Exklusive intervju med Pars FCs(nuv. Scandinavian) stjärna Malin Schneider

 

Berätta om din första tid i Pars FC

-Det började år 2012 och jag var nyinflyttad till Örebro för studier. Minns att jag var så nervös inför min första träning som var inomhus på universitetet, men det gick bra och alla var så trevliga! Någon vecka därpå var det lagfest tillsammans med herrlaget hemma hos Ata, och därefter blev man en i gänget. 

När jag tänker efter så har hela min studietid egentligen varit pars. Det har varit så mycket fotboll, både seriöst men även mycket tillfällen då vi bara drog ihop ett gäng och lirade på skoj. Det var även så mycket fest! Har många roliga minnen från Ida Helderuds förra lägenhet på Trädgårdsgatan eller Palette, haha.. 

Jag är så glad över denna tid då många är mina närmsta vänner än idag. 

 

Vilken roll hade du under Pars-tiden?

-Festfixare, ekonomiansvarig och att göra mål! 

 

Hur förändrades situationen för damerna efter att Pars FC bytte en del personer i styrelsen och namn till Scandinavian? 

- För damernas del så blev det ingen större förändring till en början. Vi levde länge kvar i ”pars-bubblan” och förknippade oss med det namnet. 

I dagsläget är vi fler från damlaget i styrelsen än tidigare och jobbar för att SFC ska bli ett lika självklart namn på universitetet som Pars en gång var. 

 

Vad är din roll idag i förening/laget? 

- Spelare och blev nyligen vald som vice ordförande i föreningen. 

 

Bästa och värsta minnen under din tid i föreningen. 

- Det finns så många bra minnen! Exempelvis matchen mot Wedevåg för några år sedan. Vinst med hela 17-0!!  Förra säsongen vann vi även mot Norrby SK på hemmaplan och de var innan dess obesegrade. En kämparvinst när den är som bäst! 

-Värsta minnet är nog från en bortamatch mot Tillberga även det för några år sen. Det blev ingen direkt uppvärmning då vi kom fram 15 min innan matchstart, en bil kom till och med fram efter att matchen börjat. Domaren som enbart rörde sig i mittcirkeln dömde bort ett mål som jag gjorde då han mena att den aldrig var över mållinjen. Vi hade inte förlorat en enda match på hela säsongen och Tillberga låg sist. Denna match hade säkrat oss seriesegern men det blev förlust. Det blev ingen rolig bilfärg hem! 

-Sen måste jag såklart också nämnde de säsonger vi kritade planen själva, och speciellt då vi gjorde det med roller(!!). Ett roligt minne i efterhand men såååå jobbigt det var! När man berättar det för nya spelare idag så tror de att man skämtar. 

 

Vilka spelare har du haft lättast att spela med under karriären i Pars/Scandinavian? 

- Det är nog Amanda Fredriksson och Alexandra Laini Bovellan. Jag och Amanda har ju spelat forwarspar de flesta säsonger och våra spelstilar passar bra ihop. Jag tar emot bollen felvänd och hon är sen redo för djupledspassningen. Och Alex är ju den bästa yttermittfältaren, 10/10 gånger så visade hon sig där, antingen för väggpass eller djupledsboll. 

 

Hur ser kommande säsong ut för er?

- Vi spelar i div 3 och siktar på att komma topp 3. Vi är en stark trupp med stor bredd i år så våra chanser känns goda för ett riktigt bra slutresultat. Just nu ligger vi etta med 14p på sju spelade matcher. 

 

Fem snabba:

1.      Christiano Ronaldo eller Leonel Messi?

-        Ronaldo.

2.      Bra spel eller resultat?

-       Resultat! Vill ju vinna. 

3.      Slå frisparkar eller straffar?

-        Straffar

4.      Göra ett mål eller göra två assist?

-        Blev ”assistdrottning” förra säsongen, men är roligare att göra mål! 

5.      Fotboll eller futsal?

-        Helt klart fotboll!

 

 


RSS 2.0