Vladimir Mora Mora lämnar PFC!

En tråkig nyhet för oss i Pars FC Örebro är att Vladimir Mora Mora som kom som nyförvärv i år har valt att lämna Pars FC Örebro och gå till Sportakademin Cantolao FK. Det är den andra spelaren som lämnat Pars för Sportakademin Cantolao FK. Vi i Pars FC vill tacka Vladimir för hans tid hos oss och önskar honom en bra tid i sin nya klubb. Lycka till Vladi!

//Ledningen

 


Videoklipp!

Sista matchen innan sommaruppehållet.


Arbetarhelg

Under helgen har det inte endast varit midsommarfirande för PFC, man har nämligen också arbetat för laget på ett av sina arbeten för att få in lite pengar till föreningen. Ett arbete som enligt de deltagande spelarna har gått bra. Nu är det äntligen sommarlov och man får ladda batterierna inför höstens bravader. Men först väntar ett stunande EM-slutspel i futsal och säkerligen massa grillkvällar och andra roliga spontana aktiviteter för de som fortfarande är kvar i Örebro.
/Sebbe

Midsommar i PFC!

Vårsäsongen är nu över och PFC har med både sitt A- och B-lag visat att man åter igen gjort en stark första halva av säsongen, då man ligger i topp i båda tabellerna. Den första etappen av träningsliganär också sammanställd för säsongen och ser ut som följer:

1. Viktor Mejman 14 Av 15
2. Ata Pirmoradi 14
3. Sebastian Nyberg 14
4. Anton Eliasson 13
5. Veysi Ari
13
6 Daniel Lundmark 12
7. Alexander (Acke) 11
8. Per Olsson 11
9. Simon Sjölund 10
10. Marcus Bovellan 9


Sedan så vill vi på PFC-bloggen såklart önska alla en riktigt glad midsommar! Och som vår käre målvakt Beck skrev på facebook: "Dagens midsommartips: Dont drink and drive. Tänk inte bara på er själva!

I övrigt, ha kul och glöm inte bort att det är inte spriten/ölen som gör kvällen, utan det är sällskapet som man är med som är den bidragande faktorn!"


/SebbeCurry i matchen mot Mullhyttan 2

+ + + Linus Dansund (Linus gjorde en riktigt bra match på mittfältet där han med ett varierat passningsspel lugnt och behärskar höll i taktpinnen på mittfältet. Spelade enkelt och höll sig till sin roll som defensiv mittfältare matchen igenom.)

+ + Anton Eliasson (Anton var den forward som gjorde flest mål med sina 4 stycken denna match. Han kom inte till jättemånga lägen men visade att han är en riktigt målfarlig forward och gjorde oftast det enkelt när han fick målchans och bara rullade in bollen.)

+ Ata Pirmoradi (Gjorde tre mål och stod även för otaliga assist i denna match. Tappade aldrig diciplinen som targetforward och var ofta spelbar. Spelade oftast väldigt enkelt och viste ofta vad han skulle göra redan innan han fick bollen.)

Målkalas mot Mullhyttan!

Tidigare idag så spelade PFC 2 match mot Mullhyttan 2. Det skulle bli ett sprudlande målkalas för PFCs del, där slutsiffrorna till slut hamnade på otroliga 13-0. Ett välorganicerat och diciplinerat PFC spelade en stundtals bländande anfallsfotboll i kombination med ett organiserat försvar som inte bjöd hemmalaget på någonting.

Nu återtår en sista vecka av vårsäsongen och det är en vecka där PFC kommer att spela två matcher. Första på tisdag mot Lillkyrka med A-laget och sedan på torsdag returmöte mot Sturehov för B-laget. En spännande vecka där man i båda matcherna har chans att ta en bra utgångsposition inför hösten!
Videoklipp


Nerikes Kil 2 - Pars FC Örebro 2 by pfctv

Sista hemmamatchen för i vår!

I morgon tar PFC emot Nerkes Kils SK på Universitetsplanen, ett motstånd som förra året kvalade till division 4. Det kommer förmodligen att bli en riktigt tuff match där PFC inte bara spelar för att bevara sin topposition i tabellen utan även för sitt riktigt stabila hemmafacit på universitetet. Det är även sista hemmamatchen för i vår och förhoppningsvis så håller formkurvan i sig från kommande matcher även imorgon.

Såhär ser vädret ut att bli, och nog ser det ganska bra ut för en riktigt fin fotbollskväll:


SMHI


www.yr.no


Forza PFC!Curry i matchen mot Hovsta 2

+ + + Roy Tärnler (Roy får denna match prova att spela på mittfältet, en position som han spelat tidigare på under sin karriär. Han började något trevande men slet sig in i matchen och ju längre tiden gick skötte arbetet på mitten riktigt bra.)

+ + Veysi Arison (Som den stötande mittbacken visar Veysi mod och mycket vilja och står för en rad brytningar, hans passningsspel har också blivit bättre vilket har höjt honom som fotbollspelare.)

+ Vladimir Mora Mora (Håller i denna match nollan med bra speluppfattning där han ofta kommer ut för att avvärja motståndarnas längre passningar. Ger ett stabilt intryck och bra igångsättare av spelet denna match.)

Veckans Bill och Bull


Mest välbesökta laget

De senaste veckornas framgångar på fotbollsplanen har gjort att PFC:s hemsida har blivit ett av de mest besökta laget-sidorna i Örebro. Idag är man faktiskt det lag som haft flest unika besökare det senaste dygnet vilket gjort att man hamnat på en tredjeplats på denna lista, endast forum för division 5 och 4 ligger över PFC. Detta är den högsta placeringen hittills för PFC - parsfc.seRejäl seger mot Real

Omgång 7 väntade, en rafflande omgång där de fyra topplagen skulle möta varandra. Ett PFC skulle nu ställas mot Real Örebro som ledde serien och hade övertygat inledningsvis på säsongen. Efter en trevande inledning så skulle det däremot gå PFCs väg. Referat finns att läsa här!

Det blev en övertygande seger med hela 5-0, liksom SVeriges landskamp mot Finland i EM-kvalet. Men två tuffa tunga matcher återstår. Personligen så gillade jag Lundmarks smått förtvivlade och väldigt entusiastiska tal i halvtid:
"För fan gubbar nu ser vi till att inte tappa det här! Vi måste ge 100 % nu resten av matchen de är inte klart! Vi vet vad som hände mot Pålsboda förra året!"

En inställning som får en att inse att fler verkligen vill vinna! Och vilken vinst och som man gjorde det! Nu njuter vi av detta och vilar upp oss inför nästa vecka!

Forza PFC!

/Sebbe

Grill & Landskamp hos Beck!
Andreas Andersson i andra 5:an

Även om det inte har så mycket med PFC att göra så måste det nog vara en av de största nyheterna i Örebros fotbollsvärlds för tillfället. Nyheten är att den före detta landslagsspelaren och utlandsproffset Andreas Andersson kommer att spela i IFK Hallsberg detta år i division 5 Södra. Det är inget April-skämt utan det är tydligen äkta sanning. Den bekräftande artiklen i NA går att läsa här! Roligt för division 5-fotbollen som nog får högre status än någonsin i Örebro. Vi önskar Andreas Andersson lycka till i sin nya klubb, och nog hade det varit lite roligt om IFK Hallsberg varit i samma serie.

7 poäng på premier league-perioden inför omgång 7

PFC verkar ha hittat formen och nu återstår det tre matcher innan sommaruppehållet. Det är tre otroligt viktiga matcher där man har chans att uppnå sin interna målsättning med att innan sommaren ligga bland topp tre. En hög målsättning som kan tyckas kaxig, men nu är man där och har en riktigt bra chans att infria detta delmål.

Real Örebro 6 5 0 1 16-8 8 15
IFK Örebro 2 7 4 1 2 19-11 8 13
Pars FC Örebro 7 4 1 2 15-8 7 13
Närkes Kils SK 6 4 1 1 18-15 3 13
Lag                    S     V     O      F       GM-IM       D         P
Real Örebro       6     5      0      1       16-8         8        15
IFK Örebro 2      7     4      1      2       19-11       8        13
Pars FC Örebro  7     4      1      2       15-8         7        13
Närkes Kils SK   6     4       1      1       18-15       3        13

Omgång 7 kommer att bli en rafflande omgång där alla fyra topplagen möter varandra. Det blir förmodligen en omgång som kommer att inför sommaren kunna skilja agnarna från vetet, då vinnarna förmodligen kommer att ha något bättre utgångsläge inför de sista omgångarna innan uppehållet.

Omgång 7

Närkes Kils - IFK Örebro 2
Real Örebro - Pars FC Örebro

För PFCs del så i den första av tre matcher så möter man nyligen blivna serieledarna Real Örebro som ser ut att vara ett av seriens kanske starkaste lag i kampen om division 5. Här kommer det att handla om vem som vill vinna mest och vilket lag som vågar att vinna och har mest hjärta och verkligen vill vara med och slåss om en topplacering!


Forza PFC!

RSS 2.0