Helg med gemenskap!

I helgen träffades spelarna i PFC en hel del. I fredags så hade Niklas inflyttningsfest och sen blev det en sväng på Kåren. Sedan igår lördag var det lagfest där tre parsare firades pga att de fyllt år i veckan. Dessa var Jocke, Anton och Ehsan. Stort grattis till dessa!

Det var en liten tillställning hemma hos Anton där det förutom fotboll blev lite kareoke innan man till sist rundade av kvällen på stan. En trevlig tillställning där de flesta verkade ha en bra kväll.

Idag söndag var Kevin, Simon, Ata, Sebbe, och Anton i Köping för att kolla in lagen i Köpingscupen och för att även se hur man kan lägga upp taktiken inför turneringen i Bengtsfors. Vad man kom fram till är att det gäller att kämpa hårt och ha marginalerna på sin sida då det endast är 13-minutersmatcher till skillnad från Köpings 2 x 15.

Årets vinnare av Köpingscupen blev division 3-laget FK Bosna 92 från Örebro, som i finalen slog hemmafavoriterna Köpings FF med hela 5-0.


/Sebbe

En PFC-helg!

Igår spelade PFC sin första träningsmatch inför inomhuscupen i Bengtsfors. För motståndet stod Mineiro de Ponte som man tidigare också mött. Matchen spelades i tre 20-minutersperioder. Efter första perioden låg laget under med 1-0 och det var rörigt på flera håll, men efter en liten utskällning och pep talk så kunde man gå in i andra perioden och komma ut med 6 mål framåt och ett insläppt, alltså totalt 6-2. Inför tredje och sista perioden gjorde man ytterligare 2 mål men lyckades oturligt göra ett självmål och även släppa in ytterligare ett mål så slutresultatet blev till sist 8-4. Men det var en bra genomkörare och nu ser man framåt, några frågetecken raderades ut och i början av nästa vecka kommer truppen till bengtsfors att presenteras. Bilder och videoklipp från matchen kommer inom kort.

I helgen blir det en hel laghelg. Ikväll kommer Niklas med flickvän att ha en inflyttningsfest dit några av grabbarna även tänker sluta up. Imorgon lördag så blir det firande av Anton och Jocke som tillsammans arrangerar en lagfest hemma hos Anton. Kommer säkerligen bli minnesvärda och roliga tillställningar.

/Sebbe

Inför Bengtsfors!

Idag kommer PFC att spela en träningsmatch inför den kommande inomhusturneringen i Bengtsfors. Truppen är ännu inte uttagen och det blir ett tillfälle för coacherna att se hur spelarna presterar, för att nästa vecka ta det slutgiltiga beslutet om vilka som får följa med.
Matchen spelas mot Mineiro De Ponte, avspark ca 16.00!
Info, bilder och videoklipp från matchen kommer senare!

/Sebbe

Andra videoklippet från Student-SM 2009Av: Erik Höglund

Nyförvärv 10

Ali Ali Hussein


Tidigare klubbar:

Wedevågs IF (2009)

Brickebackens IF (2007-08)

Wedevågs IF (2006)

Potencia FK (2003-05)

Latorps IF (1999-2002)


Ålder:

34 år

 

Position:

Forward

 

Stad:

Örebro

 

Yrke/studier:

Olika jobb

 

Spelstil:

Snabb och bra avlsutVälkommen till Pars FC Örebro Ali Ali Hussein!

Videoklipp från Student-SM 2009Av: Erik Höglund

Sammanfattning från Lagmötet

PFC hade lagmötet i helgen för att diskutera några viktiga saker med truppen. Den andelen spelare som var där gav en bra inblick i hur läget i laget är.

Bland de viktigare sakerna som togs upp var dessa:

1.                   Ett eventuellt Lag 2. och vilken serie

2.                   Målsättning

3.                   Sommaren

4.                   Spelarråd

5.                   Arbetsuppgifter

6.                   Försäsong

 

Vad man kom fram till var följande:

1. Intresset för ytterligare ett lag var stort då truppen nu också växt, att endast ha ett lag inte skulle vara hälsosamt i längden. Däremot behövs det ytterligare ca fem spelare som kan förstärka truppen!

Spelare kunde även tänka sig att spela i både den högre (division 6 södra) och den lägre serien. Däremot kommer fokus att ligga på laget i division 6 men för att hela truppen ska hålla så bra form som möjligt och vara matchtränade, kommer ett andralag bidra stort plus att alla kommer få möjligheten att spela fotboll. De flesta ville också, om möjligt, ha ett andralag i division 7 istället för division 8.

2.
Målsättningen för laget i division 6 kommer att vara serieseger, där man tar en match i taget och vill vinna alla matcher. Målsättningen för det andra laget kommer att tas då man vet om det blir division 7 eller 8. Däremot verkar det som att oavsett serie kommer målsättningen vara hög.

3.
Sommaren som tidigare varit ett problem då spelare åker hem, ser i dagsläget ut att kunna lösas för båda lagen.

4.
Angående punkten om spelarråd så kom man idag på lagmötet fram till följande. Då det hierarkiska avståndet  mellan tränarna och spelarna inte är så stor och då alla är bra kompisar med varandra. Ska det inte behövas något särskilt spelarråd utan hela gruppen ska ta ansvar för vad som sker under säsongen.


5. Man tog även upp olika arbetsuppgifter som behöver göras i laget. Bland annat pratade man om kritning av planen, hantering och förvaring av material och om att systematiskt ta foton och filma. De som kommer att bli ansvariga för dessa uppgifter kommer att få mer information när säsongen närmar sig.

6. När det gäller försäsongen så kommer den att starta någon gång runt den 20 februari och hålla på till ca 20 mars. Den kommer att innehålla ett spinningpass om man får tillgång till sal som Beck kan hålla i, ett pass med kondition och fotboll och ett pass med kondition och styrka som Erik ska få hålla i.


Övrig planering fram till säsongen ser ut som följer:

13 februari – inomhusturnering i Bengtsfors

20 februari – försäsongsstart

6 mars – eventuell träningsmatch

27 mars – träningsmatch

30 mars – träningsmatch

4 april – eventuell träningsmatch

9-11 april – träningsläger i Köping

17 april – träningsmatch

28 april – Seriepremiär (på preliminärt schema)


/Sebbe


Lagmöte!

Imorgon precis en månad efter julafton, ska PFC ha ett lagmöte där man ska ta lite beslut om vissa saker och försöka komma överens om truppens kommande målsättning inför division 6 södra. Ett möte där man hoppas klargöra vissa saker och även ta några viktiga beslut. Bland annat om spelarråd och om man ska ha ett andralag.
Det blir ett intressant möte och här på bloggen kommer vi givetvis att meddela er hur det gått.

/Sebbe

Beslut om Seriesammansättning Div. 6

PFC fick idag den slutgiltiga seriesammansättningen för kommande säsong från ÖLFF och efter den första preliminära gruppindelningen har några småsaker skett. Odensbackens BK i division 6 södra har slagit ihop sin verksamhet med HOIF (Hampetorp Odensbackens IF), och blir då kommande säsong HOIF 2.

I detta läge som den preliminära seriesammansättningen såg ut, består södra av 3 B-lag och Norra av 1 B-lag. För att väga upp balansen i vardera serie mellan föreningarnas B-lag/Lag-2 eller vad man nu väljer att kalla det, har ÖLFFs tävlingskommitté beslutat att byta plats på ÖSK Söder 2 och Vivalla Stars IF.

Den slutgiltiga seriesammansättningen blir då följande:

Div. 6 Södra

Div. 6 Norra

HOIF 2, från div. 7 s

Ervalla FF

Laxå IF 2

Grythyttans IF, från div 7 s.

Närkesberg/ Mariedamm FF

Hällefors AIF

Pars FC i Ö-o, från div. 7 ö.

IFK Lindesberg, från div 7 ö

Pålsboda GoIF, från div. 7 s.

Lillkyrka IF, från div. 5 n

SMÅ IF, från div. 5 s.

Lindesbergs FK

Skyllbergs IK, från div. 5 s.

Mariebergs IK

Svartå IF

Nora-Pershyttan BK, från div. 5 n

Åmmebergs IF

Rynninge IK 2, från div 7 ö

Vivalla Star IF

ÖSK Söder 2FC Iran vs Vasco da Gama

Ända fram till 2007 spelades det en fotbollsturnering på Örebro universitet. Näst sista året, dvs under 2006 deltog Ata och Ehsan med ett All-Star Iranie lag i turneringen. Turneringens vinnare blev just FC Iran genom 8 vinster av 9 matcher. Här kan ni se lite highlight från den viktigaste matchen i turneringen där FC Iran mötte Vasco da Gama (som bestod av turkar och araber) där Iranierna lyckade vinna matchen med 2-1 till slut! Njut ;)


Kan även nämna att andra PFC-spelare deltog i turneringen också, Sebbe och Jesper spelade i Ålebro och Per spelade i Santos.

Början av veckan!

I måndags var nio stycken från PFC på en liten föreläsning som SISU stod för. Denna föreläsning/seminarium ägde rum i en konferenslokal på 4:de Våningen på Behrn Arena. Det hela handlade om föreningsutveckling, om var vi stod och lite om våra värderingar och lite så. Vi fick in lite olika perspektiv på hur man kan se på saker och ting. Här kommer lite bilder från denna kväll, bilderna är tagna med en mobilkamera och därför lite suddiga.


Videoklipp från tisdagens träning!
Nyförvärv 9

Rejhan Abduramaovski

Senaste klubb:

FK Jat Gislave (div 5)

 

Ålder:

20 år

 

Längd:

173 cm

 

Position:

V-Yttermittfältare

 

Stad:

Gislaved

 

Yrke/studier:

Ekonomi

 

Spelstil:

Teknisk

Här ser vi Rejhan i bild tillsammans med den assisterande coachen Sebastian Nyberg.

Välkommen till Pars FC!

Videoklipp!
Reklam utdelat!

Igår och idag har PFC-spelarna arbetat tillsammans för att få in lite pengar för laget inför kommande säsong.
Trots kort varsel och stora områden som skulle täckas så verkar det som att det ändå flytit på helt okej.
Alla hjälptes till och liksom på planen så kämpar man för varandra.
Till veckan väntar det åter igen träning och förhoppningsvis kan man lyckas få med några hyfsade bilder också. Sedan kommer ytterligare ett nyförvärv att presenteras! Så håll utkik här på PFC-bloggen!

Reklamutdelning!

Hej allihopa! Nu är det åter igen dags för reklamutdelning av flyers för ÖUIF! Denna gång har vi fått i uppgift att dela ut i alla bostadsområden på den här sidan av stan, istället för bara tre som förra gången. Vi har delat upp oss själva i team om fyra i varje bostadsområde så det borde gå relativt fort och vara det mest effektiva sättet.

Teamen har varsin gruppledare som är ansvarig för att allt går rätt till och att alla samlas och fixar det här nu i helgen!

Några viktiga saker att komma ihåg!
OBS! Endast ETT blad per hushåll! INTE till studentbostäder!

Dessa två punker är jätteviktiga att komma ihåg för det var nämligen av de anledningarna som vi nu fick hela arbetet och rugbylaget förlorade det. Så ta vara på detta nu grabbar det ger rent 5000 kr i lagkassan för en helgs arbete!

Teamen är följande:

Ekeby-Almby
Ata (Gruppledare)
Lundmark
Anton
Beck

Nya villaområder ormesta (fältet)
Erik H (Gruppledare)
Robban
Jocke
Per

Pappersbruket (Almby) - Från universitetet och till höger om norrköpingsvägen, dvs Almby bort till området kring pappersbruket.
Kevin (Gruppledare)
Simin
Gustav
Linus

Sörby
Sebbe (Gruppledare)
Nicke
Deniz
Rejhan

Brickebacken
Ehsan (Gruppledare)
Ali
Viktor

Tybble - För Teamet i tybble kommer lite info ni är följande personer
Andreas (Gruppledare)
Mange
Mackan
Ekelöf

Ekelöf som det ser ut just nu Söndag efter klockan 16. Detta får ni lösa på något sätt.

Kom ihåg!
OBS! Endast ETT blad per hushåll! INTE till studentbostäder!
Blir ni osäkra på om någon redan täckt erat område kontakta den gruppledare vars område detta gäller. Får ni andra komplikationer kontakta Ata eller Sebastian.
För flyers kontakta Ata!

Träningsdebut för assisterande

Imorgon blir den första officiella tranardebuten för assisterande tränaren Anton Eliasson. Som kommer att bedriva träningen tillsammans med Ehsan Shams pga att Ata och Sebbe har seminarium och kommer senare.
Det ska bli intressant att få följa Antons ledarskapsstil och även se hans fotbollskunskap sättas på prov och utvecklas det kommande året. Vi övriga i ledarstaben tror att Anton med sin rutin som spelare i högre divisioner kan tillföra många nya intressanta och givande idéer.

/Sebbe

Nyförvärv 8

Daniel Beck


Senaste klubb:

Fengersfors (div 5)

 

Ålder:

27 år

 

Längd:

180 cm

 

Position:

Målvakt

 

Stad:

Åmål

 

Yrke/studier:

Beteendevetare

 

Spelstil:

Målvaktsstilen

Här ser vi Daniel Beck i bild tillsammans med den assisterande coachen Sebastian Nyberg.

Välkommen till Pars FC!

Spelarråd!

Trots att det är nytt år så sträcker sig höstterminen sig ett par veckor in på det nya året. Sluttentor och arbeten är i full gång.

I söndags hade PFC ett extra årsmöte där en del viktiga beslut togs. Bland annat så diskutterades det om att ett spelarråd verkligen skulle vara bra att ha.

Detta kommer att tas upp även imorgon på träningen då ett spelarråd är viktigt att ha som en länk mellan spelarna och tränarna. I ett spelarråd så är givetvis alla anonyma och alla ska kunna känna att de kan framföra sina åsikter och synpunkter till rådet. Rådet kommer sedan framföra detta till tränarna något i stil med "Ni kanske borde veta att det är lite tjaffs centralt i backlinjen..." hm vilka kan det då gälla. Nej men skämt åt sido.

Ett spelarråd ska tas på största allvar och kan säkerligen göra att laget utvecklas om konstruktiva förslag eller synpunkter tas upp. Även redan positiva saker kan och bör framföras.

Då alla i PFC ändå är nära vänner så borde detta gå ganska smidigt till och styrelsen ställde sig väldigt positiva till detta förslag. Spelarrådet borde bestå av två - tre stycken som alla känner att de kan gå till och prata med, förutom någon i tränarstaben.

För er som inte ännu är bekanta med vilka som ingår i tränarstaben kan sägas att det är följande personer: Ata, Sebbe, Ehsan och Anton.

mvh/
Sebbe

Första veckan!

2010 har börjat. PFC har haft två träningar där uppslutningen varit riktigt bra. I tisdags var det tio spelare som kom och igår torsdag var det totalt ca 19 stycken som kom, om man ska räkna med jocke och danne som bara var där och kollade.

Att redan ha så hög närvaro visar tydligt på att intresset och suget inför den kommande säsongen är stort bland spelarna.

På söndag är det alltså dags för det extra årsmötet där några viktiga beslut inför den kommande säsongen kommer att tas. Sedan är man igång på allvar och för tillfället ser det ut att kunna bli ett bra PFC-år.

Coach har invisterat i en kamera för att kunna ta schyssta bilder under året. Så förhoppningsvis kommer den att komma i bruk redan nästa vecka. Det ser nog våra bloggbesökare fram emot då det defenitivt blir ännu mer färg än  här.

/Sebbe

Nyförvärv 7

Gustav Eklund

Tidigare klubbar:

Växjö Norra IF (div 4)

Östers IF (junior)

 

Ålder:

23 år

 

Position:

Vänster-yttermittfältare

 

Stad:

Växjö

 

Yrke/studier:

Student

 

Spelstil:

Snabb


Här ser vi Gustav skaka hand med den assisterande coachen Sebastian Nyberg.

Välkommen till Pars FC Örebro!

Första träningen för året!

Under jul och nyår har det varit lite tomt här på bloggen. Imorgon kommer PFC att ha sin första träning för året!
Om många dyker upp återstår att se men förhoppningsvis är i alla fall alla tillbaka på torsdag då andra träningen kommer att vara.

Förhoppningsvis kommer det även att finnas allt mer att rapportera här på bloggen i form av både bilder och text ju närmare serien vi kommer.

/Sebbe

2010

Nytt år, nya möjligheter och ny serie och vi här på PFC-Bloggen är igång.
Imorgon är det första veckan på detta år och det drar igång direkt för Pars FC.

På tisdag är det årets första träning och under den kommande helgen ska ett extra årsmöte hållas, sedan är bollen i rullning.

Förutom den preliminära gruppindelningen och att serien börjar i slutet av april, så väntar en inomhusturnering i Bengtsfors i början av februari. Dit kommer PFC att åka med målsättningen att vinna turneringen.

Förhoppningsvis har alla haft det bra under jul och nyår.
Nu ser vi fram emot ett nytt spännande PFC-år!

Forza PFC
/Sebbe
RSS 2.0