En särskild kväll!

Lördagen den 28 mars 2009, är förmodligen en av de mer märkliga dagarna under detta år. Varför då kan man undra..?

Jo, därför det är ikväll mellan 20.30-21.30 i Sverige som den årliga Earth Hour hålls. En internationell kampanj som enligt Wikipedia, "ber hushåll och företag att under en timme släcka sitt lyse och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater för att spara energi och minska växthusgaser. Kampanjen sker årligen under den sista lördagen i mars.".

En till synes "lysande" idé kan tyckas men som tyvärr just detta år kört ihop sig lite...

För just denna dag och ikväll, kommer världen förmodligen stå stilla på flera håll p.g.a en helt annan anledning. Det är såklart Road to World Cup vi talar om, VM-kval! Överallt på denna jord spelas just idag viktiga VM-kvalmatcher. Om FIFA tagit ställning och kommer att genomföra någon symbolisk gest för Earth Hour under denna timme ska bli intressant att se. Men idag kommer drygt 30 matcher världen över att spelas. Om man släcker ner eller ej får vara upp till var och en.

Vi här på PFC-bloggen ser i alla fall fram emot en förhoppningsvis underhållande men viktigt match mellan Portugal - Sverige! En match för båda lagen är otroligt viktig om de ska ha någon chans att gå vidare till VM i Sydafrika 2010.

Och om det inte vore nog med saker att tänka på idag så glöm inte att ställa om klockan ikväll till sommartid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0