men PFC-andan har bestått!

Forza PFC


Annandag Jul

Hoppas alla har haft det trevligt under julafton o juldagen! Själv har jag haft det jävligt nice me familj o vänner. Idag ska jag träffa barndomskompisar som jag känt sen jag var 7 år så de kommer va nice, härja lite med dem!

Förresten så fyller Andrés år idag, så jag vill passa på o gratta honom. Grattis Andi!!


# 8

God Jul

PFC önskar alla PFC-spelare, PFC-fans och alla andra som hjälpt PFC en GOD JUL!

Vet inte va tiden e längre!

Antagligen e det väldigt sent nu men jag sitter ändå uppe... de inte varje dag jag e ledig och kan göra ingenting, jaa ni hörde rätt!! Ingenting!!!  första dagarna kändes det konstigt men jag börjar gilla det mer o mer... ingen plugg, inget jobb, inget ansvar, bara äta, sova och äta igen...har även fått lite tid o tänka, måste säga att de intressant vilken fantasi man kan ha.. =)  har typ två veckor kvar av min ledighet o tänker fortsätter njuta. Nu när tiden fanns så satt jag o läste igenom vår blogg och jag måste erkänna att Sebbe e grym på att skriva, den sköna, torra humorn blandat med sarkasm och citat från våra samtal som inte håller någon hög nivå. Men de e nice o gå igenom året o se vad som hänt. kollade statistiken på bloggen och ser att intresset kan va väldigt stor ibland o vi har bra me besökare. Just nu sitter jag o kollar på pussycat dolls video o ni vet att det är deras musik jag e intresserad av o inget annat =)


# 8

Juletid och julefrid!

Som ni alla vet så är julen glädjens högtid, eller en av dom i alla fall. Men kanske den mest kända högtiden oavsett vilken religiös bakgrund man har eller vare sig man är troende eller inte... Hur som helst, det kan även vara en den stund på året då man får tid att koppla av. Vilket kan kännas behövligt för de flesta. Kanske främst för vissa av oss i PFC som är studenter och inte hinner ta det lugnt annars. Eller som för många som bara njuter av tillvaron tillsammans med nära och kära! Men det kan också vara en väldigt hektisk högtid, som det också kan vara för oss i PFC som är studenter som behöver jobba extra för att få ekonomin att gå runt. Eller som för många andra som känner sig stressade av julruschen. Däremot en som har mycket att göra under jul är ju vår kära vän tomten! Och nu menar vi inte Bajens tomte utan julens father christmas. Vi i PFC har fått lite insider-information om hur han har det, och han har det bra. Men vad vi inte visste, så joxar han med trasan då och då med sina nissar för att koppla av. Vilket  de även var otippat bra på...Jullov i PFC!

Det är fyra dagar kvar till jul och de flesta spelarna i PFC jullov. Under lovet så kommer några, plugga, andra jobba men förhoppningsvis så hinner alla med att slappa lite och bara ta det lungt också. Däremot en som säkerligen kommar att ha fullt upp är vår kära Helgonet Clas aka "Santa Claus, also known as Saint Nicholas, Father Christmas, Kris Kringle, or simply "Santa" för att citera wikipedia.Som tur så äre inte Coach som organiserar upp julklappsutdelningen för i hans huvud finns det nog bara en sak... **internskämt, denna låt är det ända som spelas upp om och om igen i huvudet på coach.


Till er alla, från oss alla!
Önskar PFC dig en riktigt God Jul!

Student-SM 2008 Slutspelsträd


Student-SM i bilder!


Referat: Student-SM 2008!

Här kommer äntligen den efterlängtade berättelsen om PFCs helg under student-SM i Göteborg! En liten novell skriven av Sebastian Nyberg som försökt att återspegla denna helg i bästa PFC-anda!


Ankomsten 5/12 – 08!
Den 9-manna stora trupp anlände till Göteborg på fredagen den femte december. Truppen bestod av Jocke (målvakt), Andrés, Elias, Ehsan, Erik, Jesper, Jocke, Ata och Sebastian. Robban följde också med som moraliskt stöd som skulle visa sig betydelsefullt för hela laget.

Det regnade lite och packandet inför bilfärden hade varit i full gång hela dagen. Man hade sagt samling 16.00 men lämnade Örebro ungefär 16.30. I bilarna var stämningen på topp och skämten som drogs var nog på en nivå som få skulle förstå, det skulle nog även behövas granskas för Parental Advisory - Explicit Content. Efter att man åkt ungefär halvvägs så stannade man till för att äta middag. Där beställdes det allt från Hamburgertallrik och revbensspjäll till en Patenttallrik, som måste ha innehållit något verkligen speciellt eftersom den verkade behöva väldig lång tid på sig att tillaga. I alla fall om du frågar Jockinho (Jocke målvakt). Den enda som inte beställde något var Ehsan, som hade ätit innan men gjorde ändå alla sällskap vid bordet i sin egen stil med instoppade jeans innanför strumpor som räckte till knäna. Laget anlände till Hvitfeldtska gymnasiet som ligger centralt i Göteborg vid niotiden. Detta efter att man haft vissa problem med vägen men allt löste sig till slut. Här möttes man av en mindre rolig nyhet då man hade beställt eget klassrum men skulle nu tydligen få dela med ett annat lag pga. klassrumsbrist. Hur som helst så installerade laget sig i klassrummet och på kvällen tog man det bara lugnt. Sebbe, Jespiano (Jesper), Jockelito, (Jocke utespelare) och Robban gick iväg för att handla frukost till morgondagen. Det blev yoghurt, mackor, Kavliost och ett par kilo clementiner och juice. Under kvällen så tog man det mest lugnt. Några gick ut till pubben Diamond Dogs och softade medan några andra stannade kvar i rummet för att bara slappa eller spela poker.


Matchdags gruppspel 6/12 – 08!
Morgonen därpå vaknade man vid åttatiden för att göra sig i ordning och käka frukost, byta om och bege sig iväg till Lundbystrandshallen. Väl ombytta och klara så hade man en taktikgenomgång och laget verkade riktigt taggat. Allt gick som planerat ända tills man satte sig i bilarna och åter igen hade lite missöde med att hitta rätt, detta måste ha följt med från den gångna säsongen. Men det ordnade upp sig ganska snabbt efter lite sightseeing i centrala Göteborg. Väl framme så kollade man läget, hade en rejäl uppvärmning och sen var det dags! PFC gjorde entré i Student-SM 2008!

Gruppspelsmatch 1: FC Fraank – PFC 0-0
Den första matchen i detta SM slutade mållöst för PFC. För motståndet stod FC Fraank från HIFF, Högskolans Idrottsförening i Falun. Några turneringsnerver syntes både här och där men laget lyckades göra en stabil laginsats och släppte inte heller in FC Fraank i matchen. Målchanser fanns för PFC men tyvärr var man varken vän med det sträva golvet eller med futsal-bollen, som gjorde att spelet inte var det bästa för något av lagen. Men med 1 poäng i första matchen var man nöjd och nu väntade match mot GIH 2 från Stockholm.

Gruppspelsmatch 2: GIH 2 – PFC 0-0
Det skulle bli en hård och jämn kamp mot GIH 2 från Stockholm, som  vunnit sin första match och hade i den matchen sett starka ut. Matchen började i ett högt tempo och PFC hade börjat få lite mer struktur på sin spelidé. Defensivt höll man åter igen tätt och GIH hade märkbart svårt att komma genom det kompakta PFC-försvaret. Däremot hade man problem att hålla i bollen och få ordning på sitt anfallsspel då man ofta stressade iväg sina anfall. Sedan hamnade man även fel i sina byten och de två fyrorna blev lite ostrukturerade i anfallsspelet men defensivt gick det bättre. Chanserna fanns för båda lagen men matchen slutade 0-0.

Gruppspelsmatch 3: Dickson IF – PFC 2-4
I den sista gruppspelsmatchen släppte det lite mer för PFC mot Dickson IF från Göteborg. Dickson som såg ut att bli gruppens strykgäng med två tidigare förluster, tog däremot tidigt ledningen med 1-0. PFC hamnade i underläge efter bara några minuters spel efter ett individuellt misstag i uppspelsfasen. Men nervositeten från de tidigare matcherna hade släppt och man fortsatte att förlita sig på sin egen kvalité och höll sig till taktiken utan att stressa iväg. 1-1 kom efter ett snabbt uppspel från målvakten Jocke till Ata som löpte längs med högerkanten och lyckades med sin näst bästa fot (höger) få in bollen till en fristående Sebastian som sköt in bollen. Strax därefter gjorde Jocke 2-1 till PFC, efter att ha löpt sig upp från sin backposition och fått en passning från Sebastian som han behärskat och snyggt placerade in. Sedan tog PFC över helt och kavalkaden av missade målchanser började. 3-1 till PFC kom efter att Ehsan distinkt sköt in bollen i nättaket strax utanför straffområdet. När ca 3 minuter återstod av matchen reducerade Dickson efter en hörna till 3-2 vilket gav dem lite hopp. Men det hoppet släcktes ganska omgående efter en snygg kontring där Jesper nickat bort ett inlägg till Sebastian som enkelt tog sig förbi backen och kom fri med målvakten och passade tillbaka till Jesper som följt med upp. Här lyckades Jesper först skjuta i stolpen och snubbla på bollen och sedan på något lustigt Petter Hanson-vis snubbla in bollen i målet. Men snyggt var det!


Sammanfattning dag 1

PFC kom tvåa i gruppen efter GIH 2! Det hade varit en lyckad dag och man hade gjort en äkta Lagerbäck. Hamnat tvåa i gruppen på två oavgjorda och en vinst, kanske att Lagge inte är så dum trots allt. På hemvägen tillbaka så lyckades man åter igen ta en så kallad genväg som blev en omväg och tillråka på allt hamnade man en bit utanför centrala Göteborg men lyckades efter viss möda ta sig tillbaka till skolan. Däremot ska det sägas att ena bilen lyckades hitta bättre än den andra. Väl hemma i klassrummet så var det mat som väntade, inte i klassrummet men man planerade att försöka hitta någonstans att äta. Några väntade ett tag medan andra drog iväg direkt. För egen del så blev det burgare hos Lasse på Heden. En liten korvstuga som Erik verkade känna sig väldigt hemma hos. Där man även kunde köpa Lasses hemgjorda specialburgare, riktigt god som starkt kan rekommenderas. Det andra gänget gick tydligen till någon sushi-bar och käkade nudlar och rå fisk. Senare på eftermiddagen kom även våra rumskompisar, det andra laget som vi skulle dela med. Det visade sig att de bara var sex stycken som skulle sova med oss så vi drog ihop oss och gjorde det bästa av situationen. Senare dök också Andrés upp tillsammans med Louise som åkt ner för att stötta laget och sin latino lover boy. De hade turen att få sova på en skön tältsäng till skillnad från oss andra som sov på liggunderlag eller så. Och vi hade ju Jockelito också som hade med sig sin uppblåsbara hästens säng. När de flesta var tillbaka så kollade vi genom dagens inspelningar från vår egna kameraman Robban, som filmat matcherna. Sedan på kvällen så var det dags för måltid nummer två! Snacket handlade mycket om morgondagens kommande uppdrag i slutspelet och så och gänget delade upp sig lite igen. Jespiano åkte iväg en stund för att hälsa på sin syster, Andrés och Louise tog det lugnt i klassrummet och vi andra gick iväg för att hitta något bra matställe, igen. Detta slutade med att vi gick till den asiatiska ”staurangen”… där neonlamporna slocknat på de första två bokstäverna. Men maten var god och där käkade Erik stark soppa, som i stundens samtalsämne kunde se ut som allt annat än en god asiatisk soppa. Vilken soppa det blev, fear factory var bland de största samtalsämnena och allt från biceps, lyle and scott till bittra kommentarer från Jockelito på bästa Betnér-manér flög kors och tvärs över bordet. Jockinho (Jocke målvakten) verkade ganska van vid denna nivå av skämt från Finland. Kan ju tänka mig att finnarna håller snäppet värre nivå. Den nya lagkaptenen började bli varm i kläderna och Robban var nu också som en del i laget. Efter måltiden som avslutades vid elvatiden så gick vi runt på stan och softade i den friska Göteborgsnatten. Uteställena i Götet började öppna och det var mycket folk ute på gatorna. Folk splittrades upp lite och några gick iväg för att kolla på Barcelona på en storbildsskärm på någon pub. Däremot lite senare så kom de flesta ändå tillbaka till klassrummet runt ett och där blev det ett parti poker. Elias däremot var på bästa partyhumör och drog precis ut när vi andra kom tillbaka! Coach Pirmoradi vann pokern efter många märkliga men tydligen smarta drag och med sitt pokerface som bara en mor kan tycka något bra om. Sovdags och dagen efter gällde det! Vinna eller försvinna.

Det var egentligen Handeös Gbg som väntade i 16-delsfinal. Däremot kom under lördagskvällen beskedet att man vann denna på WO med 3-0, då Handels Gbg från just Göteborg dragit sig ur. Nu väntade istället alltså gruppettan HIFS, från Högskolans Idrottsförening i Skövde i åttondelsfinalen.


Slutspelet 7/12 – 08!
Ett utvilat PFC som fick sovmorgon, tack vare WO i 16-delen, var rejält laddat iför åttondelsfinalen som spelades klockan 11.20. Här var det bara en sak som gällde, det var vinst. På morgonen så var det utcheckning och snabb matchgenomgång. Sedan bar det iväg mot Lundbystrand som man för en gång skull hittade direkt. Alla var fokuserad och efter en bra uppvärmning så var det dags!

Åttondelsfinal: HIFS – PFC 0-3
Man började matchen riktig bra och i matchens första anfall sköt Erik i stolpen. Bara en minut senare så sköt Ata i stolpen. Anfallen fortsatte och man visade upp ett riktigt bra tålamod i anfallsspelet som gjorde att man kunde etablera bra och farliga anfall när man väl valde att gå till attack. 1-0 kom efter ett riktigt snyggt anfall där Ata passade till Jocke som sköt mot mål som räddades men på returen sköt Sebastian in returen. Sedan kom även 2-0 efter att Andrés drivit upp bollen och skjuter men skottet räddas, men Andrés trycker in bollen med mycket vilja på sin egen retur mellan både backar och målvakt. Fast det skulle komma ett mål till från PFC, detta signerat tvåmålsskytten Sebastian. Som efter ett pass från Ata stod helt fri framför en HIFS-försvarare som försökte täcka det öppna målet, men Sebastian sköt snyggt in bollen vid sidan av honom och fastställde slutresultatet. Det fanns ett lugn i laget som inte funnits där från dagen innan då man lyckades hålla i bollen mer och hade tålamod innan man gick till anfall. Vinst alltså med 3-0 mot en gruppetta och nu väntade kvartsfinal.

Kvartsfinal: GIH Finest – PFC 2-2 (vinst med 5-4 på straffar)
Kvartsfinal i Student-SM och för motståndet stod GIF Finest som i åttondelsfinalen slagit ut FC ASF från Örebro. Det hade blivit riktigt mycket publik och slutspelet hade precis kommit in i en riktigt viktig fas. Skulle man gå vidare så skulle man alltså bli ett av de fyra bästa lagen i Sverige. Men det skulle även ge ett kvitto på att man var riktigt bra då GIH Finest hade sett stabilt ut i tidigare matcher. PFC tog kommandot direkt och efter bara några minuter så ledde man matchen med 1-0 efter att Erik snyggt dämpat ett längre uppspel och passade bollen till Ehsan som tog emot och sköt i steget! Allt verkade perfekt, och nu var man alltså i semifinal. Däremot så la sig nöjdheten lite och PFC blev lite tillbakadragna och GIF Finest kunde stundtals bygga upp riktigt farliga anfall. Detta skulle även ge resultat och efter en något tilltrasslad situation så kvitterade dem till 1-1. Efter detta kvitteringsmål så stod matchen och vägde fram och tillbaka och chanserna avlöste varandra. Däremot så efter ungefär halva matchen så lyckades GIH Finest kontra och snyggt göra 2-1 efter ett inspel från deras högerkant in till en fristående spelare som klackade in bollen. Utslagna! I detta läge skulle man alltså bli tvungen att åka hem igen till Örebro, visserligen skulle man vara det bästa laget från Örebro. Men PFC var inte nöjda med det, utan man ville mer och det skulle det komma mer. Tiden gick förvånansvärt snabbt och minuterna bara tickade iväg. 3 minuter kvar av matchen och de två fyrorna gjorde korta byten för att kunna orka ta i 110% när man väl var på planen. 2 minuter kvar och nu hade matchbilden förändrats lite, det var PFC som hade bollen mer och GIH Finest som hade lagt sig på försvarssida för att hålla sin ledning. 1 minut kvar av matchen och första fyran byter. Med 45 sekunder kvar av matchen kommer den andra fyran in på planen men det  är GIH Finest  som har bollen vid mittlinjen. De skulle lika gärna kunna maska och spela hem till egen målvakt för att garantera en semifinalplats men istället går de till anfall. Ett riktigt bra anfall som avslutas med ett farligt skott på mål som målvakten Jocke räddar. Han kastar sedan ut bollen till Jocke som får bollen när 25 sekunder återstår av matchen. Tiden tickade och aldrig har nog tiden gått så långsamt. Jocke passar tilbaka till målvakts-Jocke som tittar upp och hittar Ata som med full fart springer mot mål men stoppas upp av backen som bara försöker att fördröja anfallet och Ata hamnar halvt felvänd mot mål. I detta läge så står klockan på 13 sekunder och nu går allting riktigt fort. Sebastian löper sig fri ner mot hörnet på samma kant som Ata och ropar på bollen, på något sätt så lyckas Ata peta bollen förbi backen och få fram en skaplig passning. 10 sekunder kvar av matchen, Sebastian får bollen snett framifrån och nästan fri med målvakten. Han tittar upp och hittar Jocke som löpt upp längs med planen. Sebastian löper in lite mot mål och passar bollen till Jocke som tar emot och får bollen något långt från sig men lyckas hinna ikapp den och skjuter distinkt in den i mål. 2-2 och klockan visar 6 sekunder kvar av matchen. Jublet utbryter och GIH Finest hinner knappt slå avsparken så går slutsignalen. Straffar väntar.

På bänken i PFC så är glädjen stor, bara att aldrig ge upp och ta sig tillbaka in i matchen var en prestation utöver det vanliga. Borta vid GIH Finest bänk ser stämningen allt mer spänd ut. Matchen skulle avgöras på straffar, först bäst av tre och sedan var det utslagningsstraffar om inget av lagen avgjort innan. Tre straffskyttar utses. Första straffen Elias, andra målvakten Jocke och tredje Sebastian. Slantsinglingen om vilket lag som ska börja lägga sina straffar föll på PFC, alltså den första straffen skulle läggas av Elias.

Straffar:
- Elias satt sin straff distinkt och hårt 1-0
- GIF Finest satte även sin straff 1-1
- Jocke klev fram och sköt också in en hård straff 2-1
- GIF Finest satte även sin straff 2-2
- Sebastian klev fram och placerade in bollen 3-2
- GIF Finest satte även sin straff 3-3, men Jocke var nära att ta den.

Straffarna gick till förlängning och för PFC var det Ehsans tur
- Ehsan gick fram och sköt distinkt och hårt 4-3
- GIF Finest satte även sin straff 4-4

Spänningen var hög och en missad straff kunde innebära slutet.
Nu var det lagkaptenen Eriks tur att kliva fram.
-Erik gick fram och placerade in bollen till 5-4

Nu var all press på GIF Finest. Jocke hade varit nära några gånger att ta straffarna men de hade antingen varit för bra placerade eller för hårda.
- GIH Finest-spelaren stegade fram och slog straffen hårt, Jocke stod kvar någon hundradels sekund och slängde sig åt rätt håll och räddade.

Jublet i hallen höll nästan på att få taket att resa sig. Alla PFC-spelare rusade ut mot Jocke som lugnt bara gick mot klungan och log. Semifinalplatsen var garanterad!

Semifinal: HHS – PFC 2-1
Semifinalmotståndarna bestod av ett riktigt laddat lag från Handelshögskolan i Stockholm. De bestod av stora starka spelare som även var tekniska. Även denna match skulle visa sig bli jämn och spännande. Däremot så var det HHS som tog ledningen efter en kontring som avslutades med ett hårt lågt skott som tyvärr gick mellan benen på målvakten Jocke och det stod 1-0 till HHS. Efter detta mål så var det HHS som hade bollinnehavet mest men lyckades inte ta sig genom det kompakta PFC-försvaret och komma till några direkt farliga målchanser. Efter ett tag kom även PFC in mer i matchen och skapade några riktigt farliga målchanser som man inte lyckades göra mål på. Istället så var det HHS som lyckades kontra in 2-0, på en kontring efter ett misslyckat uppspel från PFC. Men PFC gav sig inte utan viste att man kunde vända. Strax efter detta mål fick man en hörna som Ata slog och Sebastian lyckades styra in i mål och hoppet levde. Nu var det ungefär fyra minuter kvar av matchen och PFC gav verkligen allt för att få till ett kvitteringsmål. Men HHS var skickliga på att hålla i bollen i slutminuterna och tyvärr så blev det lagets första förlust.

Det kändes snopet, så nära finalen men ändå inte. Energin var slut och nu ville de flesta spelare bara åka hem men en match återstod, matchen om tredjepris. Nyheten att få höra att det var en match kvar då när allt egentligen var över kändes bara drygt för de flesta. Direkt efter matchen hörde vi från några HHS-spelare som snackade med varandra om semifinalen och sa att det kändes kul att äntligen få möta ett riktigt bra lag. Sedan när vi snackade med några av deras spelare vid sidan om så kom det fram att de tydligen hade tre spelare som var proffs och spelar på allra högsta elitnivå. Just i det tillfället så var det väl ingen direkt ursäkt för att vi förlorade, inte heller någon tröst. Däremot är det väl alltid kul att få höra att man är ett bra lag från motståndarna. Hungern och tröttheten satte sig i kroppen och nu kände man även av smärtorna av stela muskler och skavsår mer än tidigare. Men en match kvar, när besvikelsen lagt sig så gav man sig fan på att man inte skulle åka hem som förlorare.

Bronsmatch: Naprapathögskolan – PFC 0-0 (vinst med 3-2 på straffar)

Klockan visade 15.20 och det hade varit en lång dag. Båda lagen var rejält utpumpade vilket även skulle visa sig under matchens gång. För motståndet stod alltså Naprapathögskolan från Stockholm. Spelmässigt var det nog PFC sämsta match hittills i turneringen då man för ovanlighetens skull släppte genom Naprapathögskolans spelare ovanligt enkelt i vissa situationer. Varken tempot eller kvalitén på matchen kunde mäta sig med de tidigare matcherna för något av lagen. Viljan att vinna fanns där men kroppen var slutkörd. Båda lagen hade riktigt bra målchanser att avgöra och det hängde i luften, det lag som skulle göra 1-0 skulle ta hem bronset och tredjeplatsen i årets Student-SM.

Men målen uteblev och även denna match skulle få avgöras på straffar. Något som trots nervositetsmomentet och som brukar kunna kännas som lotteri, konstigt nog aldrig riktigt kändes ovist. För vi viste att vi hade bra straffskyttar och en riktigt bra målvakt. Liksom förra straffdramat blev de tre första straffskyttarna Elias, målvakten Jocke och Sebastian. Slantsinglingen om vilket lag som skulle börja gick åter igen till PFC och Elias stegade fram.

Straffar:
- Elias: Som tidigare gått mer på kraft, försöka placera in bollen men sköt utanför 0-0.
- Naprapathögskolan: satte sin straff 0-1
- Jocke klev fram och gick mer på kraft men målvakten räddade fortfarande 0-1.
- Naprapathögskolan: gick fram men Jocke räddade, fortfarande 0-1.
- Sebastian: Gick fram och placerade in straffen till 1-1.
- Naprapathögskolan: missade sin straff 1-1

Straffarna gick till förlängning och för PFC var det Ehsans tur
- Ehsan: Gick fram och sköt distinkt och hårt. Mitt på målvakten, fortfarande 1-1
- Naprapathögskolan: gick fram men missade 1-1
- Erik: Gick fram sköt in sin straff 2-1
- Naprapathögskolan: gick fram och satte även dem sin straff 2-2

Straffdramat började bli lite nervöst och nu var det Andrés tur.
- Andrés gick fram. Stenhårt upp i vänstra krysset 3-2.
- Naprapathögskolan: Killen som gick fram såg märkbart nervös ut. Domaren blåste i visselpipan och han började springa mot bollen och placerade bollen… rakt i stolpen.

Det tog några sekunder innan folk insåg vad som hade hänt men det var sant. PFC hade tagit brons i Student-SM och var därmed Sveriges tredje bästa fotbollsslag inomhus. Aldrig förut har så många lag deltagit i inomhus-SM i fotboll i denna klass. Förra året var det 16 lag, i år var det 28 och på prispallen som det tredje bästa med bronsmedaljen hängandes runt halsen stod PFC från Örebro Universitet.

Finalen vanns av Bosöns Idrottshögskola med 3-0 över HHS.


Hemfärden 7/12 – 08!
Efter prisutdelning och att man duschat satte sig ett trött bronslag satte sig i bilarna och började åka hemåt. Klockan var ungefär 16.30, och nu började skavankerna att kännas av än mer och hungern sätta sig i magen rejält nu. De flesta somnade nästan direkt i bilarna och efter ungefär en timme utanför Göteborg så stannade man till på den traditionella Donken. Där åt man sig mätt och efter ungefär ytterligare en timme så var man på väg hem igen. Nu hade de flesta fått lite mer energi och vad ryktena säger så var det dansbandsradio och politik i ena bilen. I den andra däremot så var det mer snack om saker som åter igen skulle behövas granskas för Parental Advisory - Explicit Content och fotboll såklart. Väl hemma så när helgen sjunkit in och man tagit igen sig så kände nog de flesta av spelarna.


Sammanfattning dag 2
Fan vad bra vi är! Vi är det tredje bästa studentlaget i hela Sverige!

Forza PFC!


Student-SM, Five-A-Side Göteborg 2008!

                                 Guld: Bosöns Idrottshögskola
                                 Silver: HHS, Handelshögskolan i Stockholm

                                 Brons: PFC, Örebro UniversitetBRONS! Student-SM 2008!!

Helgen den 6-7 December 2008 kommer för alltid att vara en historisk helg för PFC! Det var nämligen detta datum och denna helg som laget tog brons i SM! Student-SM i 5-A-Side.

Det var en helt oförglömlig helg och alla inblandade som ställde upp ska ha en stor eloge! Engagemanget bidrog inte endast till ett riktigt bra resultatet rent sportsligt, utan även till att stämningen utanför planen blev en upplevelse i äkta PFC-anda!

Stort Tack Till Alla!

Mer info om matcher och anekdoter kommer inom kort...
Håll ut! Det kommer att bli läsvärt!

Kyckling och tillbaka till Gbg..!

Kom hem för ett par timmar sen från tränarutbildningen i Göteborg. Coach var märkbart trött och utsliten... även jag var trött. Det har varit en lång termin och energin börjar ta ut sin rätt. Nu är det bara en gång kvar för det här året i Gbg och det väntar Diplomkurs av den första delen Bas 1-2, innan den Avancerade delen påbörjas. Inför kommande termin kan sägas att två av kurskamraterna bedriver sina tränaryrken i Allsvenskan och sedan är det även någon spelare som utbildar sig till tränare i Superettan. En av de tränarkollegor som håller till i den sistnämnda serien, i Falkenbergs FF, höll för övrigt på att ställa till det för PFC-duon när han snällt hade erbjudit dem skjuts till stationen. Dessvärre körde han fel och in i en lång tunnel så man trodde knappt att man aldrig skulle komma ut. Men som tur var så hann vi i tid strax innan tåget skulle gå. Ata var sugen på att stanna vid Donken och köpa 3 McChicken utan senap och ketchup och alla andra såsiga tillbehör. Fast för en gång skull hade han planerat så bra att han köpt en kycklingbaugette tidigare på dagen för säkerhets skull, Om det skulle bli tajt om tid. Tidsoptimist som han är annars...

På fredag bär det tillbaka till Göteborg, Sveriges andra största stad, där ingen känner någon sorg för Håkan! Och där det bor en massa Goa gubbar och därifrån Kim Källström är, numera spelare i franska ligan och med ett hårt skott och barnröst. Kom och heja på oss i hallarna vid Lundbystrand!

Forza PFC!

Imorgon är det match mot GIH Slackers. Då gäller det att ha laddat upp under dagen med kolhydrater och vätska för då ska vi vara hungriga, fast inte på mat då...

I huvudet på en hungrig Coach på väg till tåget:
"Grejen är den att det är 10 minuter kvar tills tåget går... jag hinner köpa en kycklingpasta!"


RSS 2.0