Det gångna året del 1

Året lider mot sitt slut och det börjar bli dags att sammanfatta vad som egentligen hänt under säsongen 2009.

I en tillbakablick i arkivet hittar vi många roliga minnen och även några stunder som varit mindre roliga.

2009-02-05 Träningsmatch inomhus
Den första inomhusmatchen efter jul och man mötte FC Auri Sacra Fames. Matchen vann man med 3-2, men än mer anmärkningsvärt var nog att Magnus Nolgren spelade inomhus och det var Niklas Forsbegrs första match i PFC-tröjan.

Vi drar fram tiden lite och hamnar i mars.

2009-03-14 Fastighetsbyrån-Cup
Pars FC gör sin första match utomhus i Fastighetsyrån-Cup mot Nyckelby IF. Denna match vann man efter mycket om och men, missade frilägen och en missad straff. Men tack vare att man hade en bonusstraff på Nyckelby som man tog i halvlek. Så kunde man komfortabelt vinna matchen till slut med 3-0.

Även fem nya spelade gjorde utomhusdebut för PFC.
Dessa var Martin Ekelöf, Niklas Forsberg, Jim Carlsson, Daniel Lundmark och Robert Andersson. Robban som senare också hoppade in och gjorde mål i sin första match. Även Niklas ”Forsa” Forsberg gjorde mål i denna match.

2009-03-31 Första grästräningen
Första grästräningen på en tovig och ganska så dålig yta, men som kalvar på grönbetet var det ingen som klagade utan alla tyckte bara att det var skönt att komma ut.

2009-04-13 Första träningsmatchen
Första träningsmatchen mot Pålsboda GoIF. Ett lag som året innan ramlat ner från division 6. Matchen vann Pars FC med hela 5-1 (2-1 i halvlek) och det såg lovande ut inför den kommande säsongen. Detta var även Anton Eliassons första match utomhus för PFC. Han spelade en halvlek och gjorde ett mål.

2009-04-26 Seriepremiär
Seriepremiär mot Hovsta som ramlat ur division 6. En match med lite upp och ner för PFCs del men man vann matchen till sist med klara 3-0. Tyvärr så var det också den match där Daniel Johansson fick gå av efter att ha skadat sig i knäet. Detta efter att han skjutit ett långskott i mål till 2-0 för PFC. En skada som inte stoppade Danne att fortsätta i några veckor till, men som senare skulle visa sig vara mer allvarlig än man tidigare trott. En match med ett tungt avbräck och där premiärnerver spökade på sina håll. Men tre poäng i premiären och säsongen var igång.

2009-05-10 Den enda förlusten
Första och enda förlusten denna säsong, kom på bortaplan mot Sköllersta IF 2. En match som lika gärna hade kunnat sluta hur som helst. Lika mycket som Sköllersta hade några riktigt farliga målchanser i första halvlek, hade även PFC kunnat punktera den i andra. Istället fick ett sargat PFC se sig besegrat efter 90+ min.

Det här var en period under säsongen då PFC drogs med väldigt många skador på sina håll. Skadorna avlöste varandra och det var med nöd och näppe som man fick bita ihop och kämpa för varandra.

2009-06-05 Walk Over
Den första Walk Over-vinsten kom här mot Fellingsbro GOIF 2, som tvingades att ställa in matchen. Vinst med 3-0 och ett spelsuget Pars hade nog gärna velat spela denna match. Samtidigt som man behövde en välbehövlig vila efter sex omgångar.

2009-06-27 Sommarperioden börjar
Här började den fruktade om än näst intill skrämmande sommarperiod för PFCs del. För det första var planen näst intill helt ospelbar. Sedan drabbades man även av en hel rad bortfall av spelare. Både bortresta som skadade. För att bara nämna några som fattades så var Anton Eliasson bortrest för sommaren, Erik Höglund var skadad i knäet, båda mittbackarna Magnus Nolgren och Martin Ekelöf var borta. Något som man länge också vetat om och därför hade varje poäng hittills varit väldigt viktig.

Efter sex raka segrar  blev denna match mer dramatisk än vad man behövt, och det blev inte bättre av att Hovsta tog ledningen med fem minuter kvar av matchen. Men i matchens sista spark så lyckades Per Olsson slå en frispark i Aryans huvud, som nickade in bollen mål i mål. Ett väldigt viktigt mål som även gjorde att PFC gick till sommaruppehållet som serieetta.