Mustascher mot Vretstorp


Daniel Lundmark (Åter igen en seriematch och Lundibaba kliver fram och visar kvalité. Väldigt bra i försvaret då han tar bort deras starkaste spelare genom att vara ett steg före hela tiden. Deltar även med jämna mellanrum i anfall.)

 


Simon Sjölund (Kanske inte samma Simon som förra året men ändå en viktig pjäs i vårat spel. Simon låg bakom 3 av 4 mål och var en bidragande faktor till vinsten.)

 


Fredrik Billström (Växer mer och mer för varje träning som går, bra potential för att bli nyckelspelare i Pars. Var stabil i försvaret och lyckades även komma upp bra i anfall ett par ggr.)


Två Vinster och VM-guld!

I helgen blev det full pott för PFC, både för damerna och herrarna. PFC Ladies spelade en tidig match på lördagsmorgonen mot Rynninge IK. Några supportrar från herrlaget hade slutit upp för att ge laget sitt fulla stöd. PFC spelade ett bra försvarsspel och kunde med sina kontringar komfortabelt vinna matchen med 2-0.

För herrarna som spelade senare på eftermiddagen borta mot Vretstorps IF blev det något mer spännande. Onödigt spännande... Tidigt in i matchen tog hemmalaget ledningen. En stund senare kom kvitteringen men Vretstorp tog åter igen ledningen med 2-1 strax därpå. PFC spelade upp sig och förde nu matchen vilket även skulle ge utdelning. I andra halvlek så gick man om Vretstorp och såg ut att kamma hem segern vid ställningen 2-3. Dessvärre så efter en mängd missade målchanser så skulle matchen ändå få ett nervkittlande slut. Hemmalaget kvitterade till 3-3 och gästerna fick kämpa in i det sista för att till slut ta ledningen igen och fastställa slutresultatet 3-4. Ett hårt kämpande PFC kunde välförtjänt pusta ut efter slutsignalen.

Tre viktiga poäng för vardera lagen som nu blickar vidare mot veckans bataljer.

Vi vill även passa på att gratulera Iran till VM-guldet i futsal för döva. VM-finalen spelades i Idrottshuset i Örebro där även några parsare fanns på plats för att bevittna det historiska guldet. 

Till sist så hoppas vi att alla har haft en trevlig första advent!

Forza PFCSveriges Bästa Studentlag!

2 SM Guld, 1 SM Brons, Sveriges Representant i EM 2011!Rolig och intensiv vecka!

Förberedelserna och finslipningen fortsätter för PFC. I veckan kommer laget träna måndag, onsdag och fredag. Det kommer att jobbas med taktiken och tekniken för att sedan avsluta veckan med match på lördag.

Denna vecka är också ett bra tillfälle för nya spelare och studenter som vill komma och provspela. Kontakta bara tränarna först så de vet om att ni kommer. Detta görs enklast via mail eller på hemsidan.

pfc@live.se
parsfc.se


Årets bästa...

2011

Most Valuable Player (div 5) 2011
Vinnaren är:
Viktor MejmanMost Valuable Player (div 8) 2011
Vinnaren är:
Ata PirmoradiÅrets offensiva spelare (div 5) 2011
Denna spelare har med sitt offensiva spel och sin kreativitet bidragit till att vara ett farligt anfallsvapen under den gångna säsongen. Spelaren har även varit en god medspelare och bidragit till många anfall som gett bra resultat.

Vinnaren är:
Anton EliassonÅrets defensiva spelare (div 5) 2011
Denna spelare har med sitt defensiva spel varit en nyttig försvarare under den gångna säsongen. Spelaren har varit stark, brytningssäker och även kunnat bidra till bra uppspel. När laget varit pressat har denna spelare stått upp och tagit stort defensivt ansvar.

Vinnaren är:
Chris MörlinÅrets offensiva spelare (div 8) 2011
Denna spelare har med sitt offensiva spel och sin kreativitet bidragit till att vara ett farligt anfallsvapen under den gångna säsongen. Spelaren har även varit en god medspelare och bidragit till många anfall som gett bra resultat.

Vinnaren är:
Ata PirmoradiÅrets defensiva spelare (div 8) 2011
Denna spelare har med sitt defensiva spel varit en nyttig försvarare under den gångna säsongen. Spelaren har varit stark, brytningssäker och även kunnat bidra till bra uppspel. När laget varit pressat har denna spelare stått upp och tagit stort defensivt ansvar.

Vinnaren är:
Veysi AriÅrets Målvakt (div 5 & div 8) 2010
Denna målvakt har med sitt målvaktspel och sin pondus kunnat styra och dirigera försvaret. Han har med fina och viktiga räddningar varit en bidragande faktor till att laget inte släppt in mål.

Vinnaren är:
Daniel Bob Beck (Beck kunde inte närvara)Årets Kämpe (div 6 & div 8) 2010
Denna spelare har med sitt spel och sin inställning visat väldig stor kämpaanda och gett hundra procent i varje situation. Spelaren har med sin inställning och sitt slit även kunnat få igång laget och aldrig visat några tecken på att ge upp oavsett situation eller resultat. Denna spelare har även varit tillgänglig och närvarande mycket såväl som under träning som match.

Vinnaren är:
Chris MörlinSnyggaste målet (div 5 & div 8) 2011
Denna spelare har vid ett tillfälle under säsongen lyckats bidra till ett extra speciellt mål, som varit både väldigt spektakulärt att se och även svårt att utföra.

Vinnaren är:
Sebastian Jyttner – Får bollen vid halva plan och springer sig fri och enkelt lägger in bollen bakom Robban i Glanshammarmålet. (Glanshammar borta)Tappra Hollywood-insatser (div 5 & div 8) 2011
Denna spelare har under det gångna året fått tillfället att delta som spelare i ett annat sammanhang. Nämligen Skådespelare, karriären var inte särskilt lyckosam men underhållande. Spelaren har vid ett eller flera tillfällen försökt att filma till sig en fördel för det egna laget där resultatet inte gått som planerat.

Vinnaren är:
Daniel LundmarkFulaste tackling (div 5 & div 8) 2011
Denna spelare har med sin otroligt klumpiga timing och vilja lyckats ta motståndarens spelare mer än bollen och även lyckats dra på sig ett gult kort i samband med detta.
PS. Motståndarna fick även rejält ont! DS


Vinnaren är:
Erik Höglund – Vansinnestacklingen som även innebar rött kort och avstängning mer än 1 match.Årets Talang (div 5 & div 8) 2011
Denna spelare har lyssnat på tränarna och har haft den största utvecklingen bland spelarna. Han har med sin vilja visat att man kan förbättra sitt spel om man vill.

Vinnaren är:
Chris MörlinÅrets Eldsjälar 2011
Dessa personer har både på och utanför planen haft stort inflytande på laget, såväl som föreningen. Personerna har bland annat ställt upp mycket och arbetat för att föreningen ska fungera. Dessa person har även varit tillgänglig mycket såväl på planen som utanför. Personerna är väldigt betydelsefull för föreningen.

Vinnaren är:
Sebastian Nyberg, Ehsan Shams och Anton Eliasson

Träningsliga + priser

Vi har tre olika träningsligor under året. Första är inomhus som redan är avklarad, den andra är försäsong som också är avklarad och den tredje är säsong som nu också är avklarad. För att spelarna ska bli lite mer taggade så har vi tänkt att lite priser ska delas ut till de som tränat mest. Vinnarna i varje träningsliga kommer vinna priser. Dem som hamnar på placeringarna 2-4 är med i en utlottning om priser men bara 3 av dessa 9 vinner priser. Priserna kan t ex vara presentkort, träningskläder, PFC-halsduk osv.


Inomhus
 1. Alexander (Acke)                                           12 av 12
 2. Daniel Beck                                                       11
 3. Sebastian Nyberg                                               10
 4. Ata Pirmoradi                                                     10

Försäsong
 1. Ata Pirmoradi                                                31 av 35
 2. Acke                                                                28
 3. Viktor Mejman                                                  28
 4. Sebastian Nyberg                                              27

Säsong
 1. Sebastian Nyberg                                            33 av 39
 2. Anton Eliasson                                                   31
 3. Viktor Mejman                                                   31
 4. Per Olsson                                                         30

 


Mustascher mot Marieberg


Anton Eliasson (Skönt att ha Anton tillbaka, lyckades komma till en del lägen och även göra tre mål. Lite ovan i början men kom in i det ganska bra sen.)

 


Daniel lundmark (Lyckads bryta många av motståndarnas anfall och tog en del bra löpningar upp i banan. Förstår taktiken bra och rör sig mkt, behöver bara fila lite på vissa löpningar, annars bra.)

 


Christopher Mörlin (Ny position för Chris men han gjorde det bra. Hade spelat med Sebbe under Student-EM och de såg bra ut så vi testade duon igen och de visade sig vara ett bra koncept även här)


Premiär i Futsal Div. 2 Södra

PFC spelade sin premiärmatch i futsal division 2 igår kväll mot Mariebergs IK, ett motstånd som sedan föreningens början blivit en stor rival under åren. Matchen spelades sent och domaren blåste för avspark 22:15. Några minuter senare så kom även matchens första mål, 0-1 till MIK. Ett mål som PFC nog bjöd ganska rejält på och som så många gånger förut blev underläget en väckarklocka att matchen var igång. Sakta men säkert började man att spela och tog över matchen allt mer. Med ett riktigt bra passningsspel och mycket rörelse lyckades man komma till flertalet lägen som också gav utdelning. Efter att man både kvitterat och tagit ledningen så var ställningen i halvtid 3-1 till PFC. I andra halvlek fortsatte man som man slutade första. Detta i kombination med ett bra försvarspel gjorde att man även höll tätt bakåt samtidigt som man utökade sin ledning. Slutsesultatet blev till sist 6-1 och nog fanns det bud på fler mål framåt. En väl godkänd match där spelet är på uppgång och det blir roligt att bygga vidare härifrån.

I slutet av veckan väntar först träning på fredag för att sedan under lördagen bege sig mot Motala för Umbro Futsal League där två matcher väntar.

Sedan gör även PFC Ladies entré på lördag i sin premiärmatch i futsal-serien, något som ska bli väldigt spännande att följa.

Forza PFC!

Tre mustascher till PFCs bästa spelare under Sparbankscupen!
Daniel Beck (Bra fokus och koncentration hela tiden. Gjorde en utmärkt turnering med många viktiga räddningar. Bra kommunikation med utespelarna. Beck hade en väldigt viktig roll i båda vinsterna i turneringen.)

 

Beck kan hämta ut ett pris för sin insats under helgen. En träningströja med sitt nummer på. Meddela Sebbe vilken storlek du vill ha!//Ata

Sportchef


Blickar framåt efter förlust mot Forward!

Igår deltog PFC i Bergslagens Sparbank Futsalcup, turneringen spelades i Lindesberg Arena som var en fräsch och modern idrottsanläggning. PFC spelade första matchen mot Lillån där man tyvärr inte alls var vaken, varken spelet eller resultatet stämde och det blev förlust med 2-0. I andra matchen mötte man Ervalla SK 2 och nu började spetet också att fungera bättre, det blev vinst med 1-0 efter ett sent mål av Viktor Mejman. I sista gruppspelsmatchen mötte man Hällefors i en avgörande kamp om andraplatsen. Nu kom PFC igång ordentligt och hade flertalet målchanser att ta ledningen. Det skulle däremot bara bli en uddamålsvinst efter en frispark som Aj Jay sköt in. Vinst med 1-0 alltså och nu väntade åttondelsfinal mot fjolårsvinnarna BK Forward.

Det blev en tuff match där PFC tidigt hamnade i underläge men man gav sig inte och skapade också chanser att kvittera. Dessvärre kom 2-0 för Forward som då höll i taktpinnen. PFC spelade bra och matchade stundtals BK Forward som fick slita för att inte släppa in mål. I slutminuterna tog PFC ut målvakten för en sista kraftsamling för att få hål på motståndarna. Dessvärre slarvade man då i passningsspelet och Forward kunde enkelt skjuta in slutresultatet 3-0 i öppen bur. Det var givetvis en klassskillnad mellan lagen där PFC nog hade lite oflyt att det skulle bli just detta motstånd redan i åttondelen.

Överlag gjorde PFC en godkänd insats där fokus låg på spelet mer än resultatet. Något som främst tas med från denna turnering är dock stämningen och lagsamanhållningen som var på topp, där alla verkligen kämpade in i det sista för varandra. Formen kom sakta men säkert och det känns inspirerande att bygga vidare härifrån inför vad som komma skall.

PFC åker till Lindesberg Arena

Då var det äntligen dags för PFC att starta futsalsäsongen på allvar. I helgen deltar man i Bergslagens Sparbank Futsalcup i Lindesberg. PFC kommer i gruppspelet att möta följande lag:

Grupp 8 LIBO
Ervalla SK 2
Hällefors AIF
Pars FC Örebro
Lillån FK

Spelschema:
Tid: 16:05
Pars FC Örebro - Lillån FK
Tid: 17:20
Ervalla 2 - Pars FC Örebro
Tid: 19:25
Hällefors AIF - Pars FC Örebro
16:05 Pars FC Örebro - Lillån FK
17:20 Ervalla SK 2 - Pars FC Örebro
19:25 Hällefors AIF - Pars FC Örebro


Forza PFC!

RSS 2.0