Det gångna året del 2

2009-08-02 Sommarens slut
Sommaruppehållets slut. Redan några veckor tidigare hade några parsare lirat lite på skoj men nu var det alltså dags på allvar igen. På första träningen dök det däremot endast upp fyra stycken spelare i ett riktigt regnigt Örebro.

2009-08-07
Bragden under sommaren
Det hela började med en match mot serietvåan IFK Lindesberg. Folk var bortresta och skadade men efter en riktig kämpainsats borta i Lindesberg fick man till slut med sig en poäng. Detta efter en straff som Jesper Fritz säkert placerade in. Bragdmatch ett avklarad. IFK Lindesberg – PFC 1-1

2009-08-16 Division 3-mötet
Sen var det Sköllersta som stod på tur, som nu låg på en andraplats så åter igen seriefinal. Nu hade man börjat få tillbaka lite av sin trupp. Skadorna började också läka och det var nog väl behövligt då man mötte ett halvt division 3-lag. Det blev en riktig hård kamp mellan seriens två bästa lag där Sköllersta tog ledningen men PFC kunde kvittera på straff genom Daniel Lundmark. Slutresultatet blev 1-1 där det var hemmalaget PFC var närmast ett ledningsmål i slutet av matchen.

Efter tre oavgjorda matcher, var det fasta situationer som blev avgörande för PFC. Något som laget inte lyckats förvalta så bra året innan. Tur? Ett bra lag har marginalerna på sin sida. Trots motgångarna lyckades man hålla sig till planeringen och inte förlora under sommaren. Nu började spelarna komma tillbaka och på papperet väntade lättare motstånd…

2009-09-11 Sista hemmamatchen
Elfte september, sista hemmamatchen för Pars FC denna säsong mot Frövi IK och man hade i stort sätt säkrat seriesegern. Efter Sköllerstamatchen hade man fyra raka segrar, där man gjort 18 mål och släppt in 3 mål. Något som var för avskräckande för Frövi som valde att lämna WO. Trist då man förberett en fotbollsfest med mycket publik på hemmaplan vid Universitetet. Men nu återstod endast en sista match borta mot Hallsberg.

2009-09-20 Pricken över i:et
Sista matchen för året spelades borta mot IFK Hallsberg 2. Den var en match där inte bara seriesegern var säkrad utan man ville även försöka säkra Anton Eliassons skytteligatitel. Anton startade på topp tillsammans med nyinsatte Andreas Oxelgren som ville prova lyckan längst fram på plan istället för i målet. Målet vaktades istället av Daniel Lundmark. Efter första halvlek så stod det 1-1 men PFC fortsatte att spela sitt spel och slutresultatet blev till sist 5-1 till bortalaget. Därmed var seriesegern ett faktum efter en lång säsong. Anton Eliasson vann även skytteligan med sina 17 mål och Andreas Oxelgren lyckades till slut efter många om och men göra mål i sin första match som forward.

2009-10-01 Avslutningen
Den årliga avslutningen hölls traditionsenligt på Kinamuren. Det blev en del tacktal och det delades även ut lite priser. Det blev en väldigt trevlig tillställning där alla efteråt verkade mätta och belåtna.

Årets anfallare 2009: Anton Eliasson
Årets försvarare 2009: Martin Ekelöf
Årets Most Valuable Player: Erik Höglund

2009-12-31 Sammanfattning
Det var en händelserik säsong med både med och motgångar, fast mest med framgångar. Laget har blivit betydligt stabilare, stämningen är på topp, moralen växer och PFC-andan är större och starkare än någonsin inför 2010. Det är många nya spännande saker väntar det kommande året. Truppen växer och ser ut att kunna bli slagkraftig för att vara ett topplag även nästa år. Förhoppningsvis kommer man att få behålla spelare under sommaren och även slippa så många skador som drabbade laget den gångna säsongen. Peppar peppar, ta i trä…

Några få frågetecken återstår och såklart är den stora frågan. Kommer man lyckas vinna division 6 Södra
Men en sak är säker, liksom 2009, kommer det att bli ett PFC-år att minnas!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0