Pars FC - Glanshammars IF


PFC upp på kvalplats!

I onsdags spelade PFC en nervkittlande och tuff bortamatch mot Frövi IK. Det var ett motstånd som dittills endast lyckats att ta 1 poäng men som man på förhand visste var svåra, vilket det även skulle visa sig. PFC började matchen bäst och ledde komfortabelt i halvtid med 0-2. Snacket i pausvilan var positivt och nu skulle man gå ut för att fortsätta spela sitt fina spel och inte släppa till något... lättare sagt än gjort.

Andra halvlek började bra då man redan efter en minut gjorde mål efter en låång utspark från Robban i målet, som gick över allt och alla där måltjuven Anton Eliasson dök upp bakom backlinjen och retfullt chippade in bollen. PFC fortsatte att spela på men Frövi fick ett reduceringsmål och sen hände det som inte fick hända. Det som hänt så många gånger förr och vad som kanske ska kallas PFC-förlamningen...

"Symtom: Laget hamnar i en otrolig svacka under ca 10 minuter och blir som försstelnade, varpå motsåndarna gör massa mål".

3-1, 3-2... 3-3!! Kampen om seriesegern och avancemanget gjorde sig påmint hos de flesta spelarna PFC-spelarna. Efter att man vaknat till igen ur sin dvala började spelet sent omsider att fungera igen. När ca 10 minuter återstod så fick man äntligen hål på Frövis demonförsvar. Det förlösande ledningsmålet kom och nu gällde det att hålla huvudet kallt och spela av matchen. För en gång skull lyckades man vara laget som drog det längsta strået i en tuff och åter igen overklig match och hoppet om avancemang lever fortfarande. Nu gäller det att fortsätta jobba hårt för varandra och försöka hålla fokus i kommande matcher i 90 min + tillägg, utan PFC-förlamningen.

Forza PFC

Frövi IK 3 - 4
(0 - 2)
Pars FC Örebro
Tid
10 0-1 Sebastian Jyttner Mål
26 0-2 Simon Sjölund Mål
35 Roberto Bismarck Lazo Varning
46 0-3 Anton Eliasson Mål
Mål Oscar Johansson 1-3 62
Mål David Johansson 2-3 67
Mål David Johansson 3-3 69
81 3-4 Anton Eliasson Mål

Real Örebro - Närkes Kils SK

Ikväll är det toppmöte i division 5 Norra mellan tabelltvåan Närkes Kils SK och nuvarande fyran Real Örebro som har hemmaplan. Båda lagen har stora chanser att slåss om seriesegern och kvällens match på Pettersbergs IP kommer att vara väldigt viktig för fortsättningen av toppstriden i höst. Ett gäng parsare kommer att åka dit för att följa denna drabbning och förhoppningsvis så går resultater PFCs väg. 

Men vad är egentligen bäst för PFC? Oavgjort (som oftast) eller vinst för Real som man vunnit mot en gång? Svaret får man ikväll...


På rätt väg!

Igår spelade PFC en, på förhand, riktigt tuff hemmamatch mot Fellingsbro GoIF som efter första mötet bidrog till lite turbulens i klubben. Efter att man förlorade i våras med 2-0 borta så vet nog de flesta att det blev tränarbyte och stämningen i laget var något komplicerad. Efter mycket hårt jobb så har man ändå lyckats att ta sig upp och slåss i toppstriden, trots några matcher där man borde ha tagit poäng. I förra omgången tappade man även tre viktiga poäng i hemmamötet mot IF Eker och det blev nog en väckarklocka för många.
Igår var det nog också en och annan som tänkte att det såg riktigt förjäkligt ut i halvtid då man låg under med 2-1. Fast PFC var man fast beslutna om att gå tillbaka till sin taktik och jobba hårt för varandra som den lagmaskin man är. Detta gav också stor utdelning då man i andra halvlek kvitterade och vände matchen och slutresultatet kunde till sist skrivas till hela 7-2 för PFC.

Nu väntar Frövi borta på onsdag och förhoppningsvis kan man ta med sig det fina spelet som man visade upp i helgen.

Forza PFC!

Curry i matchen mot Marieberg/Öfvre 2

+ + + Ata Pirmoradi (Lagkaptenen Ata spelade denna match riktigt bra och var ofta spelbar. Trots att han var hårt markerad av motståndarnas backar lyckades han ofta hålla i bollen. Med sina två mål gjorde han sig denna match välförtjänt av tre currys.)

+ + Jimmy Hansson (Jimmy visade denna match att han verkligen kände att glädjen för fotbollen var tillbaka och spelade bra på mittfältet. Han kämpade och sprang mycket och fick även göra mål efter ett anfall som han själv startat.)

+ Ludvig Norberg (Det är inte ofta som en målvakt får curry men i denna match har den sista curryn hamnat på Ludvig Norberg som stod första halvlek. Han har i tidigare matcher visat ett stabilt målvaktsspel och gjorde tidigt in i denna match några riktigt kvalificerade räddningar som hade kunnat förändrat matchbilden om han inte varit allert i målet.)

Allvaret är här!

Sommarträningen är i full gång men närvaron är sviktande, förväntat men ändå oroande. Några få spelare håller igång på egen hand trots jobb och semester, medan andra antingen bara har semester eller bara jobbar. Resultaten har också varit tydliga under de få träningstillfällena som man haft i sommar. Inställningen har även den varit upp och ner då vissa kanske känner att de inte behöver ta i bara för att det inte är så många som deltar, men PFC jobbar på och träningsinnehållet blir allt mer föreberedande inför en tuff höst.

I helgen väntar en bortamatch i division 8 mot Marieberg/Öfre 2, ett bra lag med många duktiga spelare från två föreningar. Det blir ett litet genrep där man får en sista chans att hitta formen innan division 5 drar igång på tisdag. En match som defenitivt kommer att bli spännande och trots seriens höga nummer (8) kommer det då inte att bli lätt.

/Sebbe

Curry i matchen mot Nerkes Kils 2

+ + + Ali Neghabat (Ali som gått en lång väg för att komma dit han är idag, visade verkligen att han en av de få i PFC som spelat högre upp i seriesystemet för några år sedan. Med en rutin och i nu bra fysisk form kändes hans insats i denna match som en av de bättre under de år han spelat i PFC. Där fanns en rörlighet och kämpaglöd som sällan skådats hos Ali. Hans 1-0 mål och indirekta assist vid straffen bidrog starkt till vinsten.)

+ + Roberto Lazo (Efter en skadedrabbad vinter och vår har nu även Lazo hittat formen efter att ha tränat mycket på egen hand. Han har kanske inte alltid varit med på lagets träningar men har varit fast besluten om att komma i en bra fysisk form innan han nu gett sig själv chansen på nytt. Lazo spelade stabilt och säkert som högerback denna match och visade att det finns mycket potential att utvecklas.)

+ Linus Dansund (Linus var som många gånger förut en av motorerna på mittfältet och skötte sin uppgift med godkänd insats denna match. Med ett lugn i sitt spel och med ett allt mer varierande passningsspel ser man en utveckling i hans fotbollstänk.)

Höstpremiär plus årsmöte!

Imorgon spelar PFC sin första seriematch efter sommaren mot Nerkes Kils 2 i division 8. Det kommer nog att bli en tuff match mot ett Nerkes Kils som misstänks komma med en del A-lagsspelare. Däremot blir det en bra genomkörare för att komma igång och se hur formen är på ytterligare några spelare. Det är också en viktig match i kamnpen om att ligga i toppen av division 8:a.

Sedan efter matchen är det årsmöte där poster bakom kulisserana i föreningens kommande verksamhetsår kommer att väljas och tillsättas.

En händelserik PFC helg där vi nu ser fram emot en spännande höstsäsong!

Forza PFC!

Första träningsmatchen mot Sturehov

Ikväll kommer PFC att spela en träningsmatch mot Sturehov för att succesivt komma igång. Det blir en intressant match för att dels se hur spelet håller i sig och hur väl ma minns taktiken. Men kanske framförallt för att se i vilken form många spelare har nu efter ett långt uppehåll. Det kommer direkt att synas om man legat på playan och stek och bara festat eller om man försökt att i alla fall hålla igång lite. Ikväll 19.00 så börjar det alltså igen.
/Sebbe

Försäsong inför hösten

Förra veckan började PFC att träna lite lätt. Långt ifrån alla är tillbaka i Örebro men av de få som är här och kunde komma gjorde man det bästa va situationen. Ikväll har man också en träning inför träningsmatchen mot Sturehov på onsdag som förhoppningsvis blir av. Sedan väntar den första b-lagsmatchen på Söndag.

Nu är fotbollen igång och vi ser fram emot en händelserik höst med mycket glädje och framförallt en stark vilja att prestera bra!

Forza PFC!RSS 2.0