Exklusive intervju med Pars FCs förre tränare Sebastian Nyberg

 

Vad hände direkt efter din tid som tränare och ordförande i Pars FC?

Sebbe:

-        Jag fortsatte att spela i Pars FC som bytte namn till Scandinavian FC. Jag spelade en säsong i Scandinavian i division 4 och sen efter säsongen så ringde Fredrik ”Honken” Holmqvist från ÖSK ungdom och frågade om jag vill vara tränare i deras äldsta juniorlag (U16).

Hur kändes det att spela för Pars FC när de bytte namn?

-        I början så tänkte jag inte på det, det var fortfarande samma förening och vissa spelare var fortfarande kvar. Största skillnad kom efter sommaruppehållet den säsongen, då var det flera spelare som slutade och lagkänslan försvann helt tyckte jag.

Hur kändes det att vara spelare under Patrick Walker igen?

-        Jag hade Patrick Walker som tränare i gymnasiet så det var ganska roligt att få ha honom som tränare igen. Det var även roligt att få spela med Robert Walker igen som jag spelade lite med i gymnasiet.

Vad hände efter den säsongen?

-        Jag fick erbjudande från ÖSK Ungdom att börja coacha deras juniorlag så då accepterade jag deras erbjudande. Det var väldigt roligt. Jag förklarade i början av försäsongen för Patrick att det tidsmässigt skulle bli svårt att både spela och coacha samtidigt. Jag kände även att det var roligare att coacha än spela så då blev det så.

Vad saknar du mest med Pars-tiden?

-        Det är mycket som man saknar! Gemenskapen och kompisarna. Att få spela fotboll med sina närmaste vänner. Det var väldigt mycket att göra under Pars-tiden och idag förstår jag inte riktigt hur vi hann med allt. Men det har skapat otroligt många fina minnen. Såklart också festerna som var en del av gemenskapen och att alla bodde nära varandra.

Vilka spelare har du haft lättast att spela med under karriären i Pars?

-        Första året var det väldigt roligt, jag hade Wille bakom mig som högerback. Sen så har jag alltid haft lätt att spela med Ata. Vi hade en kemi på planen som Sedin-bröderna. Det finns många som jag tyckte var roligt att spela med. Bland annat SJ, Chris och Simon men det finns säkert fler som jag inte kommer på nu.

Bästa och sämsta minnena från första säsongen i Pars?

-        Vi börjar med det sämsta minnet. Det var definitivt i premiären mot Kilsmo första säsongen, då Ata fick sin axel ur led.

Bästa minnet minns jag inte riktigt.

Bästa och sämsta minnena från alla säsonger i Pars?

-        Det finns otroligt många bra och roliga minnen. Några är när vi vann brons i Student-SM och såklart första SM-guldet.  Sen även alla mästerskap utomlands.

Tråkigaste minnet är när vi förlorade division 5 på målskillnad mot Marieberg och i hemmamatchen så hade jag ett läge att avgöra men missade ett halvt friläge. Sen var det även väldigt tungt när vi inte kunde fira vinsten i division 5 det året och hade allt i egna händer. Det var också tungt när vi inte kunde vinna kvalet i division fyra mot Övre då vi hade allt i egna händer. Tog ledningen i början av matchen men förlorade ändå. Men den absolut sämsta upplevelsen i Pars var kritmaskinen som vi kämpade med.

 

Fem snabba:

1.      Christiano Ronaldo eller Leonel Messi?

-        Messi, även om Ronaldo spelar i Juventus nu…

2.      Bra spel eller resultat?

-        Bra spel.

3.      Slå frisparkar eller straffar?

-        Slå straffar. Jag fick aldrig slå frisparkar haha

4.      Göra ett mål eller göra två assist?

-        Två assist.

5.      Fotboll eller futsal?

-        Futsal.

 

 

 

 


RSS 2.0