Coach Pirmoradi efter seriepremiären!

Nu var det äntligen dags för den efterlängtade seriepremiären. Första kvarten så var det ganska jämn match men vi hade ett par klara lägen som vi borde ha gjort mål på. Resten av matchen handlade allt om PFC, vi skapade hur många målschanser som helst men de tog oss långt tid innan vi gjorde mål. HOIF hade inget och komma med och vi måste i framtiden kunna göra mål på våra lägen. Det slutade med vinst och tre poäng i första matchen.Rikard Magnusson (Lika stark och fokuserad som alltid och lyckas vinna mycket boll centralt. Jobbade mycket och försökte delta i både försvar och anfall. Fick även några lägen framåt men tyvärr inga mål.)


Linus Dansund (Slet väldigt mycket mot HOIFs fysiska mittfält och lyckade vinna många nickdueller. Hade ett  par framspelningar som resultrerade i frilägen för forwarderna.)


Ali Neghabat och Anton Eliasson (Ali visade hjärta och kämpade i varje situation, han deltog i en hel del anfall och lyckades få smeknamnet Ali "Alves" från grabbarna på bänken. Anton började matchen lite segt men i andra halvlek så tog han revanch med att göra 3 mål.)

Måljakten

Nu kommer varje mål som vi gör ha ännu större betydelse. Hittills har tre i laget värvat och vi ligger redan på 43 kr/mål. När alla i laget värvat några så kommer det vara betydligt större summa! Kör hårt nu och försök värva folk!

Namn kr/mål

Reza Pirmoradi 11 - värvad av Ata
Pedram Abdollahzadeh 10 - värvad av Ata
Saba Pirmoradi 7 - värvad av Ata
Bo Magnusson 4 - värvad av Rikard M
Britta Magnusson 3 - värvad av Rikard M
Olov Mejman 3 - värvad av Viktor
Gun Mejman 2 - värvad av Viktor
Hamid Babaei 2 - värvad av Ata
Therese Ekengren 1 - värvad av Viktor

9 personer 43 kr/mål

Sista träningen innan premiären

Ikväll hade PFC sista träningen innan premiären i Division 6 Södra. Det var en träning som innehöll lite kondition, passningsträning och uppspelsövningar och avslut, den avslutades med spel 11 mot 11.
Man fick även veta att matchen inte kommer kunna spelas på hemmaplan utan kommer att spelas på bortaplan i Odensbacken. Detta då planen ännu ej är i tillräckligt speldugligt skick enligt planansvarig. Detta kan nog också de flesta skriva under på av de som deltog ikväll, däremot om den kommer bli så mycket bättre är en annan fråga.

Men nu laddar vi istället inför premiären på bortaplan på onsdag mot HOIF 2, som var förra årets vinnare av i division 7 Södra.

/Sebbe

Highlights Alkveterns IK - Pars FC


Nytt besöksrekord

Igår fredag skulle PFC mött IFK Lindesberg i sista träningsmatchen inför serien. Tyvärr blev denna inställd pga regnsjuk plan enligt arrangörerna. Tråkigt men då får vi istället vila oss i form och vara extra taggade till seriepremiären på onsdag.

En annan rolig grej är att trots inställd match så slog hemsidan nytt besökarrekord igår med över 95st unika besökare. Detta resulterade även i att man idag klättrade i placering bland de mest besökta hemsidorna i länet.
Alkvetterns IK - Pars FC [bilder del 2]


Besökarstatistik på hemsidan

Trots att serien ännu inte dragit igång, har PFC en av de mer populära hemsidorna i Örebro län. Igår besökte drygt 80st unika besökare www.laget.se/pfc, idag har redan ca 70st stycken varit och kollat in den.Kul att så många vill följa laget redan såhär tidigt på säsongen och fler hoppas vi på att det blir.

Genrep mot IFK Lindesberg!

Ikväll möter Pars FC Örebro - IFK Lindesberg, matchen kommer att spela på gräs i Ervalla.
Det blir en sista chans för PFC att slipa formen inför seriepremiären och hittils har man gått obesegrade genom alla träningsmatcher.

Det kan bli det tuffaste motståndet man möter hittils då IFK Lindesberg är ett bra lag och bra moral samt tränat hårt för att slåss om en topplacering i Division 6 Norra.

En bra värdemätare för båda lagen!

PFC åker med följande trupp:

Målvakt
1. Daniel Beck

Utespelare
2. Daniel Lundmark
5. Rickard Widholm
6. Ehsan Shams
7. Sebastian Nyberg
9. Joakim Cedergren
12. Niklas Forsberg
17. Simon Sjölund
20. Ali Neghabat
21. Viktor Mejman
23. Linus Dansund
24. Jimmy Hansson
28. Ronas Lindh

Coach: Numero Uno Pirmoradi

/Sebbe

Sista träningsmatchen nu!

Igår spelade PFC en väldigt underlig match borta på Kumlas konstgräs mot Stene IF. Referat finns att läsa här.
Förutom resultatet så var förutsättningarna väldigt anorlunda. Snö, mycket kortare matchtid och domare som inte dyker upp. Om dessa sämre förhållandena smittade av sig på laget eller ej är svårt att säga, men en sak är säker och det är att laget som ställde upp igår kan prestera betydligt bättre om man vill.

Imorgon återstår den sista träningsmatchen för i år innan serien drar igång. Där ställs man mot IFK Lindesberg som på förhand ska vara ett lag som är tippat att slåss i toppen i division 6 Norra. Förra året mötte man IFK Lindesberg i serien. Då blev resultaten 4-2 i hemmapremiären efter en tuff match, där man trots komfortabel ledning bjöd in ett kämpande Lindesberg i matchen efter två fasta situationer.
I returen gjorde PFC en liten bragd på bortaplan då man mötte Lindesberg under en svår period av säsongen med många borta pga jobb och skador. Efter att hemmalaget tagit ledningen tidigt i matchen på ett långskott skulle det dröja ända till matchens slutminuter innan man kunde kvittera på straff.

Imorgon möts man alltså igen, även om det är en träningsmatch denna gång så står mycket prestige på spel!

/Sebbe

Grill och CL

Idag har det varit premiärgrillning för några i PFC. I ett något kyligt Örebro trotsade man vädret och hittade en plats med hyfsad lä, trodde man. De tappra parsarna var Coach, Sebbe, Simon Essi och Linus. Maten var god och det var en trevlig lunch, japp det var en lunchgrillning! Allt för att få en premiär på grillsäsongen.

Under kvällen så var det Champions League hos Deniz där även R. Widholm och Per anslöt till skaran från grillningen. Det var en intensiv match där åskådarna var uppdelade i två läger. Några Barcafans, som fick gå hem besvikna, några intersupportrar som var desto mer glada och en grupp neutrala som bara njöt av sällskapet.

Imorgon är det match mot Stene och då kommer några nya få chansen att visa fram fötterna inför den kommande säsongen.

/Sebbe

Truppen mot Stene!

På Onsdag kommer PFC att möte Stene. En match där man inte vet mkt om motståndet förutom att laget spelar i division 7 men för ett par år sen spelade i division 5. Rykten säger att gamla rävar från division 5-laget i är på väg tillbaka till Stene för att ta upp klubben igen. Om detta stämmer kan ej bekräftas men PFC kommer att ställa upp med en stark trupp som består av följande spelare:

Målvakt
22. Marcus Nordström

Utespelare
2. Daniel Lundmark
3. Per Olsson
6. Ehsan Shams
8. Ata Pirmoradi Bil, 4 platser
11. Anton Eliasson
12. Niklas Forsberg
15. Veysi Ari Bil, 4 platser
17. Simon Sjölund
19. Deniz Muharemi
23. Linus Dansund
24. Jimmy Hansson Bil, 4 platser
25. Robert Andersson Bil, 4 platser
27. Admir Haxha
29. Ali Ali Hussein


Coach: Sebastian Nyberg

Kameraman: Ali Neghabat

Coach Pirmoradi efter matchen mot Alkvetterns IK!

Vi förväntade oss ett väldigt starkt lag som skulle pressa oss och vårat försvarsspel skulle för första gången under försäsongen sättas på prov, men så blev inte fallet. Motståndarna spelade ett lättläst spel med många långbollar och fysisk spel som gynnade oss och vi kunde snabbt ta över matchen och styra. Vi hade tre nya spelare i backlinjen som skötte sig bra, Ehsan och Jimmy som mittbackar och Widholm som vänsterback tillsammans med Ali som den enda spelare som tidigare spelat i backlinjen. Anfallsspelet fungerade bra stundtals och vi lyckades skapa många målchanser men tyvärr så var vi inte så effektiva och kunde många gånger vara nonchalanta i straffområde.


Rikard Magnusson (Vann i stort sätt alla närkamper på mitten, bra passningar och varierande spel offensivt. Vann en hel del nickdueller mot motståndarnas långa mittfältare.)


Rickard Widholm
(Rickard fick spela på en ny position och i försvarsspelet så fick vi se en spelare som gick in hundra procent i varje duell och i anfallsspelet så lyckades han få bra spel med Simon  Sjölund på kanten.)


Jimmy Hansson
(Trots hans första match med PFC och en ny position så lyckas han spela riktigt bra och tufft i försvarsspelet. Han var lugn med boll i uppbyggnadsfasen och kunde med enkla passningar hitta medspelarna.)


Alkvetterns IK - Pars FC [bilder del 1]Presskonferens: Alkvetterns IK - Pars FC Örebro

Inför dagens match hoppas vi på en match med bra motstånd där vi får en bra värdemätare mot division 5-laget Alkvetterns IK. Vi vet inte mycket om motståndet, bara att de vann division 6 och förhoppningsvis vill rulla bollen mycket. Men vi ska fokusera på vårat eget spel och liksom i tidigare träningsmatcher vill vi testa lite nya spelare.

Pars FC ställer upp med följande trupp:

Målvakt
1. Andreas Oxelgren

Utespelare
5. Rickard Widholm
6. Ehsan Shams
7. Sebastian Nyberg
9. Joakim Cedergren
11. Anton Eliasson
13. Jesper Fritz
14. Jimmy Hansson
17. Simon Sjölund
18. Rikard Magnusson
20. Ali Neghabat
21. Viktor Mejman
23. Linus Dansund
26. Roberto Lazo
30. Robert Andersson

Dan före matchdag!

Imorgon ska vi åka till alkvetterns gräs och spela fotboll som aldrig förr. Det kräver att alla är taggade och har laddat på rätt sätt. I PFC finns det inge mediokert spel. Vi ska gå ut taggade till tusen och spela det bästa vi någonsin gjort! Vi vet ju vad vi kan, vi har spelat bra och tränat på gräs (om än inte av bästa kvalitet) och där ser vi vad vi kan uträtta om vi vill.

/Simon

Måljakten!

Måljakten är en del i Pars FC Örebros sätt att bygga upp en bra relation mellan föreningen och supportrar. Det är ett roligt sätt för att få supportrar mer engagerade och följa laget utan att begära för mycket samtidigt som föreningen får bra marknadsföring. Måljakten är helt frivilligt och innebär att varje stödmedlem stödjer laget med valfri summa per mål, från 1 krona och uppåt. Av dem som deltar kommer i slutet av säsongen tre supportrar vara med i utlottningen av Pars FC-souvenirer. Sista anmälningsdag är 27 april, dagen innan seriepremiären.

Spelarna kommer att få blanketter på kvällens träning om Måljakten som de kan ge sina nära och kära.
Möjlighet att få denna blankett via mailfinns även för supportrar som vill stödja PFC men bor på annan ort. I dessa fall får man själv askriva ut blanketten och skicka till Pars FC. Kontaktinformtion finns på vår hemsida www.laget.se/pfc/Sebbe

Tyngaste grabbarna!


Uppladning inför sista träningsmatchen!

Det är nu ca två veckor kvar till seriepremiären, en träningsmatch återstår och gräset har börjat bli grönare. Ikväll var ett gäng parsare på Behrn Arena för att bevittna hemmalaget ÖSK förlora mot göteborgslaget GAIS. Hur mycket man kunde dra lärdom av denna match låter jag vara osagt.

På morgondagens träning lär man sig förhoppningsvis mer och håller vädret i sig får man träna på en betydligt torrare plan än senast. Sedan vore det roligt om lika många som förra veckan kan delta.

/Sebbe

El clásico!

Igår var det hemmafest hos coach med tema El Clásico och nog blev det en kväll att minnas. Förutom att Barca vann var detta även en kväll dedikerat till tigrarnas ordförande Simon. Inte nog med att han hejade på Real så var det en kväll där inga nej godtogs från Simione. Detta resulterade i en kväll som han aldrig kommer behöva uppleva igen. True Story.

Alla vi andra parsare är stolta över dig och nu äre nästa man till rakning.

Här följer en bild på Simon från att han fått sina framtänder utslagna, hur detta hände låter vi vara osagt.
OBS! bilden är inte från igår!Bilder från matchen mot Adolfsbergs IF 2!


Bra grästräning!

Igår hade PFC sin första kanske riktiga grästräning. Efter en solig och fin dag kom däremot lite regnstenk på eftermiddagen och under kvällen, så det blev en lerig gärplan. Men detta hindrade inte drygt 20 parsare att dyka upp. Uppskattningsvis närvarade 24 spelare varav några körde lite rehabträning och resten spelade. En rolig träning där det blev mycket kamp och spelet var hyfsat med tanke på förutsättningarna. Det ser lovande ut inför säsongen och kan meddelas att konkurransen i detta division 6-lag kommer vara stenhård.

/Sebbe

Nature Running!

Vi här på PFC-bloggen kan stolt presentera Erik höglunds initiativ till en löparfest för alla som vill bara vara ute och röra på sig!


Coach Pirmoradi efter matchen mot Hovsta!

- Det finns inte så mycket och säga om en match som spelas på grus, inget av lagen fick spela på det sättet man ville och dem tekniska spelarna slås ut ganska snabbt på ett sådant underlag. Det som var oroväckande för oss var de två målen som vi släppte in. Vårt försvar som vanligtvis spelar väldigt bra var sårbar under matchen pga individuella misstag. När det gäller anfallsspelet så fortsätter vi att spela bra, trots en del offensiva byten så lyckas vi hålla bra spel offensivt under hela matchen. Måste även tillägga att Hovsta bjöd på en bra match, de försökte rulla boll och spelade hårt och kämpar mycket trots att de var i underläge hela matchen.

 

 

+ + + Viktor Mejman (Riktigt bra form just nu, spelade 30 min som forward och resten av tiden som innermitt.  Kämpar mycket och vinner boll i förvarsspelet och lyckas bra i anfallsspelet. Han befinner sig på rätt plats i straffområde och kan göra mål, dessutom spelar han fram medspelarna på bra.)

 

+ + Martin Ekelöf (Första matchen denna säsong då backlinjen sattes under press och då fick Martin chansen att  glänsa lite. Stabil i försvarsspelet, vinner alla nickdueller mot Hovstas långa anfallare. Slår inte iväg bollen utan försöker alltid hitta en spelare att rulla till.)

 

+ Anton Eliasson (Håller sig aktiv uppe på topp och lyckas göra mål också, stör backlinjen mycket genom sina löpningar. Fick inte så många chanser idag men öppnade upp bra för dem andra.)


Videoklipp från matchen mot Hovsta!


Träningsmatch 4!

Påsken är över och lite senare idag spelar PFC sin fjärde träningsmatch borta mot Hovsta. Förhoppningsvis blir det en match som är något jämnare än de två senaste. Hovsta är även ett av de få lagen som lyckats ta poäng från PFC under seriespel, då lagen möttes och spelade 1-1 den gångna säsongen.

En intressant drabbinng där PFC ställer upp med följande trupp:
3. Per Olsson
1. Daniel Beck
7. Sebastian Nyberg
9. Joakim Cedergren
4. Veysi Ari
30. Robert Andersson
11. Anton Eliasson
23. Linus Dansund
21. Viktor Mejman
6. Ehsan Shams
17. Simon Sjölund
20. Ali Neghabat
2. Daniel Lundmark
12. Niklas Forsberg
28. Martin Ekelöf

Forza PFC

/Sebbe

RSS 2.0