Blickar framåt efter förlust mot Forward!

Igår deltog PFC i Bergslagens Sparbank Futsalcup, turneringen spelades i Lindesberg Arena som var en fräsch och modern idrottsanläggning. PFC spelade första matchen mot Lillån där man tyvärr inte alls var vaken, varken spelet eller resultatet stämde och det blev förlust med 2-0. I andra matchen mötte man Ervalla SK 2 och nu började spetet också att fungera bättre, det blev vinst med 1-0 efter ett sent mål av Viktor Mejman. I sista gruppspelsmatchen mötte man Hällefors i en avgörande kamp om andraplatsen. Nu kom PFC igång ordentligt och hade flertalet målchanser att ta ledningen. Det skulle däremot bara bli en uddamålsvinst efter en frispark som Aj Jay sköt in. Vinst med 1-0 alltså och nu väntade åttondelsfinal mot fjolårsvinnarna BK Forward.

Det blev en tuff match där PFC tidigt hamnade i underläge men man gav sig inte och skapade också chanser att kvittera. Dessvärre kom 2-0 för Forward som då höll i taktpinnen. PFC spelade bra och matchade stundtals BK Forward som fick slita för att inte släppa in mål. I slutminuterna tog PFC ut målvakten för en sista kraftsamling för att få hål på motståndarna. Dessvärre slarvade man då i passningsspelet och Forward kunde enkelt skjuta in slutresultatet 3-0 i öppen bur. Det var givetvis en klassskillnad mellan lagen där PFC nog hade lite oflyt att det skulle bli just detta motstånd redan i åttondelen.

Överlag gjorde PFC en godkänd insats där fokus låg på spelet mer än resultatet. Något som främst tas med från denna turnering är dock stämningen och lagsamanhållningen som var på topp, där alla verkligen kämpade in i det sista för varandra. Formen kom sakta men säkert och det känns inspirerande att bygga vidare härifrån inför vad som komma skall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0