Sista dagen i juli!

31 Juli 2010! Augusti imorgon, vilket alltså betyder att serie närmar sig. I första matchen möter man efter uppehållet Skyllberg på hemmaplan. Ett motstånd som på förhand inte ska vara något problem för PFC. Däremot är förutsättnigarna direkt efter uppehållet ofta helt olika jentemot hur de varit under hösten. Förstärkningar, försvagningar, spelare på skadelistan eller bortresta. Olika saker som hänt under sommaren som påverkar lagen olika, t ex hur mycket har man tränat och hållt igång. När allt drar igång kommer det visa sig. Mer om inför matchen mot Skyllberg kommer vi att skriva om kommande vecka när det börjar närma sig.Läget med ca två veckor till höstpremiären!

Det händer inte särskilt mycket i PFC just nu. De flesta går nog och väntar på att serien ska dra igång igen efter uppehållet. I tisdags så markerade Sebbe och Linus upp planen så det ska bli lite enklare att krita den nästa vecka. Ett drag som var smart då det både igår och idag har vräkt ner regn i Örebro.

Coach har fullt upp med att planera och fundera över vilket lag som man kan ställa upp med i de tre första omgångarna. Tre omgångar som kommer att bli väldigt viktiga för hur det kommer gå för laget under hösten!

Gör man bara sitt eget jobb och kan ta full pott i de tre första omgångarna så kan det bli en riktigt trevlig höst. Men som alla vet så har sommaren varit PFCs Akilleshäl tidigare år och förhoppningsvis lyckas man reda ut det även denna sommar.

Bilder från Öland


Träningsligatoppen

Efter 23 träningar!

  1. Simon Sjölund                                20
  2. Sebastian                                      20
  3. Ata                                                19
  4. Ali Neghabat                                   17
  5. Viktor                                             17

En sån sommar!

Som vi nämnde igår så kommer PFC att ha sin första träniong efter sommaruppehållet idag. I ett något svalare Örebro vilket nog kan vara ganska skönt efter den stekande värmen som varit. Om inte annat så är det lilla regnet bra för planerna.

Sommaren har annars inneburit jobb för de flesta men även massa fotboll i en av de varmaste sommarna hittills i Sverige!

Trots att Landslaget inte deltog i VM i Sydafrika blev det mycket VM-tittande. Ett VM - där Spanien tog hem VM-guldet. Efter ett VM som vi här på PFC-bloggen redan 2009-06-25 förutspådde skulle bli ett märkligt VM. USA i final efter skräll!

Hur som helst så har även PFC som ni redan vet deltagit i en beach soccer-turnering och även gjort ett historiskt framträdande på nytt underlag i form av sand. En turnering som gick över förväntan för PFC och även gjorde att man efter att ha blivit gruppsegrare blev inbjuden till beach soccer-turneringen SandSiro i Vetlanda. Om man deltar återstår att se då serien dragit igång när turneringen spelas.

För övrigt så pågår just nu ett annat riktigt stort idrottsevenemang just nu i Sverige. Nämligen världens största ungdomsturnering Gothia Cup. Om PFC deltar där i en avlägsen framtid återstår att se...


Sommarträningen drar igång!

Efter ett längre sommaruppehåll är det nu åter igen dags att ta tag i träningarna för PFC!

Imorgon kommer ett gäng att samlas för att dra igång lite lätt. Många i truppen jobbar fortfarande eller är hemma i sina respektive hemorter. Därför kanske närvaron nu under de första träningarna kommer att vara något låg. Men förhoppningsvis kommer folk succesivt tillbaka.

Förhoppningsvis så har många försökt att hålla igång på egen hand för att inte tappa för mycket.
Notera att förra året var det ca 2-4 stycken på de första träningarna under sommaren. Förhoppningsvis blir det något fler denna sommar.

Nu drar det igång igen! Forza PFC!

Resultat från CoBÖDAbana 2010!Pars FC Örebro PFC Tigers - Stora Frö 1 - 2


Lagets första match någonsin i beachfotboll, en tung match där PFC kämpade mycket men pga två inslääpta mål efter bara några minuter så blev jobbet svårt för Parsarna. Simon Sjölund lyckades reducera med en välplacerat skott och hade chansen att kvittera på straff men målvakten räddade och matchen slutade 1-2.

Ängö BK - Pars FC Örebro PFC Tigers 1 - 3

Ännu en historisk match för PFC där man tar första vinsten i beachfotboll. Något som få trodde när PFC utan en enda träning på sand kom in i turneringen. Ali Neghabat kunde snyggt göra 1-0 vid bortre stolpen. Bara några minuter senare så fick PFC två hörnor som målvakten lyckades rädda men den tredje slagen av Ata Pirmoradi hittade en fristående Simon Sjölund som la in bollen iskallt från en halvmeter via ribban. I en väldigt konstig sekvens där Ali Neghabat skulle slå frispark så råkade han ta i sanden med händerna och frisparken gick över till Ängö som spelade bollen till en fristående spelare och Ali blev tvungen och dra ner honom och ge straff som Ängö gjorde mål på. I slutet av matchen så fick PFC en hörna som Ata slog en kort passning till Sebastian Nyberg som höll i Bollen medan Ata hjälpte till och hålla bort motståndarna bakom honom, detta resultrerade i en galen tackling av Ängöspelaren som gav PFC en straff. Sebastian gjorde inga misstag och kunde enkelt sätta spiken i kistan och 3-1 vinsten var ett faktum.Pars FC Örebro PFC Tigers - FG STHLM 2 - 1

Nu hade PFC chansen och bli ett av två lag som tog sig till kvartfinal. FG Sthlm var tuffa och satte press på PFC. Fast det var Parsarna som tog ledningen, efter Sebastian Nybergs fina passning till Simon Sjölund som enkelt gjorde mål. Men direkt efter i en försvarsmiss kom kvitteringen. I andra halvlek så fick Ali Neghabat en straff som han tyvärr missade och PFC började gå ner sig lite. Men till slut dök Sebastian upp igen och efter att han snyggt tunnlat sig förbi motståndaren kunde han snyggt dundra in in 2-1.Portugiserna - Pars FC Örebro PFC Tigers 1 - 1 (2-3* efter straffar)


I sista gruppspelsmatchen så stod Portugiserna för motståndet, ett lag som året innan hade gått till semifinal. Parsarna behövde vinna för att bli gruppetta men det var Portugiserna som skapade mest. När det återstod två minuter av matchen så fick Ata Pirmoradi bollen felvänd och väntade in backen för att sedan slå en klassisk Ata-tunnel och peta in bollen bakom en chanslös Portugisisk målvakt. Med bara 12 sekunder kvar så gav PFC bort en firspark som Portugiserna utnyttjade väl och kunde kvittera. Straffar skulle få avgöra och Robban fick glänsa med en riktig fin räddning. Simon, Ali och Sebastian var straffskyttar där Simon och Ali gjorde mål på sina straffar.Pars FC Örebro PFC Tigers - Kalmar Södra IF CO08 0 - 2

PFC var i kvartfinal nu, men det var inget taggad PFC. Laget började turneringen med 4 halvskadade spelare och skadorna blev bara värre och värre och nu kunde knappt hälften av laget gå. Efter bara två minuter så fick Veysi hjärnsläpp och boxade bollen i eget straffområde och Kalmar kunde ta ledningen med 1-0. PFC jagade kvittering och hade ett antal bra lägen som misade och det var Kalmar som kontrade in 2-0 i matchens sista minut.Öland i bilder: FredagMåljakten!

Här ser ni vilka som har valt att vara med i måljakten och hur mycket PFC fått för varje mål.


Namn kr/mål
Thomas Nyberg 12 - värvad av Sebbe
Reza Pirmoradi 11 - värvad av Ata
Louise Nyberg 10 - värvad av Sebbe
Kianosh Khodakaram 10 - värvad av Ata
Pedram Abdollahzadeh 10 - värvad av Ata
Bengt Forsberg 10 - värvad av Niklas
Lars Pettersson 10 - värvad av Sebbe
Amir Neghabat 10 - värvad av Ali
Saba Pirmoradi 7 - värvad av Ata
Jarl Eliasson 5 - värvad av Anton E
Kajsa Johansson 5 - värvad av Anton E
Åke Renberg 5 - värvad av Niklas
Anna-Klara Sjölund 5 - värvad av Simon
Bo Magnusson 4 - värvad av Rikard M
Britta Magnusson 3 - värvad av Rikard M
Olov Mejman 3 - värvad av Viktor
Gun Mejman 2 - värvad av Viktor
Olle Sjölund 2 - värvad av Simon
Stina Renberg 2 - värvad av Niklas
Eva Larsson 2 - värvad av Sebbe
Hamid Babaei 2 - värvad av Ata
Gitsa Aminosadaty 1 - värvad av Hamid
Therese Ekengren 1 - värvad av Viktor

23 personer 132 kr/målPars - HOIF 4 mål x 132 kr = 528 kr
Pars - Skyllberg 2 mål x 132 kr = 264 kr
Pars - Pålsboda 6 mål x 132 kr = 792 kr
Pars - Svartå 8 mål x 132 kr = 1056 kr
Pars - NMFF 6 mål x 132 kr = 792 kr
Pars - Åmmeberg 7 mål x 132 kr = 924 kr
Pars - Vivalla 2 mål x 132 kr = 264 kr
Pars - Små IF 10 mål x 132 kr = 1320 kr
Pars - Laxå 4 mål x 132 kr = 528 kr
Pars - HOIF 3 mål x 132 kr = 396 kr

Totalt. 52 mål 6864 kr

PFC on Öland 2010! Del 1

En helg man sent kommer att glömma med PFC!
Beachfotboll, sjukt bra väder, ett ruskigt härligt gäng och lägg till lite fest och brudar på det.
It's going to be Legend.... wait for it... DARY!

Den sjumanna starka trupp som åkte ner till Öland för att representera PFC var följande!

Coach (Ata)
Gambi (Sebbe)
Weey (Veysi)
Frimis (aka Facebookali)
Junis (Simon)
Essi Panguan
Monstret (Robban)
+ en joker dök upp väl på plats på Öland... ingen mindre än våran kära Praktikant Viktor!

Resan påbörjades 11.00 på fredags morgon. Man drog in till stan, käkade, fixade diverse nödvändigheter som redbull, coachtejp och chips!

I bil nummer 1 körde Monstret och visade vägen. Med sig hade han Facebookali och Weey. Dessa två som redan på vägen började enligt källor förfesta i bilen. Detta medförde även att en del märkliga sms skickades till bil nummer 2 där följande åkte Coach, Gambi, Junis och Essi Panguan. Där körde Coach så Junis satt med kudden ör ögonen och Facebookali i bilen framför var inte sen att kommentera via sms.

To the Beer Island...

Efter ca 5 timmars körning så var man på Öland  strax efter 18.00. Resan hade bestod av skönsång till alla möjliga låtar, diskutioner av alla möjliga slag och framför allt hade det skrattats och skämtats om en hel del saker! Man hade stannat till för att ta några mindre pauser och för att sträcka på benen och även köpa glass. Men detta var bara början.

Precis efter Ölandsbron som går över ett vackert Kalmarsund, låg Mölltorps Camping. En fin familjecamping där man hade hyrt två små stugor för fyra personer vardera till bra pris, endast 860kr/natt per stuga. Stugorna delades även upp enligt bilmodellen och incheckningen gick smärtfritt. Nu var det bara mat som behövdes.

Vad skulle vi äta? Var ska vi äta? När ska vi äta? har dom inte det här... har dom inte det där? Ligger toaletten där? Vart är duschen? Facebookalis frågor var oändliga...

Efter en tripp till ett litet köpcentrum kom man för ovanlighetens skull snabbt överens om att det skulle vankas tacos! Detta också för att alla skulle få plocka det man själv gillade och den mexikanska rätten är relativt lättlagad. Man köpte även frukost för hela helgen och väl tillbaka på Campingen samlades man i Monstrets stuga för att laga maten. I den heta värmen svalkade man sig med lite drycker som vin, + juice & + cola samt öl, medans i stort sätt alla hjälpte till att laga mat.

Det fina sommarvädret bidrog till en riktig härlig kväll med. Det var framför allt Facebookali och Weey som ville festa men istället stannade man hemma med tanke på den tidiga morgonen som väntade. Istället gick man och sparkade lite på Weeys plastboll som han hade med sig och tränade på straffar. Coach valde att endast skjuta med höger fot... Facebookali valde att dricka + juice och Junis var taggad till 100% och vann denna tävling! Man hann även med att leka med någon karusell, skutta omkring i en sandlåda för att få veta hur det är att springa på sand och bli jagad av flygande skalbaggar. Sedan får man inte heller glömma att man med hjälp av en gunga försökte lista ut vem som vägde mest och man latjade lite med den där plastbollen. Trevligt var det i alla fall!

När det började närma sig läggdags hade man en helt oförstående lottning om vem som skulle bli lagkapten, där Essi Panguan valdes till att bära denna bindel. Det framkom även att Weey i sympati röstat på Facebookali i förhoppning om att själv få en röst. Och där Gambi i smyg hoppats på att Strandmonstret Robban skulle bli kapten på en röstlpp som ogiltigförklarades. När man valt kapten så kom man fram till den mest kanske fundamentala frågan av dom alla.

Vad skulle man ha för taktik och vem skulle spela var, och vad var det egentligen för regler?
Ingen hade tidigare spelat beachfotboll och en liten nervositet om att man inte ville skämma ut sig började att komma. Kanske inte att man var så jättenervös men man ville inte ge PFC Tigers dåligt rykte! Wrar!

En sak var man i alla fall överens om, det skulle bli en tidig morgon där man ställde klockan på 05.45 för attt kunna snooza till 06.00. Sedan äta bra frukost för att så småningom ca 06.45 bege sig till Böda camping där turneringen skulle spelas...

-Bästefar, jaug kan icke sauuva!
-De kan icke jaug heller!
-Höhe höhe höhe

-äääälii mooohammeeed!

fortsättning följer...

Highlights: Pars FC 2 - Sturehov IK 3


Bilder

För några månader sedan så var några parsare på en fest hos Linus där några bilder togs.


Ali leker runt...


Prince Of Persia


Lundmark försöker smita från brottsplatsen...
??
Sommar och sol!

Sommaren är här och av den tappra skaran PFC-spelare som nu befinner sig i Örebro så ser det ut att kunna bli en trevlig tid.

Igår drog Ali, Lee, Simon och Sebbe till den så kallade gropen. En gammal urholkad grop där man nu kan bada. Läckert var det i alla fall men tyvärr hade man inte kameran med sig för att kunna dela med sig här på bloggen. Men fler tillfällen dyker säkerligen upp.

Coach är nu också tillbaka från sin lilla semester i Gefle.

Veckan lider mot sitt slut och om en vecka så har ett gäng PFCare varit på Öland och spelar beach soccer!

Vilken vecka som vänta... Att det kommer att bli händelserikt är det ingen tvekan om. Hur händelserikt, det återstår att se!

Assisterande coach Nyberg ger ut Curry!

Mot Sturehov IK 3:

3 Curry
Simon Sjölund
(Får denna match spela mittback för första gången i PFC. En uppgift som han lyckas riktigt bra med och visar en stabilitet och lugn i sitt spel både med och utan boll.)

2 Curry

Ata Pirmoradi
 (Syntes inte mycket i första halvlek men tog tag sig själv och hela laget i andra och bidrar till stor del att laget inte faller ihop. Kämpar och sliter men för första gången i år ser vi kanske hans offensiva kvalitéer där han slår många bra passningar och får även utdelning med två assist.)

1 Curry
Erik Höglund
 (Efter en lång tids skadeproblem verkar nu Erik vara mycket bättre i sina ljumskar. Detta märks även på hans spel där han också verkar trivas allt mer på planen. Han lyckas även trycka in en boll i slutet av matchen.)

RSS 2.0