Hedersamma segrar!

Söndagen lider mot sitt slut och imorgon är det endast en dagar kvar, en dag kvar till seriepremiären i division 5 för Pars FC Örebro. Det finns en spänning i truppen om hur det kommer att vara. Tidigare har man alltid haft väldigt höga målsättningar, pressen har varit väldigt stor på truppen, vilket den även är i år. Men trots att många nu varit med några säsonger, så finns många nya spelare. Spelare som tror att division 5 kan komma att bli en enkel match, i alla fall om man ser på papperet och när man jämför var man spelat tidigare, dessa kan tänka om. När man startade laget trodde man att division 7 skulle vara enkel...

PFC har varit med förr och man vet att man vinner inga matcher enkelt. För att bara tänka tillbaka lite, så även om man har ett något bättre lag nu än tidigare år, har nog de tuffaste matcherna varit i division 7. Där fick man verkligen slita varje minut för att slåss om poängen. Eller bara det att de tuffaste matcherna förra året spelades i division 8a, där man ibland hade tuffare att vinna än i division 6 vissa matcher. Om vi drar fram tiden lite så senast man hade det tufft var förra veckan, mot Hovsta som spelar i division 7 men vann mot PFC  för att de verkligen ville det.

Det många i PFC glömmer är att det finns elva stycken spelare på andra sidan planhalvan som också är vinnarskallar, som hatar att förlora och som kommer att gör allt för att vinna. Och den som vill mest vinner oftast mest. Den gemensamma nämnaren i alla matcher oavsett motstånd har varit inställningen. Självklart för vissa, inte för andra. Jantelagsmentalitet eller vinnarmentalitet som verkligen består utan några bortförklaringar. Press eller inte men oavsett hur man ser på saken så kan man alltid se till att ge 100%.

Tidigare har det kunnat räckt vissa matcher med den kvalité som man besatt i truppen. Men i tuffare matcher har det visat sig att när inte kvalitén håller, då vinner den som vill mest.

Det finns hedersamma förluster, men man glömmer lätt bort att det även finns hedersamma vinster. Vinster där man varit så fokuserad på sin uppgift att varken ribban, domaren, gräset, solen eller farmors katt har kunnat stå i vägen. För allt har handlat om att vilja vinna. Och som vi brukar säga i PFC - Att vilja är att Kunna.

Och som vi vet 50% är prestation och 50% är förberedelser. Med de orden hoppas jag att alla verkligen från och med nästa vecka, varje gång som man tar på sig PFC-tröjan oavsett om det är träning eller match, kommer att ha inställningen att man verkligen ska ge allt för varandra. En för alla och alla för en!

För nu börjar snart det som vi alla väntat på...


Forza PFC!

/Sebbe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0