Sammanfattning från Lagmötet

PFC hade lagmötet i helgen för att diskutera några viktiga saker med truppen. Den andelen spelare som var där gav en bra inblick i hur läget i laget är.

Bland de viktigare sakerna som togs upp var dessa:

1.                   Ett eventuellt Lag 2. och vilken serie

2.                   Målsättning

3.                   Sommaren

4.                   Spelarråd

5.                   Arbetsuppgifter

6.                   Försäsong

 

Vad man kom fram till var följande:

1. Intresset för ytterligare ett lag var stort då truppen nu också växt, att endast ha ett lag inte skulle vara hälsosamt i längden. Däremot behövs det ytterligare ca fem spelare som kan förstärka truppen!

Spelare kunde även tänka sig att spela i både den högre (division 6 södra) och den lägre serien. Däremot kommer fokus att ligga på laget i division 6 men för att hela truppen ska hålla så bra form som möjligt och vara matchtränade, kommer ett andralag bidra stort plus att alla kommer få möjligheten att spela fotboll. De flesta ville också, om möjligt, ha ett andralag i division 7 istället för division 8.

2.
Målsättningen för laget i division 6 kommer att vara serieseger, där man tar en match i taget och vill vinna alla matcher. Målsättningen för det andra laget kommer att tas då man vet om det blir division 7 eller 8. Däremot verkar det som att oavsett serie kommer målsättningen vara hög.

3.
Sommaren som tidigare varit ett problem då spelare åker hem, ser i dagsläget ut att kunna lösas för båda lagen.

4.
Angående punkten om spelarråd så kom man idag på lagmötet fram till följande. Då det hierarkiska avståndet  mellan tränarna och spelarna inte är så stor och då alla är bra kompisar med varandra. Ska det inte behövas något särskilt spelarråd utan hela gruppen ska ta ansvar för vad som sker under säsongen.


5. Man tog även upp olika arbetsuppgifter som behöver göras i laget. Bland annat pratade man om kritning av planen, hantering och förvaring av material och om att systematiskt ta foton och filma. De som kommer att bli ansvariga för dessa uppgifter kommer att få mer information när säsongen närmar sig.

6. När det gäller försäsongen så kommer den att starta någon gång runt den 20 februari och hålla på till ca 20 mars. Den kommer att innehålla ett spinningpass om man får tillgång till sal som Beck kan hålla i, ett pass med kondition och fotboll och ett pass med kondition och styrka som Erik ska få hålla i.


Övrig planering fram till säsongen ser ut som följer:

13 februari – inomhusturnering i Bengtsfors

20 februari – försäsongsstart

6 mars – eventuell träningsmatch

27 mars – träningsmatch

30 mars – träningsmatch

4 april – eventuell träningsmatch

9-11 april – träningsläger i Köping

17 april – träningsmatch

28 april – Seriepremiär (på preliminärt schema)


/Sebbe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0