Hemma från EM

Efter en lång vecka med många blandade känslor, en hiskeligens massa intryck, många nya erfarenheter och framförallt sjukt många roliga minnen så är PFC tillbaka i Sverige. För Sverige gick det dessvärre inte som man tänkt sig och även om man stundtals spelade bra och nog kunnat med lite mer flyt och skärpa hamnat högre upp i rankingen så måste man ändå inse att man har mycket kvar att lära. Givetvis fanns det såhär i efterhand orsaker och anledningar som kunnat förebyggats för att få bättre resultat, men efter denna vecka handlar det nog mer om erfarenheten och upplevelsen.

Däremot så av alla de 24 lagen som deltog, så vann Sverige Fair Play-priset, ett ärofyllt pris som man stolt tog emot. Detta då man varit det lag som dragit på sig minst frisparkar och kort under turneringens gång.

Så till turneringen och frågan som nog många ställer sig, hur kunde det resultatmässigt gå så fel? Vissa kanske tycker att man inte hade något där att göra och skämde ut sig men vi i PFC har en annan syn på saken. För det första som man redan sagt så lärde man sig otroligt mycket! Bland annat att futsal i Europa är helt annorlunda jämfört med här i Sverige och att få vara på plats och uppleva europeisk elitidrott när den är som bäst är alltid kul. Vissa tror kanske att man överdriver men faktum är att så fruktansvärt hög var kvalitén. Eller vad gör man när ett land som Kroatien har ca 10 proffspelare, varav hälften spelar i Kroatiska seniorlandslaget i futsal och hamnar på placering 5. Eller när finalen spelas mellan två lag från spaniens andra division UPV Maristas Valencia (Universidad de Politéctica Valencia) och UMA Antequera (Universidad de Malaga), då ska man också veta att spaniens första division är en av de bästa ligorna i futsal i världen. På UPVs hemsida http://www.upvmaristasfs.com/ kan man även läsa om EM-guldet.

Men nu är man hemma igen och tillbaka till verkligheten. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga, och nu ska man ikväll börja ladda om efter sommaren inför kommande strider på hemmaplan.

Mer bilder från PFCs och Sveriges resa i European Championsship Futsal 2011 kommer inom kort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0