FGoIF/NIF Cupen Lottad

Grupp 1 Munkens Bensin & Livs
Pars FC Örebro
Nyckelby IF
Götlunda IF
Spartak Örebro FC


Grupp 2 Team Sportia
Fellingsbro GoIF
Medåkers IF
Grönbo IF
Garphyttans IF


Spelas 21 januari!

Jullov i PFC

Julen är över och studentgatan ligger bar utan någon snö, nästan så att det skulle kunna bedrivas en grästräning såhär års. De flesta studenter liksom många PFC-spelare har åkt hem över jul till nära och kära på lite jullov. Några få spelare är kvar och försöker att få ihop ekonomin som student, då denna storhelg kan bidra till välbehövligt klirr i kassan. Om en vecka är det nytt år och säsongen för PFC väntar inte på sig. Redan första helgen 2012 är det DM-slutspel för både herr- och damlaget. Förhoppningsvis så håller spelarna igång på egen hand mellan julbord och nyårsfirande. Tills dess så hoppas vi i PFC att alla har det bra och tar hand om sig under mellandagarna.

Vi vill även passa på att skänka en extra liten tanke till våran allas sydkorean Lee Dan-Sun som är på upptäcksfärd i Asien.

God Jul och Forza PFC!

GOD JUL ÖNSKAR PARS FC!Spelprogram DM-slutspelet för PFC-Ladies


DM-slutspelet den 6 januari!

Nu är lottningen klar och här nedan kan ni se vilka grupper som lottades fram:


Mustascher mot Lillkyrka och Glanshammar!

Vi spelade bra stora delar av matchen. Hade full kontroll och styrde spelet dit vi ville.

Lillkyrka


Daniel Lundmark

 


Anton Eliasson

 


Ali Neghabat

 

 

Ingen välspelad match, ganska gringt mellan lagen. Förståligt dock då de var en match där inget gällde. Delar bara ut mustach till en spelare.

Glanshammar


Robert Karlsson

 PFC Ladies Säsong!

PFC Ladies gjorde som nykomling en kanonsäsong där man direkt tog klivet upp till division 1 i futsal. Inför säsongen diskuterades det mycket om lagets kapacitet och kvalité.

Vissa experter menade på att PFCs damlag endast skulle vara "Ett hopplock av duktiga studenter men som inte alls kommer att vara ihopspelade.", andra tvivlade också starkt på lagets kapacitet "Ett nystartat damlag med förstärkning från korpen för att få ihop folk...". Inom gruppen fanns däremot en annan vilja, atmosfären hade mycket energi, en stor glädje och framförallt mycket fotboll i spelarna.

Såhär i efterhand så kan vi nog alla vara överens om en sak, PFC-andan lever även hos våra damer. Som vi brukar säga, att vilja är att kunna och efter en säsong så brukar tabellen tala sitt tydliga språk.


Division 2 Norra Damer

Revansch-suget PFC!

Ikväll spelar PFC sin sista match i Division 2 Södra på hemmapplan mot Glanshammar. Ett mostånd som i somras verkligen satte käppar i hjulet för PFC där man verkligen har revanch att hämta.

Pars FC Örebro - Glanshammars IF
Matchstart: 19.00
Plats: Hall I2 på GIH

Lite kuriosa inför matchen är att det är målvakten Robert Karlssons (som även står ikväll) gamla förening, där han också stod mot PFC i första mötet under säsongen. Robert var alltså den som släppte in Årets Mål i PFC, som gjordes av Sebastian Jyttner i PFC-tröjan. Under PFC-galan satt dessa två herrar rygg i rygg vilket kan tyckas vara lite komiskt.

Efter matchen är det Christmas Party la PFC hemma hos Coach Pippo PirmoPower!

Sedan på söndag så väntar två tuffa matcher i Umbro Futsal League. En fullspäckad PFC helg alltså där bilder och referat kommer så småningom.

Mustascher mot Askersund


Viktor Mejman (Mycket bra löpningar upp i banan. Ställde Askersundsförsvaret flera gånger då han dök upp utan markering. Lyckades även göra ett hattrick.)

 


Ali Neghabat (har blivit samspelt med Mejman och det har bidragit till bättre prestation. Lyckas med bra offensiva passningar, har även han börjat ta fler offensiva löpningar som bidragit till mer oro i motståndarnas försvar.)

 


Sebastian Nyberg (Vinner många bollar redan vid mittplan och bidrar till flera kontringar för oss. Är väldigt ettrig av sig och gör det svårt för motståndarna att rulla runt i lugn och ro.)

 


PFC Ladies första titel!

Föreningens framgångar fortsätter och i helgen blev det klart att man kammade hem ytterligare två titlar. På fredagkvällen spelade herrlaget mot Lillkyrka i en match som började tämligen avslaget, innan PFC kom igång och komfortabelt kunde vinna matchen med 5-0. Därmed kunde man titulera sig som seriesegrare av division 2 södra med en omgång kvar att spela. Den sista seriematchen spelas nu på fredag hemma mot Glanshammar.

På lördagen spelade PFC Ladies en direkt seriefinal mot IF Eker Örebro, som inför matchen ledde serien med en poäng. Det blev en tuff match men PFC drog det längsta strået och vann till slut med 3-1. Vinnarkulturen verkar sitta i även hos damerna som därmed tog sin första titel som seriesegrare av division 2 norra damer. Riktigt grymt jobbat och stort grattis till våra Ladies!

Efter en lyckad inomhussäsong väntar nu DM-slutspel i januari för båda lagen.

Forza PFC!

Mustascher mot Lekeberg

Lite sent men jag har haft mkt att göra. Matchen mot Lekeberg var inte välspelad från våran sida trots vinsten, därför är det bara två spelare som får mustascher.

 


Anton eliasson (Matchvinnande mål)

 


Viktor Kjellander (Avgörande straffräddning i slutminuterna)

 


Spännande PFC-helg!

PFC ser ut att kunna göra en riktigt bra futsalsäsong både på herr- och damsidan. För herrarna så väntar en väldigt viktig bortamatch mot Lillkyrka IF. Ett motstånd som trots tabelläget ändå resultatmässigt spelat jämnt i vissa av sina matcher. Det ska dock kommas ihåg att PFC har fått kämpa i varenda match för att ta poäng och nu saknas även några spelare inför denna viktiga match. Sedan så har Lillkyrka gjort livet surt för PFC tidigare och man har nu chans att ta revansh för spektaklet i höstas.

På lördagen åker en trupp PFC-spelare till Degerfors för att spela i Timmys Minnescup. En cup som spelas till minne av den unge Timmy som gick bort i en tågolycka 2006.

PFC-Ladies har också gjort en riktigt bra inomhussäsong och har som nykomling nu chans att ta sin första serieseger. Fast då krävs först vinst mot tabellettan IF Eker Örebro, som just nu ligger ett poäng före PFC inför i den sista omgången.

Här är hålltiderna för den fullspeckade PFC-helgen:

Herrar
Fredag - Futsal Div. 2 Södra
20:45 Lillkyrka IF - Pars FC Örebro

Lördag - Timmys Minnescup (Degerfors)
11.45 Grupp D Pars FC Tigers - Grythyttans IF U
12.30 Grupp D Pars FC Tigers - VIVALLA STAR IF 1
13.15 Grupp D Pars FC Tigers - Hagaberg FC Svart
14.15 Grupp D Kurd United - Pars FC Tigers
15.15 Grupp D FC Flamman - Pars FC Tigers
11.45 Grupp D Pars FC Tigers - Grythyttans IF U
12.30 Grupp D Pars FC Tigers - VIVALLA STAR IF 1
13.15 Grupp D Pars FC Tigers - Hagaberg FC Svart
14.15 Grupp D Kurd United - Pars FC Tigers
15.15 Grupp D FC Flamman - Pars FC Tigers

Damer
Lördag - Futsal Div. 2 Norra Damer
09:30 Pars FC Örebro - IF Eker Örebro

Forza PFC

Sugen på fotboll?


Tre vinster till!

Förra veckan blev det full pott för PFC igen, både för damerna och herrarna. PFC Ladies vann sin match med 2-1 borta mot Sturehov 2 och herrarna vann med 1-0 hemma mot Lekeberg och 7-4 borta mot Askersund. Nu har båda lagen chansen att vinna sina serier. Två välbehövliga titlar för PFC som gått sedan april utan någon serie-/cup-titel!

Forza PFC!

RSS 2.0