Mediokert genrep

Förra helgen spelade PFC mot Pålsboda och vann med stora siffror. Varför inte något direkt referat skrivits än beror på att skribenten, dvs jag, inte minns alla målskyttar och assistgörare från de matcherna. Siffrorna var också så stora att det fanns liksom inte mycket att säga om PFCs spel. Man var helt enkelt för överlägsna.

Igår spelade PFC genrep mot Hovsta. Det var allt annat än det starka formbesked som man visade upp under helgen mot Pålsboda. Inställningen var loj och den där sista gnistan fanns inte rikigt där. Första halvlek skapades ett par halvchanser men man var inte riktigt på hugget för att sätta dit dom. Många spelare var passiva och såg stundtals rädda ut för de storväxta hovstaspelarna. I andra halvlek höjde man sig något men tidigt in i andra halvlek fick Hovsta en märklig straff, som betydde 1-0 för hemmalaget. Efter detta mål började PFC komma igång men man uppnådde inte riktigt den där standarden som man ska hålla som lägstanivå.  Det blev en förlust med uddamålet och nog kände sig ingen nöjd efter matchen, med varken sin egen eller lagets insats.

Nu väntar en träning på måndag och sedan en tuff seriepremiär mot IFK Örebro 2 på tisdag. Ett lag som har sitt A-lag i division 3 och där förmodligen alla deras B-lagsspelare vill visa fram fötterna och slåss om en plats där. Att det sedan innebär ett lokalderby direkt i premiären uppe i Brickebacken gör inte saken sämre. PFC behöver höja sg betydligt från senaste matchen mot Hovsta och bör helst ligga på minst den nivån som man låg på mot Sköllersta och Hallsberg för att förmodligen ha en chans mot IFK, som för övrigt är tippade i toppen av många. Det kommer att smälla hårt då IFK är ett aggressivt och tung fysiskt lag som på senare år även börjat rulla boll. Men detta vet vi om sedan tidigare så det ska inte komma som någon överaskning.

Nu blir det påskhelg där många spelarna åkt hem till sina respektive orter och nära och kära för att vila upp sig inför kommande veckans drabbning. Nu börjar allvaret! Det vi så länge väntat på...

Glad Påsk och Forza PFC!

/Sebbe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0