Träningsligan

Träningsliga-toppen

 1. Joakim C        11
 2. Sebastian       11
 3. Ata                    11
 4. Andrés            10
 5. Erik H.             10
 6. Ehsan              9
 7. Joakim             9
 8. Jesper              8

Coach extraknäck!

Att vara Coach i PFC är inte det lättaste, det är mycket som ska göras. Även vid sidan av fotbollen är det mycket att stå i. När inlägget PFC-boys publicerades, trodde nog de flesta av er att det var ett skämt. Fast vad ni inte viste var att en av oss i bilden faktiskt extraknäckt i ett pojkband. Och det är inte vilket i band som helst, det är nämligen Backstreet Boys som en gång använde våran Coach som stand in i en musikvideo.
Tro det eller ej men efter 1 minut in i videon till låten Incomplete, så är vår egen Coach med i ca 10 sekunder. Bra jobbat ändå!

Vi på PFC-bloggen kan tyvärr bara visa bilderna från videon p.g.a bandets begäran, kanske förståeligt med Coach i den...Hela videon finns på:
www.youtube.com/watch?v=5YLEcXKcEvA

Bilder


PFC träning under hösten. Eliaso drar iväg och ingen hänger med...
PFC-Boys!

Är det en ny film? Eller kanske ett nytt pojkband?
Nej det är bara ett gäng PFC-spelare en fredagkväll i hissen!Lite stats!

(5,2 km på tid)

                 Namn                      Tid
 1. Joakim Frantz           20:12
 2. Sebastian Nyberg    21:24
 3. Andrés Sobarzo        21:26
 4. Erik Höglund             23:20  (Erik sprang lite längre sträcka)
 5. Jesper Fritz                23:20
 6. Joakim C.                   24:39

Joga Bonito!

I väntan på bättre väder och fina gräsplaner kommer här tredje klippet från PFC Joga Bonito-skola!Kom ihåg! Det är roligt med fotboll!

Coach Pirmoradi om träningen

Träning torsdag den 22:a Januari!

Vi började med en lätt uppvärmning som Sebbe tog hand om. Sedan blev det lite löpning för att komma igång och en enkel passningsövning som höll hyfsad bra kvalité. För många var den första träningen med boll sedan början av december men andra hade varit aktiva på ÖUIFs bollpass. Vi fortsatta träningen med en skottövning där Jocke F. stod för fina räddningar som vanligt. Skotten skulle vara placerade och det lyckades många med. Sedan gick vi vidare till en spelövning som resterande 1 timme och 20 minuter gick åt till. Där hade vi Jocke i målet tillsammans med en trebackslinje som bestod av Ehsan Jesper och Dennis, framför de spelade Andrés på sin vanliga position som defensive mittfältare. I anfallande laget använde vi oss av fyra mittfältare där Per spelade längs bak som bollfördelare och hade Jocke rakt framför sig som offensiv mittfältare. Sedan spelade Sebbe på högerkanten och jag själv på vänsterkanten. Som forwardspar använde vi oss av Danne och nykomlingen Niklas. Spelet kunde stundtals se riktigt bra ut men i slutet av träningen blev det lite sämre kvalité, dels berodde det på trötthet hos spelarna efter två timmars träning.

+ + + Jocke F (bra inställning och fina räddningar.)
+ + Andrés (Kämpade träningen igenom och höll en bra och stabil nivå)
+ Niklas (visade fysisk styrka och hade ett par riktigt bra avslut)

Joga Bonito!

Vi i PFC gillar teknisk och underhållande fotboll, så vi fortsätter vår lilla Joga Bonito-skola!
Här kommer instruktionsvideo nummer två i teknik, olika  finter och dribblingar. Mycket Nöje!Kom ihåg! Det är roligt med fotboll!

Måndagens löpträning!

            (3 x 2,4 km  på tid)

         Namn                     Första   Andra   Tredje  Sammanlagt  Snitt
 1. Joakim Frantz          10:06    10:30    10:47    31:23             10:28
 2. Daniel Johansson  10:44    10:56    11:01    32:41             10:54
 3. Martin Ekelöf            10:42    11:20    11:16    33:18             11:06
 4. Sebastian Nyberg   10:38    11:15    12:26    34:19             11:26

Övriga som löpte utan tid:

Ali Neghabat             6,3 km
Erik Höglund             2 x 2,4 km
Joakim Cedergren   2,4 km

Tyngaste!

Första universitetsveckan är slut nu år 2009 och det måste firas med fest. Som alla vet så är vi jävligt bra på och festa här i PFC och det ska vi fan se till och visa ikväll! Ni måste tycka att jag är bästa coachen som uppmanar om fest =) Sedan börjar allvaret på måndag men nu tar vi en sak i taget och koncentrerar oss på att ha roligt ikväll! Vi syns ute grabbar!

 

#8 coach

15 månader i Thailand!

Konversation mellan de två tränarna i väntan på tåget, under en relativt  tidig middag på Burger King i Göteborg.

Mitt i måltiden när Coach tuggar på sin Chrispy Chicken och den assisterade tränaren tuggar på pommesen till sitt Whopper Meal, inleder Coach samtalet med:
- Hörde du att det var två stycken som stal T-shirts i Thailand och fick 15 månaders fängelse?

Varpå den assisterande tränaren svarar:
- Aha fan vad idiotiskt!

Samtalet löper vidare i samma ordningsföljd som ovan...
 - Ja, de skulle tydligen egentligen få 2 års fängelse men fick bara 15 månader eftersom att de erkännde att de gjort det...
 - Jaha okej..!
 - Ja det var ett svenskt par, ganska unga också tydligen!
- Jaha ojdå?!
- En kille och en tjej. Och de skulle tydligen behöva dela cell med typ en massa andra brottslingar där nere... Så det lär ju inte bli så roligt direkt!
- Hur vet du det?

En given kandidat till floskeltoppen!

Såhär i efterhand kan man nog ställa sig frågan till assisterande:
Ja, hur kan han veta det? Don't drop the soap... or anything!

Assisterande syftade naturligtvis på varifrån Coach fått denna information och svaret på detta blev dagens metro..!

Här finns hela artikeln att läsa:
www.metro.se/se/article/2009/01/14/07/3306-65/index.xml

Joga Bonito!

Idag är det en vecka kvar innan PFC drar igång 2009!
Här kommer en liten instruktionsvideo i teknik på olika finter och dribblingar. De är snygga om man använder dem funktionellt, även om de är mer ögongodis än effektiva. Annars är de bra övningar för att förbättra tekniken men jag dedikerar även en liten tanke till alla er som känner att det ni fortfarande har mycket inomhusspel inom sig och kan ha svårt att ställa om till utomhus eller till er som gillar att trixa med bollen.


Kom ihåg! Det är roligt med fotboll!
Nu börjar en ny resa!

Det sägs att en tusen mil lång resa börjar med ett steg. PFC har avslutat sin första resa och i slutet av januari kommer vi att börja ta nästa steg. För att vara ännu mer förberedd inför säsongen kommer det detta år att bli en liten försäsong. Denna kommer att innehålla kondition, styrka och även fotboll såklart. Försäsongsträningen är minst lika viktig som vilken annan träning som helst och vi hoppas att alla kommer komma för lagets bästa. När fotbollsträningarna väl drar igång kommer det synas vilka som varit delaktig under försäsongsträningen. Vi är ett lag och det är nu under de tuffa träningspassen som vår moral kommer stärkas. En kedja är inte starkare än sin svagaste länk och våra löpningar kommer inte vara tusen mil, så jag hoppas i alla fall att man orkar ta några få steg för att komma på träningen.

Vi ses i slutet av januari!

#7

2009 here we come!

Just nu pågår världens mest prestigefyllda segeltävling, Volvo Ocean Race, och fotboll kan ibland liknas rätt bra med segling…Nu kastar Pars Football Club äntligen loss för sitt andra år. Tillbaka med mer vind i seglen, mer energi och mer kraft än tidigare, ska detta år driva skeppet vidare. De båda kaptenerna har nu landat i Örebro efter jul och nyår. Inför kommande året kommer det att införas mer struktur och organisation på allt som görs i skeppet (föreningen) och på havet (planen). En huvudtränare som härstammar från det magnifika Persien och en andretränare från det exotiska Indien. Ska tillsammans styra skeppet tillsammans med en besättning bestående ett antal plikttrogna svenska vikingar och en salsadansande köttätande chilenare... Besättningen som åkte med detta fartyg föregående år vet vad som väntar, men vet de nya som kan komma att kliva ombord vad som komma skall?

Alla ni som vet vilken disciplin asiater har, vet att…
... ett helt underbart år i bästa PFC-anda väntar!
Forza PFCPFC-Krönikan!

Nu kan man även läsa om PFCs framgång i student-sm i senaste numret av Lösnummer!

http://www.losnummer.net/article.php?a=522&s=sport

RSS 2.0