fotbollorebro.se intervju med Ata Pirmoradi

Sammanhållningen för studenterna framåt
Sedan Pars FC Örebro grundades 2007 har klubbens utveckling gått spikrakt uppåt. Kommande säsong spelar man för första gången i klubbens historia i Division 4. Fotbollorebro.se har pratat med sportchefen Ata Pirmoradi som gett sin syn på utvecklingen.
Ata är en av klubbens grundare och har således varit med på hela resan.
- Jag behöver bara ett ord för att beskriva varför det har gått så här pass bra. Sammanhållning. Vi har en väldigt bra sammanhållning i laget, ju bättre den har blivit desto bättre har resultaten blivit, säger Ata utan att tveka.

Pars FC Örebro spelar sina hemmamatcher på Universitetet och stommen i laget består av studenter. Men att plugga på Universitetet är inget krav för att få spela i Pars FC Örebro.
- Vi har en del spelare som tidigare varit studenter men som är kvar i laget trots att de inte pluggar längre. Det finns även ett fåtal spelare som aldrig har varit studenter.

I vintras vann Pars FC Örebro student-SM i futsal för andra året i rad. Det var klubbens tredje SM-guld. Utöver de två gulden i futsal har man även vunnit SM i sjumanna fotboll. Tanken är att vinnaren i student-SM ska representera Sverige i student-EM. Förra året åkte laget till Finland och i år står Spanien som arrangör för turneringen. En turnering som kommer att spelas utan de svenska mästarna.
- Vi har valt att inte åka i år. Det är väldigt mycket jobb runt om som måste göras för att vi ska kunna åka iväg och vi har istället valt att satsa allt på serien här hemma.

Ata har svårt att uttala sig om serien inför säsongen då han tidigare inte följt Division 4 men tror inte att steget från Division 5 är så stort.
- Jag har tidigare märkt att det inte är så stor skillnad mellan serierna vi har spelat i. Överlag måste jag säga att de lägre serierna i Örebro håller hög klass. Det kommer förmodligen att ta några matcher innan man får se vad de andra lagen går för men störst fokus lägger vi förstås på oss själva. Vi har alltid haft som mål att utveckla vårt eget spel och inte fokusera så mycket på resultaten. Så är det även i år.

På frågan vem man ska hålla ett extra öga på i Pars FC Örebro den här säsongen svarar Ata snabbt Christopher Mörlin.
- Christopher är en ung kille som kom till oss från Stockholmsklubben Bollstanäs SK i Division 3. Honom tycker jag verkligen att man ska hålla koll på, säger Ata Pirmoradi.

Sebastian Schelander, fotbollorebro.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0