Beautiful Biggest Barcelona!

Champions League är avgjort! Det blev giganterna från Katalonien som drog det längsta strået. Efter en fenomenal säsong där man totalt krossat motståndet i Ligan, tagit hem Copa del Rey så återstod mandomsprovet mot Manchester United i den perfekta finalen i Champions League!


The Red Devils tog däremot kommandot direkt och satte stenhård hög press och det var ingen tvekan om att titeln skulle hem till England! Men efter 10 minuters spel fick Barcelonas sitt första anfall, och vilket anfall. Det var Iniesta som drev upp bollen och severade Etò som tåade in bollen till 1-0. Kan tyckas något billigt där Van der Sar stod lite på hälarna men allt gick ruskigt snabbt.

Barcelona som efter detta mål med ett otroligt passningsspel stundtals spelade ut Manchester United, särskillt i andra halvlek. Premier League i all ära, där tempot verkligen är högt och det verkligen smäller i närkamperna men igår hann aldrig United in i närkamperna. Bollen gick för snabbt och hårt, som skott mellan de ruskigt tekniska och skickliga Barcaspelarna. Dirigenterna på mitten Xavi och Iniesta spelade femmeterspassningar mellan varandra som på ett snöre för att aldrig få någon motståndare nära inpå sig. Sen att Scholes kommer in och är sen i en glidtackling när 20 minuter återstår av matchen är ju en annan historia. De nyligen korade mästarna från Manchester hade inte en suck när Barcelona drog upp tempot, och vilket tempo! I andrahalvlek så avgjorde den för tillfället kanske världens bästa spelare! Lionel "the Lion" Messi! Tro det eller ej men det var inte hans vänster som talade, inte heller hans höger utan huvudet! Med en otrolig spänst och timing på Xavis perfekta inlägg så når den lille Messi högst och nickar snyggt in det vinnande målet för FC Barcelona!
Hejade man på Manchester igår så förstår nog de flesta att det måste kännas tungt. Många menar nog på att United inte kom upp i sin standard... MEN! Det har inget lag gjort i år mot Barcelona! Det har inte handlat om dagsform, det har inte handlat om tillfälligheter eller otur. Barca är just nu Europas överlägset bästa fotbollslag, som med sin tilltro på sin taktik och sitt passningsspel hållt sig punkt och pricka till det. Sedan måste det också sägas att den otroligt höga kvalité som finns i laget och i varje individuell spelare är magnifik! Att på ett sånt sätt spela mot Manchester United i en Champions League-final är stort! Varje spelare kunde ta emot ett skott som om det var en lös passning, få den svåraste passningen att se busenkel ut. Och United kämpade väl men denna gång slog inte vilja klass, för Barcelona var någon klass var för bra! En perfekt första säsong som coach för Josep Guardiola, där han nu vunnit trippeln!Stort Grattis till Champions League-titeln Barcelona!
önskar vi här på PFC-Bloggen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0