Nyförvärv 3

Position: Back
Smeknamn: Dafta
Ålder: 20 år
Vikt: 77 kg
Längd: 184 cm
Styrka: Straffsspecialist
Svaghet: Intelligensen
Moderklubb: Finspångs FK
Hårfärg: Mörkbrunt
Ögonfärg: Bruna, med en liten touch av grönt
Yrke/Studier: Studerande
Familj: Ja
Intressen: Kicka boll
Motto: Man lever bara en gång
Favoritdjur: Katt
Favoritmusik: Antonello Venditti
Favoritfärg: Grön
Bästa film: Titanic
Favoritmat: Kebab med bröd
Favoritdryck: Loka
Bästa minne: Mitt första mål i Pars och den eufori som utbröt

Förkylningar och förberedelser

Försäsongen är inne i ett skede där tiden nu är knapp men PFC försöker att göra så gott man kan för att komma i bra fysisk form inför säsongen. I måndags hade laget sin första utomhusträning på Ekängs konstgräs/isplan... Att det byggs konstgräsplaner är bra men att det byggs utan värme är konstigt. Nåväl, träningen gick bra och även om det var aningen halt så var spelet förvånansvärt bra ut för att vara så tidigt på säsongen. Mycket folk dök upp och förhoppningsvis kan man fortsätta ha en hög träningsnärvaro de kommande träningarna.

Dessvärre så tär det skiftande vädret såhär års på både psyke och hälsa och många spelare dras med förkylningar och sjukdom, plus tentaplugg och inlämningsuppgifter. Nu hoppas vi på att vädret kan stabilisera sig, att folk blir friska så snart som möjligt och att alla klarar sina kommande uppgifter och tentor. Ikväll väntar träning igen, denna gång inomhus med lite styrka och kondition. Sedan så kommer det faktiskt att bjudas på lite boll också.

Forza PFC!

Första löpträningen!

Idag var det dags för säsongens första” riktiga” försäsongsträning. Löpning i slaskväder där intervaller stod på schemat. På något sätt är det en del av charmen med att vara en fotbollsspelare på låg nivå i Sverige att få damma av löparskorna och ge sig ut i vinterkylan. Konditionsmässigt visade det sig att spelarna i laget prioriterat teknikträning under futsal-säsongen. Med tanke på att detta var den första löpträningen för säsongen ska väl inget annat vara brukligt. Pars FC löper mot division 4 och ska förhoppningsvis vara bättre förberedda än någonsin. Laget har varit framgångsrikt under futsal-säsongen och kommer till utomhussäsongen med en starkt självförtroende inom truppen.
Några observationer över spelarnas form ifrån träningen.
• Daniel ”Lundibaba?” Lundmark verkade drömma sig bort till en soligare plats under träningen och verkade inte alls känna samma kärlek till försäsongsträning som resten av laget.
• Ali ”Alibaba” Svensson krigade på och visade att han trots sin ålder fortfarande hänger med i svängarna.
• Sebastian Nyberg fullkomligt flög fram under intervallerna och visade prov på en stark form. Fortsätter Sebbe i denna takt så kommer många få problem att hänga med honom i 90 minuter.

/ Billy


Bells Coffee & Restaurang klar som samarbetspartner!

Då har PFC tecknat sitt första samarbetsavtal för säsongen, det är nämligen Bells Coffee & Restaurang som valt att fortsätta ha ett nära samarbete med oss. Något som vi verkligen ser fram emot och hoppas på att även kunna utveckla under året. Stort tack för stödet!

Bells Coffee & Restaurang är ett nyrenoverat mysigt ställe och ligger centralt i Örebro på Nygatan 17.

Forza PFC!

PFC in our hearts!

Idag på alla hjärtans dag skänker vi i PFC extra kärlek till alla som stöttar oss! Erat stöd är ovärderligt och vi hoppas att kunna fortsätta sprida ännu mer glädje under den kommande säsongen!Forza PFC!

Tredje guldet i rad för Pars FC!

Taget från SAIFs hemsida:

Efter en rafflande final slutade de försvarande mästarna Pars FC (Pars Football Club) från Örebro, som segrare i herrklassen. Finalen gick mot GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan) från Stockholm.

- Det här är tredje året i rad vi vinner, med tre helt olika trupper – och vi blir lika glada varje gång, säger Ata Pirmoradi, lagledare i vinnande Pars FC.

 


Destination GBG...

Stämningen är på topp och packningen är i full gång. Om ett par timmar samlas den första bilarna som åker ner till Göteborg. Senare ikväll kommer de andra bilarna att åka och förhoppningsvis kommer alla smidigt iväg. Det är ca minus tio grader enligt SMHI och vi vill uppmana alla som kör att ta det varsamt då det finns risk för halka, vilt, långtradare eller dåliga bilförare ute på vägarna.

Nu är helgen som vi alla väntat på äntligen här.  Vi ses i Glenns blåvita stad, nu ska SM-guldet hem till Pennybridge... igen!

Forza PFC!

Spelschema för alla PFC-lag


Nedräkning Student-SM!

Ikväll har både PFC herrar och PFC Ladies sina sista träningar innan avfärden på fredag mot västkusten. Förberedelserna har varit minutiösa och den största frågan som lagen ställer sig är nog värmen, eller rättare sagt kylan. Lagen har försökt att tänka på allt och det viktigaste budskapet som prentats in i spelarna är att man kan gå riktigt långt i samtliga klasser.

För första gången så kommer PFC att ställe upp med ett lag i tjejklassen och även ett mixlag, något som kommer att bli väldigt intressant att följa.

Pars FC spelar i följande grupper:

HerrÖppen - Grupp 2
Bosö IF
Naprapathögskolan 1
Pars FC Örebro
Handelshägskolans studentkår 1
HerrMotion - Grupp 3
SIST 1 (Högskolan Väst)
KIDS (Blekinge Tekniska Högskola)
Pars FC Örebro
Familjen Örebro Universitet ÖUIF
Dam - Grupp 2
Pars FC Örebro
GIH IF (Stockholm)
GSIFs damlag (Göteborg)
Naprapathögskolan 2
Mixed - Grupp 2
GIH IF 1 (Stockholm)
Bosö IF
Pars FC Örebro
Lillsveds IF 1
HerrÖppen - Grupp 2
Bosö IF
Naprapathögskolan 1
Pars FC Örebro
Handelshägskolans studentkår 1

HerrMotion - Grupp 3
SIST 1 (Högskolan Väst)
KIDS (Blekinge Tekniska Högskola)
Pars FC Örebro
Familjen Örebro Universitet ÖUIF

Dam - Grupp 2
Pars FC Örebro
GIH IF (Stockholm)
GSIFs damlag (Göteborg)
Naprapathögskolan 2

Mixed - Grupp 2
GIH IF 1 (Stockholm)
Bosö IF
Pars FC Örebro
Lillsveds IF 1


Forza PFC!

ESAB Cup-mästare!

Det blev en lång och innehållsrik cuphelg då PFC gästade Laxå och deltog i ESAB cup där totalt 24 lag gjorde upp om titeln i årets upplaga. Under lördagen spelades första rundans gruppspel där de 12 bästa lagen (1:an och 2:an i vardera grupp) gick vidare och spelade nytt gruppspel under söndagen. I andra rundans gruppspel gick 1:an och 2:an samt de två bästa treorna vidare till slutspelet, ett slutspel som skulle bli en riktig rysare.

Efter söndagens lunch hade PFC nog lite paltkoma i kvarten mot FK Örebro 1, ett ganska segt PFC lyckades dock komfortabelt vinna med 2-0.

I semifinalen mötte man självaste värdföreningen Laxå som hade en hel läktare med sig och växte med detta enorma stöd. PFC skapade många bra chanser att göra mål och hade även en boll i mål som blev bortdömd. Efter ordinarie tid stod det fortfarande 0-0 och matchen gick till sudden, där var PFC det starkare laget och avgjorde och finalen var ett faktum.

Finalen blev inte mindre spännande då man ställdes mot de regerande mästarna Ervalla SK. Ett individuellt skickligt Ervalla tog ledningen efter knappt två minuters spel, fast kort därpå kvitterade PFC. Efter en stund så tog Ervalla åter igen ledningen och såg ut att gå segrande ur denna välspelade final. Fast PFC ville annat och höjde sig när det gällde som mest och kunde både kvittera och ta ledningen när ca 5 min återstod av matchen. Ett hårt kämpande Ervalla försökte förgäves kvittera men PFC höll undan och kunde därmed ta sin andra raka cupseger i år. En grymt stark laginsats där man vände två underlägen och visade att man är ett riktigt bra lag.

Riktigt bra jobbat av alla som var med under hela turneringen!

Här följer helgens resultat:

Lördag - gruppspe första rundan
Spartak Örebro 1 - PFC 1-2
PFC - Laxå Veteraner  3-0
FK Örebro 2 - PFC 1-6

Söndag - gruppspel andra rundan
PFC - Tjällmo IF  4-0
HOIF - PFC 0-7
PFC - Laxå IF Blå  2-2

Kvartsfinal
PFC - FK Örebro 1  2-0

Semifinal
Laxå IF Röd - PFC 0-1

Final
Ervalla SK - PFC 2-3


Forza PFC!

Då var det klart - PFC i Division 4!

Spekulationerna var många och spänningen olidlig. Efter att seriesystemet skulle bli tvunget att omstruktureras så fanns chansen till avancemang för Pars FC Örebro. Laget hamnade på en hedrande kvalplats som nykomling i division 5 men höll inte hela vägen. Däremot så fick man nu en fribiljett upp till division 4 pga denna omstrukturering, då farmalagskonstellationerna ska tas bort och 2:a-lagen inte får spela i distriktets högsta serie.

Lekeberg som PFC mötte i kvalet valde att tacka nej till att stanna kvar i division 4, och då väntade laget från universitetet på tur. Gladeligen tackade man ja men inte för än idag blev beslutet officiellt.

Kommande säsong kommer följande lag att gästa universitetet i division 4: 

Adolfsbergs IK, FC Assyriska, FK Bosna 92, Hidingsta IK, IFK Hallsberg, IFK Örebro, IK Sturehov, Närkes Kils SK, Vretstorps IF, Yxhults IK, Öfvre Adolfsberg FC.

Forza PFC!
Adolfsbergs IK, FC Assyriska, FK Bosna 92, Hidingsta IK, IFK Hallsberg, IFK Örebro, IK Sturehov, Närkes
Kils SK, Vretstorps IF, Yxhults IK, Öfvre Adolfsberg

RSS 2.0