Arbetsro i PFC i sommar.

Det är sommarlov i PFC, med lite arbetsro i de båda serierna så kan alla spelare nu med gott samvete andas ut och njuta av sommarvärmen. Här är tabelläget för PFC nu när båda serierna har uppehåll. En ganska trevlig läsning för en PFC-supporter.


Division 6 SödraDivision 8 Östra


Våren 2010!

Nykomlingar i två serier. Topplag i två serier, division 6 Södra och division 8 Östra. Totalt 16 spelade matcher med 13 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster. Ett facit som många lag skulle vara ganska nöjda med men trots sin ungaålder så har PFC ändå varit med så pass länge att man vet att det inte är tillräckligt. En tuff höstsäsong återstår och som de flesta säkert vet så inom idrott så kan allt hända. Men låt oss ta en dag i taget och njuta av detta sommaruppehåll som tabelltvåa i division 6 och serieledare i division 8a och se tillbaka lite på vad som hänt denna vår. En vår som kantats av både med- och motgångar.

Nykomlingar i division 6.
Våren började övertygande och man kunde med lite nervöst spel, stor press och med nöd och näppe vinna sina första matcher. Sedan i den tredje omgången kom smällen och första förlusten. En smäll som då gjorde att man vaknade till. Skeppet var på väg neråt, kris? Nej men ett stort hål hade orsakats i skrovet, likt Titanic var man nu alltså på väg ner. Med besättning, kapten och alla passagerare fanns nu bara ett alternativ. Kamp!

PFC försökte ta tag i sig själv, kaptenen var trött men fortsatte kämpa för att hålla sin besättning och sina passagerare nöjda. Man hade några lättare matcher och pressen var stor på att lyckas, då kom också segrarna smått och båten var på väg upp. Men så kom isberg nummer två, andra poängtappet!
Nu var måttet rågat och kaptenen slängde sig i sjön för att rädda sitt eget skinn. Där stod man nu, på en båt utan kapten... eller gjorde man?

B-laget
Populariteten för studentlaget PFC har växt genom åren, så stort att man i år valt att ha ett B-lag i division 8a. Det skulle visa sig vara ett lyckat drag. Detta har gjort att alla spelare har kunnat hålla igång och få matchträning hela säsongen och även kunnat ge vissa A-lagsspelare som behövt få en mjukstart efter skada eller dylikt att komma tillbaka. Däremot har den ibland svajande inställningen i B-laget gjort att man kunnat hamnat i onödigt svåra situationer under vissa matcher men detta har till slut ändå rett ut sig. Nu leder man serien och förhoppningsvis kommer man fortsätta att prestera bra i fortsättningen. Detta lag har varit en bra idé på grund av den anledningen att man även kunnat se vilka som verkligen vill vara med och slåss om en plats i A-laget.

Sommaren närmar sig
... som alla i PFC vet, en tung period för klubben då många åker hem. I år hade man däremot förberett sig bra genom att ha många spelare kvar i Örebro och även ha ett B-lag där spelare som inte tog plats i startelvan i division 6 kunde hålla sig i hyfsad form. Efter de två nederlagen tidigare under våren så var man nu lite orolig hur detta skulle fortsätta. Däremot så efter regn kommer solsken och så även denna gång.

Var hoppet ute och vad skulle hända och hur mådde egentligen kaptenen? Oron la sig hos besättningen men kaptenen hade tillsammans med sina styrmän valt att ta en annan väg mot det gemensamma målet. En väg som skulle visa sig vara lyckad. Pressen började försvinna, glädjen började komma tillbaka och nu hade man även rolig efter att man vunnit. Tillsammans tog man tag i det skadade skeppet och styrde det i hamn. Nu tar man upp det på land och får reparera alla skador, vila upp sig och sjösätta det igen i början av augusti!

Förhoppningsvis kommer man att flyta ännu bättre än vad man gjort i vår. Förhoppningsvis kommer man även att hinna fixa alla skador under sommaren. Sedan är det till sist bara att hoppas på att allt håller och man kan lösa de problem som kan uppstå under hösten i tid innan det är för sent. För ingen vill nog hamna i en liknande situation igen som den som vi hamnade i...


Väl valda ord innan sommaruppehållet
Allt detta kräver att vi arbetar tillsammans. Som vi gjorde i slutet av vårsäsongen när PFC tog tag i sig själv.

Glöm inte att hålla igång lite på egen hand för att inte tappa allt för mycket. För det går inte att lura sig själv, allt kommer synas när vi drar igång. Och då går det inte att skylla på någon. Vi har alla ett ansvar mot oss själva och varandra. Jag kan bara hoppas att vi får en minst lika lyckad höst som denna vår varit! Men det kommer krävas hårt arbete från alla för att vi tillsammans ska kunna genomföra detta.

Att ha en medalj i handen i slutet av september vore inte helt fel!
Hoppas alla har en bra sommar och njuter av värmen!

/Assisterande coach Sebastian

Välbesökt hemsida

Trots att det är uppehåll för division 6 och PFC har en match kvar i division 8:a imorgon söndag. Så är intresset för laget fortfarande stort. Idag var man ännu en gång med bland top -10 Mest besökta laget.se-sidor i Örebro.Highlights: HOIF 2 - Pars FC Örebro


Bilder från uppvärmningen mot HOIF 2Coach Pirmoradi ger ut mustascher!

Matchen mot HOIF 2 (div 6):


Ali Neghabat (Spelade vänsterback och gjorde det riktigt bra. Utan att behöva gå upp i varje nickduell kunde han enkelt kontrollera långbollarna som slogs på hans kant. Bra bollkontroll och passningar. Deltog i en del anfall och gjorde det bra.)

 

Viktor Mejman (3-0 vinst och Viktor gör alla tre målen. Han är där framme och hugger hela tiden, får flera bra lägen och lyckas göra mål på tre av lägena. Väldigt många ggr skapade Viktor oro i motståndarnas backlinje genom att driva bollen på vänsterkanten runt deras backlinje.)

 

Magi Nolgren (Skönt och ha Magnus tilbaka, exakt den spelartypen som behövs mot ett tjongande lag, Ingen vinner nickdueller mot den nästan två meter långa blondinen. Stabilt spel av Magnus som gjorde sin första match i a-laget i år.)


Sista matchen innan sommaren!

Lite senare idag så kommer PFC att spela mot HOIF 2. En match som är otroligt viktig inför utgångsläget inför sommaren. Detta också då Pålsboda vann sin match mot Skyllberg under tisdagkvällen, imorgon möter även Laxå IF 2 - Närkesberg/Mariedamm. Där man som PFC-supporter hoppas att Nb/Md kan skrälla och ta poäng av tabelltrean Laxå, som ligger hack i häl med PFC på samma poäng men med sämre målskillnad.

PFC kommer att ställa upp med följande trupp:

Tränare:
Ata Pirmoradi
Sebastian Nyberg

Målvakt
1. Robert Andersson

Utespelare
2. Joakim Cedergren - -
3. Magnus Nolgren - -
4. Gustav Tollén - -
5. Per Olsson - -
6. Ata - -
7. Veysi Ari - -
8. Ali Neghabat - -
9. Viktor Mejman - -
10. Simon Sjölund - -
11. Ehsan Shams - -
12. Linus Dansund - -
13. Martin Ekelöf - -
14. Jesper Fritz - -

Nu kör vi görnet och tar tre poäng så vi kan andas ut innan sommarlovet!

FORZA PFC!


Sammandrag: PFC 2 - Vivalla Stars 2


Assisterande coach Nyberg ger ut Curry!

Första förlusten för året i division 8a och trots att chanser fanns att både kvittera och ta ledningen så ville det sig inte denna gång. Ingen direkt välspelad match från PFCs sida och åter igen svårt att hitta några som gjort sig välförtjänt av Curry. Men efter liten analys av matchen så gjorde ändå dessa sig helt okej förtjänt av denna exotiska krydda.

Mot Vivalla Stars 2:

3 Curry
Simon Sjölund
(En av de ordinarie spelarna i A-laget som håller en hyfsad kvalité, kommer inte upp i sin naturliga standard med är ändå en av de mer tongivande spelarna på planen.)

2 Curry

Erik Höglund
(Efter en lång tid där Erik dragits med skador så var han nu tillbaka på planen. Känningarna fanns enligt han själv efter matchen men inget som syntes. Timingen var sådär men det var verkligen ett steg frammåt för både han sjlv och PFC. Välkommen tillbaka.)

1 Curry
Anton Forsell
(Får ganska lite speltid men under den tiden han spelar visar han upp stor kämpaglöd till skillnad från många andra denna dag. Han spelar enkelt och är en av de som denna match har minst felpassningar.)

Inför mötet mot HOIF 2!

Nu återstår det en omgång för PFC innan sommaruppehållet är här!
Serien vänder och i första mötet, som däremot är sista matchen i division 6 innan sommaren, så möter man HOIF 2. Ett lag som man mötte i första omgången på bortaplan men där man stod som hemmalag pga att att ens egen plan inte var spelbar. Nu möter man alltså HOIF 2 hemma men kommer att stå som bortalag.

I förra mötet hade PFC en kavalkad av missade målchanser men trots det blev det spänning i matchen och där det till och med under en period stod endast 2-1 till PFC och HOIF hade läge att faktiskt kvittera. Men PFC höll undan och vann till slut med komfortabla 4-1 som däremot satt långt inne.

HOIF 2 är ett lag som trots tabellläget där man ligger under nedflyttningsstrecket med endast 3 poäng är ett lag som inte är något strykgäng. De är ett kämpande lag som aldrig ger sig och jobbar för varandra i 90 minuter. Detta är även väldigt tydligt i deras resultat där man inte åkt på någon storförlust i någon av omgångarna.

Pars FC Örebro - HOIF 2       4 - 1
HOIF 2 - N-berg/M-damm      1 - 3
Åmmebergs IF - HOIF 2        1 - 0
HOIF 2 - Vivalla Star IF         0 - 1
SMÅ IF - HOIF 2                   0 - 4
HOIF 2 - Laxå IF 2                1 - 4
Skyllbergs IK - HOIF 2          2 - 1
2HOIF 2 - Pålsboda GoIF       0 - 3

Det kommer med stor sannolikhet bli en väldigt tuff match för PFC som också kommer att sakna lite spelare pga jobb och skador. En viktig match innan man går till sommarvila, där det gäller för alla som kommer att spela att ge 100% för varandra och ge allt, för sen får man vila.

/Forza PFC

Veckans Bill och Bull


Assisterande coach Nyberg ger ut Curry!

Det var en match som inte var särskilt välspelad från PFCs sida. Att hitta några ljusglimtar var svårt och alla spelare kan prestera bättre. Men trots det så fanns det några som ändå kämpade och visade att man villa krydda matchen lite.

Mot ÖSK FK 2:

3 Curry
Ata Pirmoradi
(En match där Ata trots vissa svackor i matchen är högst delaktig i PFCs båda mål, varav han har direkt assist på andra målet där han slår en riktigt bra hörna som det blir mål på)

2 Curry

Christian Johnsson
(Första matchen för hemvändaren Christian som gör ett riktigt bra jobb som mittback och håller rent längst bak i backlinjen. Har också ett lugn med bollen som behövdes många gånger för att lugna ner.)

1 Curry
Ehsan Shams
(Gör i första halvlek inte en speciellt bra match men kämpar sig in i matchen och höjer sig betydligt i andra halvleken och gör sig därmed välförtjänt av en Curry.)

Coach Pirmoradi ger ut mustascher!

Måste säga att jag är nöjd med alla spelare. Alla sliter och gör sitt jobb utmärkt och om det fanns tillräckligt med mustascher så skulle alla få, men som vanligt så finns det några som sticker ut lite mer, men det betyder inte att de som inte får mustascher inte var tillräckligt bra.

Matchen mot Laxå IF 2 (div 6):


Simon Sjölund (Åter igen ser vi Simon i bra form och han tar hem tre mustascher även i denna match. Giftig ytterforward som deltar i stort sätt alla anfall och med sin Christiano-teknik lyckas dribbla sig igenom motståndarnas försvar.)

 

Martin Ekelöf (Väldigt stabil i försvarsspelet, spelade enkelt och följde instruktionerna bra. Även i anfallsspelet så var Martin aktiv där han första spelade fram Simon till 1-0 och gjorde själv sedan 4-1.)

 

Ehsan Shams och Per Olsson (Ehsan jobbade stenhårt och kunde bryta många av motståndarnas anfall. Genom sitt defensiva jobb så gjorde han jobbet enklare för de andra mittfältarna i laget. Per liksom Martin var väldigt stabil i försvarsspelet. Han använde sig av sin rutin i försvaret och kunde styra lagets försvar på ett bra sätt.)


Highlights: PFC - SMÅ


Vinst mot serieledaren!

Igår tog ett PFC en ruskigt viktig seger borta mot serieledarna Laxå IF 2. En match där man verkligen visar för sig själv och för varandra att man är ett riktigt bra lag. Både individuellt och taktiskt. Laget som på förhand bestod av endast tre avbytare varav Ali Ali Hussein och Gustav Tollén rykte in då flera spelare var borta. Strax innan matchen kom även det tråkiga beskedet att Sebastian Nybersg skada gjorde att han inte kunde spela. Trots detta visade man stor moral och för första gången på länge infann sig glädjen hos samtliga spelare. Referat från matchen finns att läsa här!

Med denna vinst har man nämligen allt ännu mer i egna händer. Nu vänder serien och i sista omgången innan sommaruppehållet väntar HOIF 2 hemma men där man står som bortalag, då man tidigare i vår bytte plan pga att PFCs egna hemmaplan inte var spelklar.

Forza PFC!

Förutsättningarna inför omgång 9
Laxå IF 2 - Pars FC Örebro
Obesegrade serieledarna Laxå IF 2 tar emot nykomlingarna Pars FC.
Vinner Pars FC imorgon kan man ta över förstaplatsen om HOIF 2 vinner hemmamötet mot Pålsboda.
Sedan börjar även tabellen att arta sig inför sommaruppehållet och en seger skulle innebära att man verkligen är med och slåss i toppstriden.

HOIF 2 - Pålsboda GoIF
En match där Pålsboda kan rycka i toppen men har ett tufft bortamöte mot ett HOIF som i stort sätt måste vinna för att hamna ovanför nedflyttningsstrecket och gå om Skyllbergs IK i bottenstriden. Vinner Pålsboda kan man ta över serieledningen om Laxå IF 2 förlorar mot Pars FC.

Vivalla Stars IF - Åmmeberg IF
Ett tufft bortamöte för Åmmeberg som har teoretisk chans att haka på i toppstriden om man vinner, under förutsättnigar att både Pålsboda och Pars FC tappar poäng. Men då är en vinst ett måste mot ett Vivalla Stars med interna stridigheter efter senaste förlusten mot Närkesberg/Mariedamm.

SMÅ IF - Närkesberg/Mariedamm
Denna match kan komma att skrälla om SMÅ tar poäng och har därmed chans att hamna på säkrare mark om HOIF 2 förlorar mot Pålsboda. Men då krävs vinst i första hand mot Närkesberg/Mariedamm som haft svårt att vinna men ser ut att vara ett stabilt mittenlag.

Veckans Bill och Bull


VM och Sommartider

Terminen är slut och sommaren har börjat. För de flesta i PFC betyder det att det är sommarjobb som gäller. Många åker hem till sina respektive orter och en svår period för PFC som känt brukar ta vid. I år är det även VM som stundar vilket gör att de få som blir kvar i Örebro kommer kolla mycket fotboll tillsammans. Om vädret tillåter kommer det säkerligen bli en hel del grill också.

Imorgon spelar PFC 2 mot ÖSK FK 2 i division 8a och på onsdag väntar ett tungt toppmöte mellan PFC och Laxå 2 i division 6. Lägg sedan till massor av VM-matcher på det så kan det bli en riktigt skön start på somamrlovet, om man nu har något dvs...

Men en match i taget och nu gäller det i första hand tre poäng imorgon mot ÖSK:s pojkallsvenskalag!

Forza PFC!

Bilder från matchen mot Åmmeberg! [Del 2]Foto: Hamid

Coach Pirmoradi ger ut mustascher!

Matchen mot Små IF (div 6):


Simon Sjölund (Formen stiger och självförtroendet är på topp. Simon bjöd på det mesta, nickmål, dribbla målvakten, snygga framspelningar och annat kreativt. Även i försvarsspelet fungerade han bra.)

 

Sebastian Nyberg (Kanske den som kämpar mest på plan och tröttar ut motståndarna samtidigt som han finns där framme och gör mål och assist.)

 

Martin Ekelöf och Per Olsson (I en sån ensidig match så är det nog få som orkar hålla upp fokus men båda mittbackarna lyckas fokusera sig på sin egen uppgift och styra laget på ett bra sätt och det gjorde att Små aldrig blev farliga och att vi kunde fortsätta hålla fokus och gör mål framåt.)


Bilder från matchen mot Åmmeberg! [Del 1]Foto: Hamid

Presskonferens inför PFC-SMÅ!

Idag kommer PFC att ha en någorlunda ny stil på förberedelserna inför matchen mot SMÅ.
Samling kommer att ske hemma hos Ata för att kolla på lite film.
Denna film kommer förhoppningsvis kunna justera de små saker som laget behöver justera.

Sedan är det 100% fokus på match och tre poäng!

PFC kommer att ställa upp med följande trupp:

Coach: Ata Pirmoradi

Målvakt
22. Robert Andersson

Utespelare
2. Daniel Lundmark
3. Per Olsson
6. Ehsan Shams
7. Sebastian Nyberg
9. Joakim Cedergren
11. Anton Eliasson
17. Simon Sjölund
21. Viktor Mejman
23. Linus Dansund
25. Veysi Ari
27. Andreas Issa
30. Martin Ekelöf

Inför PFC-SMÅ

Imorgon möter PFC ett av seriens strykgäng! Ett lag som man på försäsongen vunnit mot med 16-0. Ett motstånd som kanske är bland de svåraste som finns att möta. För alla vet om vad som är en idrottares akilleshäl, nämligen underskattning. Motivation slår klass, kliché, ja. Men ett uttryck som inte är taget ur tomma intet, utan har visat sig genom historien vara så klockrent beskrivande.

Imorgon gäller det för PFC att verkligen visa att man har de båda, klass och motivation. Oavsett om det är med stora siffror som senast man mötte SMÅ, eller med endast 1-0. Imorgon ska motivationen, viljan att vinna och glädjen försöka infinna hos samtliga spelare i PFC. För vad man ska komma ihåg är att när matchen startar och så länge det står 0-0, så kan vem som helst vinna...

Forza PFC!

Lillkyrka 2 - Pars FC Örebro 2


Assisterande coach Nyberg ger ut Curry!

Efter derbyt mot FC Höftskott:

3 Curry

Jimmy Hansson
(Kämpade bra på mitten och slet under den tiden som han spelade. Han vann mycket boll och var högst delaktig i att Höftskotts mittfält slogs ut i andra halvlek.)

2 Curry

Ata Pirmoradi
(Visade åter igen stor vilja och kämpade stundtals över hela planen trots att han var forward. Lyckades även peta in ett mål även denna match.)

1 Curry
Robban Anderson
(Släppte tyvärr in ett snöpligt mål men stod annars för en stabil insats i målet och kom bra ut och täckte av farliga lägen som motståndarna fick.)

Coach Pirmoradi ger ut mustascher!

Matchen mot Vivalla Star (div 6):


Anton Eliasson (Mycket bra i försvarsspelet, trots sin position som forwards har Anton under den senaste tiden spelat väldigt bra i försvaret . Även i anfallspelet så presterar han och lyckas göra ett mål mot Vivalla.)

 

Ehsan Shams (Spelade säkert i försvarsspelet och kunde bryta många av Vivallas kontringar i slutet av matchen. Spelar fysisk och sliter i 90 minuter.)

 

Rickard Widholm (Rickard spelade bara en halvlek men under den perioden lyckades han sätta Vivallas försvar under hård press, med sitt fysiska spel och vilja så hjälpte han till och hålla PFC på fötter under andra halvlek.)


Veckans Bill och Bull


Glädje, hoppet och viljan att vinna!

Efter poängtappet igår var nog ingen av oss nöjda med våran insats alla hade nog kunnat göra saker och ting bättre. Men vi gör detta för våran egen skull och ingen annans! Därför måste vi nu se till att få tillbaka glädjen i det vi gör! För hoppet finns fortfarande om att vi kan gå upp som vi sa innan säsongen! Vi måste bara inse att vi vill vinna istället för att vara rädda att förlora!

Men det är upp till var och en att förmedla detta till alla andra och sprida budskapet som ett lag! Men någon måste börja och jag börjar här... Jag vill vinna och hatar att förlora, tror alla känner så. Men då gäller det att visa det på planen också. Sedan vet vi att vi måste bli tuffare och vi känner alla glädje när vi vinner! Vi måste visa mer karaktär för varandra!

Så nu ser vi frammåt och tar tag i oss själva och lyfter oss ännu mer!
Alla vet vad som gäller så nu ser vi till att fixa det här, för oss själva och för varandra och ha roligt både på och utanför planen!

/SebbeToppmöte!

Ikväll spelar PFC ett viktigt toppmöte mot Vivalla Stars! En match som kanske är en av de mer intressanta i denna serie. Det står mycket prestige på spel och för båda lagen är tre poäng väldigt viktiga för fortsättningen av serien.

Vivalla ligger just nu tre poäng efter PFC med lika många spelade matcher men med tre vinster och två förluster. PFC som i nuläget har en förlust och behöver vinna sina resterande matcher för att ha någon chans att haka på toppstriden där både Laxå 2 och Pålsboda ser starka ut.

Så nu gäller det att dricka mycket vatten, äta bra och tagga till ordentligt inför kvällens match!

Forza PFC!

Inför mötet med Vivalla Stars

Serien har nu kommit till ett väldigt intressant skede av vårsäsongen. Imorgon möter man Vivalla Stars som ligger bara tre poäng efter PFC. En match som kan komma att avgöra helt om man har någon chans att gå upp.

Efter poängtappet mot Pålsboda så handlar allt nu endast om att vinna! Man tar en match i taget och morgondagens match är otroligt viktig för PFCs fortsättning i division 6 Södra.

Det står även mycket prestige på spel och det kommer säkerligen bli en tuff match.
PFC kommer att ställa upp med följande trupp:

Målvakter
1. Daniel Beck
22. Robert Andersson

Utespelare
2. Daniel Lundmark
3. Per Olsson
5. Rickard Widholm
6. Ehsan Shams
7. Sebastian Nyberg
9. Joakim Cedergren
11. Anton Eliasson
17. Simon Sjölund
18. Rikard Magnusson
20. Ali Neghabat
21. Viktor Mejman
23. Linus Dansund
24. Jimmy Hansson
25. Veysi Ari
30. Martin Ekelöf

Forza PFC!

RSS 2.0