PFC-Supportrar!

Vårsäsongen drar ihop sig, imorgon står åter igen ett tungt lag för motståndet då PFC möter tabelltvåan Svartå IF. Kom och heja fram universitetslaget imorgon kväll, den perfekta förfesten i solskenet med fotbollsunderhållning innan utgång på kvällen!

PFC - Svartå IF
Tid: 19.00
Plats: Universitetet


Nedräkning inför EM 2008!

Med drygt en vecka kvar har det svenska landslaget på allvar börjat sin EM-uppladdning. Träningsmatchen mot Slovenien gjorde däremot ingen mer säker på hur den svenska truppen kommer att formeras i slutspelet. Spelet var inte heller särskilt händelserikt.

Däremot kan vi här på PFC-bloggen visa en sekvens från Sveriges kvalspel som är betydligt mer händelserikt...

9 dagar kvar!


Till Alla PFC-Supportrar!

Denna vecka har PFC två stycken hemmamatcher, imorgon tisdag klockan 19.00 mot Kilsmo och på fredag klockan 19.00 mot Svartå.


Det blir två tunga matcher där man i första matchen möter Kilsmo som man även spelade mot i den första omgången. Varför returen spelas nu är pga att man annars skulle ha spelat denna match under sommaren. Kilsmo tog sin första seger i förra omgången och är säkerligen sugna på att ta revansch för senast då PFC vann med 3-1 borta.

Svartå ligger för tillfället tvåa i tabellen och spelar sin sjätte match. De har liksom PFC inte förlorat en enda match och har fyra segrar och en oavgjord i bagaget. De vill säkerligen inte bryta sin svit och det kommer att bli en tuff fajt mot de tidigare division 5-laget.


Kom och heja på PFC nu i veckan. Det blir en bra avkoppling under kvällen för att slappna av efter allt plugg nu i slutet av terminen.


Veckans Bill och Bull

image167

one down one to go

PFC fortsätter att övertyga och i tisdagskväll tog man sin femte raka seger mot tabelltvåan Lekebergs IF Östra, referat finns uppe på hemsidan. Kul att se att vi börjar få lite mer publik på våra hemmamatcher, det blir roligare att spela då. Sedan är det även kul att se att laget kan hålla sin karaktär matchen genom och ha en vinnande inställning.

Så för att sammanfatta lagets karaktär kan jag bara citera Ata

"Ät broccoli, bli inte broccoli"

image166


Nedräkning inför EM 2008!

Nu har nostalgin och minnena från VM 94 satt sig ordentligt. Och nu stundar ännu ett EM där truppen är uttagen och även analyserad på denna blogg av vår egen Jesper. Nu börjar det bli allvar och när det återstår färre än 20 dagar kvar bjuder vi här på PFC-bloggen er på några klassiska svenska fotbollsmål!

  

19 dagar kvar!


Veckans Bill och Bull

image163

Premier League väntar...

I fredags tog PFC sin fjärde raka seger mot Brickebacken hemma, referat finns på hemsidan. Men det är nu serien verkligen börjar på allvar! Med ett par Premier League-veckor som väntar. Där det kommer bli många matcher på kort tid mot tufft motstånd. Förhoppningsvis kommer det att bli många som vill komma och stötta laget i deras kommande hemmamatcher!

PFC-Serien

image150

Träningen innan derbyt


Derby på Universitetet

Det är dagen innan den andra hemmamatchen för PFC. Förmotsåndet står Brickebacken vilket betyder att det blir ett derby, eftersom båda lagen kommer från samma område i stan. Igår var sista träningen och laget togs ut och PFC kommer att ställa upp med ett slagkraftigt lag. Det är en viktig match och kan man vara lika fokuserad och taggad som i tidigare matcher så ska det nog gå vägen även imorgon.
Här kommer lite bilder från träningen igår tagna av PFCs fotograf Ehsan Shams.

Jespers EM-elva

Vårterminen lider mot sitt slut, många av PFC-spelarna är i full gång med sista slutspurten i plugget inför kommande tentor och arbeten som ska slutföras. I samma stund börjar sommaren att närma sig och ikväll presenterades Sveriges EM-trupp. På plats fanns såklart PFCs egna Simon Bank aka Jesper Fritz. Att det skulle bli reaktioner efter att truppen presenterades var självklart och "Henke" tillbaka igen var nog ingen nyhet. Här kommer Fritz egna syn på den trupp som Lars-Roland ikväll presenterade.Tja alla!

Såg på presentationen av den "vetenskapligt" uttagna EM-truppen och började fundera på hur fan dom ska spela när alla bra spelare finns på forwardssidan.

Kom fram till följande uppställning:


Isaksson - Nilsson, Mellberg, Hansson, Lucic - Elmander, Svensson, Henke, Ljungberg - Zlatan, Allbäck

 

Vad tycks???

...som lars-roland sa så ska ju dom bästa spela så för mej är denna uppställning given, fattar inte hur Daniel Andersson kunde komma med igen...... Allbäck är ju sjukt underskattad, kanske bäst i laget, så han måste spela tycker jag, tillsammans med Zlatan förstås, så då måste ju Henke å Elmander lira på mitten. Svensson är ju den enda riktiga mittfältaren i dagsläget eftersom Linderoth är skadad och Källström väderleksbunden. Och Chippen. I vilken klubb spelar han egentligen? Någon som vet? Jaja Henke inger åtminstone ett visst hopp.. eller vad säjer ni?


Frågor jag ställer mej:

Kom Rosenberg med i EM-truppen för att han är "ganska snabb"?
Hur pass vetenskapligt förankrad är PFC:s startelva?

Jesper Fritz


Fight!

PFC gjorde en bra match mot Finnerödja i fredags, referat och mer information om den finns på hemsidan.

Veckans Bill och Bull dröjde tyvärr något. Däremot kryddas den med en extra bild på

Tallest Battle Ever!
image122

Veckans Bill och Bull

image120

Nedräkning inför EM 2008!

Trots att det är EM vi inväntar. Kan man inte undgå att minnas den varma sommaren 94a. Då Sverige tog sin främsta placering i stora mästerskap i nutida fotbollssammanhang.

Här kommer lite nostalgiska bilder till den officiella VM-låten 94.

29 dagar kvar!


Bilder från Heden-matchen!


Nedräkning inför EM 2008!

Nu börjar nedräkningen inför sommarens stora fotbollsevenemang, EM 2008 i Schweiz/Österrike!

Vi kommer här på PFC-bloggen att räkna ner dagarna fram till EM, med start idag när precis en månad återstår. Stämningen kommer att trappas upp med sköna klipp med bland annat svenska landslaget, snygga mål och sköna eller roliga fotbollsklipp.

Vi börjar med Sverige - Bulgarien EM 2004, lägg märke till Kåmarks klockrena kommentar om det "konstruktiva spelet" som saknas vid de två första målen?

31 dagar kvar!PFC-krönikan!

Nu finns Atas senaste krönika ute!
Den kan läsas både i senaste Lösnummer och på deras hemsida!

www.losnummer.net/article.php?a=395&s=sport

Hemmapremiären avklarad

I helgen vann vi hemmapremiären hemma mot FK Heden. Skön vinst grabbar! Även kul att gästboken börjar komma igång! Jag gillar bredden av inläggen med Ehsans analytiska kritik och Alis glädje av att äntligen hittat lyckan igen av att spela denna underbara idrott. Sedan är det alltid kul när man får beröm från motståndarnas hemsida.


För övrigt så kan sägas att i veckan kommer ett nytt nummer av Lösnummer, åter igen med en krönika om PFC. Ska bli intressant att läsa om vad Ata filat ihop denna gång.


Bilder från Kilsmo-matchen!


Veckans Bill och Bull

image96

Fest i valborg, seriepremiär, Atas axel, Liverpool!

1 maj är en regnig dag. Korridorer på studentgatan är sönderslagna och vandaliserade. Men alla man möter verkar ha haft det roligt igår. Laget vann seriepremiären mot Kilsmo och referat finns upplagt på hemsidan. Ata har fortfarande ont i axeln och är hög medan andra är bakfulla. Efter regn kommer solsken. Chelsea i Champions League-final!

Andreas vi tycker om dig fortfarande! You'll never walk alone! image93


RSS 2.0