Stolpe ut!

Det svenska U21-landslaget gjore en otrolig upphämtning i semifinalen mot England. Underläge 1-0 efter bara tre minuters spel och i halvlek stod det hela 3-0 till britterna. Men i anda halvlek så lyckades man med knappt 20 minuter kvar av matchen reducera både en och två gånger för att till slut kvittera och ta matchen till förlänging. Förlängingen blev mållös och straffar väntade. Engelsmännen hade på förhand gått ut och sagt att de under två års tid tränat på straffar. Efter fem slagna straffar gick även denna match till förlängning efter att båda lagen missat en straff var, men här tog tyvärr det svenska EM-äventyret slut. Den sista och avgörande straffen för sverige gick i stolpen och med så små marginaler åkte man således ur turneringen, en stolpe från final. Men förberedelser är A och O och detta speglade sig även i prestationen där England vann när det väl gällde.

Nu väntar final mellan England och Tyskland, två stora fotbollsnationer som även nu visat att det finns många talangfulla yngre spelare som vi säkerligen kommer se mer av i framtiden i större sammangang!

Idag spelar PFC sin sista match innan sommaruppehållet mot Hovsta! En tuff motståndare som på papperet ser lätt ut men allt hänger på PFC:s egna inställning inför matchen. Kan man vara lika fokuserad och taggad som i tidigare matcher så ska det nog gå bra.