Zlatans tur!

I gårdagens inlägg kunde ni läsa lite om Henke Larssons tid i FC Barcelona. Han fick under sin tid vara med om att vinna La Liga två år i rad och var även högst delaktig i vinsten av Champions League, kanske det finaste som finns att vinna för en fotbollsspelare efter ett VM-guld.

Nu är det dags för en annan svensk att få dra på sig den blårödrandiga tröjan och kliva in på Camp Nou. Vi talar givetvis om Zlatan Ibrahimovic!Efter mycket om och men så är det nu klart att våran Zlatan kommer spela för Barca kommande säsong.

Övergången blev utdragen, summorna blev enorma och kraven är näst intill overkliga.

Ska skyttekungen från italien kunna överträffa sig själv och även lyckas göra det ännu bättre än Henke Larsson, och vara ännu mer delaktig i en Champions League-final?

Det får tiden avgöra, oavsett vad så var i alla fall hans mottagande i Barca ganska mäktigt!


Henkes succé i Barca!

En av Sveriges kanske mest folkkära och talangfulla fotbollsspelare gjorde en gång succé i den anrika storklubben FC Barcelona. Vi talar såklart om Henrik "Henke" Larsson. Få trodde han skulle lyckas men som han lyckades. En kort sejour i Barca blev det under två år men under den tiden hann han med att vinna både ligan två år i rad och även Champions League!

Ingen kan väl glömma hans delaktighet i finalen i Champions League 2006 mot Arsenal. Då han var högst inblandad i vinsten med sina två assist.

 

Träningsdags!

Igår körde PFC sin första träning efter uppehållet. Det blev en rolig och bra träning med lite teknik, fotbollskondition och smålagsspel. De som var där var Sebastoan, Jesper, Per, Ehsan, Kevin och Martin.

Bra jobbat av ni som var där och fortsätt hålla igång. Nästa träning är imorgon så då hoppas vi på att få återse kanske något nytt ansikte.

Uppehållet snart över!

Det är sista helgen av sommaruppehållet för Pars FC:s del. På tisdag kör man igång igen för att försöka hitta formen inför den otroligt viktiga matchen mot IFK Lindesberg som bara ligger tre poäng efter. PFC har alltså ett ypperligt läge att dryga ut sin ledning och därmed också hamna på lite säkrare mark innan mötet mot Sköllersta i den andra omgången.

Nu gäller det bara att PFC lyckas få ihop till ett tillräckligt slagkraftigt lag som kan mäta sig mot tabelltvåan. Förhoppningsvis så har PFC-spelarna också hållt igång något under sommaren så man inte är helt ur form. De två första omgångarna på höstsäsongen kommer förmodligen vara helt avgörande för hur det kommer gå i resten av säsongen. Kan man knipa de sex poäng som står på spel mot tabelltvåan och trean så får man lite arbetsro.

Men oavsett hur mycket man än önskar och hoppas att PFC ska vinna så är det ett lagspel och det är upp till hela laget om man vill slåss om att gå upp en division.

Hitta formen inför hösten!

Har du svårt att komma igång efter sommaruppehållet och behöver något som motiverar dig? Här kommer en liten reklamfilm från Nike som kanske kan ge några tips, eller vad tänker du på när du är ute och springer?


Coach Analys: Brickebackens IF

Brickebackens IF
Resultat hittills:
Sköllersta 2-8
Yxhult 2-1
Fellingsbro 2-1
Wedevåg 2-2
Pars FC 1-6
Frövi 2-0
Hallsberg 3-0
Hovsta 1-0
Lindesberg 0-1
Sköllersta 1-1

Matcher kvar:
Yxhult, Fellingsbro, Wedevåg, Pars FC, Frövi, Hallsberg, Hovsta, Lindesberg

Placering i tabell just nu:
4e plats med 17 poäng

Statistik:
Vinst: 50 % av matcherna
Oavgjord: 20 %
Förlust: 30 %
Gjorda mål: 1,6/match
Insläppta mål: 2,0/match
Poäng: 1,7/match

En stor överraskning i årets division 7, har bara förlorat tre matcher av tio och kämpar om en av uppflyttningsplatserna. Två av förlusterna var stora, 2-8 mot Sköllersta och 1-6 mot Pars FC. Men lyckades få revansch på Sköllersta och få poäng mot dem i returmötet. Bästa vinst i år var mot Hallsberg med hela 3-0. Nackdel för Brickebacken är att de får för många kort och har en hel del avstängningar.

Matchen mot Pars FC Örebro:
Pars FC vann med 6-1 matchreferat hittar du här:

Hur kommer det att gå för Brickebacken i resterande matcher?
Ett lag som kan vara farlig och kommer att försöka hålla sig så länge det går i toppen. Kommer att få det svårt mot de andra topplagen, chansen för poäng mot Pars FC och Lindesberg borta blir svårt då dessa två lag är seriens starkaste lag på hemmaplan. Möter Fellingsbro och Wedevåg tidigt på hösten då dessa lag behöver poäng och det kommer bli svårt för Brickebacken. Mötena mot resterande lag i serien blir nog enklare och chansen för vinst är stora. Har tydligen fått lite förstärkning nu när de har chansen att gå upp. Noterbart är att de är enda topplaget som har släppt in fler mål än gjorda mål, ligger på minus 4 i målskillnad.

Så slutar det för Brickebacken i division 7 östra:
1.
2.
---------------------------
3.
4. Fellingsbro GoIF 2
5. Brickebackens IF
6. IFK Hallsberg 2
7. Wedevågs IF
8. Hovsta IF
---------------------------
9. Yxhults IK 2
10. Frövi IK 2


OBS! Analysen är baserad mestadels på statistik som lagen uppnått efter 9-10 matcher i serien. Jag har inte sett så många matcher från varje lag så det går inte att göra en vetenskaplig analys, utan det mesta är spekulationer. Analysen ger bara en helhetsbild om vad som har hänt och vad som kan hända i framtiden för lagen.

Man on the Moon


"Apollo 11 är den mest kända av rymdfärderna inom Apolloprogrammet. Den genomförde den första bemannade landningen på månen den 20 juli 1969, vilket var finalen på rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen, som i och med den första månlandningen kom att ses som vunnen av USA.

Besättning: Besättningen som utförde detta bestod av de tre astronauterna Neil Armstrong, Edwin "Buzz" Aldrin och Michael Collins."

Källa: Wikipedia - Apollo 11

För 40 År sen så tog alltså människan sitt första kliv på månen. Sant och stort hävdar vissa, en ren bluff hävdar andra... Vad som stämmer får vara upp till var och en. Denna dag är hur som helst historisk! Kanske är det dagen då ett av människans största steg togs, eller dagen då en av världens största lögner drogs?!
Vi här på PFC-Bloggen tycker i alla fall att detta är en dag att minnas oavsett vilket som är rätt.Coach Analys: Fellingsbro GoIF 2

Fellingsbro GoIF 2
Resultat hittills:
Yxhult 1-2
Hallsberg 5-1
Brickebacken 1-2
Hovsta 3-1
Wedevåg 2-1
Lindesberg 0-2
Pars FC 0-3 (WO)
Sköllersta 4-1
Yxhult 3-2

Matcher kvar:
Hallsberg, Brickebacken, Hovsta, Wedevåg, Lindesberg, Pars FC, Sköllersta, Frövi, Frövi,

Placering i tabell just nu:
5e plats med 15 poäng

Statistik:
Vinst: 56 % av matcherna
Oavgjord: 0 %
Förlust: 44 %
Gjorda mål: 2,1/match
Insläppta mål: 1,7/match
Poäng: 1,7/match

Ett starkt och underskattat lag som lyckats vinna mot Sköllersta med hela 4-1. Blev tvungna att lämna WO mot Pars FC. Räckte inte till mot Brickebacken och Lindesberg men har kunnat vinna mot mitt- och bottenlagen. Har seriens näst starkaste försvar med 15 insläppta mål efter Pars FC som har 11 insläppta.

Matchen mot Pars FC Örebro:
Pars FC vann med 3-0 (WO)

Hur kommer det att gå för Fellingsbro i resterande matcher?
Jag tror att dem är kapabla till att hota alla lag och kommer nog få ganska bra resultat i andra halvan av säsong. De har kvar ett dubbelmöte mot bottenlaget Frövi och kommer nog kunna vara ett farligt lag om de lyckas vinna just de mötena. Kan nog få det svårt mot Brickebacken och Pars FC, men kan nog ta poäng av Lindesberg och Sköllersta. Handlar lite om motivation för deras del eftersom deras A-lag inte går så bra i div 5 och de kommer nog satsa mer på A-laget. Men jag tror om A-laget befinner sig på säker mark i femman så kommer de nog ge B-laget ett försök, eftersom de har chansen att gå upp och har lite lättare matcher kvar än de andra topplagen då de möter seriens sämsta lag i två matcher.

Så slutar det för Fellingsbro i division 7 östra:
1.
2.
---------------------------
3.
4. Fellingsbro GoIF 2
5.
6. IFK Hallsberg 2
7. Wedevågs IF
8. Hovsta IF
---------------------------
9. Yxhults IK 2
10. Frövi IK 2


OBS! Analysen är baserad mestadels på statistik som lagen uppnått efter 9-10 matcher i serien. Jag har inte sett så många matcher från varje lag så det går inte att göra en vetenskaplig analys, utan det mesta är spekulationer. Analysen ger bara en helhetsbild om vad som har hänt och vad som kan hända i framtiden för lagen.

Coach Analys: IFK Hallsberg 2

IFK Hallsberg 2
Resultat hittills:
Frövi 2-1
Fellingsbro 1-5
Hovsta 1-0
Lindesberg 0-2
Sköllersta 3-1
Yxhult 3-4
Brickebacken 0-3
Wedevåg 3-0
Pars FC 0-5
Frövi 1-1

Matcher kvar:
Fellingsbro, Hovsta, Lindesberg, Sköllersta, Yxhult, Brickebacken, Wedevåg, Pars FC

Placering i tabell just nu:
6e plats med 13 poäng

Statistik:
Vinst: 40 % av matcherna
Oavgjord: 10 %
Förlust: 50 %
Gjorda mål: 1,4/match
Insläppta mål: 2,2/match
Poäng: 1,3/match

Seriens ojämnaste lag med varannan vecka vinst eller förlust i stort sett. Kan utklassa ett topplag ena veckan och nästa omgång åka på storstryk mot ett mittenlag. Består av många duktiga spelare, men lider nog av dålig motivation för b-lagsmatcher, då a-laget är ett topplag i division 5. Tappade även poäng mot bottenlaget Frövi i sista omgången. Har seriens näst svagaste anfall med bara 14 gjorda mål.

Matchen mot Pars FC Örebro:
Pars FC vann med 5-0 matchreferat hittar du här

Hur kommer det att gå för Hallsberg i resterande matcher?
Det ser ut som att Hallsberg bara vill ha ett b-lag och är förmodligen nöjda med att stanna kvar i div 7 och det är något som det kommer lyckas med tror jag. Starka nog för att vinna när det behövs men inte ambitiösa nog för att gå upp. Pars FC, Sköllersta och Brickebacken blir svåra för dem men resterande lagen kan nog tappa poäng mot Hallsberg. Bästa chansen för vinst blir nog mot Yxhult och jämnaste matchen bli nog mot Hovsta.

Så slutar det för Hallsberg i division 7 Östra:
1.
2.
---------------------------
3.
4.
5.
6. IFK Hallsberg 2
7. Wedevågs IF
8. Hovsta IF
---------------------------
9. Yxhults IK 2
10. Frövi IK 2


OBS! Analysen är baserad mestadels på statistik som lagen uppnått efter 9-10 matcher i serien. Jag har inte sett så många matcher från varje lag så det går inte att göra en vetenskaplig analys, utan det mesta är spekulationer. Analysen ger bara en helhetsbild om vad som har hänt och vad som kan hända i framtiden för lagen.

Just nu...

... händer inte speciellt mycket i PFC.
Som ni redan förstått så jobbar eller slappar de flesta spelarna under sommaren. Om en vecka drar man däremot igång träningarna på allvar och ska försöka hitta formen inför de två riktigt viktiga matcherna som väntar i början.

I år så har de flesta spelarna själva uttryckt att de verkligen vill gå upp så det kan nog inte betonas nog att om man vill gå upp handlar det om att Hela laget vill det och inte bara några få. Därför är det bra om alla spelare som har möjlighet tar sitt egna ansvar att på ett eller annat sätt försöker att hålla igång under sommaren.

För PFC är ett bra lag och i år ska vi också visa det!
We win as a team, we lose as a team!

The Spark and So It Begins


Coach Analys: Yxhults IK 2

Yxhults IK 2
Resultat hittills:
Fellingsbro 2-1
Brickebacken 1-2
Wedevåg 4-2
Pars FC 2-4
Frövi 1-1
Hallsberg 4-3
Hovsta 1-4
Lindesberg 0-3 (WO)
Sköllersta 1-4
Fellingsbro 2-3

Matcher kvar:
Brickebacken, Wedevåg, Pars FC, Frövi, Hallsberg, Hovsta, Lindesberg, Sköllersta

Placering i tabell just nu:
7e plats med 10 poäng

Statistik:
Vinst: 30 % av matcherna
Oavgjord: 10 %
Förlust: 60 %
Gjorda mål: 1,8/match
Insläppta mål: 2,7/match
Poäng: 1,0/match

Yxhult började säsongen på ett väldigt bra sätt och tillhörde toppen ett tag men nu har de tappat mycket och förlorat senaste 4 matcherna. De har haft mycket upp och ner i resultaten och aldrig kunnat övertyga i matcherna mot topp tre lagen och tappade även poäng mot bottenlaget Frövi.

Matcher mot Pars FC Örebro:
Pars FC vann med 4-2 matchreferat hittar du här

Hur kommer det att gå för Yxhult i resterande matcher?
Jag tror inte att de börjar hösten lika bra som våren då de möter tre formstarka lag i de tre första mötena. Enda laget jag kan se Yxhult vinna mot är Frövi, och chansen för att ta poäng finns även mot Hallsberg beroende på vilket lag de kommer med. Tror inte att de blir mer poäng på hösten än vad det blev på våren. De avslutar säsongen med två svåra matcher mot tabelltvåan och trean, där det kommer bli väldigt svårt om dessa två lag har något att spela för, dvs om det inte är klart vilka två lag som går upp till sexan.

Så slutar det för Yxhult i division 7 Östra:
1.
2. ---------------------------
3.
4.
5.
6.
7. Wedevågs IF
8. Hovsta IF
---------------------------
9. Yxhults IK 2
10. Frövi IK 2


OBS! Analysen är baserad mestadels på statistik som lagen uppnått efter 9-10 matcher i serien. Jag har inte sett så många matcher från varje lag så det går inte att göra en vetenskaplig analys, utan det mesta är spekulationer. Analysen ger bara en helhetsbild om vad som har hänt och vad som kan hända i framtiden för lagen.

Pablo Francisco 30/9 I Örebro!


"Han är komikern som får publiken att ramla av stolarna i skrattkramper, han är en levande explosion av pricksäkra kändisimitationer och galna ljudeffekter. Han är Pablo Francisco.

Internet gjorde honom till ett världsnamn. Idag har han miljoner anhängare på nätet och en stor, växande livepublik - i synnerhet här i Skandinavien. På hans senaste turné här (2007) gjorde han 32 utsålda föreställningar på 30 dagar - en av de absolut mest framgångsrika standup-turnéerna i Skandinavien någonsin."
TicNet

Nu kommer han till Örebro och några av PFC-spelarna kommer att vara på plats!
Coach, Sebbe, Magnefico, Andrés, Danne och Essi kommer att gå på denna föreställning.

E.Ronaldo och Jim är även dom sugna! Är det fler som är intresserade så skynda er snabbt att beställa biljetter. De kommer nog inte finnas länge till...

För mer info och biljetter klicka här!

A la Madrid

Real vill både äta Kakán och behålla den! Nu är det även klart att Christiano Ronaldo har skrivit på för klubben.

Här är ett klipp från presentationen av Real Madrids nya nummer 8:a!

Coach Analys: Hovsta IF

Hovsta IF

Resultat hittills:
Pars FC 1-4
Frövi 4-1
Hallsberg 0-1
Fellingsbro 1-3
Lindesberg 2-4
Sköllersta 2-4
Yxhult 4-1
Brickebacken 0-1
Wedevåg 2-5
Pars FC 1-1

Matcher kvar:
Frövi, Hallsberg, Fellingsbro, Lindesberg, Sköllersta, Yxhult, Brickebacken, Wedevåg

Placering i tabell just nu:
Näst sist i tabellen med endast 7 p på 10 matcher.

Statistik:
Vinst: 20 % av matcherna
Oavgjord: 10 %
Förlust: 70 %
Gjorda mål: 1,7/match
Insläppta mål: 2,5/match
Poäng: 0,7/match

Hovsta är ett bra lag som håller en ganska jämn nivå på sina matcher men har väldigt svårt att vinna då de kämpar länge men ändå inte lyckas vinna så många matcher. Har mött seriens starkaste lag Pars FC två gånger och lyckats få en poäng med sig, var även nära poäng mot de andra topplagen i serien. Vann mot bottenlaget Frövi enkelt. Vann även mot Yxhult med 4-1. Inte lyckats vinna någon match på hemmaplan, kanske dags och göra det under hösten?

Matcher mot Pars FC Örebro:
Pars FC vann första mötet med 4-1, andra mötet blev 1-1 matchreferat från matcherna hittar du här:
Första mötet!
Andra mötet!

Hur kommer det att gå för Hovsta i resterande matcher:
Hovsta har goda chanser att vinna mot Yxhult och Frövi igen. Resterande lag i serien bör akta sig också för Hovsta för att de kanske bli tvungna och lämna någon poäng när de möter dem. Särskild Hallsberg och Wedevåg får akta sig men lag som Sköllersta, Fellingbro och Brickebacken blir svåra för Hovsta. Matchen mot Lindesberg blir svår att förutse då matchen är den 4e matchen på hösten för lagen och det beror mycket på tabellplaceringen för dessa lag. Jag tror om Hovsta inte ligger så bra till så kommer de nog kämpa till sig åtminstone en poäng i den matchen. I vissa matcher kan de sakna spelare och knappt få ihop lag och då blir de svårt att vinna matcher så klart, men annars har de ett ganska starkt lag som befinner sig på en orättvis placering i tabellen just nu.

Så slutar det för Hovsta i division 7 östra:
1.
2.
---------------------------
3.
4.
5.
6.
7.
Wedevågs IF
8.
Hovsta IF
---------------------------
9.
10.
Frövi IK 2


OBS! Analysen är baserad mestadels på statistik som lagen uppnått efter 9-10 matcher i serien. Jag har inte sett så många matcher från varje lag så det går inte att göra en vetenskaplig analys, utan det mesta är spekulationer. Analysen ger bara en helhetsbild om vad som har hänt och vad som kan hända i framtiden för lagen.

R.I.P King of Pop

Michael Jacksons minnescermoni visades direkt världen över i tisdags. Som tidigare så vill vi här på PFC-Bloggen hedra denna musikikon med att tacka för den musik du gett oss. Mer än så behövs inte sägas.
Han var och kommer för alltid att leva vidare inom musiken. Som egyptens faraoner, som är en titeln på egyptens forna kungar, kommer the King of Pops musik likt pyramider och sfinxar alltid finnas kvar. Dessa monument pryder egyptens öknar och har bestått i flera tusen år, liksom hans musik alltid kommer leva kvar i orginal, remixer och covers. I all denna sorg så måste vi minnas all den glädje Michael Jackson gett oss...

Här följer en liten rolig bild på en gammal egyptisk skulptur som faktiskt skulle kunna vara Michael Jackson.


Här till något mer seriösare, dottern Paris Katherine Michael Jacksons tal i slutet av hennes pappa Michael Jacksons minnescermoni.Coach Analys: Wedevågs IF

Wedevågs IF

Resultat hittills:
Lindesberg 3-4
Sköllersta 1-3
Yxhult 2-4
Brickebacken 2-2
Fellingsbro 1-2
Pars FC 2-3
Frövi 1-6
Hallsberg 0-3
Hovsta 5-2
Lindesberg 3-0

Matcher kvar:
Sköllersta, Yxhult, Brickebacken, Fellingsbro, Pars FC, Frövi, Hallsberg, Hovsta

Placering i tabell just nu:

Näst sist i tabellen med endast 7 p på 10 matcher.

Statistik:
Vinst: 20 % av matcherna
Oavgjord: 10 %
Förlust: 70 %
Gjorda mål: 2,0/match
Insläppta mål: 2,9/match
Poäng: 0,7/match

En poäng på 8 matcher och förlust mot största konkurrenterna Frövi med hela 6-1, många trodde nog att det var ganska kört för Wedevåg, men laget lyckades ta tag i det och visa annat än bara förluster på pappret. Först en enkel vinst mot Hovsta med 5-2 och sedan utklassades tabelltvåan Lindesberg med hela 3-0. Formen pekar uppåt för Wedevåg. Laget har farlig anfallspel och lyckats göra 20 mål på 1matcher trots sin dåliga placering i serien. Seriens bästa målskytt Ali Hussein (10 mål) spelar i Wedevåg.

Matchen mot Pars FC Örebro:
PFC Örebro – Wedevågs IF 3-2 (2-1) PFC Örebro – Wedevågs IF 3-2 (2-1)

Hur kommer det att gå för Wedevåg i resterande matcher?
Först ut blir det Sköllersta som har varit ostabila på senaste tiden och jag tror att Wedevåg kan ta poäng här om inte Sköllersta ställer upp med många spelare från sitt div 3 lag. Sedan kommer Wedevåg ha chansen till vinst mot lag som Yxhult och Frövi. Men jag tror att om deras form håller i sig kan de bli farliga för även lag som Hallsberg och Hovsta. Men Pars FC och Brickebacken kommer bli tuffa för Wedevåg under hösten. Värt att notera är att Wedevåg har förlorat alla matcher på bortaplan. Men jag tror att Wedevåg kommer att klara sig från nedflyttning i år, och om de inte hade börjat serien så dåligt så skulle de nog sluta på en bra placering i slutet av säsongen.

Så slutar det för Wedevåg i division 7 östra:
1.
2.
---------------------------
3.
4.
5.
6.
7.
Wedevågs IF 8.
---------------------------
9.
10.
Frövi IK 2


OBS! Analysen är baserad mestadels på statistik som lagen uppnått efter 9-10 matcher i serien. Jag har inte sett så många matcher från varje lag så det går inte att göra en vetenskaplig analys, utan det mesta är spekulationer. Analysen ger bara en helhetsbild om vad som har hänt och vad som kan hända i framtiden för lagen.

Yunus Ismail!

Idag inleder Örebro SK den andra halvan av Allsvenskan hemma på Behrn Arena mot AIK. ÖSK har hittills gjort en godkänd insats i årets allsvenska men under en längre tid har snacket handlat mycket om något som är än viktigare än fotboll.

Nämligen mänskilga rättigheter.
Det är skamligt hur man i detta land ibland kan behandla människor som sköter sig!

Vi talar givetvis om fallet Yunus Ismail!


För er som inte vet vad det handlar om så kommer här ett urklipp från Facebook-gruppen Låt Yunus få sin frihet!:

Yunus Ismail är en fotbollsspelare från Somalia i allsvenska Örebro SK, han vill inget hellre än att börja spela matcher med sitt lag, men migrationsverket stoppar honom:

Yunus Ismail kom 2003 som 17-åring till flyktingförläggningen i Gimo. Via spel i mindre klubbar i Västerås fick den allsvenska klubben Örebro SK upp ögonen för Ismail.

Sedan i augusti 2006 har somaliern tillhört närkingarna, men ännu inte fått spela en tävlingsmatch.

Anledningen är att Ismail inte har något uppehållstillstånd. Migrationsverket hävdar att han kommer från Tanzania eller från Kenya, samt att han inte är 17 år utan 19 år.

En tandläkare kallades in och uppgav att åldern kunde bestämmas mellan 17 till 23 år. Migrationsverket tolkade detta som att Ismail var 19 år.


Förutom detta så har PFC haft mer kontakt med Yunus än vissa kan tro. Han är en otroligt trevlig och snäll människa som både förstår och pratar flytande svenska. Hur man vet detta är för att förra sommaren var han nämligen och tränade med PFC, då han följde med sin kusin som är vän till Sebbe som ville komma och spela.
Men Yunus har även stöttat PFC med att ha köpt ett Restaurangchansenhäfte.

Vi på PFC-Bloggen vill ge ett Stort Tack till dig Yunus för vad du gjort för oss och alla i Pars FC hoppas verkligen att din situation i Sverige löser sig snarast!


Coach Analys: Frövi IK 2

"Jag tänkte skriva lite om olika lag i vår serie och hur det har gått för dem hittills och hur jag tror att de kommer gå för dem i slutändan. Vilken placering i tabellen som jag tror att de kommer hamna på. Jag kommer att börja med 10e laget i serien och komma uppåt i tabellen. Så första laget blir Frövi IK 2."                                                                                                                                                                                  Coach Pippo

Frövi IK 2

Frövi IK 2 Resultat hittills:

Hallsberg 1-2
Hovsta 1-4
Lindesberg 0-4
Sköllersta 1-4
Yxhult 1-1
Brickebacken 0-2
Wedevåg 6-1
Pars FC 0-4
Hallsberg 1-1

Matcher kvar:
Hovsta, Lindesberg, Sköllersta, Yxhult, Brickebacken, Wedevåg, Pars FC, Fellingsbro, Fellingsbro (uppskjuten)

Placering i tabell just nu:
Sist i tabellen med endast 5 p på 9 matcher.

Statistik:
Vinst: 11 % av matcherna
Oavgjord: 22 %
Förlust: 67 %
Gjorda mål: 1,2/match
Insläppta mål: 2,6/match
Poäng: 0,6/match

Lagets enda vinst kom mot det andra bottenlaget Wedevåg då Frövi vann enkelt med 6-1, viktigt att notera är att Wedevåg saknade sin målvakt i den matchen och var tvungna och ha en utespelare (andramålvakt) i målet. Hade två oavgjorda matcher också när de mötte Yxhults IK 2 och IFK Hallsberg 2 där båda matcherna slutade 1-1. Mot resterande lag så förlorade Frövi utan något större motstånd och var aldrig något större hot mot de flesta av lagen.

Matchen mot Pars FC Örebro:

Pars FC vann med 4-0 matchreferat hittar du här: Frövi IK 2 - Pars FC 0-4 (0-2)

Hur kommer det att gå för Frövi i resterande matcher?
Frövi kommer att få det svårt återigen mot lag som Pars FC, Sköllersta, Brickebacken och Lindesberg, eftersom dessa lag kämpar om en plats i division 6 nästa år. Enda chansen för att ta poäng mot dessa lag är om det blir klart tidigt om vilka två lag som kommer att gå upp. Men Frövi kommer att kunna ha bra chans att vinna mot Yxhult som inte har så mycket att spela för och inte heller håller så bra nivå. Lite svårare blir de i dubbelmötet mot Fellingsbro men chansen för att plocka poäng finns. Sedan finns bottenlaget Wedevåg som kommer att bli svåra trots att Frövi vunnit enkelt första matchen med 6-1 så kommer Wedevåg vilja ha revansch, särskilt nu när det börjat spela bättre och vann senast mot topplaget Lindesberg med 3-0. Även Hovsta kommer att bli tuffa för Frövi, där jag tror att Hovsta är ett bättre lag och Frövi kommer nog komma hem tomhänta efter även den matchen.

Så slutar det för Frövi i Division 7 Östra:
1.
2.
---------------------------
3.
4.
5.
6.
7.
8.
---------------------------
9.
10. Frövi IK 2


OBS! Analysen är baserad mestadels på statistik som lagen uppnått efter 9-10 matcher i serien. Jag har inte sett så många matcher från varje lag så det går inte att göra en vetenskaplig analys, utan det mesta är spekulationer. Analysen ger bara en helhetsbild om vad som har hänt och vad som kan hända i framtiden för lagen.

Brazilian secret!


Brasilien vann Confederations Cup mot USA med 3-2. Detta efter att legat under med sensationella 2-0 efter första halvlek. USA som skrällde ordentligt mot Spanien gjorde en turnering som endast ett Hollywoodmanus kan ha:
De tog sig vidare från gruppspelet och slog ut självaste världslaget Spanien i semifinal, och sedan väntade Brasilien i final. Av många ansett som världens bästa landslag! Och underdogen USA ledde alltså i halvtid med hela 2-0. Men för att inte bli allt för oligiskt slut, så orkar inte de tappert kämpande amerikanerna hålla emot brasiliens offensiv och förlorar till slut med 3-2 då brassarna börjar att spela ut.

En riktigt underhållande och bra fotbollsmatch med bra slut för alla som älskar fotboll. Där publikfavoriten Brasilien tog hem Guldet, för vad är en turnering om inte brassarna vinner...

Hur kommer det sig att Brasilien egentligen får fram så otroligt många duktiga och tekniska spelare?
Är det något som sitter i blodet och är genetiskt, kan det kanske vara rytmen i Samba eller helt enkelt kulturen. Det får en att undra hur de brasilianska barnen som lirar dag ut och dag in på stranden och på gatorna lever.

Eller kan det vara en tredje extern variabel som man inte tänker på som spelar in? Kanske är det så att den perfekta tekniken och fysiken som de får för att utöva av denna vackra idrott, inte bara utvecklas av mycket spontant spel på gator och stränder. Utan även är ett sätt att imponera på de vackra tjejerna som tittar på eller ligger och solar...
För ingen vill väl göra bort sig utan alla vill väl på något sätt imponera och sticka ut. Kan det vara instinkten att imponera på det motsatta könet  som gör att  brassar tränar det där lilla extra som krävs för att få den där brasilianska tjejen från stranden, men istället blir proffs och inte ser henne så ofta ändå...

Vem vet, kanske Ricardo Izecson dos Santos Leite eller kanske till och med Marta Vieira da Silva har svaret!RSS 2.0