Sammanhållning & Sushi!

Igår var ett gäng parsare och käkade lunch på stan. Det var inte vilken lunch som helst utan en asiatisk buffé där det både fanns kyckling ris och sushi. Det sistnämnda är som kanske bekant en liten favorit i gänget och man sparade inte på krutet när det kunde tas fritt från sushibordet. Här kommer en liten smakbit på hur en sushitallrik med lax kan se ut!Forza PFC!

Ny titel nya utmaningar

Som ni alla säkert vet så vann PFC sin första titel i år under helgen i Fellingsbro. En turnering där kanske lagen inte på papperet var de starkaste men där PFC ändå fick kämpa i finalen för att ta hem cupen och vände också ett 2-1 underläge i finalen. Viljan att vinna börjar sakta men säkert att komma tillbaka och en allt mer vinnande karaktär inom laget håller nu på att byggas upp inför vad som komma skall.

Nästa utmaning väntar första helgen i februari, då PFC åker till Laxå och antar utmaningarna i ESAB-cup. En cup som verkar väldigt tuff och där det inte bara är ett gruppspel att gå vidare från utan två stycken omgångar. När det närmar sig kommer givetvis mer info upp här på PFC-bloggen!

Forza PFC!

Pars FC Segrare i FGoIF/NIF Cupen

10.00 Nyckelby IF - Götlunda IF 2-0
10.25 Spartak Örebro FC - Pars FC 3-2
10.50 Fellingsbro GoIF - Medåkers IF 2-2
11.15 Grönbo IF - Garphyttans IF 2-2
11.40 Götlunda IF - Spartak Örebro FC 0-4
12.05 Pars FC - Nyckelby IF 2-1
12.30 Medåkers IF - Grönbo IF 3-0
12.55 Garphyttans IF - Fellingsbro GoIF 5-3
13.20 Nyckelby IF - Spartak Örebro FC 1-7
13.45 Pars FC - Götlunda IF 3-0
14.10 Fellingsbro GoIF - Grönbo IF 3-2
14.35 Garphyttans IF - Medåkers IF 2-2
semi 1. Spartak Örerbo FC - Garphyttans IF 2-2 5-6 (efter straffar))
semi 2. Medåkers IF - Pars FC 1-6


Final. Garphyttans IF - Pars FC 2-6(taget från cupens hemsida)


Våfflor & Vårmässa!

PFC bjuder på en favorit i repris, förra årets succé!
Onsdagen den 18/1 under vårmässan!

Besök PFC i Forumhuset där vi kommer att stå och bjuda på en bit varm våffla under dagen! En perfekt för- eller efterrätt i lunchruschen, eller kanske lunch...


I samarbete med:


Nyförvärv 2


Position: Målvakt
Smeknamn: Virre
Ålder: 21 år
Vikt: 85 kg
Längd: 180 cm
Styrka: Närspel/reflexer
Svaghet: "hemligstämplat"
Moderklubb: IFK Norrköping
Hårfärg: Kastanj
Ögonfärg: Fyra nyanser av brunt
Yrke/Studier: Studerande
Familj: ja
Intressen: Runda saker
Motto: var dig själv, alla andra är upptagna
Favoritdjur: Elefant
Favoritmusik: reggae
Favoritfärg: Grön
Bästa film: Austin Powers trilogin
Favoritmat: Bacon
Favoritdryck: Vatten
Bästa minne: har många braDagens DM-drabbningar

Det blev ingen vidare dag för PFC idag under DM-slutspelet i Idrottshuset. Laget lyckades inte att gå vidare från gruppen och besvikelsen var stor hos många spelare. Trots att man spelade bra och visade att man matchade lagen så saknades det där lilla extra. Kapaciteten finns absolut där och som coach Pirmopower sa efter turneringen "Jag är nöjd med spelet men inte med resultatet...".

Resultat och referat finns att läsa här!

PFC har nu gått in i en den sista slutfasen av denna futsalsäsong där fokus inte endast kommer att ligga på prestation och spelet, utan även på att få ut så mycket som möjligt resultatmässigt. Laget behöver nu snäppa upp sig ytterligare någon procent för att kräma ut det där lilla extra. Efter dagens drabbningar så kände nog de flesta att det fanns där, det fanns mer att ta av och man hade inte fått kräma ut all kapacitet som finns för att visa vad man går för. Det var nog också en av anledningarna till varför besvikelsen var så stor efter att det blev klart att man inte gick vidare. Men i en turnering handlar det om att hålla fokus hela tiden och varje minut och sekund är viktig för att man ska kunna gå långt.

Nu är det PFC Ladies tur imorgon att göra entré i DM och förhoppningsvis så kan de prestera bra både spelmässigt och resultatmässigt!

Hålltiderna för deras matcher är följande:

Grupp 2
Frövi IK
IK Sturehov
Pars FC Örebro
Öfvre Adolfsberg FC
GRUPP 2
Frövi IK
IK Sturehov
Pars FC Örebro
Öfvre Adolfsberg FC

11:30 IK Sturehov - Pars FC Örebro
13:00 Pars FC Örebro - Öfvre Adolfsberg FC
15:00 Pars FC Örebro - Frövi IK

Forza PFC Ladies!

Distriktsmästerskap för PFC!

I helgen så är det då dags för det årliga distriktsmästerskapen i futsal i Örebro. De allra bästa lagen från vardera division har kvalat in för att nu göra upp om titeln Örebros bästa futsallag. Vinnaren av detta DM går även direkt in till SM-slutspelet i futsal. I detta fotbollens finrum på distriktsnivå så har PFC lyckats att kvala in med både sitt herrlag och damlag. Imorgon fredag så hålls herrarnas slutspel i Idrottshuset och på lördag spelar damerna i Mellringehallen.

Hålltiderna för PFC herr imorgon ser ut som följer:

GRUPP 2
FK Bosna
Latorps IF
IK Sturehov
Pars FC Örebro

09:50 Grupp 2 Latorps IF - Pars FC Örebro
11:55 Grupp 2 Pars FC Örebro - FK Bosna
13:10 Grupp 2 IK Sturehov - Pars FC Örebro
14:50 Kvart 1 1:an Grupp 1 - 2:an Grupp 2 -
15:15 Kvart 2 1:an Grupp 2 - 2:an Grupp 1 -
09:50 Latorps IF - Pars FC Örebro
11:55 Pars FC Örebro - FK Bosna
13:10 IK Sturehov - Pars FC Örebro

14:50 Kvartsfinal 1 1:an Grupp 1 - 2:an Grupp 2 -
15:15 Kvartsfinal 2 1:an Grupp 2 - 2:an Grupp 1 -

Mer information om tider och resultat finns att läsa om på www.olff.se

Forza PFC!

Nyförvärv 1

Då var det dags igen att presentera nyförvärven för kommande säsong!

Position: Mittback
Smeknamn: Billa
Ålder: 21 år
Vikt: 77 kg
Längd: 184 cm
Styrka: Konditionsstark
Svaghet: Resten
Moderklubb: Finspångs AIK
Hårfärg: Råtta
Ögonfärg: blå/grön/brun
Yrke/Studier: Pluggar
Familj: Ja?
Intressen: Idrott
Motto: Allt löser sig
Favoritdjur: Guldfisk
Favoritmusik: Indiepop
Favoritfärg: Gröngul
Bästa film: Döda Poeters Sällskap & Good Will Hunting
Favoritmat: Grillad kyckling
Favoritdryck: Mjölk
Bästa minne: Alla gånger jag gjort mål
Övrigt: Gjort mål med baksida lår

PFC Årskrönika 2011 (MMXI)

 

Det gångna året var ett händelserikt år. Det började med att man i januari deltog i Köpingscupen där man presterade bra och slog ut Ervalla som bara någon vecka innan vunnit AIF-cupen. Tyvärr höll inte PFC hela vägen men formen verkade lovande inför det kommande året. Värvningarna smög sakta men säkert in och under försäsongen spelade man många matcher för att hitta rätt dynamik i gruppen och ha en bra form när serien skulle börja. En serie som startade i uppförsbacke för laget med tunga förluster, tränaravhopp, där nya tränare tillsattes och man efter hårt jobb reste sig sakta men säkert. Serien blev lång och resultaten märkliga. Efter att man till sist lyckats att skaffa sig ett ypperligt läge att avgöra det hela på egen hand och som nykomling vinna serien. Så klarade man tyvärr inte att knyta ihop säcken och hamnade istället på kvalplats. Ett kval där man inte räckte till och fick se sig besegrade i båda matcherna. 

I studenttävlingarna under året så började det bra under våren med ett Student-SM Guld i 7-manna på Studentiaden i Stockholm. Sedan väntade årets stora äventyr med EM i futsal i Finland. Det skulle visa sig bli en upplevelse utöver det vanliga där intrycken och upplevelserna blev väldigt stora för alla som deltog från PFC. Sportsligt gick det tyvärr inte lika bra men med en stor erfarenhet rikare, vilket skulle det visa sig senare under året.

När hösten sedan kom och futsalsäsongen började deltog PFC i Umbro Futsal League där man dessväre inledde uruselt och chanserna att gå vidare blev minimala. Dock ryckte man upp sig och avslutade denna serie på ett bra sätt. Laget lyckades även slå Umbro Futsal League-rekord i största vinst då man vann med 36-0. I den regionala futsalserien så var PFC var nykomling i division 2 i futsal. Här lyckades man däremot gå hela vägen och vinna sin serie och avancera till division 1 och kvalade därmed till DM-slutspelet i januari 2012.

Under hösten startade PFC ett damlag som skulle få en testsäsong inomhus i futsal. Ett gäng drivna fotbollssugna tjejer fick chansen att spela fotboll i seriesystemet. Det skulle visa sig bli en liten injektion i föreningen som nu växte sig allt större på campus. Den första säsongen för PFC Ladies skulle också bli riktigt lyckad då man inte ville vara sämre än herrarna och vann sin futsalserie som nykomling. Därmed tog även PFC Ladies sig direkt till DM-slutspelet. 

Ett händelserikt år där föreningen totalt tog tre titlar, lärde sig väldigt mycket om föreningsutveckling och om var man själv står som förening då man nu går in i drakens år 2012.

Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt till och stöttat alla det gångna året och ser nu fram emot ett minst lika händelserikt och förhoppningsvis ännu bättre PFC-år! 


 


RSS 2.0