Vilka räknas som svenskar?

Helgen är över och de flesta var nog ganska slitna efter lördagens lagfest. Dagen började bra med lagmöte först och lite småtävlingar sen under dagen, där det spelades volleyboll och basket. Danne var inte lika vass som han är på strafftävling och coach Ata ska nog hålla sig till att... coacha. Skönt för mig var däremot att jag hade de två längsta spelarna i mitt lag och vi tog säkert hem segern, fast jag överträffade nog mig själv lite på basketen. Vid sjutiden på kvällen var laget samlat igen men den här gången i Bärsebacks lokal. Det beställdes pizza och vi snackade lite om säsongen och så. Efter käket och så drog festandet igång på riktigt och alla hade nog en helt okej kväll. Det blev lite händelsefattigt på smaskiga detaljer, förutom lite historier om både det ena och det andra. När det gäller brudar så ska det planeras ännu bättre till nästa lagfest, för dem var antingen upptagna eller föll ingen i smaken riktigt, för att inte säga för mycket. Sedan så kan jag inte låta bli att citera Ata från igår hemma hos Andrés.

I en diskussion som handlade om ifall det spelar någon roll vilket land ens tjej kommer från?

Andrés - Ah så varifrån ska hon vara?
Ata - Jag gillar svenska tjejer!
Andrés - Ja men skulle du inte kunna tänka dig en norsk brud då?
Ata - Ja, men norskar är ju också svenskar!

Kronprinsessan Victoria får se upp!

# 7

image82

Veckans Bill och Bull

image80

Bilder från Pålsboda-matchen!


Champions League med Addo

"Bättre en bollkalle i kanalen än en kall balle i analen". Däremot är man och kollar på Champions League-match med PFC och Addo är närvarande så kan man att få höra betydligt värre saker, eller om man åker bil med honom till matcherna. Tack för underhållningen och ölen Addo, för matchen mellan Barca och ManU var då inget vidare att titta på. Ikväll var det sista träningen innan seriepremiären. Det blev en relativt lugn och skön träning med frisparksträning, straffläggning och lite spel. Nästa gång kommer jag att ha pumpat bollarna i alla fall så då kommer det nog gå bättre! På lördag är det lagfest och där kommer säkerligen massa sjuka saker att hända. För er som känner att det kommer kunna ske grejjer som kan gå till historien i PFC ta med kamera! Och för er andra som känner att ni inte vill gå till historien, se till att inte bli fångade på bild! Sedan om Addo dyker upp lär det säkert berättas fler historier som förs vidare till den yngre PFC-generationen, då tänker jag främst på "Bojken".

# 7

En helg närmare seriepremiären!

En helg som några tillbringades på krogen, några hemma framför TV:n och andra ute i solen som tittade fram i söndags! Solen ja, som för första gången under denna vår verkligen gav en hopp om att det kan bli en fin vår. Som förhoppningsvis övergår i en ännu bättre sommar med EM och allt. Idag är det genrep mot Pålsboda där coach Pirmoradi kommer att låta några nya spelare luftas ute på grönbetet. Årets första gräsmatch och årets sista träningsmatch, hur det går kommer ni att kunna läsa om i matchreferatet på hemsidan. Annars så kan jag bara citera Jesper "livet är en båt" mycket filosofiskt.

# 7

image56


Veckans Bill och Bull

image53

Gropigt värre!

Det närmar sig premiär i division 7 Södra för PFC och det är många bollar i luften. Dagens träning fick bedrivas på en gräsplätt som var helt okej, om man vill rasta hundar. Varför det blev såhär undrar nog många och alla är lika ovetande. Men i tisdags fick de flesta veta att man för tillfället inte har någon plan att träna på. Konstigt kan tyckas men det är väl bara att gilla läget. Hur som helst så dagens träning genomfördes med mycket spel och som tur stukade ingen foten på det gropiga och ojämna underlaget. Till helgen kan meddelas att för PFC-spelarna blir det lugnt med fotboll, eftersom matchen mot Pålsboda skjutits upp pga. att de hade manfall (eller ville de festa på fredagen).

Till er läsare så hoppas jag att ni ändå kikar in på bloggen under helgen, även om det inte blir någon match så misströsta inte. En annan sak att se fram emot är ju veckans Bill och Bull.

#7 Sebbe


Andrés Tisdag!

Mitt första inlägg i bloggen... Spännande! Jaha, vad har jag för kul att säga? Inte så mycket egentligen, har haft en galet låång dag idag, som började med att jag kom en timme för sent till en föreläsning, (som började 8.15, men jag trodde det var 9.15), som var om... hmm, vad var det nu igen? Ja, så viktig var den, haha! Efter den superviktiga föreläsningen var det KTC som gällde. För er som inte vet vad KTC är, så står det för Klinisk Träningscenter. Där kan man göra massa spännande saker som att sätta kateter på dockor, ta puls, blodtryck osv. Jag läser andra terminen på sjuksköterskeprogrammet och då får man göra massa kul saker. Juste!! Man kan ju råka somna på en patientsäng också, vilket var riktigt skönt måste jag erkänna.


Hur som helst, sen var det dags för dagens väldigt väldigt långa FUM-möte som började 17.00 och slutade 22.06. Ja... som sagt så var det ett väldigt långt möte, haha! Vad händer på FUM-möten då? Jo, man tar många viktiga beslut om diverse saker och så det kanske viktigaste, man får MAT!! Det är ytterst viktigt som student att få så många gratis middagar det bara går! För studiebidraget räcker oftast inte hela månaden... iaf inte för mig. Och nu, *kollar klockan, ser att den är 23.46* skriver jag mitt första inlägg i PFC-bloggen som är fotbollslagets blogg.


Kanske skulle ha skrivit något om fotboll, men nu fick det istället bli om min långa dag som trots att vi hade träning inte handlade om fotboll. Fast Sebbe är ganska bra på att informera om vad som händer på fotbollsfronten så jag får väl ta på mig äran att skriva om något annat, iaf denna gång...

 

#5 Andrés (Andi)


Allsvenskan

Dagens träning innehöll den klassiska Allsvenskan och sedan spel mot två mål. För er som inte vet vad Allsvenskan är, så kan här med meddelas att det inte är den högsta divisionen i svensk fotboll utan en övning där man spelar två mot två på små mål. Sedan använder man flera små planer i rad och har ett slags system där bla bla osv... Ja ni förstår. För mer information kontakta tränaren.
Hur som helst så förutom det så var vädret soligt och träningen avslutades med spel på stora mål på en tovig gräsmatta där bollen studsade väldigt oberäkneligt, något som Andreas i målet nog gärna klarar sig utan. Annars såhär i början av veckan dagarna efter match märktes det att vissa var lite stela sen i söndags och några valde också att vila eller bara komma och jogga lugnt som Ali, som bland annat hjälpte till med träningen också.

#7 Sebbe

Bilder från Järnboås-matchen!


Sajtsing i Järnboås

Att Järnboås ligger låångt ute på landet och att det inte finns någon täckning där om man har Tele2 fick några spelar erfara idag (av misstag), en av dem var jag. Nu var det ju Järnboås vi skulle möta men matchen skulle spelas i Nora och varför vi inte stannade där behöver vi inte gå mer in på. Brist i kommunikationen var nog den främsta anledningen, men att åka ca 2 mil fel och komma för sent så matchen måste skjutas upp en kvart är väl sånt som kan hända i PFC. Ungefär som i en tidigare match då en bil åker långt före alla andra, kör fel och kommer sent i alla fall. Vi kanske borde göra detta till våran grej, eller införskaffa en GPS till PFC. Annars var Järnboås en trevlig by som tog knappt 30 sekunder att köra genom och skulle nog vara ett bra ställe för nästa Wallander-film. Hur som helst så vann vi matchen med 4-0 och mer om den finns att läsa på vår hemsida.

#7 Sebbe


Veckans Bill och Bull

image3

Match på G!

Tandvärken har släppt för Ali och under gårdagens Champions League-match log han mer än någonsin. Efter att kvällen var slut hade han nog påpekat hur ont han haft ungefär tio gånger. Fast det är bra att veta att han mår bra nu i all fall.

Idag var sista träningen innan helgens match mot Järnboås IF. En match som kommer att bli en hyfsad värdemätare för PFC. Men även en match där många nya spelare kommer att få chansen att bevisa att de vill vara med och slåss om en plats i startelvan.

# 7 Sebbe


Tandvärk

Jag hade en jobbig natt då jag fick tillbringa natten på akuten. Fast fick inte hjälp utan fick sova med hjälp av sömntabletter för att det värkte så mycket och fick därefter fixa tanden idag hos tandläkaren. Så det blev ingen champions league match för min del igår kväll, men jag ska ta igen det ikväll tillsammans med killarna i Atas mysiga och alltid fräscha rum.

 #10 Ali


Mer än bara fotboll på spel!

Det första inlägget om vad som sker bakom kulisserna i PFC publiceras här. Tisdagen innehöll som vanligt träning klockan 18.00. Det blev en bra genomkörare med uppvärmning och mycket spel, först en stunds smålagsspel och slutligen spel på stor plan. Träningen slutade runt 20.00 och då var det bara att springa och hoppa in i duschen, käka något för att sedan slå på Champions League-kvartsfinalen mellan Liverpool - Arsenal. En kvartsfinal där inte bara äran utan även ett 6-pack stod på spel. Vilka som vann matchen tror jag de flesta vet. Det blev till slut Liverpool med 4-2. Vilka som vann 6-packet låter jag vara osagt. Onsdagen har en ny match för oss, så då får vi se om det eventuellt blir kvitt eller dubbelt! Men däremot så skulle Andres betala 1 krona för varje gång hans namn nämndes på denna blogg!


Av: Sebbe


Nu finns Ata:s första krönika på webben

I Lösnummer 3-08 skrev Ata sin första krönika om PFC. Igår kom tidningen från tryckeriet och börjar spridas till Örebro universitets alla studenter och idag publicerader krönikan på losnummer.net - läser gör du här.

Lösnummer hälsar PFC välkomna

Ata Pirmoradi kom till ett av Lösnummers redaktionsmöte för att han var lite nyfiken på vad vi gjorde och för att han ville skriva om sport. Passande nog hade vi då, som bekant, precis startat en sportsida i tidningen.

Vi hade inte en aning om att det fanns ett fotbollslag, mer eller mindre från campus, som grundades i höstas av två studenter som brinner för fotboll. Ata berättade på mötet och bollen (passande va?) började rulla. En liten stund senare var Ata vår nya sportkrönikör - helt utan erfarenhet av att skriva för en tidning - men med kunskap och ett brinnande intresse som gör att Lösnummer kan ta med sina läsare på en unik resa i hur det är att starta ett fotbollslag. På riktigt. Men en krönika i varje nummer räckte inte tyckte vi, därför finns nu: losnummer.net/pfc.
PFC:s blogg helt enkelt.

Vad spelarna och ledarna i PFC hittar på i bloggen får vi se. Men jag vet att vi kommer att få följa dem under deras första spännande säsong i Örebro Division 7 Södra.

Hälsningar,
Jacob Järpegård, chefredaktör Lösnummer

RSS 2.0