EM Extra: Bilder rån avslutningsceremonin

Som de flesta kanske vet vid det här laget så vann PFC det ärofyllda Fair Play-priset i EM. Här följer lite bilder från den sista dagen i EM 2011.

Hemma från EM

Efter en lång vecka med många blandade känslor, en hiskeligens massa intryck, många nya erfarenheter och framförallt sjukt många roliga minnen så är PFC tillbaka i Sverige. För Sverige gick det dessvärre inte som man tänkt sig och även om man stundtals spelade bra och nog kunnat med lite mer flyt och skärpa hamnat högre upp i rankingen så måste man ändå inse att man har mycket kvar att lära. Givetvis fanns det såhär i efterhand orsaker och anledningar som kunnat förebyggats för att få bättre resultat, men efter denna vecka handlar det nog mer om erfarenheten och upplevelsen.

Däremot så av alla de 24 lagen som deltog, så vann Sverige Fair Play-priset, ett ärofyllt pris som man stolt tog emot. Detta då man varit det lag som dragit på sig minst frisparkar och kort under turneringens gång.

Så till turneringen och frågan som nog många ställer sig, hur kunde det resultatmässigt gå så fel? Vissa kanske tycker att man inte hade något där att göra och skämde ut sig men vi i PFC har en annan syn på saken. För det första som man redan sagt så lärde man sig otroligt mycket! Bland annat att futsal i Europa är helt annorlunda jämfört med här i Sverige och att få vara på plats och uppleva europeisk elitidrott när den är som bäst är alltid kul. Vissa tror kanske att man överdriver men faktum är att så fruktansvärt hög var kvalitén. Eller vad gör man när ett land som Kroatien har ca 10 proffspelare, varav hälften spelar i Kroatiska seniorlandslaget i futsal och hamnar på placering 5. Eller när finalen spelas mellan två lag från spaniens andra division UPV Maristas Valencia (Universidad de Politéctica Valencia) och UMA Antequera (Universidad de Malaga), då ska man också veta att spaniens första division är en av de bästa ligorna i futsal i världen. På UPVs hemsida http://www.upvmaristasfs.com/ kan man även läsa om EM-guldet.

Men nu är man hemma igen och tillbaka till verkligheten. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga, och nu ska man ikväll börja ladda om efter sommaren inför kommande strider på hemmaplan.

Mer bilder från PFCs och Sveriges resa i European Championsship Futsal 2011 kommer inom kort!

EM-Extra: Förlust mot Norge

Det ville sig inte riktigt för Sverige idag mot sina skandinaviska grannar. Efter gårdagens lektion i futsal av Serbien så var det ett revanchsuget Sverige som verkligen ville vinna. Dessvärre så liksom de tidigare matcherna så hamnade man i underläge tidigt in i matchen. Fast trots det tidiga baklängesmålen så kändes det bra och man fortsatte att jobba på. När man sedan tryckte in 2-1 reduceringen så kände man att man nog skulle kunna vända matchen ganska snart, men istället var det Norge som gjorde 3-1 innan pausvilan. I andra halvlek så var det däremot ett Sverige som styrde det mesta av spelet, då Norge mest bara slog ifrån sig. reduceringen kom till 3-2 och nu var man vara ett mål upp på Norge som visade allt mer nervositet. 3-3 skulle också till slut komma efter den massiva attacken från Sverige. Då ca 5 minuter återstod av matchen fick Sverige också ett gyllene läge att göra vinstmålet då Norge fick en spelare utvisad i 2 minuter. En chans som man dessvärre inte lyckades att utnyttja och matchen skulle få ett straffavgörande. Ett lotteri där Norge drog vinslotten och vann matchen med 10-9. 

Efter tre matcher i EM så trots resultaten, har man lärt sig väldigt mycket vilket syns både individuellt och som lag. Det är en ny arena och aldrig förut har man sett så många bra fotbollsspelare och lag. Imorgon är man ledig och har en dag att vila upp sig och bara ta det lungt inför en tuff match mot ett engelskt futsal-lag som det ser ut som just nu. Nu kämpar man vidare för att jobba på att utveckla sitt spel ännu mer och förhoppningsvis kommer även resultaten att gå ens väg.
EM-Premiär: Sverige - Irland

Då var det äntligen dags den första matchen i EM för Sverige och för motståndet stod Irland. Ett bra och stabilt lag som dagen innan hade förlorat med hela 12-0 mot Serbien, ett lag som är ett av förhandsfavoriterna i detta EM. Matchen började i ett högt tempo där det var bortalaget Irland som tog ledningen och Sverige fick en chockstart med underläge 0-1 tidigt in i matchen. Irland höll mycket i bollen och hade en riktigt rörligt lag och kom till många skottlägen. Men Sverige höll tätt och lyckades efter en längre boll från Johan Ruya hitta till Henrik Wiklund som snyggt nicktouchade in kvitteringen. I mitten av halvleken tog Sverige ledningen efter att Simon Sjölund spelade bollen till Sebastian Nyberg, men passningen bröts av en glidtacklande Irlandsspelare som kom i mellan och stötte in bollen i egen bur. Sverige hade fler målchanser att utöka ledningen men 2-1 höll sig halvleken ut och nu gällde det att bara fortsätta vara fokuserade och verkligen hålla sig till taktiken.

I andra halvlek var det Irland som åter igen började bäst och verkligen pressade tillbaka ett Sverige som verkade ha stelnat till något i halvlek. Allt eftersom halvleken gick så kom Sverige igång mer och började nu få mer lugn i sitt passningsspel. 3-1 kom efter att Jimmy Hansson spelade upp bollen i mitten till Sebastian som släppte bollen förbi sig till Anton Eliasson som kom fri och distinkt tryckte in bollen.  Strax därefter så drev Erik Hedenstierna in bollen i mitten och sköt in 4-1. Ett Irland som var piskade att vinna för att inte hamna sist i gruppen försökte nu trycka på allt mer. Hoppet kom också efter att Ata Pirmoradi i målet, oturligt kommit fel mot en av deras forwards i straffområdet och en kortstraff var given. Irland dundrade in 4-2 och deras vilja att vända matchen och ta poäng var verkligen påtaglig. Sverige försökte att lugna ner spelet men ett hårt pressande Irland gjorde att man nu allt som oftatare fick försöka att söka den längre passningen. Men så kom det, det så förlösande målet och vilket mål det var. Simon fick på en drömträff strax utanför eget straffområde och sköt över Irlandsmålvakten stod för långt ute och bara kunde se hur bollen gick in under ribban. 5-2 kändes säkrare men långt ifrån säkert. Irland tog nu ut sin målvakt för att istället spela med en extra utespelare i mål i ett försök att forsera in reduceringen. Fast istället kom 6-2 till Sverige efter att Henke och Johan väggspelat sig förbi irlandsbackarna och Johan kom fri och la enkelt in bollen.

En väldigt viktig seger där man nu säkrat andraplatsen och imorgon kommer att möta ett ruskigt bra lag i Serbien!EM-Extra: Invigningen

Team Sweden Örebro University

EM-Extra: Första dagen i Tammerfors

Då har PFC/Örebro Universitet/Sverige anlänt till EM i Tammerfors. Här följer lite bilder från lagets första dygn.


I väntan på incheckning till Silja Symphony.


Promenaddäck inne på finlandsfärjan.


Lazo steker på soldäcket.


Tammerfors here we come!


Laget precis utanför entrén till registreringen.

Bilder från första träningspasset
Första måltiden efter träningen.


Utsikt från ett av rummen i Tammerfors.

PFC Going Europe!

Sista träningen ikväll innan avresa imorgon mot Finland och nog är det verkligen så att man börjar känna pulsen höjas en aning. De svenska landslagskläderna har nu levererats av Training Vision Sweden. Kläderna är av det italienska märket Errea och man blir verkligen väldigt inspirerad av bara tanken att ta på sig dem och representera sitt land. Sen blir man inte heller mindre taggad av European Universities Championschip Futsal 2011 press release-video.
www.eucfutsal2011.se

Forza PFC/Go Sweden!

Motståndare i EM

Näst sista passet innan avfärd österut mot Finland och tiden är knapp för att hitta formen. På lördag är lottningen för hur grupperna kommer att se ut. En väldigt intressant och spännande lottning då 20 nationer ska göra upp om EM-guldet. Här är de deltagande universiteten/nationerna.


PFC-bloggen på Facebook!

Kära PFC-supprortrar!

Det senaste halvåret har PFC lagt stor energi på sin marknadsföring på och runt omkring Örebro Universitets campus där man främst håller till. För att vidga våra vyer och för att ännu fler ska veta vilka vi är, så skapades en facebook-profil tidigare i våras. Vad många säkert inte heller viste var nog att PFC bedriver en blogg också, som har funnits ända sen starten 2008.

Nu efter många års bloggande blir denna blogg ännu mer offentlig då den idag kopplas till facebook. Ett sätt att hänga med i tidsandan där internet är en av de främsta arenorna för marknadsföring. Här skrivs om mycket som händer i klubben både på och utanför planen och förhoppningsvis växer läsarantalet något nu då man nu anslutit pfc-bloggen till fejjan.

/Forza PFC!


Populärt lag i sommar!

Trots att säsongen är mitt inne i sommaruppehållet, så är PFC fortfarande ett populärt lag. Inte minst om man kollar på laget.ses lista över mest besökta lagetsidor.Nedräkning EM

Nu återstår knappt en vecka till sommarens stora event för PFC. Nämligen European Universities Championship i Finland. Den europeiska motsvarigheten till amerikanernas NCAA-slutspel. Truppen är nu spikad och förberedelserna är i full gång. Till veckan återstår två sista träningspass innan man på fredagen beger sig österut över havet för att kämpa om EM-guldet. Nästkommande vecka kommer truppen att presenteras här på PFC-bloggen!

Forza PFC

Träning inför EM

Lugnet på Studentgatan är väldigt påtagligt. Folk har antingen flytt staden hem till sina respektive hemorter eller jobbar i tid och otid. För spelarna i PFC är det näst intill likadan men som ni vet så är en tapper skara kvar för att ladda inför det stundande mästerskapet. Ikväll kommer man även att ha sin andra träning för att fila på taktiken och komma in i inomhusspelet.

Forza PFC!

Planeringen inför EM!

Det har varit bråda dagar i PFC för att planeringen inför EM ska klaffa. Under veckan såg det även ut som att Sverige inte skulle ha någon representant i EM, men efter mycket om och men och otaliga telefonsamtal och mail så har man till slut lyckats se ljuset på tunneln. I den andra änden av tunneln hägrar en finlandsfärja. Nu kommer det att kunna bli ett historiskt år för PFC.

PFC going Europe!

Pars FC i Nerkes Allehanda!

Andreas Andersson får mycket uppmärksamhet i den Södra serien. Men i den Norra är det en annan person som drar rubriker. Nämligen ingen annan ärn Pars FCs nya tränare Ehsan Shams. Artikeln finns att läsa här!RSS 2.0