Vinst och sol!

Solen har kommit till Örebro och Sverige. 20-25 grader varmt och en sval vind som svalkar, det perfekta sommavädret. Idag avgjordes också Stockholm Maraton, som kenyanen Paul Kipkemei Kogo vann med 5-6 minuters marginal till tvåan med tiden 2.15.35. Direkt efter loppet så sa han att det kändes okej men att han inte var i form... Dom där Kenyanerna asså...

I helgen spelade också PFC hemmamatch inför ca 60 stycken åskådare som satt i solen och förfestade och grillade. Matchen blev en tuff drabbning där en PFC till sist avgjorde på en snyggt lagd frispark från Per.
Mer om matchen kommer strax att kunna läsas i referatet på hemsidan.

Men PFC tog viktiga poäng i toppstriden och nu ligger allt i deras egna händer om de ska lyckas ta alla behövliga poäng inför sommaruppehållet. Nästa match spelas på fredag, och då väntar Fellingsbro GOIF 2 på hemmaplan klockan 19.00! Kom och fortsätt heja på PFC erat stöd betyder mycket!

Forza PFC!

_______Game Day!_______

Forza Pars FC

What Matters Is What You Play For

Inför PFC-Wedevågs IF

Imorgon tar Pars FC emot Wedevågs IF hemma vid Universitetet. Läget i tabellen är följande:

PFC leder för tillfället i tabellen och Wedevåg ligger näst sist. Båda lagen är i behov av poäng av olika orsaker. För PFCs del så gäller det att fortsätta ta poäng och fortsätta hänga på i toppen samtidigt som man behöver utöka sin målskillnad.
För Wedevågs del så är det viktiga poäng på spel för att hamna ovanför nedflyttningsstrecket och få lite mer arbetsro.

Det kan bli en riktigt underhållande match som väntar och vi hoppas på en välspelad match!

Beautiful Biggest Barcelona!

Champions League är avgjort! Det blev giganterna från Katalonien som drog det längsta strået. Efter en fenomenal säsong där man totalt krossat motståndet i Ligan, tagit hem Copa del Rey så återstod mandomsprovet mot Manchester United i den perfekta finalen i Champions League!


The Red Devils tog däremot kommandot direkt och satte stenhård hög press och det var ingen tvekan om att titeln skulle hem till England! Men efter 10 minuters spel fick Barcelonas sitt första anfall, och vilket anfall. Det var Iniesta som drev upp bollen och severade Etò som tåade in bollen till 1-0. Kan tyckas något billigt där Van der Sar stod lite på hälarna men allt gick ruskigt snabbt.

Barcelona som efter detta mål med ett otroligt passningsspel stundtals spelade ut Manchester United, särskillt i andra halvlek. Premier League i all ära, där tempot verkligen är högt och det verkligen smäller i närkamperna men igår hann aldrig United in i närkamperna. Bollen gick för snabbt och hårt, som skott mellan de ruskigt tekniska och skickliga Barcaspelarna. Dirigenterna på mitten Xavi och Iniesta spelade femmeterspassningar mellan varandra som på ett snöre för att aldrig få någon motståndare nära inpå sig. Sen att Scholes kommer in och är sen i en glidtackling när 20 minuter återstår av matchen är ju en annan historia. De nyligen korade mästarna från Manchester hade inte en suck när Barcelona drog upp tempot, och vilket tempo! I andrahalvlek så avgjorde den för tillfället kanske världens bästa spelare! Lionel "the Lion" Messi! Tro det eller ej men det var inte hans vänster som talade, inte heller hans höger utan huvudet! Med en otrolig spänst och timing på Xavis perfekta inlägg så når den lille Messi högst och nickar snyggt in det vinnande målet för FC Barcelona!




Hejade man på Manchester igår så förstår nog de flesta att det måste kännas tungt. Många menar nog på att United inte kom upp i sin standard... MEN! Det har inget lag gjort i år mot Barcelona! Det har inte handlat om dagsform, det har inte handlat om tillfälligheter eller otur. Barca är just nu Europas överlägset bästa fotbollslag, som med sin tilltro på sin taktik och sitt passningsspel hållt sig punkt och pricka till det. Sedan måste det också sägas att den otroligt höga kvalité som finns i laget och i varje individuell spelare är magnifik! Att på ett sånt sätt spela mot Manchester United i en Champions League-final är stort! Varje spelare kunde ta emot ett skott som om det var en lös passning, få den svåraste passningen att se busenkel ut. Och United kämpade väl men denna gång slog inte vilja klass, för Barcelona var någon klass var för bra! En perfekt första säsong som coach för Josep Guardiola, där han nu vunnit trippeln!



Stort Grattis till Champions League-titeln Barcelona!
önskar vi här på PFC-Bloggen!

Champions League Dream Final preview!


Champions League-finalen!



Vi på PFC-Bloggen har hållt er uppdaterade och gett er lite info om de båda lagen. Här kommer nu lite information om vad som gäller ikväll när det är dags att slå sig ner framför TV-apparaten!

Vad
Champions League final 2009!
Avspark
Ikväll den 27 maj
Tid
20:45
Plats
Olympiastadion i Rom
Finallagen
Barcelona - Manchester United

När till och med Google har designat sin header dagen till ära, då vet man att det är något stort på gång och en speciell dag.

Manchester Uniteds Road to Rome!


Manchester United aka the Red Devils!

PFC-Bloggen har hittills synat de spanska mästarna FC Barcelona. Men man får icke förglömma jättarna från ön, Manchester United!

En av Europas och världens absolut största klubbar genom tiderna. Förra årets segrare av Champions League och har nu också vunnit ligan tre år i rad. I år har Sir Alex Furgeson chans att ta laget till sin tredje Champions League-titel och därmed även bli det lag som för första gången vunnit den prestigefyllda turneringen två säsonger i rad. Ska Sir Alex Furgesons fysiskt starka lagmaskin the Red Devils, med superstjärnorna Wayne Rooney och givetvis Cristiano Ronaldo i spetsen, kunna stoppa de mindre kvicka, tekniska och passningsskickliga FC Barcelona?

Gladiatorspelen har kommit till sin sista strid, på onsdag avgörs det i Rom!


Några Bilder från uppvärmningen mot Brickebackens IF







Coach Pirmoradi sa efter matchen

Jag är verkligen nöjd med lagets insats idag. Förutom början av matchen då jag inte vet vad som hände med våra spelare så rycker vi upp oss och tar tag i matchen. Vi får bra spel, skapar bra lägen och lyckas även göra mål. Alla lagdelar höjde sig och spelade bra. Nu går vi bara framåt och det blir bara bättre eftersom fler och fler av våra spelare börjar komma tillbaka från skador och plugget tar slut så det finns mer tid för fotboll nu. Det resultat som ett lag får beror på två faktorer, förberedelse och prestation, idag hade vi båda delarna och resultatet speglade vår inställning och vilja.



+ + + Erik Höglund (Kommer in på plan efter 20 min och gör en av sina bästa matcher då han tar för sig och verkligen utnyttjar sin teknik och speluppfattning. Kämpar och sliter, tar både hemjobb och deltar i anfallen. Mycket bra)

 

+ + Magnus Nolgren ( Fram till den 65 minuten då Brickebacken hade anfall då och då så spelade Magnus väldigt bra och koncentrerad då han vann alla bollar på huvudet och visade bra inställning)

 

+ Jesper Fritz (I försvarsspelet så gör han det felfritt genom att komma fram och bryta alla anfall på sin kant, och i anfallspelet så står han för bra uppspel.)


Veckans Bill och Bull


Derby!

Till alla PFC-Supportrar! Idag klockan 16.00 spelar PFC mot Brickebacken uppe i Brickebacken! Kom och heja på Pars FC för ytterligare en seger!

Bilder från Bowlingen







Bowlingmästare!

I torsdags, som tydligen var söndag, korades en bowlingmästare i PFC. För att göra en längre historia kort, så utspelades följande scenario:
Sex stycken från PFC skulle äta lunchbuffé och sedan bowla 1 timme med Restaurangchansenhäftet på Strike&Co, där detta 2 för 1- erbjudande ingick. Fast då det var Kristihimelfärdsdag tänkte de först inte låta oss äta och spela, trots att det inte stod något om att kupongen inte gällde röda helgdagar. De hade nämligen bara skrivit att kupongen gällde måndag - fredag... Efter en diskussion med deras chefer så lyckades våran vetenskapsman Essi att övertyga dom om att de gjort ett misstag då detta inte stod med i restaurangchansenhäftet. De tog för givet att man skulle förstå att kupongen inte gällde på röda dagar som tydligen räknas som söndagar oavsett dag, då de endast stod att kupongen gäller måndag - fredag. När de sedan insåg sig besegrade började de skylla på att de inte haft tillräckligt med plats för att skriva "(ej helgdagar)", fast däremot fått plats med att skriva att lunchbuffén innehåller "smör, bröd, sallad, dryck & kaffe" och att kupongen "Gäller ej för avhämtning", hur man nu ska kunna avhämta en bowlingbana. Men med Essis artelleri och efter att de märkt att vi bokat banor så blev de något mildare och till sist skulle vi få både äta och spela. Däremot efter maten och innan vi skulle börja bowla så ville de prompt påpeka för oss att:
"i den svenska almanackan så är alla röda dagar söndagar"
barnsligt, oproffesionellt och oerhört ogästvänligt av Strike&Co!


Hur som helst så i själva bowlingen så utklassade Mange startfältet och är därmed PFC:s bowlingmästare! Grattis till Mangefico Magnetico!

Sist hamnade Coach, och straffet blev dyrt. Rakade ben och tror att mer rakades därtill...
En nyfriserad coach från topp till tå (bokstavligt talat), visade däremot upp en otrolig kämpaanda och tog revansch på torsdagskvällens straffturnering. Där han visade att han även kan lägga straff med sin näst bästa fot.

Fler bilder från matchen

Här kommer ytterligare fem bilder från matchen mot Yxhult






Bilder från Pars FC Örebro - Yxhults IF 2

Här kommer 5 bilder från matchen, fler bilder läggs ut imorn.






Kvällens träning och bowling!

Det har varit riktigt bra uppslutning den senaste tiden och det är roligt att se och på kvällens träning dök det upp ca 18-20 stycken spelare. Det tränades lite på passningar och inlägg och avslut och rundades av med ett spel. Tyvärr höll spelet inte den bästa kvalitén och inställningen får nog förbättras en aning till nästa träning på torsdag. Vädret och humöret var annars på topp!

På torsdag så planeras det bowling med lunchbuffé på Strike vid 12-tiden för dem som är sugna!
En bowlingmästare i PFC ska koras!

Här följer lagfotot från senaste hemmamatchen mot Yxhult.

2/3 Barca!

Som vi tidigare nämnt så går det för fotbollsintresserade inte att missa FC Barcelonas framfart. Laget har nu tagit två titlar hitills i år, Copa del Rey och La Liga. Men ännu återstår den mest prestigefyllda av dom alla. Coachen och tränaren Josep Guardiola vet också om detta och har i de senare matcherna i ligan låtit lufta sin bänk lite. Detta har resulterat i något sämre resultat men ligan är ju redan avgjord och fokus ligger nu på stormötet i Rom mot Manchester United.


Ska Guardiolas mannar lyckas göra en perfekt säsong och ta trippeln, den 27 Maj får vi svaret!

FC Barcelona

Fighting Spirit!

PFC har ett eget litet ordspråk som präglar klubben

Att vilja är att kunna!

Här följer en liten reklam som på ett charmigt sätt beskriver lite av den kämpaanda och atmosfär som finns i klubben.


Regnig vecka!

I morse vaknade nog de flesta PFC-spelarna upp till smattrandet av regn mot fönstet. Enligt SMHI kommer det tydligen regna hela veckan nästan. Trisst men som nog de flesta PFC-supportrar vet så är det nog välbehövligt för våran hårda och ojämna plan. Däremot behöver linjerna nog mätas upp igen och kritas om dessvärre.

De flesta av spelarna är annars i slutspurten av denna termin. Förutom fotbollen och träning så är det nog mest tentor, inlämningsuppgifter, praktik och jobb som fyller spelarnas vardag såhär års. Däremot så väntas det styras upp lite bowling med lunchbufé inom de kommande veckorna, även någon lagfest viskas det om bakom kulisserna..!

Veckans Bill och Bull


Tvåfalldigt Grattis Norge!

Inatt vann Alexander Rybak Eurovision Song Contest 2009 med sin egna låt Fairytale. Grattis till denna vinst där han totalt utklassade alla andra deltagare. Att det sedan dagen till ära även är den 17 maj som också är våra grannländers nationaldag gör nog inte denna vinst sämre.

Tvåfalldigt Grattis till Norge alltså och för er som inte hört det vinnande bidraget kan ni få lyssna på den här. Till er andra som hört den redan och oavsett vad ni tycker, så kan vi meddela att lite senare idag kommer veckans Bill och Bull så håll utkik.


PFC på Facebook!

Till alla PFC-supportrar!
Laget går bra, bloggen går bra och nu finns vi även på facebook i gruppen Pars FC!

Denna grupp har funnits ett tag med namnet PFC, men nyligen utökade man förkortningen och bytte gruppens namn till lagets fullständiga. Detta även för att göra det lättare för alla supportrar att hitta oss. Så för alla PFC-supportrar där ute, tveka inte att bli medlem i gruppen
Pars FC  på fejjan.

Forza PFC!

Tre nya poäng!

PFC tog igår tre nya behövliga poäng hemma mot Yxhults IK 2. Det var en match där man skapade riktigt många målchanser men resultatet i halvlek var bara 1-1. Fast i pausvilan bjöds det på Red Bull i omklädningsrummet som verkligen gav laget vingar i andra halvlek. Läs mer om slutresultatet och matchen på
www.laget.se/pfc

Bra laginsats där alla kämpade för varandra! Kul även att det kom lite folk och tittade på matchen,  publiksiffran uppskattades till ca 40 personer. Stämningen både på och utanför planen var väldigt trevlig under den något kyliga men soliga fredagkvällen. Vi hoppas detta håller i sig och att ännu fler kommer för att heja fram studentlaget!

Forza PFC!

_______Game Day!_______

Forza PFC!
Friday Nights it's a Good Time for Football!

1 av 3 Barca!

Oavsett vilket lag man håller på och hur passionerat man än följer sitt favoritlag. Så kan man ändå inte förundras över kanske världens för tillfället bästa lag, FC Barcelona. De har under säsongen spelat en otroligt underhållande fotboll med mycket mål, i högt tempo och en imponerande kvalité i allt de gör. I år har de chansen att ta trippeln, det vill säga La Liga, Copa del Rey och Champions League.

Efter en lång, tuff och helt otrolig säsong kommer de kommande veckorna vara stor press på laget och upp till bevis för om man verkligen är så bra som man hittills visat. Ligan har de i egna händer, det räcker visserligen med 1 poäng men man vet aldig vad som kan hända i spanska ligan och sen så väntar förmodligen årets viktigaste match!
Champions League-finalen mot mästarlaget och geniet Sir Alex Furgeson.

Att Barca hade det tufft och marginalerna på sin sida mot Chelsea håller nog de flesta med om, även om det var en bragd att vända matchen på det sätt de gjorde det. Men nu återstår alltså ett ytterligare tufft, tungt och taktiskt skickligt engelskt lag. Som inte bara spelar för att vinna en av världens mest åtrovärda titlar utan även spelar om att som första lag någonsin vinna den två år i rad och även ta sin tredje Champions League titel.

Igår infriades dock alla fans och klubbens första delmål av tre.
Copa Del Rey! Här följer highlights från denna match.


Bilder från Sköllersta IF 2 - PFC Örebro











Veckans Bill och Bull


Mirakelmatch!

Idrott kan ibland vara helt otroligt, både förödande och glädjespridande och helt ologiskt underbar. På bara några sekunder kan allt i förändras från hemmel till helvete! Igår åkte det svenska landslaget ur hockey-VM då de inte lyckades vända sitt underläge mot Kanada. Men hockey är inte våran grej, så vi lägger inte så mycket tonvikt på det utan blickar istället bakåt några dagar för att minnas en mirakelvändning.
Vi tala såklart om Barcelonas vändning mot Chelsea i den 93 matchminuten. Det gäller att aldrig ge upp och spela tills domaren blåser, och till alla Chelseafans även om han inte blåser...

För PFC:s del är det en dag kvar innan det viktiga toppmötet mot Sköllersta IF 2. Alla verkar taggade och fokuserade på uppgiften. Trots en del skavanker och skador så kommer PFC att kunna ställa upp med ett bra lag som förhoppningsvis tar 3 viktiga poäng.


Föregående dygn...

Föregående dygn kan summeras på följande sätt!

Naturligt Chaos!
Nattsvart för Chelsea!
Övernattning för Choacherna!

De båda PFC-tränarna befann sig i Göteborg på tränarutbildning. Men med matchanalys av en allsvensk match på kvällen så blev det krongel med boende och det gick inga natttåg eller bussar hem på natten. Det fanns inte mycket att göra så efter den allsvenska matchen mellan ÖIS - BP, gick man med några av sina tränarkolleger till en sportbar och kollade på de sista 30 minuterna av gårdagens Champions League-semifinal mellan Chelsea och Barcelona. 1-0 till Chelsea ända till den 93 minuten då Andrés Iniesta fick drömträff med yttersidan och sköt Barcelona till Champions League-final! Jublet i sportbaren hade inga gränser då de flesta höll på Barca!
PFC-coacherna lyckades till slut hitta ett hotell centralt i Göteborg där man övernattade till klockan 4 på morgonen, för att sedan ta tåget till Örebro som gick vid 5. Dock befann man sig nere vid receptionen hela kvällen...

Ikväll hade man den sista träningen inför helgens viktiga toppmöte mot Sköllersta 2 på söndag. Det var en träning med bra spel och skön stämning! Det ser lovande ut inför helgen om alla spelare håller sig friska. Vi vill också passa på att tacka våran sponsor. Get A Service AB!


Populär blogg i regn!

PFC-bloggen är i full gång liksom säsongen för laget! Som beräknat skulle årets rivstart av veckans Bill och Bull dra en hel del besökare, närmare bestämt hela 50 unika besökare med ca 90 sidvisningar! Bra jobbat och det är bara att fortsätta spana in behind the scenes in PFC här på bloggen!

Ikväll väntar träning med lagmöte, så förhoppningsvis dyker så många som möjligt upp även om de inte kan medverka.
Vädret i Örebro är idag annars något mulet och regnit, fast detta ska vara inte vara tillräckligt för att stoppa en äkta fotbollsentusiast... vi var ju faktiskt ute och sprang i minusgrader för bara några månadersen.

Efter regn kommer solsken så efter träningen blir det att springa hem till värmen och kolla på det andra semifinalmötet i Champions League mellan Arsenal och Manchester United!

Forza PFC

Veckans Bill och Bull


Game Day!


RSS 2.0