En helg

Bilder från Atas 25-årsfest ligger ute, bilder från en fest som på något sätt var slutet på sommaren. Några helger senare är allvaret igång och man kommer tillbaka till verkligheten. Förlust i fredags, där man förlorar på ett nästan brutalt sätt likt hur Uruguay vs. Ghana i VM. Kanske inte exakt lika brutalt men efter att ha fört matchen och haft lägen som i normala fall ska vara mål och sedan släppa in ett mål i matchens slutminuter så känns allt bara konstigt. Nog om den matchen, nu blickar vi frammåt och hoppas att vi lyckas göra vårat jobb i resterande matcher som återstår. En match i taget.

För B-lagets del skedde på något underligt sätt nästan samma sak. Kanske en aning partisk syn på saker och ting men försöker att ta ett steg ut och se på det från andra hållet. Hade man spelat i FCH, hade man trots ledning 2-0 nog varit nöjd att ändå lyckats kämpa till sig en poäng... PFC 2 radade upp chanser och under stora stunder fick motståndarna knappt röra bollen. Men vad kan man dra för lärdom av detta? Bollen måste in i mål! Likadant måste man skydda sitt eget mål! Ute på planen spelar PFC ibland en bländande fotboll men det finns ett ställe på planen där man måste bli bättre åt båda hållen. Straffområdet!

Hur ska man välja att se på saker och ting? 4 poängtapp och hänga med huvudet...
Eller sträcka på sig och tänka, nej det är sån här fotboll vi vill spela. Underhållande fotboll, snabbt kortpassningsspel och snygga kombinationer! Fortsätta jobba långsiktigt, chanserna fanns och målen kommer! Under de år som föreningen funnits har det nog varit receptet i de flesta matcher. Att man efter en sån här helg kanske överreagerar och överanalyserar gör nog ingen mer klok, däremot måste man helt klart tuffa till sig där ute...

Nu ser vi till att fixa till den här hösten!

Forza PFC!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0